Vakantiehuizen la Mimbre Rural in Andalusië – rustgevende parels in olijvenland   

Hou je van landelijk toerisme? Dan beloof ik je dat je de vakantiehuizen van La Mimbre Rural in de provincie Cordoba geweldig zult vinden!

De parels liggen verstopt tussen de olijfbomen. En zijn een geweldige uitvalsbasis voor een wandelvakantie, fietsvakantie, actieve vakantie óf cultuurvakantie in Andalusië.

Lees hier wat ik vind van deze charmante vakantiehuizen bij de Sierras Subbéticas in Zuid Spanje.

Vijf luxe vakantiehuizen

De Spanjaard Manolo mag zich de trotse eigenaar noemen van de vijf rurale vakantiehuizen van La Mimbra Rural. Die zich allemaal bevinden in de omgeving van zijn eigen huis: Cortijo La Mimbre.

Manolo houdt van rustiek, antiek en details. Wat terug te zien is in de inrichting van de landelijke vakantiehuizen bij Priego de Cordoba in Andalusië. Ik geniet van alle details in de rustieke vakantiehuizen! Houten plafonds, oude lichtknoppen, antieke meubels, Arabische bogen, stenen vloeren, oude schilderijen en nog meer...

En wat zien de zachte witte handdoeken op de bedden er uitnodigend uit! De naam van het vakantiehuis staat er op geborduurd. En boven op de handdoeken liggen takjes rozemarijn, die een heerlijke geur verspreiden als we het huis binnenkomen.

Alleen het vijfde huis is niet een typisch Andalusisch huis. Het is een soort berghut. En is ingericht met Indische decoraties. Echt Spaans kan ik het laatste vakantiehuis niet noemen. Maar bijzonder vind ik het wel!

Landelijk gelegen

Je moet wel van rust en natuur houden, want de huizen liggen écht landelijk, midden tussen de olijfbomen! De vakantiehuizen Ca Mi Pepe en La Cabaña liggen naast het huis van Manolo. Vakantiehuis El Membrillar ligt een een kilometer verderop aan een smalle weg. En de vakantiehuizen Casa Carmela en La Ermita liggen aan het uiteinde van het witte bergdorpje Zagrilla Alta.

Vanuit de laatste twee huizen stap je zo natuurpark Sierras Subbéticas in. Ideaal voor een wandelvakantie of fietsvakantie in het binnenland van Andalusië! 

Wat ik bovendien zo leuk vind aan de laatste twee vakantiehuizen in Zuid Spanje, is dat ze in een klein, Andalusisch dorpje liggen. Met één klein winkeltje en één café restaurant. Geweldig om zo het échte Andalusische plattelandsleven van dichtbij te beleven!

Eigen zwembad met terras

Vier van de vijf vakantiehuizen van La Mimbre Rural hebben bovendien een eigen zwembad en een eigen terras. Van waaruit je kunt genieten van het olijfbomenlandschap in het binnenland van de provincie Cordoba. Hier kom ik tot rust!

Alleen vakantiehuis El Mebrillar heeft geen terras en zwembad. Erg jammer, want het huis is van binnen werkelijk prachtig opgeknapt in een rustiek, Arabische stijl.

Ontbijt of lunch voor je deur

Als je wilt, zorgt Manolo voor een heerlijk ontbijt als je op vakantie in een van de vakantiehuizen van La Mimbre Rural verblijft. Een vers ontbijt met lokale lekkernijen. Dat iedere ochtend voor je deur wordt neer gezet.

En heb je geen zin om ’s middags zelf te koken, maar wil je ook niet buiten de deur eten? Ook dan kan Manolo voor heerlijke Andalusische hapjes zorgen!

Service ten top

Als ik iets kan zeggen van Manolo is, dat hij erg behulpzaam is. En voortdurend nadenkt over hoe hij zijn gasten kan plezieren. Ook al spreekt hij maar een paar woorden Engels, hij staat altijd klaar voor zijn gasten. En kan allerlei leuke activiteiten voor je regelen.

Bijvoorbeeld een fietstocht door de Sierras SubbéticasPaardrijden op de manege bij de cortijo of een paardrijdtocht door de omgeving. Of een rondleiding door een olijvenperserij (almazara).

Ben je bang dat jullie elkaar niet begrijpen? Geen zorgen! Uit ervaring weet Manolo dat je met de Google Translate een heel eind komt…

Omgeving vakantiehuizen La Mimbre Rural

De vakantiehuizen van La Mimbre Rural liggen verstopt tussen de olijfbomen, in een prachtig bergachtig landschap bij natuurpark Sierras Subbéticas. Een heerlijke omgeving dus voor een natuurvakantie of actieve vakantie in Zuid Spanje. Maar ook voor een cultuurvakantie.

Sacristie in de kathedraal van Jaén in Andalusië

Want vanuit de vakantiehuizen bij de Sierras Subbéticas kun je ook talrijke dagtochten maken naar bekende én onbekende parels in Andalusië. Die op maximaal 1,5 uur rijden van het vakantiehuis liggen. Bijvoorbeeld naar de bekende steden Córdoba, Granada en Malaga

Maar ook naar onbekende parels als Priego de Córdoba, Lucena, Cabra, Alcalá la Real en Puente Genil (plaatsen in het Caminos de Pasión gebied, dat bekend staat om zijn bijzondere Goede Week). En de Renaissance steden Jaén, Úbeda en Baeza.

Overzicht vakantiehuizen La Mimbre Rural

Aangezien de vakantiehuizen van la Mimbre Rural allemaal behoorlijk verschillend zijn, belicht ik ieder huis hier afzonderlijk:

1. Vakantiehuis Ca Mi Pepe

Vakantiehuis Ca Mi Pepe is het eerste huis dat Manolo heeft klaargemaakt voor de verhuur, wat ook te zien is aan de vele details (bijvoorbeeld een buitendouche in de vorm van een grot).

Het rustieke Andalusische vakantiehuis voor 6-8 personen heeft een eigen zwembad en een heerlijk ruim terras.

Het huis ligt op hetzelfde terrein als Cortijo La Mimbre, het huis van Manolo. Maar natuurlijk wel helemaal afgezonderd, zodat je privacy wordt gerespecteerd.

Manolo heeft 4 schatten van honden en wat kippen, eenden en kalkoenen. Waar je kids naar hartelust mee mogen spelen als je op vakantie met kinderen bent.

Tenslotte ligt er op het terrein een manege. Waar je kunt paardrijden. Of van waaruit je paardijdtochten door de omgeving kunt maken.

2. Vakantiehuis La Cabaña

Vakantiehuis La Cabaña (=de Hut) is het enige vakantiehuis van La Mimbre Rural dat niet rustiek is. Manolo heeft de twee verdiepingen tellende houten hut van binnen warm en kleurrijk ingericht met decoraties die hij uit India heeft meegebracht: lampen, dekens en meer.

Hoewel de hut 6 slaapplekken heeft, zou ik er niet met meer dan vier personen willen verblijven. Omdat de hut vrij klein is.

Zodra ik de hut uitstap, heb ik echter zeeën van ruimte. Met aan de voorkant een gezellig terras. En aan de achterkant een extra badkamer en een wasruimte met wasmachine. Die verstopt zijn onder een zwembad met fantastisch uitzicht over uitgestrekt olijvenland. Geweldig!

Ook dit vakantiehuis ligt op het terrein van Cortijo La Mimbre. Wat betekent dat kinderen er heerlijk kunnen spelen met de dieren van de cortijo.

3. Vakantiehuis La Ermita

Het meest bijzondere vakantiehuis van La Mimbre Rural vind ik vakantiehuis La Ermita, oftewel De Kapel. Het 6- tot 8-persoons vakantiehuis in het witte bergdorpje Zagrilla Alta is door een priester gebouwd. Van buiten ziet het er uit als een kapel. En ook als je het vakantiehuis binnenkomt, waan je je nog in een kapel, die ingericht is als woonkamer. Ga je naar het oksaal, dan vind je hier geen orgel, maar twee bedden. Echt bizar!

Zodrra ik in de bijbehorende tuin met terras en zwembad kom, ben ik meteen de hele kapel vergeten. Wat een prachtig uitzicht heb je hier over dit idyllische gehucht in Andalusië en over het olijfbomenlandschap!

La Ermita ligt super landelijk. Direct tegen het natuurpark Sierras Subbéticas aan. En tegelijkertijd in een Andalusisch mini dorpje met restaurant en mini supermarkt. Hier zijn geen honden en paarden om mee te spelen. Maar je kunt er wel het echte  dorpsleven proeven. En staat bovendien meteen in de natuur.

4. Vakantiehuis Casa Carmela

Vakantiehuis Casa Carmela ligt naast vakantiehuis La Ermita, eveneens aan het uiteinde van het gehucht Zagrilla Alta, bij de ingang naar het natuurpark Sierras Subbéticas.

Het typisch Andalusische huis voor 6 personen is rustiek en sfeervol ingericht. Het heeft twee heerlijke terrassen met overdekte hoekjes, een eigen zwembad en wederom een subliem uitzicht op het witte bergdorpje en het omliggende olijfbomenlandschap.

Ik vind het vakantiehuis een absolute topper voor liefhebbers van actieve vakanties en natuurliefhebbers. Maar ook voor mensen die het Andalusische dorpsleven willen proeven.

5. Vakantiehuis El Membrillar

Vakantiehuis El Membrillar (=kweeperenboomgaard, omdat het huis naast een kweeperenboomgaard ligt) is het vijfde vakantiehuis van La Mimbre Rural. Het 8-persoons vakantiehuis is prachtig ingericht in rustieke, Arabische stijl

Op de bovenste verdieping (waar je binnenkomt) zijn er 4 slaapkamers en 2 badkamers. En beneden is er een antieke keuken, een zeer ruime eetkamer en een gezellige zithoek met kachel.

De nog wat verder naar beneden gelegen tuin bij dit vakantiehuis is echter erg smal en staat vol met onkruid. Wat jammer dat hier niet ook zo een mooi terras en zwembad bij hoort! En dat je hier geen uitzicht hebt op het zo mooie omliggende olijfbomenlandschap! 

Maar ben je op zoek naar een huis met strategische ligging voor een cultuurvakantie Andalusië, dan is het huis dat ongeveer 1km van Cortijo La Mimbre ligt zeker niet verkeerd. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de vakantiehuizen van La Mimbre Rural? Of wil je een van de huizen boeken voor een Andalusië vakantie? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt Manolo zo snel mogelijk contact met je op.

Op de vakantiepagina van Andalusië vind je bovendien meer informatie over een vakantie in Andalusië. En misschien vind je het leuk om over onze belevenissen bij La Mimbre Rural te lezen?

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen
Vakantiehuis Ca Mi Pepe
Vakantiehuis La Cabaña
Vakantiehuis La Ermita
Vakantiehuis Casa Carmela
Vakantiehuis El Membrillar
Ontbijt voor de deur (€5 p.p.p.d.)
Rondleiding door olijvenperserij
Fietstocht door Sierras Subbéticas
Paardrijdtocht

Keer terug van Vakantiehuizen La Mimbre Rural naar Vakantie Andalusië
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. B&B a-ti – luxe landelijke B&B bij Astorga (Castillië en Leon)

  Apr 16, 18 09:12 AM

  Op zoek naar een sfeervolle B&B in de regio Castillië en Leon in Midden Spanje? Lees waarom ik de Nederlandstalige B&B a-ti buiten Astorga een ideale accommodatie vind voor een actieve vakantie, cultu…

  Lees meer

 2. Glamping La Nogala – kindvriendelijke glamping in Alhaurín el Grande

  Apr 10, 18 01:21 PM

  Uitgebreide informatie over de Nederlandstalige glamping La Nogala in het binnenland van Malaga; een kindvriendelijke glamping met zwembad aan de voet van de Sierra de Mijas in de Guadalhorce vallei.

  Lees meer

 3. Glampings in de buurt van Barcelona

  Mar 28, 18 06:19 AM

  Op zoek naar een glamping in Barcelona? In de buurt van deze fascinerende stad in Catalonië heb ik verschillende campings aan zee gevonden, waar je luxe kunt kamperen…

  Lees meer