Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

Heb jij er al eens aan gedacht om een paardrijvakantie in Catalonië te maken? Je kunt er dagtochten of trektochten maken door de Spaanse Pyreneeën en andere ongeschonden berglandschappen, maar ook langs de stranden van de Costa Brava.

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in de Spaanse Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland!

Nederlandse contactpersoon

Alle gevonden paardrijvakanties kunnen geboekt worden via de Nederlandse Marion Aerts. Zij woont zelf in de Sierra Nevada in de provincie Granada, maar heeft direct contact met de eigenaren van de manege die onderstaande paardrijvakanties in Catalonië organiseren.  

Marion is bovendien vóór, tijdens en ná je vakantie je Nederlandstalige contactpersoon. 

Dag- & Trektochten in Catalonië

Dag- of trektocht aan de Costa Brava

Heb je zin in een paardrijvakantie in Catalonië waarbij je dagtochten vanuit een vaste standplaats maakt? Dan is deze 5-daagse paardrijvakantie aan de Costa Brava iets voor jou!

Vanuit een traditioneel Catalaans landhuis, dat gelegen is tussen l’Estartit en Pals, op 10 kilometer van zee, ga je 3 dagen paardrijden: een dag naar het strand van Pals, een dag naar het Gavarres park en een dag naar verschillende Middeleeuwse dorpen in de Baix Empordà.

En als je langer wilt blijven, kun je van hieruit ook nog een korte trektocht langs de Costa Brava maken. Marion kan hier nog meer over vertellen.

Taal: Spaans en Engels (op aanvraag ook anderstalige gidsen mogelijk)

Trektocht van Pyreneeën naar Costa Brava

Wil je tijdens je paardrijvakantie in Catalonië door de bergen én langs het strand kunnen rijden? Dan vind ik deze trektocht van 6 dagen een aanrader.

Tijdens deze trektocht vanuit de Spaanse Pyreneeën naar de Costa Brava rijd je door de dichte bossen van Garrotxa, langs olijf- en wijngaarden in de Alt Empordà en langs de uitgestrekte stranden bij de baai van Roses en Cap de Creus... 

Onderweg overnacht je in charmante kleinschalige accommodaties.

Taal: Spaans en Engels (op aanvraag ook anderstalige gidsen mogelijk)

Trektocht door Catalaanse Pyreneeën

Maar je kunt ook kiezen voor een 7-daagse paardrijvakantie in de Spaanse Pyreneeën.

Je maakt dan een trektocht van 5 dagen door dit prachtige traditionele berggebied tussen Spanje en Frankrijk.

Onderweg overnacht je in charmante kleinschalige accommodaties.

Let wel: deze route is alleen geschikt voor ervaren ruiters en fitte mensen die gewend zijn door de bergen te rijden.

Taal: Spaans en Engels (op aanvraag ook anderstalige gidsen mogelijk)

Meer info of boeken?

Heb je interesse in een van deze paardrijvakanties in Catalonië? Neem dan via onderstaand contactformulier contact op met Marion.

Zij kan je precies vertellen wanneer welke paardrijvakantie georganiseerd wordt en kan je helpen bij het vinden van een geschikte paardrijvakantie in Catalonië of Andalusië.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer