De leukste activiteiten in Valencia: van tours tot culinaire workshops

Bij leuke activiteiten in Valencia (Oost-Spanje) denk ik niet alleen aan wandel-& fietstours, maar ook aan bijvoorbeeld een boottocht met paella lunch, een bezoek aan het aquarium of de dierentuin of een excursie naar natuurgebied Albufera.

Dit vind ik de leukste activiteiten in Valencia voor volwassenen én kinderen:

De leukste tours in Valencia

Verken Valencia op de fiets

Een van mijn favoriete activiteiten in Valencia is fietsen! Want wist je dat deze stad in Oost-Spanje ideaal is om per fiets te verkennen doordat het er vlak is en je er veilig over fietspaden kunt fietsen? 

Het fietspad door de Turia tuinen verbindt de dierentuin, het historisch centrum, de Stad der Kunsten en Wetenschappen plus het strand van Valencia met elkaar. En zelfs La Albufera, Alboraya en Port Saplaya zijn prima per fiets te bereiken.

Via het Nederlandse fietsbedrijf Baja Bikes kun je goede kwaliteit fietsen huren voor volwassenen én kinderen. Maar je kunt er ook meegaan met een georganiseerde fietstour met Nederlandstalige gids. Voor gezinnen biedt Baja Bikes bovendien een speciale fietstocht aan.

Wandeltour door Ciutat Vella in Valencia

Een andere activiteit in Valencia die ik zeker aan kan bevelen als je meer te weten wilt komen over de monumenten in de oude binnenstad van de Fallas stad, is deze Engelstalige wandeltour door de Ciutat Vella in Valencia.

Tijdens deze wandeltocht kom je overigens ook meer te weten over de jaarlijkse Fallas in Valencia plus het Watertribunaal van Valencia, twee tradities die door UNESCO uitgeroepen zijn als cultureel Werelderfgoed... 

Tapastour in centrum Valencia

Tapas-wandeltour van Goodfood Valencia

Een van mijn favoriete culinaire activiteiten van Goodfood Valencia is de tapastour door het centrum Valencia.

Hierbij maak je een smakelijke wandeling door het historische centrum van Valencia waarbij de Nederlandse gids je 3 uur meeneemt langs allerlei verborgen plekjes, met onderweg een tussenstop in de leukste restaurants van Valencia om er te genieten van traditionele tapas, de typische Valenciaanse cocktail en andere unieke lekkernijen…

Boottocht met paella lunch

Boottocht met paella van Goodfood Valencia

Je kunt ook smullen van een typisch Valenciaanse paella terwijl je een boottocht langs de kust van Valencia maakt!

Zeker in de zomer, als het in de stad behoorlijk warm is, kan ik deze gezellige en verkoelende activiteit in Valencia aanbevelen.

Want tijdens deze boottocht kun je ook zwemmen en snorkelen!

Leuk om te doen met een groep vrienden, collega’s of het gezin. Want geloof maar dat ook kinderen genieten van dit dagje op zee!

Excursie naar natuurgebied La Albufera

Een activiteit in de directe omgeving van Valencia die ik warm aan kan bevelen, is een excursie naar het dichtbij gelegen natuurgebied La Albufera, de grootste rijstproducent van Spanje, waar de rijst voor Valencia's beroemde paella gemaakt wordt.

Vanuit Valencia vertrek je met de bus naar het natuurpark. Vervolgens maak je hier een boottocht en krijg je een lunch aangeboden.

Fietstour vanuit Valencia naar natuurgebied La Albufera

La Albufera in de omgeving van Valencia met een local

Maar je kunt vanaf Valencia ook fietsen naar het waterrijke natuurgebied Albufera. En wat is er dan mooier dan om dit samen met een local te doen.

De Valencia Marcos neemt je op de fiets mee naar Spanje's rjistgebied Albufera. Hier maak je niet alleen een boottocht, maar kom je ook veel te weten over dit waterrijke natuurgebied ten zuiden van Valencia, waar veel van Spanje's rijst verbouwd wordt en waar de paella geboren is.

Onderweg van en naar het natuurgebied kun je verder genieten van een mooi natuurlandschap en bezoek je een bunker die dateert uit de Spaanse Burgeroorlog.

Dit avontuur met een local in de omgeving van Valencia duurt ongeveer 5 uur.

Terug naar boven>>

Culinaire activiteiten in Valencia

Tapastour in centrum Valencia

Tapas-wandeltour van Goodfood Valencia

Een van mijn favoriete culinaire activiteiten van Goodfood Valencia is de tapastour door het centrum Valencia.

Hierbij maak je een smakelijke wandeling door het historische centrum van Valencia waarbij de Nederlandse gids je 3 uur meeneemt langs allerlei verborgen plekjes, met onderweg een tussenstop in de leukste restaurants van Valencia om er te genieten van traditionele tapas, de typische Valenciaanse cocktail en andere unieke lekkernijen…

Proef paella in Valencia

Wist je dat de overbekende Spaanse paella zijn oorsprong heeft in de regio Valencia? 

Tijdens je stedentrip Paella zou je dus eigenlijk ook paella moeten proeven. In de stad, aan het strand of in natuurgebied La Albufarra, waar de rijst geproduceerd wordt en de paella nog op traditionele houtvuurtjes bereid wordt.

Het Nederlandse bedrijf Goodfood Valencia kent de beste plekken in Valencia om paella te eten!

Boottocht met paella lunch

Boottocht met paella van Goodfood Valencia

Je kunt ook smullen van een typisch Valenciaanse paella terwijl je een boottocht langs de kust van Valencia maakt!

Zeker in de zomer, als het in de stad behoorlijk warm is, kan ik deze gezellige en verkoelende activiteit in Valencia aanbevelen.

Want tijdens deze boottocht kun je ook zwemmen en snorkelen! Leuk om te doen met een groep vrienden, collega’s of het gezin. Want geloof maar dat kinderen genieten van dit dagje op zee!

Wijnproeverij met Spaanse hapjes in Valencia

Wijnproeverij in Valencia van Spaanse wijnen

En dan is er nog de Engelstalige wijnproeverij van Goodfood Valencia in een privé locatie in het centrum van de stad.

Bij deze culinaire activiteit verrast een enthousiaste Nederlandstalige sommelier je met vijf Spaanse wijnen, die uiteraard gepaard gaan met typisch Spaanse hapjes.

Een aanrader voor een gezellige avond samen met andere wijnliefhebbers …

Pintxos workshop in Valencia

Pintxos workshop in Valencia

En vind je het leuk om zelf te kokkerellen?

Dan zul je zeker enthousiast worden van deze pintxos workshop van Goodfood Valencia, waarbij je onder begeleiding van een ervaren chef deze typisch Spaanse hapjes zelf leert maken en onder het genot van een bijpassende cider verschillende pintxos kunt proeven.

Grotere groepen worden in verschillende teams wordt opgesplitst en strijden tegen elkaar om de beste pintxos te bereiden...

Picknick op bijzondere locaties in Valencia

Picknick op een bijzondere locatie in Valencia

Heidi en Yubin van Goodfood Valencia zorgen niet alleen voor fantastisch eten, maar kennen ook de leukste plekken in Valencia.

Daarom verzorgen zij ook heerlijke picknicks met Spaanse lekkernijen aan het strand of in een park.

Ideaal voor een ontspannen lunch met kinderen, maar ook voor een romantische lunch voor twee of een gezellige lunch met vrienden!

Terug naar boven>>

De leukste activiteiten voor kinderen in Valencia

Het aquarium in de Stad der Kunsten en Wetenschappen

Met kinderen naar het hypermoderne aquarium van Valencia

De leukste kinderactiviteit in Valencia vind ik misschien wel het hypermoderne aquarium (Oceanogràfic) in de Stad der Kunsten en Wetenschappen, die ligt aan de drooggelegde oever van de Turia rivier.

Het aquarium van Valencia is het grootste aquarium van Europa en is gevestigd in een van de zes futuristische gebouwen van de Ciutat de les Arts i les Ciències.

In twee andere gebouwen vind je de IMAX-bioscoop met 3D-Film (in het Hemisfèric gebouw) en het interactief wetenschapsmuseum (in het Príncipe Felipe gebouw), die ook leuke kunnen zijn voor kinderen.

Via GetYourGuide kun je thuis al in het Nederlands toegangskaartjes kopen voor deze drie kinderactiviteiten in Valencia.

Bioparc Valencia

Een andere leuke activiteit voor kinderen in Valencia vind ik een bezoek aan Bioparc Valencia, de dierentuin van Valencia, die zich aan het begin van de Turia tuinen bevindt.

In deze dierentuin waan je je midden in de natuurlijke leefomgeving van de wilde dieren! 

Ik ben er zelf nog niet geweest, maar ik heb er alleen maar positieve verhalen over gehoord...

Het Gulliver park in Valencia

Het Gulliver park: speeltuin in Valencia met glijbanen en zo veel meer

En ga je met kinderen op vakantie naar Valencia, ga dan zeker ook naar het Gulliver park dat ligt in de Turia tuinen.

In deze grote speeltuin in Valencia kunnen kinderen klimmen op, lopen over en glijden van een enorm figuur van Gulliver (van Gulliver's reizen).

De speeltuin heeft ontzettend veel glijbanen en is niet alleen leuk voor kleine kinderen, maar zeker ook voor wat grotere kinderen...

Kinderen vinden het Parc Gulliver een van de leukste activiteiten in Valencia!

Fietstocht voor gezinnen door Valencia

Het Nederlandse fietsbedrijf Baja Bikes biedt voor gezinnen een kindvriendelijke fietstocht door Valencia aan waarbij je samen met een Nederlandstalige gids een ontspannen fietstour door de Fallas Stad maakt. 

Je zult zien dat deze stad aan de oostkust van Spanje ideaal is om per fiets te verkennen, doordat het er vlak is en je er veilig over fietspaden kunt fietsen...

Picknick op bijzondere locaties

Picknick op een bijzondere locatie in Valencia

Heidi en Yubin van Goodfood Valencia kennen de leukste plekken in Valencia en kunnen heerlijke picknicks met Spaanse lekkernijen aan het strand, in een park of op een andere mooie plek in Valencia verzorgen.

Via deze ontspannen activiteit in Valencia kun je genieten van heerlijk eten en drinken terwijl je kinderen spelen op het strand of in het park...

Excursie naar natuurgebied La Albufera

Een activiteit in de directe omgeving van Valencia die ik ook warm aan kan bevelen voor een kindervakantie in Oost-Spanje, is een excursie naar het dichtbij gelegen natuurgebied L' Albufera, de grootste rijstproducent van Spanje, waar de rijst voor Valencia's beroemde paella gemaakt wordt.

Vanuit Valencia vertrek je met de bus richting het natuurpark, waar je vervolgens een boottocht maakt plus een lunch aangeboden krijgt.

Voetbalwedstrijd van Valencia CF

En hou je van voetbal? Ga dan naar een voetbalwedstrijd van Valencia CF en proef de sfeer in een Spaans voetbalstadion!

De Nederlandse reisorganisatie Equipo Voetbalreizen organiseert voetbalreizen naar Madrid, Barcelona, Sevilla plus Valencia waarbij vlucht, voetbalticket én hotel voor je geregeld kunnen worden.

Terug naar boven>>

Andere activiteiten in Valencia

Yoga in Valencia

Yogales in de haven van Valencia

Een heerlijk ontspannende activiteit in Valencia vind ik yoga! Drie keer per week geeft de Nederlandse yoga-instructrice Veerle yogales op mooie buitenlocaties in Valencia.

Op zondag kun je meedoen met een groepsles in het Turia park (in de drooggelegde rivierbedding), op woensdag is er yoga in de haven van Valencia en op vrijdag geeft Veerle yogales in het Central park (in de hippe Ruzafa wijk).

In 2023 kost een yogales €15 per persoon. Je kunt de les online boeken en betalen via de website van Yogaclub Valencia.

Voetbalwedstrijd van Valencia CF

valenciaCF-voetbalclub-Valencia.jpg

En hou je van voetbal? Ga dan naar een voetbalwedstrijd van Valencia CF en proef de sfeer in een Spaans voetbalstadion!

Je kunt de kaartjes voor een voetbalwedstrijd in Valencia, Madrid, Barcelona of Sevilla kopen via de Nederlandse reisorganisatie Equipo Voetbalreizen.

Een super activiteit in Valencia voor voetballiefhebbers!

Terug naar boven>>

Sfeervolle accommodaties in centrum Valencia

Meer charmante hotels in de regio Valencia

Meer sfeervolle accommodaties in regio Valencia

Lees meer over Valencia