La Mimbre Rural: vakantiehuizen met privé zwembad in provincie Córdoba

Hou je van plattelandstoerisme? Dan zul je de vakantiehuizen van La Mimbre Rural in de provincie Cordoba geweldig vinden! 

Deze vakantiehuizen met privé zwembad liggen verstopt in een berglandschap met talloze olijfbomen. In de omgeving van Priego de Cordoba of aan de rand van het kleine witte bergdorp Zagrilla Alta in natuurpark Sierras Subbéticas.

Authentieke vakantiehuizen met privé zwembad van Mimbre Rural in de provincie Cordoba

Stuk voor stuk vormen de vakantiehuizen van La Mimbre Rural een geweldige uitvalsbasis voor een zonvakantie, wandelvakantie, fietsvakantie, actieve vakantie óf autovakantie in Andalusië.

Want deze rustig gelegen natuurhuizen in Zuid-Spanje met eigen zwembad en volop privacy bevinden zich allemaal midden in het Caminos de Pasión gebied. 

En liggen bovendien op maar 1 tot 1,5 uur rijden van de steden Granada, Córdoba en Málaga plus de Renaissance steden Úbeda, Baeza en Jaén.

Authentieke vakantiehuizen in olijfbomenlandschap

De vijf vakantiehuizen van La Mimbre Rural worden liefdevol gerund door de gastvrije Spaanse eigenaar Manolo die ook tijdens je vakantie altijd voor je klaar staat. Zo kan hij zorgen voor een heerlijk ontbijt of lunch en kan hij leuke activiteiten regelen. Bijvoorbeeld een fietstocht door de Sierras Subbéticas, een paardrijtocht door de omgeving of een rondleiding door een olijvenperserij.

Aangezien de vakantiehuizen van la Mimbre Rural allemaal behoorlijk verschillend zijn, belicht ik ieder huis hier afzonderlijk:

6-persoons vakantiehuis Ca Mi Pepe

Als eerste heeft Manolo de voormalige stallen van Cortijo La Mimbre omgetoverd in een prachtig  vakantiehuis voor 6-8 personenCa Mi Pepe.

Het is een authentiek vakantiehuis met typisch Spaanse rustieke inrichting en heel veel kleine details als een buitendouche in de vorm van een grot.

Het rustig gelegen vakantiehuis heeft een eigen zwembad en een ruim terras.

En ook al ligt het op hetzelfde terrein als Cortijo La Mimbre, het ligt helemaal afgezonderd, zodat je privacy wordt gerespecteerd.

4-persoons vakantiehuis La Cabaña

Vakantiehuis La Cabaña van La Mimbre Rural in Cordoba

Vakantiehuis La Cabaña (=de Hut) ligt helemaal achteren op het terrein van Cortijo La Mimbre en is het enige vakantiehuis van La Mimbre Rural dat niet rustiek is. Maar hierdoor is het zeker niet minder mooi of bijzonder.

Het is een twee verdiepingen tellende houten hut die Manolo van binnen warm en kleurrijk ingericht heeft met decoraties die hij uit India heeft meegebracht: lampen, dekens en meer.

Bovendien biedt het rustig gelegen vakantiehuis volop privacy en heeft het een fantastisch groot zwembad met uitzicht op een uitgestrekt olijfbomenlandschap.

Een topper voor een vakantie met kinderen in Andalusië! Ook omdat kinderen er heerlijk kunnen spelen met de dieren van de cortijo...

NB. Hoewel de hut 6 slaapplekken heeft, zou ik er niet met meer dan vier personen willen verblijven.

8-persoons vakantiehuis Cortijo La Mimbre

En sinds een paar jaar verhuurt Manolo ook zijn eigen huis: Cortijo La Mimbre. Het is een statige, Andalusische wit-gele herenboerderij (=cortijo) met rustieke, typisch Spaanse inrichting.

Het 8-persoons vakantiehuis heeft een eigen zwembad en groot terras en kan ik warm aanbevelen voor een rustige kindervakantie in Andalusië. Waarbij kinderen naar hartelust kunnen spelen met de dieren op de boerderij. Of naar de paarden kunnen gaan van de manege die naast de boerderij ligt.

 6-persoons vakantiehuis Casa la Ermita (Sierras Subbéticas)

Het meest bijzondere vakantiehuis van La Mimbre Rural vind ik vakantiehuis La Ermita, oftewel De Kapel.

Het 6- tot 8-persoons vakantiehuis in het witte bergdorpje Zagrilla Alta is door een priester gebouwd en ziet er van buiten uit als een kapel.

Ook als je het huis binnenkomt, waan je je nog in een kapel, die ingericht is als woonkamer. In het oksaal vind je vervolgens geen orgel, maar twee bedden. Echt bizar!

Maar zodrra ik in de tuin van deze bijzondere overnachting in Zuid-Spanje kom, ben ik meteen de hele kapel vergeten. Want vakantiehuis La Ermita heeft een tuin met privézwembad van waaruit je een prachtig uitzicht over het idyllische witte bergdorp en het omliggende olijfbomenlandschap hebt.

Bovendien ligt het vakantiehuis direct bij de ingang van het natuurpark Sierras Subbéticas. Hier zijn geen honden en paarden om mee te spelen, maar je kunt er wél het echte  dorpsleven proeven en staat bovendien meteen in de natuur...

 6-persoons vakantiehuis Casa Carmela (Sierras Subbéticas)

Vakantiehuis Casa Carmela ligt naast vakantiehuis La Ermita, eveneens aan het uiteinde van het kleine witte bergdorp Zagrilla Alta en direct naast de Sierras Subbéticas.

Het authentieke vakantiehuis voor 6 personen is rustiek en sfeervol ingericht. Bovendien heeft het twee heerlijke terrassen met overdekte hoekjes, een eigen zwembad en een subliem uitzicht op het witte bergdorpje en het omliggende olijfbomenlandschap.

Ik vind het vakantiehuis een absolute topper voor liefhebbers van actieve vakanties en natuurliefhebbers. Maar ook voor mensen die het Andalusische dorpsleven willen proeven.

Onze belevenissen bij La Mimbre Rural

Wil je weten hoe mijn gezin een vakantie bij La Mimbre Rural ervaren heeft? Lees dan onze belevenissen bij La Mimbre Rural!

Meer over de omgeving van de vakantiehuizen van La Mimbre Rural

Terug naar boven>>