Genieten van een mini vakantie tussen de olijfbomen in Andalusië   

Een paar maanden geleden kwam ik in contact met Manolo. Een Spanjaard die in de buurt van het plaatsje Priego de Cordoba woont. In een Andalusische Cortijo, midden tussen de olijfbomen. Bij en in de buurt van zijn huis heeft hij in totaal vijf vakantiehuizen. Die hij me graag wil laten zien als we op vakantie in Andalusië zijn.

Het olijfbomenlandschap in de provincie Cordoba (Andalusië)

Lees hier onze belevenissen tijdens onze mini vakantie tussen de olijfbomen.

El Membrillar - ons huis voor een nacht

Na een prachtige rit door het olijvenland van Andalusië komen we aan in het plaatsje Priego de Cordoba. Waar Manolo ons meeneemt naar een heerlijke lunchplek.

Het mooie rustiek, Arabische interieur van vakantiehuis El Membrillar bij Priego de Cordoba (Andalusië)

Dan rijden we door naar vakantiehuis El Membrillar, waar we vannacht gaan slapen. Het huis is werkelijk prachtig ingericht, op een rustiek-Arabische manier. Alleen, het heeft geen voor- of achtertuin. Noch een zwembad of ander vermaak voor kinderen. En het prachtige olijfbomenlandschap wordt aan ons zicht onttrokken door de hoge bomen van de buren. Wat jammer!

Vakantiehuizen naast cortijo La Mimbre

Gelukkig laat Manolo mij ook nog de andere vier vakantiehuizen zien die hij heeft. Deze huizen hebben gelukkig wél allemaal een zwembad en terras.

Vakantiehuis Ca Mi Pepe bij Cortijo La Mimbre Rural in het binnenland van Andalusië

Twee huizen liggen naast het huis van Manolo. Het zijn twee parels van vakantiehuizen. Vakantiehuis Ca Mi Pepe is een rustiek Andalusisch huis met prachtige kleine details als bijvoorbeeld een buitendouche die er uit ziet als een grot. 

Indische interieur van vakantiehuis La Cabaña (La Mimbre Rural, Andalusië)

La Cabaña is een berghut, die zo uit Zwitserland geplukt kon zijn! Niet Spaans, maar wat is de hut leuk ingericht! En wat ligt de hut geweldig! Alle lampen, kussens en andere decoratie heeft Manolo vanuit India meegebracht. Een heel karwei, maar het resultaat mag er zijn… Gaaf!

Vakantiehuizen in Andalusisch gehucht

De twee andere vakantiehuizen van La Mimbre Rural (Casa Carmela en La Ermita) bevinden zich aan het uiteinde van het kleine gehucht Zagrilla Alta. Meer lokaal kun je werkelijk niet komen!

Witte bergdorp Zagrilla Alta vanuit zwembad van vakantiehuis La Ermita (een van vakantiehuizen van La Mimbre Rural) in Andalusië

Als je bij het verlaten van het huis links omhoog gaat, sta je meteen in het natuurpark Sierras Subbéticas. En loop je rechts omlaag, dan kom je terecht in het minuscule witte bergdorpje. Dat ondanks zijn formaat toch een klein supermarktje en een café restaurant heeft.

Begin natuurpark Sierras Subbeticas vanaf vakantiehuizen van La Mimbre Rural in Zagrilla Alta (Andalusië)

Wat een geweldige plek! En de vakantiehuizen zijn al net zo geweldig. Mmmm, hier willen we best een keer op vakantie komen! Midden op het platteland van Zuid Spanje

Genieten!

Mijn man en kinderen hebben al dit moois echter niet gezien op de eerste dag. En zijn eigenlijk wat teleurgesteld. Gelukkig maakt de tweede dag alles goed.

Cortijo La Mimbre Rural bij Priego de Cordoba (Andalusië)

Eerst worden we bij Manolo thuis verwend met een geweldig ontbijt van vers brood, zelf gemaakte embutido (worst), ham, kaas en membrillo (dikke kweeperen jam). En gigantische croissants en chocolade broodjes.

Het zwembad van vakantiehuis La Cabaña bij Cortijo La Mimbre Rural, in het olijvenlandschap van provincie Cordoba (Zuid Spanje)

En dan kunnen de kinderen naar hartenlust spelen met de vier lieve honden van Manolo, ze gaan bij de kippen eieren rapen en bij de paarden kijken. En als kers op de slagroom mogen we zwemmen in het zwembad bij de hut. Het weer is fantastisch, het uitzicht als in een droom en het zwembad koud maar fantastisch. Uit dit paradijsje in de provincie Cordoba willen we niet meer weg! 

Conclusie

Na een paar uur is de pret helaas voorbij. Het wordt tijd om langzamerhand richting vliegveld te rijden. Maar één ding is zeker: als het kan, komen we terug voor een langere vakantie tussen de olijfbomen!

Om te genieten van de rust en de natuur, het heerlijke zwembad, de lieve honden, het fantastische eten en de gastvrijheid van Manolo. 

Om te fietsen en wandelen door het land van de olijven. 

En om de schitterende omgeving te verkennen. Met plaatsen als Priego de Cordoba, Cabra en Puente Genil. Die allen liggen in het Caminos de Pasión gebied. En de steden CordobaJaén en Granada, die op minder dan een uur rijden liggen.

Meer weten?

Ben je ook zo enthousiast geworden over een vakantie tussen de olijfbomen? Lees dan snel meer over de vakantiehuizen van La Mimbre Rural!


Keer terug van Vakantie tussen de olijfbomen naar Ria's Belevenissen
Keer terug naar Spanje voor Jou