De leukste activiteiten in Valencia plus omgeving

Bij leuke activiteiten in Valencia (Oost-Spanje) denk ik niet alleen aan wandel-& fietstours, maar ook aan bijvoorbeeld een boottocht met paella lunch, een bezoek aan het aquarium of de dierentuin of een excursie naar natuurgebied Albufera.

Dit vind ik de leukste activiteiten in Valencia voor volwassenen én kinderen:

Verken Valencia op de fiets

Een van mijn favoriete activiteiten in Valencia is fietsen! Want wist je dat deze stad in Oost-Spanje ideaal is om per fiets te verkennen doordat het er vlak is en je er veilig over fietspaden kunt fietsen? 

Het fietspad door de Turia tuinen verbindt de dierentuin, het historisch centrum, de Stad der Kunsten en Wetenschappen plus het strand van Valencia met elkaar. En zelfs La Albufera, Alboraya en Port Saplaya zijn prima per fiets te bereiken.

Via het Nederlandse fietsbedrijf Baja Bikes kun je goede kwaliteit fietsen huren voor volwassenen én kinderen. Maar je kunt er ook meegaan met een georganiseerde fietstour met Nederlandstalige gids. Voor gezinnen biedt Baja Bikes bovendien een speciale fietstocht aan.

Wandeltour door Ciutat Vella in Valencia

Een andere activiteit in Valencia die ik zeker aan kan bevelen als je meer te weten wilt komen over de monumenten in de oude binnenstad van de Fallas stad, is deze Engelstalige wandeltour door de Ciutat Vella in Valencia.

Tijdens deze wandeltocht kom je overigens ook meer te weten over de jaarlijkse Fallas in Valencia plus het Watertribunaal van Valencia, twee tradities die door UNESCO uitgeroepen zijn als cultureel Werelderfgoed... 

Tapastour in centrum Valencia

Tapas-wandeltour van Goodfood Valencia

Een van mijn favoriete culinaire activiteiten van Goodfood Valencia is de tapastour door het centrum Valencia.

Hierbij maak je een smakelijke wandeling door het historische centrum van Valencia waarbij de Nederlandse gids je 3 uur meeneemt langs allerlei verborgen plekjes, met onderweg een tussenstop in de leukste restaurants van Valencia om er te genieten van traditionele tapas, de typische Valenciaanse cocktail en andere unieke lekkernijen…

De Stad der Kunsten en Wetenschappen

Een stedentrip Valencia is niet compleet zonder een bezoek aan de Stad der Kunsten en Wetenschappen! En bekijk de zes futuristische gebouwen aan de drooggelegde oever van de Turia rivier dan niet alleen van buiten, maar ook van binnen.

Want je kunt er naar Europa's grootste aquarium in Oceanogràfic, de IMAX-bioscoop met 3D-Film in Hemisfèric of het interactief wetenschapsmuseum in Príncipe Felipe.

Via GetYourGuide kun je thuis al in het Nederlands toegangskaartjes kopen voor deze drie activiteiten in Valencia.

Bioparc Valencia

Een andere leuke activiteit in Valencia die ik zeker met kinderen aan kan bevelen, is een bezoek aan Bioparc Valencia, de dierentuin van Valencia, die zich aan het begin van de Turia tuinen bevindt.

In deze dierentuin waan je je midden in de natuurlijke leefomgeving van de wilde dieren! 

Ik ben er zelf nog niet geweest, maar ik heb er alleen maar positieve verhalen over gehoord...

Proef paella in Valencia

Wist je dat de overbekende Spaanse paella zijn oorsprong heeft in de regio Valencia? 

Tijdens je stedentrip Paella zou je dus eigenlijk ook paella moeten proeven. In de stad, aan het strand of in natuurgebied La Albufarra, waar de rijst geproduceerd wordt en de paella nog op traditionele houtvuurtjes bereid wordt.

Het Nederlandse bedrijf Goodfood Valencia kent de beste plekken in Valencia om paella te eten!

Boottocht met paella lunch

Boottocht met paella van Goodfood Valencia

Je kunt ook smullen van een typisch Valenciaanse paella terwijl je een boottocht langs de kust van Valencia maakt!

Zeker in de zomer, als het in de stad behoorlijk warm is, kan ik deze gezellige en verkoelende activiteit in Valencia aanbevelen.

Want tijdens deze boottocht kun je ook zwemmen en snorkelen! Leuk om te doen met een groep vrienden, collega’s of het gezin. Want geloof maar dat kinderen genieten van dit dagje op zee!

Wijnproeverij met Spaanse hapjes

Wijnproeverij in Valencia van Spaanse wijnen

En dan is er nog de Engelstalige wijnproeverij van Goodfood Valencia in een privé locatie in het centrum van de stad.

Bij deze culinaire activiteit verrast een enthousiaste Nederlandstalige sommelier je met vijf Spaanse wijnen, die uiteraard gepaard gaan met typisch Spaanse hapjes.

Een aanrader voor een gezellige avond samen met andere wijnliefhebbers …

Picknick op bijzondere locaties

Picknick op een bijzondere locatie in Valencia

Heidi en Yubin van Goodfood Valencia zorgen niet alleen voor fantastisch eten, maar kennen ook de leukste plekken in Valencia.

Daarom verzorgen zij ook heerlijke picknicks met Spaanse lekkernijen aan het strand of in een park.

Ideaal voor een ontspannen lunch met kinderen, maar ook voor een romantische lunch voor twee of een gezellige lunch met vrienden!

Pintxos workshop

Pintxos workshop in Valencia

En vind je het leuk om zelf te kokkerellen?

Dan zul je zeker enthousiast worden van deze pintxos workshop van Goodfood Valencia, waarbij je onder begeleiding van een ervaren chef deze typisch Spaanse hapjes zelf leert maken en onder het genot van een bijpassende cider verschillende pintxos kunt proeven.

Grotere groepen worden in verschillende teams wordt opgesplitst en strijden tegen elkaar om de beste pintxos te bereiden...

Excursie naar natuurgebied La Albufera

Een activiteit in de directe omgeving van Valencia die ik warm aan kan bevelen, is een excursie naar het dichtbij gelegen natuurgebied La Albufera, de grootste rijstproducent van Spanje, waar de rijst voor Valencia's beroemde paella gemaakt wordt.

Vanuit Valencia vertrek je met de bus richting het natuurpark, waar je vervolgens een boottocht maakt plus een lunch aangeboden krijgt.

Voetbalwedstrijd van Valencia CF

En hou je van voetbal? Ga dan naar een voetbalwedstrijd van Valencia CF en proef de sfeer in een Spaans voetbalstadion!

De Nederlandse reisorganisatie Equipo Voetbalreizen organiseert voetbalreizen naar Madrid, Barcelona, Sevilla plus Valencia waarbij vlucht, voetbalticket én hotel voor je geregeld kunnen worden.

Terug naar boven>>

Sfeervolle accommodaties in centrum Valencia

Meer charmante hotels in de regio Valencia

Meer sfeervolle accommodaties in regio Valencia

Lees meer over Valencia