Een paardrijvakantie in Catalonië: in de bergen of aan zee

Wat zeg je van een paardrijvakantie in Catalonië? Je kunt er prachtige bergtochten door de Spaanse Pyreneeën, het Empordà gebied of berg- en vulkaangebied La Garrotxa maken, waarbij je onderweg langs pittoreske Middeleeuwse plaatsen als Besalù komt, maar ook rijden door bossen, over weilanden en over zandstranden aan de Costa Brava.

Óf je kunt de bergen en de zee met elkaar combineren tijdens een vakantie in dit prachtige gebied in het noordoosten van Spanje!

Van korte tochten tot meerdaagse trektochten

Paardrijtocht langs de stranden van de Costa Brava (Catalonië)

De paardrijvakanties in Catalonië worden verzorgd door Josep Ramon Casas, een ervaren ruiter die al meer dan 25 jaar zijn eigen manege in het Empordà gebied heeft, op een uur rijden in noordwestelijke richting vanuit Barcelona.

Vanuit de manege verzorgt Ramon korte begeleide tochten door de prachtige omgeving van de paardrijschool plus dagtochten langs de stranden van de Costa Brava of door de bergen in het achterland van de Costa Brava.

Daarnaast verzorgen Ramon en zijn vrouw Ana al meer dan 10 jaar paardrijvakanties waarbij je trektochten van 2 dagen tot een week kunt maken, door de bergen en langs de zee.

Zo kun je een echte Transhumancia meemaken, een tocht waarbij het vee van het zomer- naar het winterverblijf wordt gebracht. 

Maar je kunt ook rijden door bossen en valleien en over bergen in het prachtige Empordà gebied, waarbij je onderweg pitterske Middeleeuwse plaatsen als Besalù passeert en langs verschillende wijngoederen komt.

Of je kunt een dagtocht maken naar bijvoorbeeld natuurgebied Aiguamolls de l’Empordà of rijden over de zandstranden aan de Costa Brava

Let op: bij een paardrijvakantie in Catalonië met korte tochten of dagtochten verblijf je in een 1-/2-/3-/4-persoons kamer op de gezellige Mas (=boerderij) van Ramon en Anna.

Nederlandse contactpersoon

Trektocht door de bergen van Catalonië

Een groot voordeel van deze paardrijvakanties in Catalonië vind ik dat zij geboekt kunnen worden via de Nederlandse Marion Aerts, die zelf woont in de Sierra Nevada (Andalusië) en eigenaresse is van het bedrijf Paardrijvakanties in Spanje.

Zij kan je precies vertellen wanneer welke paardrijvakantie georganiseerd wordt en kan je helpen bij het vinden van een geschikte paardrijvakantie in Spanje.

Heb je eenmaal jouw favoriete vakantie gevonden, dan kun je de vakantie vervolgens gewoon in het Nederlands bij haar boeken.

En heb je vóór, tijdens of ná je vakantie hulp nodig? Dan kun je ook bij Marion terecht. Want Marion is de hele tijd je Nederlandstalige contactpersoon.

Conclusie

Paardrijlessen én tochten bij de Catalaanse Ramon in Catalonië

Het maakt dus niet uit of je een ervaren ruiter bent of dat je nog nooit paardgereden hebt, voor iedereen is er wel een passende paardrijvakantie in Catalonië!

Zowel kinderen als volwassenen kunnen er paardrijles krijgen die gecombineerd wordt met korte begeleide tochten in de natuur.

En ben je een meer ervaren ruiter, dan kun je ervoor kiezen om vanuit een vaste standplaats dagtochten in de Costa Brava plus zijn achterland te maken of juist een meerdaagse trektocht te maken.

Bovendien hebben de paardrijvakanties in Catalonië een Nederlandstalige contactpersoon die je helpt bij het vinden plus boeken van je vakantie en die ook tijdens en na je paardrijvakantie in Spanje voor je klaar staat.

Paardrijvakantie in Catalonië boeken

Heb je interesse in een paardrijvakantie in Catalonië, een paardrijvakantie in de Picos de Europa of  een paardrijvakantie in Andalusië? Neem dan via onderstaand contactformulier contact op met Marion en vraag haar naar de mogelijkheden:

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen