Vakantiehuizen la Mimbre Rural in Andalusië – rustgevende parels in olijvenland   

Hou je van landelijk toerisme? Dan zul je de vakantiehuizen van La Mimbre Rural in de provincie Cordoba geweldig vinden! De parels liggen verstopt tussen de olijfbomen. En zijn een geweldige uitvalsbasis voor een wandelvakantie, fietsvakantie, actieve vakantie óf cultuurvakantie in Andalusië.

Lees hier wat ik vind van deze charmante vakantiehuizen bij de Sierras Subbéticas in Zuid Spanje.

Vier luxe vakantiehuizen

De Spanjaard Manolo mag zich de trotse eigenaar noemen van de vier rurale vakantiehuizen van La Mimbra Rural. Die zich allemaal bevinden in de omgeving van zijn eigen huis: Cortijo La Mimbre.

Manolo houdt van rustiek, antiek en details. Wat terug te zien is in de inrichting van de landelijke vakantiehuizen bij Priego de Cordoba in Andalusië. Ik geniet van alle details in de rustieke vakantiehuizen! Houten plafonds, oude lichtknoppen, antieke meubels, Arabische bogen, stenen vloeren, oude schilderijen en nog meer...

Alleen vakantiehuis La Cabaña is geen typisch Andalusisch huis. Het is een soort berghut die is ingericht met Indische decoraties. Spaans kan ik het laatste huis niet noemen, maar bijzonder wel!

Landelijk gelegen

Je moet wel van rust en natuur houden, want de huizen liggen écht landelijk, midden tussen de olijfbomen! De vakantiehuizen Ca Mi Pepe en La Cabaña liggen naast het huis van Manolo. En de vakantiehuizen Casa Carmela en La Ermita liggen aan het uiteinde van het witte bergdorpje Zagrilla Alta.

Vanuit de laatste twee huizen stap je zo natuurpark Sierras Subbéticas in. Ideaal voor een wandelvakantie of fietsvakantie in Andalusië! 

Wat ik bovendien zo leuk vind aan de laatste twee vakantiehuizen in Zuid Spanje, is dat ze in een klein dorpje met één winkeltje en één restaurant liggen. Geweldig om zo het échte Andalusische plattelandsleven van dichtbij te beleven!

Wil je meer cultuur proeven? Vanuit deze landelijke vakantiehuizen in Zuid Spanje kun je talrijke dagtochten maken naar bekende én onbekende parels in Andalusië. Bijvoorbeeld naar CórdobaGranada en Malaga. Maar ook naar onbekende parels als Priego de Córdoba, Lucena en Cabra (in het zogenaamde Caminos de Pasión gebied). Of de Renaissance steden Jaén, Úbeda en Baeza. Kijk voor inspiratie op mijn pagina over een vakantie in Andalusië

Eigen zwembad met terras

Alle vakantiehuizen van La Mimbre Rural hebben bovendien een eigen zwembad en een eigen terras. Van waaruit je kunt genieten van het olijfbomenlandschap in het binnenland van de provincie Córdoba.

Service ten top

Als je wilt, zorgt Manolo voor een heerlijk ontbijt of lunch tijdens je verblijf in een van de vakantiehuizen van La Mimbre Rural.

Bovendien staat hij altijd voor je klaar en kan leuke activiteiten regelen. Bijvoorbeeld een fietstocht door de Sierras SubbéticasPaardrijden op de manege bij de cortijo of een paardrijdtocht door de omgeving. Of een rondleiding door een olijvenperserij (almazara).

Overzicht vakantiehuizen Mimbre Rural

Aangezien de vakantiehuizen van la Mimbre Rural allemaal behoorlijk verschillend zijn, belicht ik ieder huis hier afzonderlijk.

Zoals je zult zien, kun je een aantal huizen huren via Belvilla. Maar je kunt ze ook direct bij Manolo huren.

1. Vakantiehuis Ca Mi Pepe

Vakantiehuis Ca Mi Pepe is het eerste huis dat Manolo heeft klaargemaakt voor de verhuur, wat ook te zien is aan de vele details (bijvoorbeeld een buitendouche in de vorm van een grot).

Het rustieke Andalusische vakantiehuis voor 6-8 personen heeft een eigen zwembad en een heerlijk ruim terras.

Het huis ligt op hetzelfde terrein als Cortijo La Mimbre, het huis van Manolo. Maar natuurlijk wel helemaal afgezonderd, zodat je privacy wordt gerespecteerd.

Manolo heeft 4 schatten van honden en wat kippen, eenden en kalkoenen. Waar je kids naar hartelust mee mogen spelen als je op vakantie met kinderen bent.

Tenslotte ligt er op het terrein een manege. Waar je kunt paardrijden. Of van waaruit je paardijdtochten door de omgeving kunt maken.

2. Vakantiehuis La Cabaña

Vakantiehuis La Cabaña (=de Hut) is het enige vakantiehuis van La Mimbre Rural dat niet rustiek is. Manolo heeft de twee verdiepingen tellende houten hut van binnen warm en kleurrijk ingericht met decoraties die hij uit India heeft meegebracht: lampen, dekens en meer.

Hoewel de hut 6 slaapplekken heeft, zou ik er niet met meer dan vier personen willen verblijven. Omdat de hut vrij klein is.

Zodra ik de hut uitstap, heb ik echter zeeën van ruimte. Met aan de voorkant een gezellig terras. En aan de achterkant een extra badkamer en een wasruimte met wasmachine. Die verstopt zijn onder een zwembad met fantastisch uitzicht over uitgestrekt olijvenland. Geweldig!

Ook dit vakantiehuis ligt op het terrein van Cortijo La Mimbre. Wat betekent dat kinderen er heerlijk kunnen spelen met de dieren van de cortijo.

3. Vakantiehuis La Ermita

Het meest bijzondere vakantiehuis van La Mimbre Rural vind ik vakantiehuis La Ermita, oftewel De Kapel. Het 6- tot 8-persoons vakantiehuis in het witte bergdorpje Zagrilla Alta is door een priester gebouwd. Van buiten ziet het er uit als een kapel. En ook als je het vakantiehuis binnenkomt, waan je je nog in een kapel, die ingericht is als woonkamer. Ga je naar het oksaal, dan vind je hier geen orgel, maar twee bedden. Echt bizar!

Zodrra ik in de bijbehorende tuin met terras en zwembad kom, ben ik meteen de hele kapel vergeten. Wat een prachtig uitzicht heb je hier over dit idyllische gehucht in Andalusië en over het olijfbomenlandschap!

La Ermita ligt super landelijk. Direct tegen het natuurpark Sierras Subbéticas aan. En tegelijkertijd in een Andalusisch mini dorpje met restaurant en mini supermarkt. Hier zijn geen honden en paarden om mee te spelen. Maar je kunt er wel het echte  dorpsleven proeven. En staat bovendien meteen in de natuur.

4. Vakantiehuis Casa Carmela

Vakantiehuis Casa Carmela ligt naast vakantiehuis La Ermita, eveneens aan het uiteinde van het gehucht Zagrilla Alta, bij de ingang naar het natuurpark Sierras Subbéticas.

Het typisch Andalusische huis voor 6 personen is rustiek en sfeervol ingericht. Het heeft twee heerlijke terrassen met overdekte hoekjes, een eigen zwembad en wederom een subliem uitzicht op het witte bergdorpje en het omliggende olijfbomenlandschap.

Ik vind het vakantiehuis een absolute topper voor liefhebbers van actieve vakanties en natuurliefhebbers. Maar ook voor mensen die het Andalusische dorpsleven willen proeven.

Onze belevenissen bij Mimbre Rural

Wil je weten hoe mijn gezin een vakantie bij La Mimbre Rural ervaren heeft? Lees dan onze belevenissen bij La Mimbre Rural!

Direct boeken bij Mimbre Rural

Wil je een van de vakantiehuizen van La Mimbre Rural direct boeken bij Manolo? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt Manolo zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Hotel los Castaños – een charmehotel in de buurt van Ronda (Andalusië)

  Aug 16, 19 11:29 AM

  Zoek je voor een ontspan-/actieve vakantie in Andalusië een klein landelijk hotel? Lees dan meer over Hotel los Castaños bij Ronda, in de bergen van Málaga.

  Lees meer

 2. Synagoge van Úbeda

  Aug 15, 19 11:09 AM

  Op vakantie naar UNESCO stad Úbeda in de provincie Jaén in noordoost Andalusië? Bezoek dan de Joodse synagoge! Lees op Spanje voor Jou info over de ontdekking, functie en openingstijden van de synagog…

  Lees meer

 3. Úbeda, Baeza en Jaén - dé Renaissance steden van Andalusië

  Aug 13, 19 07:18 AM

  Maak een rondreis langs Úbeda, Baeza en Jaén in Zuid Spanje! Op Spanje voor Jou vind je info en tips voor een bezoek aan dé Renaissance steden van Andalusië.

  Lees meer