Een strandvakantie in een gezellige badplaats bij Barcelona

Ben jij op zoek naar een badplaats bij Barcelona om een bezoek aan de stad van Gaudí te combineren met een ontspannende strandvakantie in de buurt van deze stad in Catalonië? Kijk dan eens welke leuke badplaatsen er te vinden zijn aan de Costa de Barcelona, de kust van de provincie Barcelona…

Zowel ten noorden als ten zuiden van de stad van Gaudí bevinden zich leuke badplaatsen:

Badplaatsen ten noorden van Barcelona

Wil je op vakantie in een badplaats ten noorden van Barcelona, ga dan naar Badalona, Montgat, San Pol de Mar, Calella of Malgrat de Mar. Hoewel Malgrat de Mar vaak tot de Costa Brava gerekend wordt, is de noordelijkste badplaats van de Costa de Barcelona.

De bekendste badplaats aan de Costa del Maresme (=noordelijk deel van Costa de Barcelona) is het witte dorp Calella op 50 kilometer ten noordoosten van Barcelona. Badalona, Montgat plus San Pol de Mar zijn tenslotte ook populair bij de lokale bevolking van Barcelona.

Al deze gezellige, aan de Costa del Maresme gelegen badplaatsen hebben heerlijke zandstranden en zijn goed per trein en/of bus verbonden met Barcelona.

Wil je op vakantie in een badplaats ten noorden ten Barcelona? Op de Nederlandstalige website van Booking.com vind je het grootste aanbod van hotels en appartementen in: 

Tip! Net boven Malgrat de Mar begint de Costa Brava, de kust van de provincie Girona, met de badplaatsen Tossa de Mar, Platja d’Aro, Calella de Palafrugell, l’Estartit en Roses. Lees meer over de Costa Brava>>

Terug naar boven>>

Badplaatsen ten zuiden van Barcelona

Maar ook ten zuiden van Barcelona kun je een heerlijke strandvakantie houden, in de plaatsen Vilanova i la Geltrú, Castelldefels of het charmante oude vissersdorpje Sitges.

Deze aan de Costa del Garraf gelegen badplaatsen bij Barcelona zijn eveneens goed per trein/bus bereikbaar vanuit Barcelona, hebben uitgestrekte zachte zandstranden en een gezellig historisch centrum.

Ook hier geldt weer dat je op Booking.com een groot en divers aanbod van hotels en appartementen vindt in:

Terug naar boven>>

Stranden in Barcelona stad

Het Bareloneta strand in Barcelona met uitzicht op het W-hotel

Je kunt er overigens ook voor kiezen om in de stad van Gaudí zelf te verblijven als je een stedentrip naar Barcelona wilt combineren met een strandvakantie. Want Barcelona heeft verschillende stadsstranden.

Als je La Rambla uitloopt, kom je vanzelf uit bij het Barceloneta strand (Playa de la Barceloneta), een strand met brede boulevard plus lekker zandstrand. Verder naar het noorden (ongeveer bij het begin van de PobleNou wijk, ter hoogte van de dierentuin van Barcelona) gaat dit strand over in de stadsstranden Platja de la Nova Icàrla, Platja del Bogatell, Platja de la Mar Bella, Platja de la Nova Mar Bella en Platja de Llevant.

Tip! Wil je tijdens je stedentrip Barcelona ook veel aan het strand te zijn? Boek dan een hotel of appartement in de Poblenou wijk!

Terug naar boven>>

Campings en glampings bij Barcelona

Wist je dat je ook prima met je eigen caravan of tent op vakantie naar Barcelona kunt gaan en vanuit de camping de stad van Gaudí kunt bezoeken plus de rest van de provincie Barcelona kunt verkennen? En dat je op deze manier heerlijk strand, cultuur en natuur met elkaar kunt combineren?

Ik ben voor je op zoek gegaan naar gezellige en mooi gelegen campings en glampings bij Barcelona:

Lees meer over Barcelona

Meer sfeervolle accommodaties in/rond Barcelona

Terug naar boven>>