Een paardrijvakantie in Catalonië: in de bergen of aan zee

Wat zeg je van een paardrijvakantie in Catalonië? Je kunt er prachtige bergtochten door de Spaanse Pyreneeën, het Empordà gebied of berg- en vulkaangebied La Garrotxa maken, waarbij je onderweg langs pittoreske Middeleeuwse plaatsen als Besalù komt. Maar je kunt ook paardrijden door bossen, over weilanden en over zandstranden aan de Costa Brava.

Óf je kunt de bergen en de zee met elkaar combineren tijdens een paardrijvakantie in dit prachtige gebied in het noordoosten van Spanje!

Van korte begeleide tochten en dagtochten tot trektochten

Paardrijtocht langs de stranden van de Costa Brava (Catalonië)

De paardrijvakanties in Catalonië worden verzorgd vanuit de boerderij van de ervaren ruiter Ramón en zijn vrouw Ana, die al meer dan 25 jaar zijn eigen manege in het Empordà gebied heeft, op een uur rijden in noordwestelijke richting vanuit Barcelona en op slechts 20 kilometer van het vliegveld van Girona.

Vanuit de manege verzorgt Ramon paardrijlessen en  korte begeleide tochten door de prachtige omgeving van de paardrijschool. Maar ook dagtochten langs de stranden van de Costa Brava of door de bergen in het achterland van de Costa Brava.

Daarnaast verzorgen Ramon en Ana al meer dan 10 jaar paardrijvakanties waarbij je trektochten van 2 dagen tot een week kunt maken, door de bergen en langs de zee.

Zo kun je een echte Transhumancia meemaken, een tocht waarbij het vee van het zomer- naar het winterverblijf wordt gebracht. 

Maar je kunt ook rijden door bossen en valleien en over bergen in het prachtige Empordà gebied, waarbij je onderweg pitterske Middeleeuwse plaatsen als Besalù passeert en langs verschillende wijngoederen komt.

Of je kunt een dagtocht maken naar bijvoorbeeld natuurgebied Aigüamolls de l’Empordà of rijden over de zandstranden aan de Costa Brava

*Verblijf als paardrijvakantie met korte tochten/ dagtochten*

Als je een paardrijvakantie in Catalonië met korte begeleide tochten of dagtochten boekt, dan verblijf je op de gezellige Mas (=boerderij) van Ramon en Anna. Hier kun je kiezen uit een in een 1-, 2-, 3- of 4-persoons kamer.

Paardrijvakanties met Nederlandse contactpersoon

Trektocht door de bergen van Catalonië

Wat ik erg handig vind aan deze paardrijvakanties in Catalonië, is dat je vanaf het moment van de aanvraag van een paardrijvakantie een Nederlandse contactpersoon hebt.

De paardrijvakanties kunnen namelijk geboekt worden via de Nederlandse Marion Aerts, die zelf woont in de Sierra Nevada (Andalusië) en eigenaresse is van het bedrijf Paardrijvakanties in Spanje.

Zij kan je precies vertellen wanneer welke paardrijvakantie georganiseerd wordt. En heb je eenmaal jouw favoriete vakantie gevonden, dan kun je de vakantie vervolgens gewoon in het Nederlands bij haar boeken.

Bovendien is Marion ook tijdens jouw vakantie in Spanje jouw aanspreekpunt. Dus heb je hulp nodig, dan kun je altijd in het Nederlands bij haar terecht.

Kortom: paardrijvakanties in de bergen en/of aan zee

Paardrijlessen én tochten bij de Catalaanse Ramon in Catalonië

Het maakt dus niet uit of je een ervaren ruiter bent of dat je nog nooit paardgereden hebt, voor iedereen is er wel een passende paardrijvakantie in Catalonië!

Zowel kinderen als volwassenen kunnen er paardrijles krijgen die gecombineerd wordt met korte begeleide tochten in de natuur.

En ervaren ruiters kunnen vanuit de gezellige boerderij in de buurt van Girona dagtochten aan de Costa Brava en zijn achterland of juist een trektocht maken die in duur kan variëren van 2 dagen tot een week.

Bovendien hebben de paardrijvakanties in Catalonië een Nederlandstalige contactpersoon die je helpt bij het vinden plus boeken van je vakantie en die ook tijdens en na je paardrijvakantie in Spanje voor je klaar staat.

Op de website van Marion vind je uitgebreidere informatie over  de verschillende paardrijvakanties in Catalonië:

Meer mooie bestemmingen voor een paardrijvakantie in Spanje

Een ontspannen paardrijvakantie in berggebied Las Alpujarras in Andalusië

Catalonië is natuurlijk niet de enige mooie bestemming voor een paardrijvakantie in Spanje. Zo kun je bijvoorbeeld ook prachtig paardrijden in de Spaanse Pyreneeën, in het hart van Spanje of in Andalusië.

Via Marion Aerts van Paardrijvakanties kun je in Zuid-Spanje ook nog tal van paardrijvakanties boeken, waarbij je kunt genieten van prachtige berggebieden of uitgestrekte witte zandstranden. Op een aparte pagina lees je meer over mijn favoriete paardrijvakanties in Andalusië.

En lijkt het je wat om een paardrijvakantie in de Spaanse Pyreneeën te maken? Kijk dan eens naar de verschillende paardrijvakanties die het Nederlandse bedrijf Chill-Outdoor, dat gevestigd is in de Pyreneeën van Aragon, aanbiedt. Ook deze vakanties zijn voor zowel beginners als ervaren ruiters en variëren van korte begeleide tochten tot meerdaagse trektochten.

Terug naar boven>>