Een stedentrip Valencia: de stad van paella en Las Fallas

Maak een stedentrip naar Valencia aan de oostkust van Spanje en beleef de stad van de paella en van Las Fallas met zijn sfeervol historisch stadscentrum, de hypermoderne Stad der Wetenschappen en Kunsten plus zijn prachtige zandstranden!

Aquarium in de Stad der Kunsten en Wetenschappen van Valencia

Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er directe vluchten naar het vliegveld van Valencia, wat een citytrip naar deze prachtige stad in Oost-Spanje eenvoudig en snel maakt.

Ontdek hier wat je kunt zien en doen tijdens een stedentrip Valencia en lees mijn informatie plus tips over:

Bekendste bezienswaardigheden Valencia

De Stad der Wetenschappen en Kunsten 

Stad der Wetenschappen en Kunsten in Valencia

Een stedentrip Valencia is niet compleet zonder een bezoek aan de Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad der Kunsten en Wetenschappen).

Het is een hypermodern stukje Valencia aan de drooggelegde oever van de Turia rivier. Waarin de Valenciaanse architect Santiago Calatrava zijn fantasie de vrije loop heeft laten gaan in een aantal futuristische gebouwen.

De gebouwen doen tegenwoordig dienst als onder andere IMAX-bioscoop (Hemisfèric), aquarium (Oceanogràfic), interactief wetenschapsmuseum (Príncipe Felipe), avantgardistisch operagebouw (Palau de les Arts Reina Sofía) en evenementenhal (L’Àgora).

Tip: Ben je van plan om naar het aquarium van Valencia te gaan? Koop dan voor een paar Euro meer een combinatie-ticket waarbij je ook een 3D-film in het Hemisfèric gebouw kunt zien plus het wetenschapsmuseum kunt bezoeken.

De oude binnenstad

Oude binnenstad van Valencia

Struin tijdens je stedentrip in Valencia echter ook door de prachtige oude binnenstad van Valencia: de Ciutat Vella. Die voor een klein deel nog omringd wordt door een Middeleeuwse stadsmuur. De torens Torres de Quart en Torres de Serrano maken deel uit van deze oude stadsomwalling.

In de oude binnenstad van Valencia bevinden zich onder meer de prachtige Plaza de la Virgen (plein van de Maagd), de kathedraal van Valencia, het voormalige handelsgebouw La Lonja de la Seda en de Plaza del Ayuntamiento (met Renaissancee gemeentehuis en postkantoor).

Terug naar boven>>

Een strandvakantie in Valencia

Las Arenas strand in Valencia stad

Heb je er eigenlijk al eens aan gedacht om een stedentrip Valencia te combineren met een strandvakantie? De Fallas stad heeft namelijk ook een prachtig strand: Las Arenas.

Het is een breed, uitgestrekt strand met heerlijk wit zand, een gezellige strandpromenade, goede restaurants (bijvoorbeeld La Pepica en La Marcelina) en een jachthaven.

Valencia is dus niet alleen de moeite waard voor een cultuur- en winkelvakantie. Maar ook voor een strand- en luiervakantie!

Tip! Aan het Las Arenas strand van Valencia bevindt zich het super-de-luxe hotel resort Las Arenas Balneario Resort.

Terug naar boven>>

Eten in een Michelin restaurant

Hou je van lekker en exclusief eten? Maak van je stedentrip in Valencia dan ook een gastronomisch avontuur en ga eten in een Michelin restaurant in Valencia!

Want in de Las Fallas stad aan de oostkust van Spanje bevinden zich maar liefst drie sterrenrestaurants. En een vierde sterrenrestaurant ligt in Dénia, in het zuiden van de regio Valencia (aan de Costa Blanca).

Terug naar boven>>

Een ideale kindervakantie

Bioparc - de dierentuin van Valencia

Ik vind een stedentrip naar Valencia een absolute aanrader voor een kindervakantie! Allereerst omdat je cultuur, winkelen en strand met elkaar kunt combineren. 

Verder is Valencia een rustige stad, die je makkelijk en veilig per fiets kunt verkennen. Door de stad liep vroeger namelijk de Turia rivier, die tegenwoordig echter om dat stad heen is geleid. Van de uitgedroogde rivierbedding heeft men vervolgens een 9 kilometer lang park gemaakt.

In dit park, de zogenaamde Turia tuinen, liggen verschillende speeltuinen, voetbalvelden en meer.

Bovendien loopt er een fietspad doorheen, dat de oude binnenstad, hypermoderne stad der Kunsten en Wetenschappen én het strand van Valencia met elkaar verbindt.

En tenslotte is er nog allerlei ander leuk vermaak voor kinderen in Valencia, midden in de stad:

  • Europa's grootste aquarium (het Oceanogràfic Sea Life Center);
  • een dierentuin (Bioparc Valencia);
  • het Gulliver park (een prachtige speeltuin voor kleinere kinderen);
  • straatkunst in de El Carmen wijk;
  • het Fallas museum.

Terug naar boven>>

Beleef Las Fallas in Valencia

Beeld tijdens Las Fallas in Valencia

Wil je de stad Valencia op een bijzondere manier beleven tijdens je vakantie in Valencia? Zorg dan dat je tijdens Las Fallas een stedentrip naar Valencia maakt!

Door de hele stad zijn dan gigantische figuren te bewonderen. Waar wijkbewoners een jaar lang aan gebouwd hebben. En die aan het einde van Las Fallas letterlijk in rook op gaan.

Wil je de rest van het jaar toch wat van Las Fallas proeven? Dan kun je in het Fallas museum van Valencia van ieder jaar de twee mooiste beelden bewonderen.Op een aparte pagina geef ik uitgebreide informatie en uitleg over Las Fallas in Valencia.

Terug naar boven>>

Verken de omgeving van Valencia

Natuurgebied La Albufera ten zuiden van Valencia

Een absolute aanrader voor een stedentrip Valencia vind ik ook een uitstapje naar natuurpark La Albufera, het grootste rijst-producerende gebied van Spanje, dat ligt net ten zuiden van Valencia. Je kunt er met bootjes doorheen varen. Én er authentieke paella proeven, die boven een houtvuurtje is klaargemaakt.

Andere leuke plaatsen in de directe omgeving van Valencia zijn verder Alboraya (bekend van de horchata) en Port Saplaya (een kleurrijk haventje met heerlijk bijhorend strand), op respectievelijk 5 en 10 kilometer ten noorden van de stad.

*Tips*

1. Op een aparte pagina geef ik nog meer tips over wat je kunt zien en doen tiijdens een vakantie in de regio Valencia.

2. Neem vanuit Valencia een veerboot naar Mallorca, Menorca of Ibiza voor een vakantie op de Balearen.

3. Op 1,5 uur rijden van Valencia ligt mudéjar- en dinosaurusstad Teruel.

Terug naar boven>>

Sfeervolle accommodaties in Valencia stad en regio

Met dank aan Turismo Valencia (www.visitvalencia.com) voor de foto's.

Terug naar boven>>