Op vakantie naar Spanje met TUI

Voor mij stonden Spanje vakanties van TUI altijd gelijk aan goedkope all-inclusive zonvakanties. Waarbij vliegticket, goedkoop hotel en spijs & drank inbegrepen zijn. Ik ben er echter achter gekomen dat TUI ook andere soorten vakanties aanbiedt! Ook als je voor je Spanje vakantie op zoek bent naar sfeervolle accommodaties weg van de massa kun je bijvoorbeeld bij TUI terecht.

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Ik heb uitgezocht welke soorten vakanties naar Spanje TUI aanbiedt.

Aanbod Spanje vakanties van TUI

1. TUI's all-inclusive vakanties in Spanje

All-inclusie Spanje vakanties van TUI

Ben je op zoek naar een all-inclusive vakantie in Spanje? Dan kan TUI je zeker verder helpen! Een all-inclusive vakantie van TUI bestaat uit vlucht, transfer van en naar het vliegveld in Spanje, accommodatie en spijs & drank.

Aangezien de meeste mensen die een all-inclusive vakantie boeken gaan voor een ontspannen zonvakantie, biedt TUI all-inclusive vakanties aan op de Balearen en de Canarische eilanden. En aan de verschillende kusten in Oost en Zuid Spanje: de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada in Catalonië; de Costa del Sol, Costa de la Luz, Costa de Almería en Costa de Huelva in Andalusië; en de Costa Blanca in Valencia (provincie Alicante). 

Wat ik fijn vind aan de zoekmachine van TUI is, dat je in de linker balk uitgebreid kunt filteren. Bijvoorbeeld op vliegveld van vertrek, soort accommodatie en ligging.

Terug naar boven

2. Kindervakanties in Spanje van TUI

Gezinsvakanties Spanje van TUI

Maak je een gezinsvakantie naar Spanje, dan kun je binnen TUI’s zonvakanties in Spanje bij ‘Uw ideale verblijf is…’ filteren op ‘kindvriendelijk’. Maar ook bijvoorbeeld op ‘aan het strand’, ‘sportief & actief’ of ‘met animatie’. En bij ‘faciliteiten’ kun je filteren op ‘zwembad’, ‘speeltuin’ en meer.

Op deze manier kun je zelf aangeven wat je belangrijk vindt voor een kindervakantie in Spanje.

Terug naar boven

3. Spanje rondreizen van TUI

Daarnaast biedt TUI ook een aantal rondreizen door Spanje aan. Zowel individuele rondreizen als groepsrondreizen

Deze rondreizen brengen je naar Spanje’s populairste bestemmingen: Andalusië, Catalonië en Mallorca. De enige uitzondering hierop vormt voor mij de autorondreis over het Canarische eiland La Palma (slapende vulkanen).

Bij de korte beschrijving van een Spanje rondreis zie je of en wat voor soort vervoer inbegrepen is bij de rondreis.

Terug naar boven

4. Stedentrips Spanje van TUI

Stedenreizen Spanje van TUI

Je kunt met TUI ook verschillende stedentrips naar Spanje maken. En wel naar de steden Alicante, Barcelona, Madrid, Málaga, Sevilla en Valencia.

Bij een stedentrip naar Spanje verzorgt TUI in principe de vlucht en de accommodatie (hotel of appartement). Heb je eigen vervoer, dan kun je echter ook alleen de vakantiewoning via TUI boeken.

Wat ik fijn vind aan de zoekmachine van TUI is, dat je niet alleen kunt filteren op 'hotel', 'appartement' of 'duurzame accommodatie'. Maar ook op 'Budget', 'Luxe', 'Karaktervol' of 'Design & Trendy'. Zo kom je veel sneller uit bij het soort accommodatie dat jou aanspreekt.

Terug naar boven

5. TUI's kleinschalige Spanje vakanties

Kleinschalige Spanje vakanties van TUI

Zoek je voor je vakantie in Spanje een klein charmehotel of karakteristiek vakantiehuis weg van het massatoerisme? Waarbij je kunt genieten van rust en authenticiteit? Ook dit kan TUI in beperkte mate aanbieden. 

Je vindt deze accommodaties door bij de zonvakanties in Spanje in de linker balk bij ‘Uw ideale verblijf is…’ te filteren op ‘Small & Friendly’ of ‘Rust & Comfort’. En bij ‘ligging’ eventueel nog te filteren op ‘in rustige omgeving’.

Geef je er de voorkeur aan om tijdens je vakantie in Spanje geen kinderen om je heen te hebben, dan kun je in dezelfde kolom ook kiezen voor ‘Alleen voor volwassenen’.

Terug naar boven

6. Spanje sportreizen van TUI

Spanje sportreizen van TUI

Voor sportliefhebbers biedt TUI ook verschillende sportreizen naar Spanje aan:

 • Kijken naar een sportevenenement in Spanje;
 • Deelnemen aan een sportevenenement in Spanje;
 • Actieve vakantie in Spanje houden.

Het aanbod van actieve vakanties in Spanje van TUI bestaat vooralsnog uit fietsvakanties in Spanje. Waarbij TUI een selectie heeft gemaakt van fietshotels op goede fietsbestemmingen in Spanje.

Hier heb ik de Spanje sportreizen van TUI voor je bij elkaar gezet:

 1. Grand Prix van Spanje op Circuit de Catalunya (mei)
 2. Valencia Marathon (december)
 3. Marbella 4-days Walking (oktober)
 4. Wielervakantie Mallorca 
 5. Wielervakantie Costa Brava

Terug naar boven

7. Vliegreizen naar Spanje van TUI

Spanje vliegreizen van TUI

Als je wilt, kun je ook alleen je vliegticket bij TUI kopen als je op vakantie naar Spanje gaat.

Vanuit diverse vliegvelden in Nederland en België vliegt TUI naar verschillende bestemmingen in Spanje. Te weten Alicante, Almeria, Girona en Sevilla.

Daarnaast vliegt TUI naar de meeste de Spaanse eilanden. Naar Mallorca, Menorca en Ibiza op de Balearen. En naar Fuerteventura, Gran Canaria, La Palma, Lanzarote en Tenerife op de Canarische eilanden.

Een voordeel voor veel mensen zal zijn dan TUI veelal vanaf de kleinere regionale vliegvelden in Nederland en België naar Spanje vliegt. Waardoor je o.a. minder lang naar het vliegveld hoeft te reizen.

Terug naar boven

8. Spanje vakantie in vakantiehuis TUI

Wist je tenslotte dat je via TUI ook vakantiehuizen in Spanje kunt boeken? TUI heeft hiervoor een aparte website. Die TUI Villas heet.

Je vindt er grote en kleine, eenvoudige en luxe vakantiehuizen in heel Spanje. Ook op de Spaanse eilanden (de Balearen voor de kust van Valencia en de Canarische Eilanden voor de kust van Marokko).

Conclusie

Dus naast het grote aanbod van vakantiewoningen in grote middenklasse hotels en appartementencomplexen aan de oost- en zuidkusten van Spanje en op de Spaanse eilanden, heeft TUI ook een beperkter aanbod aan kleinschalige, rustig gelegen en luxe vakantiewoningen in Spanje; rondreizen door hoofdzakelijk Andalusië en Catalonië; en sportreizen naar Spanje.

Alle Spanje vakanties van TUI zijn te vinden en boeken op de website van TUI. Die voorzien is van een uitgebreide zoekmachine.

Terug naar boven
Nieuwe pagina's

 1. Liébana: berggebied aan de voet van de Picos de Europa in Cantabrië

  Jul 14, 20 11:01 AM

  Doe inspiratie op voor een actieve of cultuurvakantie in het Liébana gebied in Cantabrië (Noord-Spanje); info over ligging, bezienswaardigheden, activiteiten, reistijd en sfeervolle accommodaties.

  Lees meer

 2. Wandeling langs de mooiste plekjes van Potes in Liébana (Cantabrië)

  Jul 14, 20 08:34 AM

  Een leuke wandeling van een local door het charmante Potes, hoofdstad van het Liébana gebied in Cantabrië, aan de voet van de Picos de Europa!

  Lees meer

 3. Parkeren in Madrid: alle mogelijkheden gratis en betaald

  Jul 13, 20 08:07 AM

  Ik heb voor je uitgezocht waar je gratis en betaald kunt parkeren in Madrid.

  Lees meer