De leukste activiteiten in Valencia plus omgeving

Bij leuke activiteiten in Valencia (Oost-Spanje) denk ik niet alleen aan wandel-& fietstours, maar ook aan bijvoorbeeld een paella kookles, een bezoek aan het aquarium of de dierentuin of een excursie naar natuurgebied Albufera.

Dit vind ik de leukste activiteiten in Valencia voor volwassenen én kinderen:

Verken Valencia op de fiets

Een van mijn favoriete activiteiten in Valencia is fietsen! Want wist je dat deze stad in Oost-Spanje ideaal is om per fiets te verkennen doordat het er vlak is en je er veilig over fietspaden kunt fietsen? 

Het fietspad door de Turia tuinen verbindt de dierentuin, het historisch centrum, de Stad der Kunsten en Wetenschappen plus het strand van Valencia met elkaar. En zelfs La Albufera, Alboraya en Port Saplaya zijn prima per fiets te bereiken.

Via het Nederlandse fietsbedrijf Baja Bikes kun je goede kwaliteit fietsen huren voor volwassenen én kinderen. Maar je kunt er ook meegaan met een georganiseerde fietstour met Nederlandstalige gids. Voor gezinnen biedt Baja Bikes bovendien een speciale fietstocht aan.

Wandeltour door Ciutat Vella in Valencia

Een andere activiteit in Valencia die ik zeker aan kan bevelen als je meer te weten wilt komen over de monumenten in de oude binnenstad van de Fallas stad, is deze Engelstalige wandeltour door de Ciutat Vella in Valencia.

Tijdens deze wandeltocht kom je overigens ook meer te weten over de jaarlijkse Fallas in Valencia plus het Watertribunaal van Valencia, twee tradities die door UNESCO uitgeroepen zijn als cultureel Werelderfgoed... 

De Stad der Kunsten en Wetenschappen

Een stedentrip Valencia is niet compleet zonder een bezoek aan de Stad der Kunsten en Wetenschappen! En bekijk de zes futuristische gebouwen aan de drooggelegde oever van de Turia rivier dan niet alleen van buiten, maar ook van binnen.

Want je kunt er naar Europa's grootste aquarium in Oceanogràfic, de IMAX-bioscoop met 3D-Film in Hemisfèric of het interactief wetenschapsmuseum in Príncipe Felipe.

Via GetYourGuide kun je thuis al in het Nederlands toegangskaartjes kopen voor deze drie activiteiten in Valencia.

Bioparc Valencia

Een andere leuke activiteit in Valencia die ik zeker met kinderen aan kan bevelen, is een bezoek aan Bioparc Valencia, de dierentuin van Valencia, die zich aan het begin van de Turia tuinen bevindt.

In deze dierentuin waan je je midden in de natuurlijke leefomgeving van de wilde dieren! 

Ik ben er zelf nog niet geweest, maar ik heb er alleen maar positieve verhalen over gehoord...

Proef paella in Valencia

Wist je dat de overbekende Spaanse paella zijn oorsprong heeft in de regio Valencia? 

Tijdens je stedentrip Paella zou je dus eigenlijk ook paella moeten proeven. In de stad, aan het strand of in natuurgebied La Albufarra, waar de rijst geproduceerd wordt en de paella nog op traditionele houtvuurtjes bereid wordt...

Excursie naar natuurgebied La Albufera

Een activiteit in de directe omgeving van Valencia die ik warm aan kan bevelen, is een excursie naar het dichtbij gelegen natuurgebied La Albufera, de grootste rijstproducent van Spanje, waar de rijst voor Valencia's beroemde paella gemaakt wordt.

Vanuit Valencia vertrek je met de bus richting het natuurpark, waar je vervolgens een boottocht maakt plus een lunch aangeboden krijgt.

Voetbalwedstrijd van Valencia CF

En hou je van voetbal? Ga dan naar een voetbalwedstrijd van Valencia CF en proef de sfeer in een Spaans voetbalstadion!

De Nederlandse reisorganisatie Equipo Voetbalreizen organiseert voetbalreizen naar Madrid, Barcelona, Sevilla plus Valencia waarbij vlucht, voetbalticket én hotel voor je geregeld kunnen worden.

Terug naar boven>>

Sfeervolle accommodaties in centrum Valencia

Meer charmante hotels in de regio Valencia

Meer sfeervolle accommodaties in regio Valencia

Lees meer over Valencia
Nieuwe pagina's

 1. Met de trein van Madrid naar León in minder dan 2,5 uur

  Sep 23, 22 08:19 AM

  Met de trein van Madrid naar León in Midden-Spanje? Ik heb het gedaan! Lees mijn info over de reisduur, kosten, treinstations, kaartje kopen en meer.

  Lees meer

 2. Leon: gezellige stad in Midden-Spanje op de Camino Francés

  Sep 22, 22 09:20 AM

  De aan de Camino Francés gelegen stad León in Midden-Spanje heeft een gezellige oude binnenstad met bars, restaurants, winkels en historische gebouwen. Info>>

  Lees meer

 3. De mooiste Parador hotels in Castilië en Leon (Midden-Spanje)

  Aug 26, 22 06:22 AM

  De Parador hotels in de regio Castilië en Leon (Midden-Spanje): mijn favorieten én een totaaloverzicht

  Lees meer