Een vakantie in omgeving Barcelona met cultuur, natuur en strand

Ga op vakantie in de prachtige omgeving van Barcelona! Vanuit de stad van Gaudí kun je bijvoorbeeld met de trein naar Montserrat, de pittoreske badplaats Sitges, fietsstad Girona of Gaudí’s Crypte van Colònia Güell.

En wil je nog meer zien van de provincie Barcelona plus andere omliggende provincies zien, huur dan een auto en ontdek het fascinerend binnenland plus uitgestrekte kust van Catalonië.

Omdat smaken verschillen, kun je hier inspiratie opdoen voor een cultuurvakantie, actieve vakantie én strandvakantie in de omgeving van Barcelona.

Bovendien heb ik een paar leuke georganiseerde reizen naar Barcelona en omgeving voor je op een rijtje gezet.

NB. Op aparte pagina’s kun je inspiratie opdoen over wat je kunt zien en doen plus waar je sfeervol kunt overnachten tijdens een stedentrip Barcelona. En tips lezen voor een kindervakantie in Catalonië plus een kindervakantie in Barcelona.

Een cultuurvakantie rond Barcelona

Buitenkant crypte Gaudí in arbeiderswijk Colònia Güell (omgeving Barcelona)

Wil je cultuur proeven tijdens je vakantie in de omgeving van Barcelona? Bezoek dan absoluut het kerkje dat Gaudí in het plaatsje Santa Coloma de Cervelló, op enkele tientallen kilometers ten westen van Barcelona, ontworpen heeft in de arbeiderswijk Colònia Güell!

In de crypte kun je prachtig zien hoe de Catalaanse architect met natuurlijke vormen experimenteert.

Op een aparte pagina vertel ik meer over Gaudí’s crypte van Colònia Güell>>

Klooster van Montserrat (provincie Barcelona)

Een andere mooie, doch behoorlijk toeristische, bezienswaardigheid in de provincie Barcelona is het Klooster van Montserrat, dat al eeuwenlang een belangrijk pelgrimsoord is.

Het klooster bevindt zich op de Muntanya de Montserrat (=Berg van Montserrat): een zaagvormige berg bij Minostrol de Montserrat, op ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Barcelona, die van heinde en ver te zien is en hoog boven het plaatsje uittorent.

Vanuit Minostrol de Montserrat kun je een tandradtrein de berg op nemen die uitkomt bij het Klooster van Montserrat. 

Het gezellige stadje Vic (of Vich) in het binnenland van de provincie Barcelona

Hou je verder van gezellige oude dorpen en stadjes?

Bezoek dan ook het prachtige stadje Vich (in het Catalaans: Vic) met zijn kleurrijke Plaza Mayor plus het pittoreske dorpje Rupit y Pruit met zijn kasteel, houten hangbrug en Romaanse kerken in het binnenland van de provincie Barcelona.

Plus het gezellige oude vissersdorpje Sitges met zijn prachtig klein historisch stadscentrum aan de Costa del Garraf, de zuidkust van de provincie Barcelona.

Middeleeuwse stadsomwalling van Girona (Catalonië)

En ook al ligt de stad Girona niet meer in de provincie Barcelona, met de trein ben je zo vanuit Barcelona in deze prachtige oude stad (80 minuten met de Media Distancia trein en 40 minuten met de AVE/TGV trein).

Hetzelfde geldt voor de stad Figueres, de geboortestad van Dalí. Ook deze stad bevindt zich in de provincie Girona, maar de hogesnelheidstrein vanuit Barcelona brengt je er in minder dan een uur naar toe. 

Tips:

Terug naar boven>>

Een actieve vakantie rond Barcelona

Fietsen op de Muntanya de Montserrat (Barcelona, Catalonië)

Heb je zin in een actieve vakantie in de omgeving van Barcelona? Ga dan op avontuur in de natuurgebieden in de provincie Barcelona/rond de stad! 

In de directe omgeving van de stad liggen de Muntanyes d’Ordal, het Parc Natural del Garraf plus de Serra de Collserola, wat verder naar het noordwesten bevinden zich de Muntanya de Montserrat plus de Llorenc del Munt i Obac en nog wat verder in noordoostelijke richting, op iets meer dan een uur rijden van Barcelona, kom je terecht bij de Massís del Montseny (=Montseny bergmassief, dat deel uitmaakt van Nationaal Park Montseny).

In al deze natuurparken kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en meer.

Tips:

Terug naar boven>>

Een strandvakantie bij Barcelona

Badplaats Calella aan de Costa de Barcelona

Maar je kunt ook een heerlijk ontspannen strandvakantie in de omgeving van Barcelona maken! En wel aan de Costa de Barcelona, de kust van de provincie Barcelona.

Deze circa 100 kilometer lange kuststrook aan de Middellandse Zee bestaat uit twee costa’s: de Costa del Maresme ten noorden van de stad Barcelona en de Costa del Garraf ten zuiden van de stad van Gaudí. 

Aangezien de stranden aan deze Costa in het noordoosten van Spanje vanuit Barcelona goed per trein bereikbaar zijn, worden zij ook druk bezocht door Barcelonezen.

Leuke badplaatsen bij Barcelona vind ik onder meer Sitges, Calella en Sant Pol de Mar. Op een aparte pagina noem ik nog meer gezellige badplaatsen aan de Costa de Barcelona.

Tip: Neem vanuit Barcelona de veerboot naar Mallorca, Menorca, Ibiza of Formentera voor een vakantie op de Balearen.

Terug naar boven>>

Georganiseerde reizen naar Barcelona

Gezinsrondreis door Catalonië (15 dagen)

wandelen met kinderen in Catalonië

Lijkt het je wat om samen met je gezin de hoofdstad van Catalonië plus de omgeving ervan te verkennen? Dan vind ik de 15-daagse familierondreis 'Catalonië in een notendop' van de ANWB (eerder Pharos Reizen) een aanrader. 

Tijdens deze actieve autovakantie ga je op avontuur in de Spaanse Pyreneeën, aan de Costa de Barcelona plus Costa Dorada én in de stad van Gaudí. Een leuke combinatie van actie, cultuur proeven en luieren aan het strand…

Groepsrondreis Catalonië, Valencia & Murcia (12 dagen)

wandelen met kinderen in Catalonië

Maar je kunt ook in een groepsreis de verre omgeving van Barcelona verkennen!

Tijdens de 12-daagse groepsreis ‘De Oostkust van Spanje’ van SRC Reizen bezoek je onder meer de steden Barcelona, Girona en Valencia, de Romeinse steden Tarragona en Cartagena, het klooster van Montserrat, het Middeleeuwse stadje Vic plus het pittoreske kustplaatsje Peñíscola.

Ik beloof je dat je zult smullen van al deze culturele hoogstandje!

Singlereis Proef en Beleef Catalonië (8 dagen)

wandelen met kinderen in Catalonië

Zoek je een groepsreis met een culinair tintje naar Barcelona en omgeving die speciaal voor singles is?

Dan vind ik de 8-daagse singlereis 'Proef en Beleef Catalonië' van TUI een aanrader.

De reis is een combinatie van cultuur, natuur en strand, waarbij je vanuit je hotel in Malgrat de Mar met een Nederlandstalige reisleiding uitjes maakt die variëren van een dag naar Barcelona, een wandeling naar Calella en een fietstocht langs de Costa de Barcelona tot een hamproeverij plus een kookworkshop in het Middeleeuwse Hostalric. 

Singlereis Strand & Cultuur Catalonië (15 dagen)

wandelen met kinderen in Catalonië

Zoek je een groepsreis voor singles waarbij je Barcelona stad en provincie leert kennen maar ook lekker kunt luieren? Kijk dan eens naar de 15-daagse singlereis Strand en Cultuur van TUI.

Deze vakantie in de omgeving van Barcelona is namelijk een combinatie van een cultuurvakantie en een strandvakantie.

Vanuit je aan zee gelegen hotel met zwembad in Malgrat de Mar bezoek je met een Nederlandssprekende reisleiding de steden Barcelona en Girona, het klooster van Montserrat plus de gezellige badplaatsen Calella en Canet de Mar.

En na iedere dag cultuur proeven heb je een vrije dag.

Terug naar boven>>

Accommodaties in Barcelona & omgeving

Lees meer over de omgeving van Barcelona