Een vakantie in Girona - Kleurrijke huizen en uitmuntende gastronomie 

Kom op vakantie naar Girona! Een gezellige oude provinciehoofdstad in het binnenland van Catalonië. Die ook wel het Venetië van Spanje genoemd wordt. Het winterverblijf is voor veel bekende wielrenners. Én ’s werelds beste restaurant herbergt!

In tegenstelling tot Barcelona wordt deze stad in het achterland van Catalonië nog niet overspoeld door massatoerisme. Bovendien gaan er vanuit Nederland directe en goedkope vluchten naar het vliegveld van Girona (of Gerona in het Spaans). En is deze gezellige Catalaanse stad een stuk goedkoper dan Barcelona. Dus waarom zou je niet Girona als uitvalsbasis nemen voor een vakantie in Catalonië? En van hieruit Barcelona en andere delen van Catalonië bezoeken?

Ontdek hier wat je kun zien en doen tijdens een vakantie in Girona.

Struin door oude binnenstad Girona

Struin als je op vakantie in Girona bent door de prachtig bewaarde oude binnenstad van de gezellige Catalaanse stad aan de Onyar rivier. En waan je honderden jaren terug in de tijd!

Wandel door de voormalige Romeinse nederzetting Força Vella. Bewonder de kathedraal, de kleurrijke huizen aan de Onyar river en de Pont de Ferro of Pont de Eiffel (ijzeren brug of brug van Eiffel) van architect Gustave Bönickhausen. De architect die ook de Eiffeltoren in Parijs en ’s werelds oudste transportbrug bij Bilbao ontworpen heeft.

En verken de Joodse wijk. Die een van Europa’s mooiste en best bewaarde Joodse wijken is.

Beleef feesten in Girona

Je beleeft Spanje’s Venetië op een bijzondere manier als je op vakantie naar Girona gaat tijdens een van de jaarlijkse feesten in Girona.

Kom in mei bijvoorbeeld naar het Bloemenfestival van Girona (Girona Temps de Flors). Waarbij patio's, straten, pleinen, rivieren en huizen door kunstenaars worden versierd met bloemen. En veel restaurants gerechten met bloemen serveren.

Of kom in oktober naar de Feesten van Sant Narcís (Les Fires de Sant Narcís). De grootste feesten van Girona. Die gehouden worden ter ere van de beschermheilige van de stad.

Geniet van uitstekende keuken in Gerona

Hou je van lekker eten, dan moet je ook zeker een keer op vakantie naar Girona gaan! Want hier bevindt zich sterrenrestaurant El Celler de Can Roca, dat in 2013 is uitgeroepen tot ’s werelds beste restaurant. En dat een van de vele haute cuisine restaurants in Girona is.

Tijdens de Gastronomische Week van Girona (Setmana Gastronomica Gironina), die ieder jaar in april plaatsvindt, promoten restaurants de lokale keuken van Girona. Wil je Girona’s traditionele en moderne keuken uitgebreid proeven, dan is dit dé week om op vakantie naar Girona te gaan!

Hou je van ijs, dan moet je tijdens je vakantie in Girona overigens absoluut ijs gaan eten bij Rocambolesc. De ijszaak van een van de drie eigenaren van El Celler de Can Roca…

Fiets populairste Vía Verde Catalonië

Fietsen in GeronaBron: Gemeente Gerona

Je kunt ook lekker actief zijn tijdens je vakantie in Girona. Want de oude Catalaanse stad ligt in een prachtige bergachtige omgeving. Aan de populairste wandel- en fietsroute van Catalonië: de Vía Verde del Carrilet. (Ter info: een vía verde is een oude spoorlijn die veranderd is in wandel- en fietspad).

Verspreid over twee dagen kun je deze populaire wandel- en fietsroute fietsen. De eerste dag fiets je vanuit Olot (een bergplaats in het hart van vulkaangebied La Garrotxa) naar Girona.

En de tweede dag fiets je van Girona naar kustplaats Sant Feliù de Guixols, aan de Costa Brava.

De gehele route is ongeveer 100km lang. En beide routes zijn gemakkelijke, bergafwaartsgaande routes. Door vulkaangegbied La Garrotxa, prachtige valleien en kleine Catalaanse dorpjes.

Verken Catalonië vanuit Girona stad

Ben je langere tijd op vakantie in Girona, verken dan ook de omgeving! Want de stad aan de Onyar rivier is een ideale uitvalsbasis om van hieruit Barcelona, de Costa Brava en de binnenlanden van Catalonië te ontdekken.

Denk bijvoorbeeld aan de natuurgebieden La Garrotxa en Cap de Creus. De plaatsen Vic, Ripoll, Olot of Figueres in de binnenlanden van Catalonië. De kustplaatsen Cadaques of Begur.
Nieuwe pagina's

 1. De mooiste vakantiehuizen in Andalusië van Belvilla

  May 15, 19 09:22 AM

  De mooiste vakantiehuizen in Andalusië van Belvilla op Spanje voor Jou: van grotwoningen en Spaanse huizen in het binnenland tot luxe villa’s aan de kust.

  Lees meer

 2. De mooiste vakantiehuizen aan de Costa Blanca van Belvilla

  May 14, 19 07:37 AM

  Op Spanje voor Jou vind je de mooiste vakantiehuizen aan de Costa Blanca van Belvilla: sfeervolle en mooi gelegen villa's bij Altéa, Calpe, Jávea en Moraira.

  Lees meer

 3. Vakantiehuizen in Spanje van Belvilla – voor ieder wat wils

  May 13, 19 09:12 AM

  Vakantiehuizen in Spanje van Belvilla – groot en gevarieerd aanbod in heel Spanje | goede kwaliteit | door experts gecontroleerd. Meer info op Spanje voor Jou.

  Lees meer