Campings aan de Costa Barcelona: op max een uur rijden van Barcelona

Heb je zin in een vakantie op een camping in Catalonië waarbij je kunt genieten van een strandvakantie en tegelijkertijd op avontuur kunt gaan in Barcelona? Dan kan ik een camping aan de Costa de Barcelona warm aanbevelen!

Zowel aan de Costa del Maresme ten noorden van Barcelona als aan de Costa del Garraf ten zuiden van Barcelona, de twee kusten van de provincie Barcelona die samen de Costa de Barcelona vormen, liggen gezellige campings van waaruit je binnen een uur in de hoofdstad van Catalonië bent.

Je vindt er kleinere en grote campings, direct aan zee en in de erachter liggende bergen. En wist je dat de oudste camping van Spanje ook aan de Costa de Barcelona ligt...? Geniet van mijn favoriete campings aan de Costa de Barcelona, die ik zowel thematisch als geografisch heb opgesplitst in:

Campings aan de Costa del Maresme

Mijn favoriete campings aan de Costa del Maresme ten noorden van Barcelona zijn:

Capfun camping La Tordera-Nacions (Malgrat de Mar)

Een heerlijke camping aan de Costa de Barcelona, die 60 kilometer ten noorden van Barcelona ligt, vind ik Capfun Camping La Tordera-Nacions in Malgrat de Mar.

Deze kindvriendelijke camping aan zee beschikt over een verwarmd buitenzwembad plus een peuterzwembad met glijbanen, een speeltuin, jeu-de-boules-baan, animatie en meer.

Bovendien kun je er niet alleen met je eigen caravan of tent terecht, maar kun je er ook comfortabele en modern ingerichte accommodaties huren: stacaravans, safaritenten en tiny houses.

Camping Enmar (Pineda de Mar)

Een paar kilometer verder naar het zuiden ligt Camping Enmar in Pineda de Mar.

Deze camping aan de Costa de Barcelona biedt heerlijk veel waterpret. Zo is er een apart peuterzwembad met kleine glijbaan voor kleine kinderen en zijn er ook waterglijbanen voor oudere kinderen.

De vele palmbomen rond de zwembaden zorgen voor een subtropische sfeer. En het gezellige terras plus restaurant maken voor mij het plaatje helemaal af.

De camping ligt bovendien maar 200 meter van zee, heet ook in het hoogseizoen honden welkom en beschikt over moderne, goed verzorgde stacaravans.

Camping Roca Grossa (Calella)

Camping Roca Grossa in Calella bevindt zich 50 kilometer ten noorden van Barcelona.

Wat ik vooral mooi vind aan deze schaduwrijke terrassencamping aan de Costa de Barcelona, is de prachtige ligging. Want doordat ze een beetje hoger gelegen is, biedt ze prachtige uitzichten op zee!

Bovendien ligt de camping maar 1 kilometer van het gezellige centrum van Calella.

En wil je niet naar het strand of naar Calella? Geniet dan van het buitenzwembad, de speeltuin, animatie en meer op deze gezinscamping die ook honden toelaat. Of ga een dag naar Barcelona.

Camping Bungalow Globo Rojo (Canet de Mar)

Wat een sfeervolle camping is Camping Globo Rojo in Canet de Mar, op 50 kilometer ten noorden van Barcelona!

Deze aan een zacht zandstrand gelegen kindvriendelijke camping in Catalonië beschikt over comfortabele houten bungalows, moderne stacaravans en vakantiehuisjes, twee zwembaden, een speeltuin en diverse sportmogelijkheden.

En is een goede uitvalsbasis voor een dag Barcelona.

Camping Masnou (El Masnou)

Van Camping Masnou in El Masnou, op 15 kilometer ten noorden van Barcelona, wordt gezegd dat het de oudste camping van Spanje is.

De eenvoudige camping in Catalonië ligt aan zee en heeft een goede trein- en busverbinding met Barcelona.

Een prima uitvalsbasis voor een stedentrip Barcelona met caravan of tent. Ook als je je hond mee op vakantie naar Spanje wilt nemen.

Terug naar boven>>

Campings aan de Costa del Garraf

Mijn favoriete campings aan de Costa del Garraf ten zuiden van Barcelona zijn:

Camping 3 Estrellas (Gavà)

Camping 3 Estrellas in Gavà is een grote verzorgde camping aan zee met veel vermaakmogelijkheden, op 20 kilometer ten zuiden van Barcelona en 300 meter van een bushalte naar de stad.

Een ideale camping om een strandvakantie te combineren met een bezoek aan Barcelona.

De kindvriendelijke camping in Catalonië heeft bovendien veel verschillende glamping mogelijkheden: bungalows, Coco homes (foto) en ecologische Domo's.

Maar natuurlijk kun je er ook staplaats huren voor je eigen tent of caravan.

Camping Vilanova Park (Vilanova i la Geltrù)

Hoef je niet persé direct aan het strand te zitten, dan vind ik Camping Vilanova Park in Vilanova i la Geltrù, op 4 kilometer van de zee en 50 kilometer ten zuiden van Barcelona, ook een aanrader.

Een kleine camping is het zeker niet. De groene en verzorgde terrassencamping is echter gelegen in een mooie natuurlijke omgeving en heeft talrijke faciliteiten: buitenzwembaden, waterglijbanen, een binnenzwembad, minigolfbaan, speeltuin, Spa, Nederlandstalige animatie en meer.

Bovendien kun je er niet alleen een staplaats huren voor je eigen caravan of tent, maar ook verblijven in vrij eenvoudige én moderne, luxe stacaravans

En wil je een dag naar Barcelona of naar het strand, dan kun je vanuit de camping de bus nemen.

Ik kan deze kindvriendelijke camping aan de Costa de Barcelona dus zeker aanbevelen voor een gezinsvakantie, maar ook voor vijftigplussers.

Terug naar boven>>

Kindercampings Costa de Barcelona

Capfun camping La Tordera-Nacions (Malgrat de Mar)

Een leuke kindercamping met glijbanen aan de Costa de Barcelona, die 60 kilometer ten noorden van Barcelona ligt, vind ik Capfun Camping La Tordera-Nacions in Malgrat de Mar.

Deze 415 plaatsen tellende camping aan zee in de buurt van Barcelona beschikt over een verwarmd buitenzwembad plus een peuterzwembad met glijbanen, een speeltuin, jeu-de-boules-baan, animatie en meer.

Bovendien kun je er niet alleen met je eigen caravan of tent terecht, maar kun je er ook comfortabele en modern ingerichte accommodaties huren: stacaravans, safaritenten en tiny houses.

Camping Enmar (Pineda de Mar)

Een andere leuke kindercamping aan de Costa de Barcelona met glijbanen die maar 200 meter van zee ligt vind ik Camping Enmar in Pineda de Mar, een paar kilometer verder naar het zuiden.

De camping is een klein waterparadijs, met apart peuterzwembad met kleine glijbaan voor kleine kinderen én waterglijbanen voor oudere kinderen.

De vele palmbomen rond de zwembaden zorgen bovendien voor een subtropische sfeer. En het gezellige terras plus restaurant maken voor mij het plaatje helemaal af.

Verder heet de camping ook in het hoogseizoen honden welkom en beschikt zij over moderne, goed verzorgde stacaravans.

Camping Roca Grossa (Calella)

Een gezellige kindercamping aan de Costa de Barcelona met prachtig uitzicht over de Middellandse Zee vind ik de hoger gelegen camping La Roca Grossa bij Calella, op 50 kilometer ten noorden van Barcelona.

De schaduwrijke terrassencamping heeft een buitenzwembad, mooie speeltuin, verschillende sportfaciliteiten plus animatie. Verder ligt de camping maar 100 meter van een baai met zandstrand plus 1 kilometer van het centrum van vissersdorpje Calella.

En als je wilt, kun je je hond ook mee op vakantie naar Spanje nemen, want op deze 400 plaatsen tellende camping zijn honden toegestaan.

Camping 3 Estrellas (Gavà)

Een leuke kindercamping aan de Costa de Barcelona die iets ten zuiden van Barcelona ligt, vind ik Camping 3 Estrellas in Gavà.

De grote verzorgde camping ligt direct aan zee, aan een mooi zandstrand, en heeft een buitenzwembad, een apart peuterzwembad, een speeltuin plus verschillende sportfaciliteiten. Op het strand bij de camping kun je verder ook surfen, SUP-pen en duiken. En 1 kilometer verderop ligt er een manege om te paardrijden.

Bovendien zijn er veel verschillende glampingmogelijkheden, die variëren van Coco homes en safaritenten tot bungalows en stacaravans. Plus stopt de bus naar Barcelona 300 meter van de camping.

Een ideale camping om een strandvakantie te combineren met een bezoek aan Barcelona dus.

Camping Vilanova Park (Vilanova i la Geltrù)

Hoef je niet persé direct aan het strand te zitten, dan vind ik Camping Vilanova Park in Vilanova i la Geltrù, op 4 kilometer van de zee en 50 kilometer ten zuiden van Barcelona, ook een aanrader voor een kindervakantie.

Deze grote groene gezinscamping aan de Costa de Barcelona (ruim 1300 plaatsen) is gelegen in een mooie natuurlijke omgeving en biedt talrijke faciliteiten: buitenzwembaden, waterglijbanen, een binnenzwembad, minigolfbaan, speeltuin, Spa, Nederlandstalige animatie en meer.

Bovendien kun je er ook verblijven in vrij eenvoudige én moderne, luxe stacaravans. En wil je een dag naar Barcelona of naar het strand, dan kun je vanuit de terrassencamping de bus nemen.

Camping Bungalow Globo Rojo (Canet de Mar)

Geef je de voorkeur aan een rustige kleine camping aan de Costa de Barcelona? Dan vind ik Camping Globo Rojo in Canet de Mar, op 50 kilometer ten noorden van Barcelona, een absolute topper.

Deze gezellige, aan een zacht zandstrand gelegen camping in Catalonië beschikt over twee zwembaden, een speeltuin, diverse sportmogelijkheden en een kinderclub in de zomer. Plus comfortabele houten bungalows en moderne stacaravans. 

Een aanrader voor een rustige strandvakantie met kinderen; en een goede uitvalsbasis voor een dag Barcelona.

Terug naar boven>>

Campings aan zee Costa de Barcelona

Capfun camping La Tordera-Nacions (Malgrat de Mar)

Een heerlijke camping aan zee aan de Costa de Barcelona, die 60 kilometer ten noorden van Barcelona ligt, vind ik Capfun Camping La Tordera-Nacions in Malgrat de Mar.

De kindvriendelijke camping ligt aan een zacht zandstrand en beschikt over een verwarmd buitenzwembad plus een peuterzwembad met glijbanen, een speeltuin, jeu-de-boules-baan, animatie en meer.

Bovendien kun je er ook comfortabele en modern ingerichte accommodaties huren: stacaravans, safaritenten en tiny houses.

Camping Enmar (Pineda de Mar)

Een andere sfeervolle camping aan de Costa de Barcelona die maar 200 meter van zee ligt, vind ik Camping Enmar in Pineda de Mar, een paar kilometer verder naar het zuiden.

De camping is een klein waterparadijs, met apart peuterzwembad met kleine glijbaan voor kleine kinderen én waterglijbanen voor oudere kinderen.

De vele palmbomen rond de zwembaden zorgen bovendien voor een subtropische sfeer. En het gezellige terras plus restaurant maken voor mij het plaatje helemaal af.

Verder heet de camping ook in het hoogseizoen honden welkom en beschikt zij over moderne, goed verzorgde stacaravans.

Camping Roca Grossa (Calella)

Een gezellige camping aan de Costa de Barcelona met fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee vind ik verder de hoger gelegen Camping 3 Estrellas in Gavà, iets ten zuiden van Barcelona.

De grote groene terrassencamping is gelegen aan een mooi zandstrand en heeft een buitenzwembad, een apart peuterzwembad, een speeltuin plus verschillende sportfaciliteiten. Op het strand bij de camping kun je verder ook surfen, SUP-pen en duiken. En 1 kilometer verderop ligt er een manege om te paardrijden.

Bovendien zijn er veel verschillende glampingmogelijkheden, die variëren van Coco homes en safaritenten tot bungalows en stacaravans. Plus stopt de bus naar Barcelona 300 meter van de camping.

Een ideale camping om een strandvakantie te combineren met een bezoek aan Barcelona dus.

Camping Bungalow Globo Rojo (Canet de Mar)

Een rustige kleine camping aan zee in de buurt van Barcelona vind ik Camping Globo Rojo in Canet de Mar, op 50 kilometer ten noorden van Barcelona.

Deze gezellige, aan een zacht zandstrand gelegen camping in Catalonië beschikt over twee zwembaden, een speeltuin, diverse sportmogelijkheden en een kinderclub in de zomer. Plus comfortabele houten bungalows en moderne stacaravans. 

Een aanrader voor een rustige strandvakantie met kinderen; en een goede uitvalsbasis voor een dag Barcelona.

Camping 3 Estrellas (Gavà)

Een leuke camping aan zee die iets ten zuiden van Barcelona ligt, vind ik Camping 3 Estrellas in Gavà. 

Deze verzorgde camping aan de Costa de Barcelona ligt direct aan een mooi zandstrand en heeft een buitenzwembad, een apart peuterzwembad, een speeltuin plus verschillende sportfaciliteiten. Op het strand bij de camping kun je verder ook surfen, SUP-pen en duiken. En 1 kilometer verderop ligt er een manege om te paardrijden.

Bovendien zijn er veel verschillende glampingmogelijkheden, variërend van Coco homes en safaritenten tot bungalows en stacaravans. Plus stopt de bus naar Barcelona 300 meter van de camping.

Een ideale camping om een strandvakantie te combineren met een bezoek aan Barcelona dus.

Camping Masnou (El Masnou)

Van Camping Masnou in El Masnou, op 15 kilometer ten noorden van Barcelona, wordt gezegd dat het de oudste camping van Spanje is.

Deze eenvoudige camping aan zee in Catalonië ligt aan een zandstrand en heeft een goede trein- en busverbinding met Barcelona.

Een prima uitvalsbasis voor een stedentrip Barcelona met caravan of tent. Ook als je je hond mee op vakantie naar Spanje wilt nemen.

Terug naar boven>>

Kleine campings aan de Costa de Barcelona

Camping Globo Rojo (Canet de Mar)

Mijn favoriete kleine camping aan de Costa de Barcelona is Camping Globo Rojo in Canet de Mar, op 50 kilometer ten noorden van Barcelona.

Deze gezellige kindercamping in Catalonië telt 150 kampeerplaatsen, is gelegen aan een zacht zandstrand en beschikt over twee zwembaden, een speeltuin plus diverse sportmogelijkheden. In juli en augustus is er bovendien ook een kinderclub.

En kom je niet met je eigen caravan of tent op vakantie, dan kun je er verblijven in prachtige moderne bungalows.

Hier geniet je van een rustige strandvakantie én kun je prima een dag naar Barcelona!

Camping Del Mar (Malgrat de Mar)

Een andere kleine camping aan de Costa de Barcelona, die een paar kilometer verder naar het noorden ligt, is Camping Del Mar bij Malgrat del Mar.

Ook deze minder dan 200 plaatsen tellende camping aan zee in Catalonië ligt aan een zandstrand en heeft een buitenzwembad met apart kleuterzwembad, een speeltuin, verschillende sportfaciliteiten plus Nederlandstalige animatie in de zomer.

Je kunt er verblijven in vrij eenvoudige én moderne bungalows plus stacaravan. En honden zijn na overleg toegestaan.

Terug naar boven>>

Campings die honden toestaan

Capfun camping La Tordera-Nacions (Malgrat de Mar)

Een heerlijke camping aan de Costa de Barcelona waar honden naar overleg toegestaan zijn, vind ik Capfun Camping La Tordera-Nacions bij Malgrat de Mar.

De kindvriendelijke camping ligt direct aan zee, op 60 kilometer ten noorden van Barcelona, en beschikt onder andere over een verwarmd buitenzwembad plus een peuterzwembad met glijbanen, een speeltuin, jeu-de-boules-baan plus animatie.

Bovendien kun je er niet alleen met je eigen caravan of tent terecht, maar kun je er ook comfortabele en modern ingerichte accommodaties huren: stacaravans, safaritenten en tiny houses.

Camping Del Mar (Malgrat de Mar)

Een kleine camping aan de Costa de Barcelona waar honden na overleg toegestaan zijn, is Camping Del Mar bij Malgrat de Mar.

Deze minder dan 200 plaatsen tellende camping in Catalonië ligt aan een zandstrand en heeft een buitenzwembad met apart kleuterzwembad, een speeltuin, verschillende sportfaciliteiten plus Nederlandstalige animatie in de zomer.

Je kunt er verblijven in vrij eenvoudige én moderne bungalows plus stacaravan.

Camping Enmar (Pineda de Mar)

Een andere camping aan de Costa de Barcelona met veel waterpret waar je ook in het hoogseizoen met een hond welkom bent, is Camping Enmar in Pineda de Mar, op ongeveer 55 kilometer ten noorden van Barcelona.

De hond- en kindvriendelijke camping ligt maar 200 meter van zee en beschikt onder meer over verschillende zwembaden met waterglijbanen voor kleine kinderen én tieners/volwassenen, die omgeven worden door palmbomen.

Bovendien heeft deze camping aan zee in Oost-Spanje een gezellig terras plus restaurant en kun je er moderne, goed verzorgde stacaravans huren.

Camping Roca Grossa (Calella)

Een heerlijke camping in de buurt van Barcelona waar je met honden welkom bent, vind ik ook Camping Roca Grossa in Calella, op 50 kilometer ten noorden van Barcelona.

Wat ik vooral mooi vind aan deze schaduwrijke terrassencamping aan de Costa de Barcelona, is de prachtige ligging. Want doordat ze een beetje hoger gelegen is, biedt ze prachtige uitzichten op zee!

Bovendien ligt de familiecamping maar 1 kilometer van het gezellige centrum van Calella. En wil je niet naar het strand of naar Calella? Geniet er dan van het buitenzwembad, de speeltuin, animatie en meer. Of ga een dag naar Barcelona.

Camping Bungalow Globo Rojo

Een gezellige camping in de buurt van Barcelona waar je je hond in je eigen tent of caravan mee op vakantie mag nemen  vind ik de kleine Camping Globo Rojo in Canet de Mar op 50 kilometer ten noorden van Barcelona.

Deze aan een zacht zandstrand gelegen hond- en kindvriendelijke camping in Catalonië beschikt over comfortabele bungalows, moderne stacaravans en vakantiehuisjes, 2 zwembaden, een speeltuin en diverse sportmogelijkheden. En is een goede uitvalsbasis voor een dag Barcelona.

Camping Masnou (El Masnou)

En dan is er nog de hondvriendelijke camping Camping Masnou in El Masnou die maar 15 kilometer ten noorden van Barcelona ligt en waarvan gezegd wordt dat het de oudste camping van Spanje is.

Deze eenvoudige camping in Catalonië die honden welkom heet, ligt direct aan zee en heeft een goede trein- en busverbinding met Barcelona.

Camping 3 Estrellas (Gavà)

Camping 3 Estrellas in Gavà is een verzorgde camping aan de Costa de Barcelona waar honden na overleg toegestaan zijn.

De verzorgde camping is gelegen aan een mooi zandstrand, op 20 kilometer ten zuiden van Barcelona, en heeft een buitenzwembad met apart peuterzwembad, een speeltuin plus verschillende sportfaciliteiten. Op het strand bij de camping kun je verder surfen, SUP-pen en duiken. En 1 kilometer verderop ligt er een manege om te paardrijden.

Bovendien zijn er veel verschillende glampingmogelijkheden, die variëren van Coco homes en safaritenten tot bungalows en stacaravans. Plus stopt de bus naar Barcelona 300 meter van de camping.Een ideale camping om een strandvakantie te combineren met een bezoek aan Barcelona dus.

Camping Vilanova Park (Vilanova i la Geltrù)

Ook op Camping Vilanova Park in Vilanova i la Geltrù, die zich 4 kilometer van de zee en 50 kilometer ten zuiden van Barcelona bevindt, zijn honden na overleg toegestaan.

De groene en verzorgde terrassencamping is gelegen in een mooie natuurlijke omgeving en heeft talrijke faciliteiten: buitenzwembaden, waterglijbanen, een binnenzwembad, minigolfbaan, speeltuin, Spa, Nederlandstalige animatie en meer.

Bovendien kun je er niet alleen een staplaats huren voor je eigen caravan of tent, maar ook verblijven in vrij eenvoudige én moderne, luxe stacaravans, bungalows plus glampingtenten (in sommigen zijn honden welkom). En wil je naar Barcelona of naar het strand, dan kun je vanuit de camping ook de bus nemen.

Meer campings dichtbij Barcelona

Wil je nog meer campings in de omgeving van Barcelona zien? Op de website van ANWB Camping vind je nog meer campings aan de Costa de Barcelona.

Zien en doen in de buurt van Barcelona

Op een andere pagina kun je lezen wat je kunt zien en doen in de omgeving van Barcelona (waaronder de Costa de Barcelona).

Mijn andere favoriete campings in Catalonië

Andere accommodaties in/rond Barcelona