Een strandvakantie in een gezellige badplaats bij Barcelona

Ben jij op zoek naar een badplaats bij Barcelona om een bezoek aan de stad van Gaudí te combineren met een ontspannende strandvakantie in de buurt van deze stad in Catalonië? Kijk dan eens welke leuke badplaatsen er te vinden zijn aan de Costa de Barcelona, de kust van de provincie Barcelona…

Zowel ten noorden als ten zuiden van de stad van Gaudí bevinden zich leuke badplaatsen:

Badplaatsen ten noorden van Barcelona

Wil je op vakantie in een badplaats ten noorden van Barcelona, ga dan naar Badalona, Montgat, San Pol de Mar, Calella of Malgrat de Mar

Deze gezellige, aan de Costa del Maresme (=noordelijk deel van Costa de Barcelona) gelegen plaatsen hebben allemaal heerlijke zandstranden en zijn bovendien goed per trein en/of bus verbonden met Barcelona.

De bekendste badplaats aan de Costa del Maresme is Calella op 50 kilometer ten noordoosten van Barcelona. In ongeveer een uur ben je met de trein vanuit het witte dorp in Barcelona.

En de noordelijkste badplaats van de Costa de Barcelona is Malgrat de Mar op 60 kilometer ten noordoosten van Barcelona, hoewel ze vaak tot de Costa Brava gerekend wordt.

De eerste drie genoemde badplaatsen zijn ook populair bij de lokale bevolking van Barcelona. Wil je hier op vakantie, dan kun je hoofdzakelijk in een appartement verblijven.

Bij het strand van Calella en Malgrat de Mar vind je ook meerdere hotels. Op Booking.com vind je een divers aanbod aan hotels en appartementen in: 

Tips:

Net boven Malgrat de Mar begint de Costa Brava, de kust van de provincie Girona, met de badplaatsen Tossa de Mar, Platja d’Aro, Calella de Palafrugell, l’Estartit en Roses. Lees meer over deze badplaatsen aan de Costa Brava>>

Terug naar boven>>

Badplaatsen ten zuiden van Barcelona

Maar ook ten zuiden van Barcelona kun je een heerlijke strandvakantie houden, in de plaatsen Vilanova i la Geltrú, Castelldefels of Sitges. Deze aan de Costa del Garraf gelegen badplaatsen bij Barcelona zijn eveneens goed per trein/bus bereikbaar vanuit Barcelona, hebben uitgestrekte zachte zandstranden en een gezellig historisch centrum.

Van deze badplaatsen is het charmante oude vissersdorpje Sitges het bekendste.

Op Booking.com vind je een divers aanbod aan hotels en appartementen in:

Terug naar boven>>

Stranden in Barcelona stad

Het Bareloneta strand in Barcelona met uitzicht op het W-hotel

Je kunt er overigens ook voor kiezen om in de stad van Gaudí zelf te verblijven als je een stedentrip naar Barcelona wilt combineren met een strandvakantie. Want Barcelona heeft verschillende stadsstranden.

Als je La Rambla uitloopt, kom je vanzelf uit bij het Barceloneta strand (Playa de la Barceloneta), een strand met brede boulevard plus lekker zandstrand. Verder naar het noorden (ongeveer bij het begin van de PobleNou wijk, ter hoogte van de dierentuin van Barcelona) gaat dit strand over in de stadsstranden Platja de la Nova Icàrla, Platja del Bogatell, Platja de la Mar Bella, Platja de la Nova Mar Bella en Platja de Llevant.

Tip:

Ben je van plan om tijdens je stedentrip Barcelona ook lekker veel aan het strand te zijn, dan is het handig om een hotel of appartement in de Poblenou wijk te boeken.

Terug naar boven>>

Campings en glampings bij Barcelona

Wist je dat je ook prima met je eigen caravan of tent op vakantie naar Barcelona kunt gaan en vanuit de camping de stad van Gaudí kunt bezoeken plus de rest van de provincie Barcelona kunt verkennen? En dat je op deze manier heerlijk strand, cultuur en natuur met elkaar kunt combineren?

Ik ben voor je op zoek gegaan naar gezellige en mooi gelegen campings en glampings bij Barcelona:

Lees meer over Barcelona

Meer sfeervolle accommodaties in/rond Barcelona

Terug naar boven>>
Nieuwe pagina's

 1. Oude schepen op het Pasaia Maritiem Festival in Baskenland (N-Spanje)

  May 25, 22 08:15 AM

  Op het Pasaia Maritiem Festival kun je van 26 t/m 29 mei 2022 o.a. oude zeilschepen bewonderen in de haven van de Baskische kustplaats Pasaia (Spanje). Info>>

  Lees meer

 2. Kleine campings op idyllische plekken in Zuid-Spanje

  May 24, 22 09:53 AM

  Kleine campings in Zuid-Spanje liggen vooral verscholen in het binnenland van Andalusië en Murcia, maar sommigen liggen ook aan de kust. Mijn favorieten>>

  Lees meer

 3. Gezellige, rustig gelegen kleine campings in Midden-Spanje

  May 24, 22 02:44 AM

  Kleine campings in Midden-Spanje (10-100 staplaatsen) zijn prachtig gelegen natuurcampings. Mijn favorieten in Madrid, Extremadura, Aragon, Navarra & Castilla.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder