De minder bekende bezienswaardigheden van de stad Valencia 

Verken niet alleen de bekendste maar ook minder bekende bezienswaardigheden in Valencia als je op vakantie in deze Fallas stad in Oost-Spanje bent! Want niet alleen de kathedraal, de Plaza de la Virgen plus de Stad der Kunsten en Wetenschappen zijn een bezoek waard, maar ook bijvoorbeeld de zijdebeurs van Valencia of de fresco's in de San Nicolas kerk.

Tip! Over de bekendste bezienswaardigheden in Valencia schrijf ik meer op de pagina over een stedentrip naar Valencia

Valencia's zijdebeurs

La Lonja de la Seda in Valencia

Een van mijn favoriete bezienswaardigheden in Valencia is absoluut het Lonja de la Seda of Lonja de Mercaderes gebouw, oftewel de Zijdebeurs of Handelsbeurs, dat ligt tegenover Valencia's overdekte markt, de Mercado Central.

Het handelsgebouw dateert uit de vijftiende eeuw. En werd vroeger gebruikt om handelscontracten af te sluiten, handelaren die niet betaalden op te sluiten en als soort handelsrechtbank.

Een prachtig gebouw vol geschiedenis, dat niet voor niets is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Terug naar boven>>

Fresco's in San Nicolas kerk

Fresco's in de San Nicolas kerk van Valencia

Een andere prachtige culturele bezienswaardigheid in Valencia is de Sint Nicolaas kerk (Iglesia de San Nicolás de Bari y San Pedro Mártir), die zich eveneens bevindt in het historisch centrum van de stad. In de buurt van de Torres de Serrano.

Vanwege de enorme hoeveelheid aan indrukwekkende fresco's wordt deze kerk ook wel de Sixtijnse kapel van Valencia genoemd.

Je vindt er namelijk bijna 2.000 vierkante meter aan muur- en plafondschilderingen. Die grotendeels gaan over het leven van de twee patroonheiligen van de kerk: San Nicolás de Bari en San Pedro Mártir. Indrukwekkend!

Terug naar boven>>

De crypte van San Vicente

Een van de oudste bezienswaardigheden in Valencia is de Crypte van San Vicente, een martelaar die sinds jaar en dag een belangrijk figuur voor de Valencianen is geweest.

Het Visigotisch bouwwerk, dat dateert uit de zesde eeuw, bevindt zich naast de kathedraal van Valencia. En laat een prachtig stukje geschiedenis van de stad zien. Te meer ook, omdat je naast de crypte nog andere Romeinse, Visigotische en Moorse overblijfselen kunt bewonderen.

Lees meer over de verering van San Vicente in Valencia>>

Terug naar boven>>

Het paleis van de Markies van Don Aguas

Voorgevel van het Markies van Dosaguas paleis in Valencia

Een behoorlijk opvallende bezienswaardigheid in Valencia vind ik het Paleis van de Markies van Don Aguas, waarin tegenwoordig het nationaal keramiekmuseum (Museo Nacional de Cerámica) gevestigd is.

Wat een indrukwekkende voorgevel (in barok stijl) heeft dit voormalig paleis!

Ben je geïnteresseerd in keramiek, stap dan zeker ook het museum binnen. Want in het museum kun je een uitgebreide collectie keramiek vanaf de tijd van de Moren tot de negentiende eeuw bewonderen.

Daarnaast zie je ook hoe het achttiende eeuwse paleis van de Marqués de Dos Aguas er van binnen uit heeft gezien.

Terug naar boven>>

Valencia's oudste horchatería

Valencia's oudste Horchatería

Een heel ander soort bezienswaardigheid in Valencia is Horchatería Santa Catalinade oudste horchatería van Valencia.

Hier kun je genieten van horchata (een drankje van amandelmelk) met fartón (een langwerpig, luchtig broodje), een typisch Valenciaanse lekkernij. Jammie!

Tip! Wil je meer over horchata weten, ga dan naar het horchata museum in het dorpje Alboraya, een paar kilometer ten noorden van Valencia.

Terug naar boven>>

Spanje's smalste huis

La Estrecha in Valencia: Spanje's smalste huis

En wist je dat in Valencia het smalste huis van Spanje staat? Ik heb het over La Estrecha, dat zich bevindt aan de Plaza Lope de Vega 9, achter de Santa Catalina kerk (een kerk die gebouwd is op een vroegere moskee; en waarvan de klokkentoren de voormalige minaret van de moskee is).

Spanje's smalste gebouw is slechts 107 centimeter breed! Een wel heel bijzondere bezienswaardigheid in Valencia...

Terug naar boven>>

Estación del Norte en Ruzafa wijk

Treinstation Estación del Norte in centrum Valencia

Een bezienswaardigheden in Valencia die je eigenlijk ook niet mag missen zijn het Estación del Norte, het prachtige negentiende eeuwse treinstation van Valencia, plus de Ruzafa wijk achter het treinstation.

Was de Ruzafa wijk eerst een armoedig buurt, tegenwoordig is het een ontzettend hippe wijk in Valencia. Met veel café's en restaurants. En ook de overdekte markt Mercado de Ruzafa.

Een gezellige wijk om een terrasje te pikken, maar ook om te winkelen in Valencia!

Terug naar boven>>

Gastro-kunstmuseum Bombas Gens

Cultureel centrum Bombas Gens in Valencia

Een van de nieuwste bezienswaardigheden in Valencia is Bombas Gens: een kunstcentrum in de voormalige pompenfabriek van Valencia. 

In dit cultureel centrum in Valencia kunnen kunstliefhebbers genieten van kunnen kunstliefhebbers genieten van een vaste kunstcollectie en van tijdelijke tentoonstellingen.

Plus wordt het verhaal over de voormalige pompenfabriek Bombas Gens uit de doeken gedaan.

En culinaire liefhebbers kunnen er een fantastische smaaksensatie beleven in sterrenrestaurant Ricard Camarena.

Terug naar boven>>

De dierentuin van Valencia

Bioparc: de dierentuin van Valencia

Een super bezienswaardigheid in Valencia voor kinderen is de dierentuin van Valencia: Bioparc. Die ligt in het westelijke uiteinde van de Turia tuinen.

Deze circa 100.000 vierkante meter grote dierentuin in Oost-Spanje heeft Afrikaanse flora en fauna, plus bijna onzichtbare barrières. Er is dus alles aan gedaan om een prettige leefomgeving te creëren voor de maki's, leeuwen, giraffen, gorilla's, neushoorns, olifanten etc. in deze dierentuin.

Tip! je kunt thuis al toegangskaartjes voor Bioparc kopen, zodat je meteen de dierentuin in kunt.

Sfeervolle accommodaties in Valencia stad en regio

Bezienswaardigheden in de regio Valencia

Met dank aan Turismo de Valencia (www.visitvalencia.com) voor de foto's