Hotels in het centrum van Valencia: boutique hotels én resort aan zee

Zoek je een leuk hotel in het centrum van Valencia voor een stedentrip naar deze Fallas stad in Oost-Spanje? Je kunt er overnachten in hotels met zwembad plus kleine boutique hotels. En wist je dat er direct aan het strand van Valencia ook een prachtige resort ligt? Ideaal voor een combinatie van cultuur-, verwen- plus strandvakantie...

Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste hotels in het centrum. Kijk je mee welke hotels ik gevonden heb? Ik heb ze opgesplitst in:

Hotels met zwembad in centrum Valencia

Hotel Vincci Mercat ****

Een gezellig klein hotel met zwembad in het centrum van Valencia vind ik Hotel Vincci Mercat. Het sfeervolle hotel is centraal gelegen op nog geen 100 meter van de Mercado Central, midden in de oude binnenstad van deze kustplaats in Oost-Spanje.

Bovendien heeft het moderne 4-sterren hotel een gezellig dakterras met klein buitenzwembad én beschikt het over familiekamers plus met elkaar verbonden kamers, wat handig is als je met kinderen op vakantie bent.

Hospes Palau de la Mar*****

Een ander heerlijk hotel met zwembad in het centrum van Valencia vind ik hotel Hospes Palau de la Mar.

Het hotel is gevestigd in een negentiende eeuws paleis en heeft een uitgebreid wellness centrum.

Dus vind je het belangrijk om tijdens je stedentrip Valencia ook heerlijk te kunnen ontspannen en verwend te worden? Dan vind ik dit luxe 5-sterren hotel in de oude binnenstad van Valencia een absolute topper!

Las Arenas Balneario Resort*****

Maar je kunt in Valencia ook verblijven in een hotel met zwembad dat direct aan zee ligt. Het luxe 5-sterren hotel Las Arenas Balneario Resort is namelijk gelegen aan het Las Arenas strand! Ideaal voor als je een stedentrip Valencia wilt combineren met een luxe strandvakantie!

De oude binnenstad van Valencia bevindt zich 5 kilometer verderop en is ook uitstekend per fiets te bereiken (via het Turia park).

Terug naar boven>>

Boutique hotels in centrum Valencia

Hotel Marques House ****

Of wat zeg je van het Hotel Marques House? Dit boutique hotel in het centrum van Valencia is gevestigd in een prachtig opgeknapt historisch gebouw naast het Palacio del Marqués de Dos Aguas.

Het kleine hotel telt 29 moderne luxe kamers en heeft een heerlijk dakterras met prachtig uitzicht over de stad. Bovendien huisvest het hotel ook Café Madrid, waar in 1959 de cocktail Agua de Valencia is bedacht...

Ad Hoc Monumental hotel ***

Een mooi klein hotel in de stad Valencia vind ik ook Hotel Ad Hoc Monumental. Het kleine charme hotel is rustig gelegen, op korte loopafstand van het historische centrum van Valencia plus het Turia park, en telt 28 hotelkamers.

Bovendien kun je er je hond mee op vakantie nemen en hebben sommige kamers een eigen terras...

Terug naar boven>>

Luxe 5-sterren hotels in centrum Valencia

Caro hotel*****

Een fantastisch 5-sterren hotel in het centrum van Valencia vind ik Caro Hotel dat gevestigd is in het voormalige paleis van de Markies van Caro, op 200 meter van de kathedraal. 

Het 28 kamers tellende designhotel heeft een moderne, minimalistische inrichting die ontworpen is door architect Francesc Rifé, een terras met buitenzwembad dat het hele jaar open is, een bar plus een Michelin restaurant.

Bovendien is het luxe hotel gebouwd op resten van de Arabische stadsmuur én boven op een oude Romeinse villa. Een Romeins mozaïek uit de tweede eeuw plus een stukje van de dertiende eeuwse stadsmuren zijn hiervan nog stille getuigen...

Hospes Palau de la Mar*****

Een ander heerlijk 5-sterren hotel in de oude binnenstad van Valencia vind ik hotel Hospes Palau de la Mar, dat gevestigd is in een paleis dat  dateert uit de negentiende eeuw.

Het hotel heeft bovendien een uitgebreid wellness centrum. Dus vind je het belangrijk om tijdens je stedentrip Valencia ook heerlijk te kunnen ontspannen en verwend te worden? Dan vind ik dit luxe hotel in het centrum van Valencia een absolute aanrader!

Las Arenas Balneario Resort*****

Wil jij een stedentrip Valencia combineren met een luxe strandvakantie? Laat je dan verwennen in het Las Arenas Balneario Resort. Dit luxe 5-sterren hotel in Valencia ligt direct aan het Las Arenas strand!

De oude binnenstad van Valencia bevindt zich op 5 kilometer van het aan zee gelegen hotel en kun je ook makkelijk per fiets bereiken.

Terug naar boven>>

Meer charmante hotels in de regio Valencia

Meer sfeervolle accommodaties in regio Valencia

Lees meer over Valencia