Een strandvakantie in een gezellige badplaats bij Barcelona

Ben jij op zoek naar een badplaats bij Barcelona om een bezoek aan de stad van Gaudí te combineren met een ontspannende strandvakantie in de buurt van deze stad in Catalonië? Kijk dan eens welke leuke badplaatsen er te vinden zijn aan de Costa de Barcelona, de kust van de provincie Barcelona…

Badplaatsen ten noorden van Barcelona

Wil je op vakantie in een badplaats ten noorden van Barcelona, ga dan naar Badalona, Montgat, San Pol de Mar, Calella of Malgrat de Mar

Deze gezellige, aan de Costa del Maresme (=noordelijk deel van Costa de Barcelona) gelegen plaatsen hebben allemaal heerlijke zandstranden en zijn bovendien goed per trein en/of bus verbonden met Barcelona.

De bekendste badplaats aan de Costa del Maresme is Calella op 50 kilometer ten noordoosten van Barcelona. In ongeveer een uur ben je met de trein vanuit het witte dorp in Barcelona.

En de noordelijkste badplaats van de Costa de Barcelona is Malgrat de Mar op 60 kilometer ten noordoosten van Barcelona, hoewel ze vaak tot de Costa Brava gerekend wordt.

De eerste drie genoemde badplaatsen zijn ook populair bij de lokale bevolking van Barcelona. Wil je hier op vakantie, dan kun je hoofdzakelijk in een appartement verblijven.

Bij het strand van Calella en Malgrat de Mar vind je ook meerdere hotels. Op Booking.com vind je een divers aanbod aan hotels en appartementen in: 

Tips:

Net boven Malgrat de Mar begint de Costa Brava, de kust van de provincie Girona, met de badplaatsen Tossa de Mar, Platja d’Aro, Calella de Palafrugell, l’Estartit en Roses. Lees meer over deze badplaatsen aan de Costa Brava>>

Badplaatsen ten zuiden van Barcelona

Maar ook ten zuiden van Barcelona kun je een heerlijke strandvakantie houden, in de plaatsen Vilanova i la Geltrú, Castelldefels of Sitges. Deze aan de Costa del Garraf gelegen badplaatsen bij Barcelona zijn eveneens goed per trein/bus bereikbaar vanuit Barcelona, hebben uitgestrekte zachte zandstranden en een gezellig historisch centrum.

Van deze badplaatsen is het charmante oude vissersdorpje Sitges het bekendste.

Op Booking.com vind je een divers aanbod aan hotels en appartementen in:

Stranden in Barcelona stad

Het Bareloneta strand in Barcelona met uitzicht op het W-hotel

Je kunt er overigens ook voor kiezen om in de stad van Gaudí zelf te verblijven als je een stedentrip naar Barcelona wilt combineren met een strandvakantie. Want Barcelona heeft verschillende stadsstranden.

Als je La Rambla uitloopt, kom je vanzelf uit bij het Barceloneta strand (Playa de la Barceloneta), een strand met brede boulevard plus lekker zandstrand. Verder naar het noorden (ongeveer bij het begin van de PobleNou wijk, ter hoogte van de dierentuin van Barcelona) gaat dit strand over in de stadsstranden Platja de la Nova Icàrla, Platja del Bogatell, Platja de la Mar Bella, Platja de la Nova Mar Bella en Platja de Llevant.

Tip:

Ben je van plan om tijdens je stedentrip Barcelona ook lekker veel aan het strand te zijn, dan is het handig om een hotel of appartement in de Poblenou wijk te boeken.

Campings en glampings bij Barcelona

Wist je dat je ook prima met je eigen caravan of tent op vakantie naar Barcelona kunt gaan en vanuit de camping de stad van Gaudí kunt bezoeken plus de rest van de provincie Barcelona kunt verkennen? En dat je op deze manier heerlijk strand, cultuur en natuur met elkaar kunt combineren?

Ik ben voor je op zoek gegaan naar gezellige en mooi gelegen campings en glampings bij Barcelona:

Lees meer over Barcelona

Meer sfeervolle accommodaties in/rond Barcelona
Nieuwe pagina's

 1. Natuurpark Cadí-Moixeró: berggebied met idyllische dorpen in Catalonië

  Oct 13, 21 03:19 PM

  Natuurpark Cadí-Moixeró (Catalonië) is met z’n vele wandel-, fiets- plus klimmogelijkheden en Middeleeuwse plaatsen ideaal voor een actieve én cultuurvakantie!

  Lees meer

 2. Torre Nova – Luxe appartementen bij wijnstreek Penedès (Catalonië)

  Oct 07, 21 08:20 AM

  Zoek je een landelijk appartement in Catalonië dat niet te ver van Barcelona en de zee ligt? Torre Nova heeft 8 luxe appartementen op 15 minuten van Montserrat.

  Lees meer

 3. Smullen van natuur en geschiedenis bij etappe 4 van de Grand Tour

  Oct 04, 21 08:54 AM

  Spanje voor Jou's ervaringen van etappe 4 van de Grand Tour Catalunya: natuurpark Cadí-Moixeró en vulkaangebied La Garrotxa in Catalonië

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder