Een paardrijvakantie in Catalonië met dag- of trektochten aan Costa Brava

Heb jij er al eens aan gedacht om een paardrijvakantie in Catalonië te maken? Je kunt er dagtochten of trektochten maken door het prachtige Empordà gebied en langs de stranden van de Costa Brava.

En zowel kinderen als volwassenen kunnen er paardrijles krijgen die gecombineerd wordt met begeleide tochten in de natuur.

Paardrijvakantie in Catalonië vanuit manege in Llabià

De paardrijvakanties die ik in dit prachtige gebied in het noordoosten van Spanje gevonden heb, worden georganiseerd vanuit de manege van de Spaanse Joan in het Empordà gebied in het directe achterland van de Costa Brava. En hebben vóór, tijdens en na de vakantie een Nederlandse contactpersoon.

Lees snel meer over de verschillende paardrijvakanties die er in Catalonië mogelijk zijn!

Paardrijvakantie met paardrijlessen

Buitenrit na een paardrijles in Catalonië

Lijkt het je wat om de prachtige natuur van Catalonië per paard te beleven maar heb je nog (bijna) geen paardrij-ervaring?

Dan vind ik de 6-daagse paardrijvakantie op de manege van Joan en Day een aanrader! Zij wonen in een prachtige achttiende eeuwse boerderij die zich bevindt op ruim 10 kilometer van de stranden van de Costa Brava, in het prachtige Baix Empordà gebied in de provincie Girona (Catalonië).

Joan en Day hebben 21 goed getrainde paarden, die in semi-vrijheid leven in het bos van de boerderij.

Tijdens deze 6-daagse paardrijvakantie in Catalonië verblijf je in een kamer of een appartement op de boerderij. En krijg je iedere dag eerst les om vervolgens tijdens korte begeleide buitenritten alles wat je geleerd hebt in de natuur te oefenen. Zodat je aan het einde van de week ben je in staat bent om te stappen, draven en een beetje te galopperen.

Deze paardrijvakantie in Catalonië vind ik zeker ook leuk voor kinderen.

Paardrijvakantie met dagtochten

Paardrijtocht langs de stranden van de Costa Brava (Catalonië)

Heb je geen paardrijles meer nodig? Dan kun je vanuit de prachtige boerderij van Joan en Day ook begeleide dagtochten door de Baix Empordà en langs de stranden van de Costa Brava maken.

Want doordat de boerderij van Joan en Day op maar 10 kilometer van de stranden van de Costa Brava ligt, kun je van hieruit niet alleen bergtochten, maar ook strandtochten maken.

Dit kan een enkele korte of lange dagtocht zijn, maar kunnen ook meerdere dagtochten zijn.

Aan jou de keuze hoe lang en hoeveel dagen je wilt paardrijden in dit prachtig stukje Spanje.

Tip: (Maximaal twee) kinderen tot 12 jaar die op de boerderij een kamer delen met 2 volwassenen krijgen 50% korting.

Trektochten door Catalonië

Paardrijvakantie met trektocht door Catalonië

Maar je kunt tijdens je paardrijvakantie in Catalonië ook een trektocht maken, langs de uitgestrekte stranden bij de baai van Roses en Cap de Creus, door Middeleeuwse plaatsen, door de dichte bossen van Garrotxa  plus langs olijf- en wijngaarden in de Alt Empordà.

Joan en Day organiseren een trektocht waarbij je drie dagen paardrijdt langs de Costa Brava en door het Empordà gebied..

Maar ze organiseren ook verschillende trektochten waarbij je zes dagen paardrijdt en een groter deel van Catalonië kunt verkennen.

Onderweg overnacht je in charmante kleinschalige accommodaties.

Nederlandse contactpersoon

Een groot voordeel van deze paardrijvakanties in Catalonië vind ik dat zij  geboekt kunnen worden via de Nederlandse Marion Aerts.

Zij kan je precies vertellen wanneer welke paardrijvakantie georganiseerd wordt en kan je helpen bij het vinden van een geschikte paardrijvakantie in Catalonië of Andalusië.

Heb je eenmaal jouw favoriete paardrijvakantie gevonden, dan kun je de vakantie gewoon in het Nederlands boeken.

En heb je vóór, tijdens of ná je vakantie vragen/ hulp nodig? Marion is de hele tijd je Nederlandstalige contactpersoon. 

Paardrijvakantie in Catalonië boeken

Heb je interesse in een van deze paardrijvakanties in Catalonië? Neem dan via onderstaand contactformulier contact op met Marion en vraag haar naar de mogelijkheden.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Goodfood Valencia: leuke culinaire activiteiten in Valencia

  Nov 30, 22 05:59 AM

  Het Nederlandse bedrijf Goodfood Valencia maakt een culinair feest van je vakantie in Valencia met leuke culinaire activiteiten in Spanje's paella stad. Meer>>

  Lees meer

 2. Overwinteren op de Balearen: lekker weer en weinig toeristen

  Nov 29, 22 09:35 AM

  Overwinteren op de Balearen staat voor zon, aangename temperaturen, weinig toeristen en een stuk lagere prijzen dan in de zomer. Lees meer>>

  Lees meer

 3. Vakantiehuizen van La Casita (Andalusië): rust, comfort én zwembad

  Nov 28, 22 05:08 AM

  Rust en comfort in de vakantiehuizen en het kleine vakantiepark van La Casita bij de Costa del Sol (Andalusië). Met zijn tweeën of met kids. In zomer én winter.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder