La Mimbre Rural - vakantiehuizen met zwembad in provincie Córdoba

Hou je van landelijk toerisme? Dan zul je de vakantiehuizen van La Mimbre Rural in de provincie Cordoba geweldig vinden! De parels liggen verstopt tussen de olijfbomen. En zijn een geweldige uitvalsbasis voor een wandelvakantie, fietsvakantie, actieve vakantie óf cultuurvakantie in Andalusië.

Lees hier wat ik vind van deze charmante vakantiehuizen bij de Sierras Subbéticas in Zuid Spanje.

Centraal gelegen

De Spanjaard Manolo mag zich de trotse eigenaar noemen van de vijf landelijke vakantiehuizen van La Mimbra Rural. Die zich allemaal bevinden op een kwartier rijden van het plaatsje Priego de Córdoba. Midden in het Caminos de Pasión gebied. En op 1 tot 1,5 uur rijden van de steden Granada, Córdoba en Málaga. Plus de Renaissance steden Úbeda, Baeza en Jaén

De vakantiehuizen bij Priego de Cordoba vormen dus een ideale uitvalsbasis voor een autovakantie in Andalusië!

Landelijk gelegen

Bovendien zijn de vakantiehuizen van La Mimbre Rural perfect voor een wandel- of fietsvakantie in Andalusië. Want de huizen liggen in een prachtig berglandschap, midden tussen de olijfbomen! 

Twee van de huizen liggen zelfs aan de rand van natuurpark Sierras Subbéticas.

Je moet dus wel van rust en natuur houden als je voor een van deze vakantiehuizen in het binnenland van Andalusië kiest.

Eigen zwembad met terras

Wat ik ook zo heerlijk vind aan deze vakantiehuizen in Zuid Spanje is, dat alle vakantiehuizen van La Mimbre Rural een eigen zwembad en eigen terras. Met volop privacy. Van waaruit je kunt genieten van het olijfbomenlandschap in het binnenland van de provincie Córdoba.

Service ten top

Tenslotte kan Manolo voor een heerlijk ontbijt of lunch tijdens je verblijf in een van de vakantiehuizen van La Mimbre Rural zorgen. En kan hij leuke activiteiten regelen.

Bijvoorbeeld een fietstocht door de Sierras Subbéticas, een paardrijtocht door de omgeving of een rondleiding door een olijvenperserij.

Overzicht vakantiehuizen Mimbre Rural

Aangezien de vakantiehuizen van la Mimbre Rural allemaal behoorlijk verschillend zijn, belicht ik ieder huis hier afzonderlijk.

Zoals je zult zien, kun je de meeste huizen huren via Belvilla. De andere huizen kun je direct bij Manolo huren.

8-persoons vakantiehuis Cortijo La Mimbre

Vakantiehuis Cortijo La Mimbre is het oorspronkelijke huis van Manolo: een statige, Andalusische wit-gele herenboerderij (=cortijo). Met rustieke, typisch  Spaanse inrichting.

Het 8-persoons vakantiehuis heeft een eigen zwembad en groot terras.

Bovendien zijn er op de boerderij kippen, eenden en kalkoenen. Waar je kinderen naar hartelust mee mogen spelen als jullie er op vakantie zijn.

En direct naast de boerderij ligt een manege. Waar je kunt paardrijden. Of van waaruit je paardijdtochten door de omgeving kunt maken.

6/8-persoons vakantiehuis Ca Mi Pepe

Op hetzelfde terrein als Cortijo La Mimbre, in de voormalige stallen, ligt ook vakantiehuis Ca Mi Pepe. Dit is het eerste huis dat Manolo heeft klaargemaakt voor de verhuur. Wat ook te zien is aan de vele details (bijvoorbeeld een buitendouche in de vorm van een grot).

Het rustieke Andalusische vakantiehuis voor 6-8 personen heeft een eigen zwembad en een heerlijk ruim terras.

En ook al ligt het op hetzelfde terrein als Cortijo La Mimbre, het ligt helemaal afgezonderd. Zodat je privacy wordt gerespecteerd.

4-persoons vakantiehuis La Cabaña

Vakantiehuis La Cabaña (=de Hut) is het enige vakantiehuis van La Mimbre Rural dat niet rustiek is. Maar hierdoor zeker niet minder mooi of bijzonder.

Het is een twee verdiepingen tellende houten hut. Die Manolo van binnen warm en kleurrijk ingericht heeft met decoraties die hij uit India heeft meegebracht: lampen, dekens en meer.

Hoewel de hut 6 slaapplekken heeft, zou ik er niet met meer dan vier personen willen verblijven.

Ook dit vakantiehuis ligt op het terrein van Cortijo La Mimbre. Wat betekent dat kinderen er heerlijk kunnen spelen met de dieren van de cortijo.

Let op! Als je dit bijzondere vakantiehuis in Andalusië wilt huren, neem dan direct contact op met eigenaar Manolo. Ook al is het niet te huur via Belvilla, ik vind het zeker een aanrader.

6/8-persoons vakantiehuis La Ermita

Het meest bijzondere vakantiehuis van La Mimbre Rural vind ik vakantiehuis La Ermita, oftewel De Kapel. Het 6- tot 8-persoons vakantiehuis in het witte bergdorpje Zagrilla Alta is door een priester gebouwd. Van buiten ziet het er uit als een kapel. En ook als je het vakantiehuis binnenkomt, waan je je nog in een kapel, die ingericht is als woonkamer. Ga je naar het oksaal, dan vind je hier geen orgel, maar twee bedden. Echt bizar!

Zodrra ik in de bijbehorende tuin met terras en zwembad kom, ben ik meteen de hele kapel vergeten. Wat een prachtig uitzicht heb je hier over dit idyllische gehucht in Andalusië en over het olijfbomenlandschap!

La Ermita ligt super landelijk. Direct tegen het natuurpark Sierras Subbéticas aan. En tegelijkertijd in een Andalusisch mini dorpje met restaurant en mini supermarkt. Hier zijn geen honden en paarden om mee te spelen. Maar je kunt er wel het echte  dorpsleven proeven. En staat bovendien meteen in de natuur.

6-persoons vakantiehuis Casa Carmela

Vakantiehuis Casa Carmela ligt naast vakantiehuis La Ermita, eveneens aan het uiteinde van het gehucht Zagrilla Alta, bij de ingang naar het natuurpark Sierras Subbéticas.

Het typisch Andalusische huis voor 6 personen is rustiek en sfeervol ingericht. Het heeft twee heerlijke terrassen met overdekte hoekjes, een eigen zwembad en wederom een subliem uitzicht op het witte bergdorpje en het omliggende olijfbomenlandschap.

Ik vind het vakantiehuis een absolute topper voor liefhebbers van actieve vakanties en natuurliefhebbers. Maar ook voor mensen die het Andalusische dorpsleven willen proeven.

Onze belevenissen bij Mimbre Rural

Wil je weten hoe mijn gezin een vakantie bij La Mimbre Rural ervaren heeft? Lees dan onze belevenissen bij La Mimbre Rural!