Eten in een Michelin restaurant in Valencia

Hou je van lekker en exclusief eten? Maak van je vakantie in Valencia dan een gastronomisch avontuur en ga eten in een Michelin restaurant in Valencia! In de provincie Valencia bevinden zich maar liefst 4 sterrenrestaurants: drie in Valencia stad; en één in Dénia, aan de Costa Blanca...

Restaurant Quique Dacosta ***

Michelin restaurant Quique Dacosta in Dénia (Costa Blanca, Valencia)

Het restaurant in de regio Valencia met de meeste Michelin sterren is restaurant Quique Dacosta. Dat 100 kilometer ten zuiden van de stad Valencia ligt. Aan het Las Marinas strand, drie kilometer ten noorden van Dénia.

Dit kleine restaurant aan de Costa Blanca is het restaurant van de in 1972 geboren in Extremadura geboren Spaanse chef-kok Quique Dacosta.

Het gourmet restaurant heeft maar liefst 3 Michelin sterren. En behoort momenteel tot de beste 5 restaurants in Europa. Je kunt er genieten van een innovatieve keuken, die bestaat uit veel visgerechten.

Adres: Carretera de las Marinas a Denia km 3, Denia – Website: quiquedacosta.esMail: quiquedacosta@quiquedacosta.es – Gesloten: maandag en dinsdag Van tevoren online reserveren

Andere restaurants van Quique Dacosta

Naast dit restaurant is Quique Dacosta overigens ook nog eigenaar van de volgende restaurants, die allemaal gelegen zijn in Valencia stad:

 • El Poblet (eveneens een Michelin restaurant)
 • Mercatbar
 • Vuelve Carolina
 • Llisa Negra

Restaurant Ricard Camarena **

Michelin restaurant Ricard Camarena in Valencia

In Valencia stad ligt vervolgens het twee Michelin sterren tellend Restaurant Ricard Camarena, dat gevestigd is in het kunstcentrum Bombas Gens in de populair geworden Ruzafa wijk. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit in 2012 geopend Michelin restaurant in Valencia het restaurant van de Valenciaanse chef-kok Ricard Camarena. Waar het eten niet alleen verrassend en van verse lokale producten gemaakt is, maar de service ook uitstekend is.In dit gourmet restaurant aan de oostkust van Spanje kun je kiezen uit vier verschillende menu’s.

Adres: Bombas Gens Centre d’Art, Avenida de Burjassot 54, Valencia - Website:  ricardcamarena.com – Gesloten: zondag t/m dinsdag - Van tevoren online reserveren

Andere restaurants in Valencia van Ricard Camarena

Naast dit gourmet restaurant in Valencia staat Ricard Camarena aan het hoofd van nog 4 andere restaurants in Valencia en Madrid:

 • Canalla Bistro (in de Ruzafa wijk in Valencia),
 • Central Bar (in de Mercado Central in Valencia),
 • Habitual,(in de Mercado de Colón in Valencia)
 • Canalla Bistro Madrid (in Platea Madrid in Madrid)

Restaurant El Poblet *

Michelin restaurant El Poblet in Valencia

Daarnaast huisvest de stad Valencia nóg drie restaurants met ieder een Michelin ster. Het eerste van deze sterrenrestaurants in Valencia is Restaurant El Poblet, dat zich bevindt in de oude binnenstad van Valencia.
Dit gourmet restaurant is een van de restaurants in Valencia van Quique Dacosta. En wordt gerund door de Spaanse chef-kok Luis Vallas. Die jarenlang samen met Dacosta gewerkt heeft. En nu zijn eigen creativiteit toont in de innovatieve gerechten die restaurant El Poblet serveert.

Adres: Carrer de Correos 8, Valencia - Website: www.elpobletrestaurante.com  – Gesloten: dinsdag en zondag - Van tevoren online reserveren

Restaurant Sucede *

Michelin restaurant Sucede in Valencia

Het tweede Michelin restaurant in Valencia met één Michelin ster is Restaurant Sucede met de Spaanse chef-kok Miguel Ángel Mayor. Sinds 2016 is hij de chef-kok van Sucede. Voor die tijd heeft hij onder andere gewerkt in Restaurant Quique Dacosta en in El Buli.
Een leuk detail: in het restaurant proef je de geschiedenis van de stad, met een Arabische muur uit de twaalfde eeuw en een Gotische boog uit de vijftiende eeuw. Heel toepasselijk heeft het sterrenrestaurant, dat zich bevindt in Hotel Caro, een menu (menu ‘Valentia’), dat gebaseerd is op de Romeinse en Arabische geschiedenis van de stad Valencia.

Adres: Calle Almirall 14, Valencia - Website: www.sucede.com  - Gesloten: maandag en dinsdag - Van tevoren online reserveren

Restaurant RiFF*

Michelin restaurant RiFF in Valencia

Het derde Michelin restaurant in Valencia met één Michelen ster is restaurant RiFF. Dat gerund wordt door de Duitse chef-kok Bernd Knöller. Die eveneens de eigenaar is van dit sterrenrestaurant in de Fallas stad aan de oostkust van Spanje. En die voordat hij zijn eigen restaurant in Spanje opende (El Ángel Azul) ruime ervaring met traditioneel en creatief koken heeft opgedaan in hotels en restaurants in Engeland, Zwitserland, Duitsland. Sinds 2001 runt hij zijn eigen restaurant RiFF

Adres: Carrer del Comte d’Altea 18, Valencia - Website: www.restaurante-riff.com -Gesloten: Zondag t/m dinsdag - Van tevoren online reserveren

Kookworkshop Michelin restaurant Valencia

Lijkt het je wat om haute cuisine gerechten te leren bereiden in een Michelin restaurant in Valencia? Restaurant RiFF organiseert kook workshops voor groepen van minimaal 10 personen!

En af en toe wordt er ook een kook workshop georganiseerd in Hotel La Torre del Visco in de provincie Teruel (Aragón), op ongeveer 2,5 uur rijden van Valencia.

Meer informatie over deze kookworkshops vind je op de website van het gourmet restaurant.

Een vakantie in Valencia

Naast deze verrassende en overheerlijke Michelin restaurants in Valencia heeft deze kustplaats in Oost Spanje nog veel meer te bieden. Hierover vertel ik op de aparte pagina over een vakantie in Valencia.


Ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. Natuurpark Cadí-Moixeró: berggebied met idyllische dorpen in Catalonië

  Oct 13, 21 03:19 PM

  Natuurpark Cadí-Moixeró (Catalonië) is met z’n vele wandel-, fiets- plus klimmogelijkheden en Middeleeuwse plaatsen ideaal voor een actieve én cultuurvakantie!

  Lees meer

 2. Torre Nova – Luxe appartementen bij wijnstreek Penedès (Catalonië)

  Oct 07, 21 08:20 AM

  Zoek je een landelijk appartement in Catalonië dat niet te ver van Barcelona en de zee ligt? Torre Nova heeft 8 luxe appartementen op 15 minuten van Montserrat.

  Lees meer

 3. Smullen van natuur en geschiedenis bij etappe 4 van de Grand Tour

  Oct 04, 21 08:54 AM

  Spanje voor Jou's ervaringen van etappe 4 van de Grand Tour Catalunya: natuurpark Cadí-Moixeró en vulkaangebied La Garrotxa in Catalonië

  Lees meer