De 10 mooiste luxe campings in Spanje

Luxe campings in Spanje zijn hoofdzakelijk te vinden aan de oostkust van Spanje.

camping-ametlla-costa_dorada-catalonie-800.jpeg

En wel aan de Costa Brava (de kust van de provincie Girona in het noorden van Catalonië), de Costa Dorada (de kust van de provincie Tarragona in het zuiden van Catalonië) en de Costa Blanca (de kust van de provincie Alicante in het zuiden van de regio Valencia).

Het zijn uitstekend verzorgde campings met prima sanitair, luxe accommodaties en allerlei vermaak-& wellness faciliteiten.

Op deze pagina lees je wat ik de 10 mooiste luxe campings in Spanje vind. Ik heb ze per costa voor je bij elkaar gezet:

Tip! Met een ACSI Campingcard kun je in het laagseizoen korting krijgen bij meer dan 500 campings in Spanje. Lees meer>>

Luxe campings aan de Costa Brava

1. Camping Cala Gogo (Platja d'Aro, Costa Brava)

Een prachtige luxe camping in Spanje vind ik Camping Cala Gogo de Costa Brava, die ligt tegen de heuvels tussen Sant Antoni de Calonge en Platja d'Aro.

De terrassencamping beschikt over moderne bungalows plus luxe glamping tenten met zeezicht.

En biedt vier zwembaden, talrijke sportactiviteiten plus ander vermaak

Bovendien heeft deze luxe camping aan zee in het noorden van Catalonië zijn eigen strand in een kleine baai. Een super familiecamping dus aan de oostkust van Spanje!

2. Camping Sandaya Cypsela (Pals, Costa Brava)

Een andere heerlijke luxe camping in Spanje die gelegen is aan de Costa Brava, vind ik Camping Sandaya Cypsela in de buurt van de idyllische Middeleeuwse plaats Pals.

Deze camping in het noorden van Catalonië ligt 2 kilometer van het mooie zandstrand van Platja de Pals. En heeft uitstekende faciliteiten.

Zo kunnen kinderen zich urenlang amuseren in het buitenzwembad met glijbanen plus de waterspeeltuin met piratenschip, kunnen volwassenen heerlijk ontspannen in een zwembad met bubbelbad, massagestralen en watervallen, zijn er talrijke sportfaciliteiten voor jong en oud en is er animatie voor kleine kinderen plus tieners.

Kom je niet met je eigen tent of caravan op vakantie naar deze mooie familiecamping aan de noordoostkust van Spanje, dan kun je er ook verblijven in een luxe bungalow, stacaravan of glampingtent.

Terug naar boven>>

Luxe campings aan de Costa Dorada

3. Playa Montroig Camping Resort (Cambrils, Costa Dorada)

Een prachtige luxe camping in Spanje vind ik ook Playa Montroig Camping Resort ten zuiden van Cambrils, aan de Costa Dorada in het zuiden van Catalonië. 

De camping ligt direct aan zee en heeft verschillende zwembadenNederlandstalige animatie plus talrijke activiteiten voor kinderen en volwassenen. 

Bovendien heeft deze uitstekend verzorgde gezinscamping prachtige bungalows en villa's. Plus een heerlijk wellness centrum.

4. Camping Tamarit Beach Resort (Tamarit, Costa Dorada)

En dan is er nog de luxe Tamarit Beach Resort camping die uitkijkt op het kasteel van Tamarit. Deze verzorgde en schaduwrijke gezinscamping in het zuiden van Catalonië ligt pal aan zee en heeft een groot zwembad met glijbanen. 

Daarnaast biedt deze luxe camping aan de oostkust van Spanje talrijke watersport activiteiten aan op het strand bij de camping. En is er animatie voor kinderen.

En tenslotte beschikt de camping over prachtige moderne bungalows plus stacaravans.

5. Camping Sanguli (Salou, Costa Dorada)

Een mooie, uitstekend verzorgde camping aan de Costa Dorada vind ik ook Camping Sanguli bij Salou, op 5 minuten wandelen naar een heerlijk zacht zandstrand.

Deze luxe camping in Spanje heeft maar liefst 4 verschillende zwembadcomplexen met glijbanen, watervallen, waterspeeltoestellen en bubbelbaden.

Daarnaast is er een binnen- en buitenspeeltuin, een miniclub plus animatie. En biedt de camping vele sportmogelijkheden. Dus niemand hoeft zich te vervelen.

Bovendien rijdt er een gratis treintje rond dat je onder meer naar de ingang van de camping brengt.

6. Camping Gavina (Costa Dorada)

Een luxe camping in Spanje met talrijke glamping mogelijkheden vind ik Camping Gavina aan de Costa Dorada. Je kunt er zelfs verblijven in een glampingtent die direct aan het strand ligt! Maar ook in prachtige moderne bungalows of stacaravans (=tiny homes).

Deze gemoedelijke, vrij kleine camping aan zee (265 plaatsen) heeft een heerlijk zwembad, een restaurant pal op het strand plus een uitnodigende beach bar

Hier kom je naar toe om te genieten van de zon, de zee plus het strand. En om met elkaar te volleyballen, tafeltennissen, tennissen en meer.

O ja, in een aantal accommodaties mag je je hond ook mee op vakantie nemen.

7. Camping Ametlla ('Ametlla de Mar, Costa Dorada)

Camping Ametlla bij vissersplaatsje l'Ametlla de Mar aan de Costa Dorada is prachtig rustig gelegen in het beschermde natuurgebied rond Cap de Santes Creus, ten noorden van de Ebro Delta, bij twee idyllische baaitjes waar je kunt zwemmen, snorkelen en duiken. En wordt niet omgeven door andere campings!

Bovendien ligt deze 500 plaatsen tellende luxe camping direct aan zee en beschikt ze over verschillende zwembaden, sportvelden, een speeltuin plus animatie voor kinderen én volwassenen (bijvoorbeeld ook yoga, aquarobics en zumba).

Je kunt er verblijven in divers soorten bungalows, stacaravans en glamping tenten. En in een aantal van deze vakantiewoningen mag je hond ook mee op vakantie.

Terug naar boven>>

Luxe campings aan de Costa Blanca

8. Guardamar Camping Resort (Guardamar del Segura, Costa Blanca)

Een prachtige luxe familiecamping met glijbanen en verschillende zwembaden in Spanje die aan zee ligt, vind ik ook Marjal Guardamar Camping & Resort in Guardamar del Segura aan de Costa Blanca.

Deze kindvriendelijke camping in het zuiden van de regio Valencia ligt slechts 800 meter van een zacht zandstrand en biedt naast massa's waterpret ook talrijke sportactiviteiten, een grote speeltuin, een kidsclub en meer. En is een droom voor gezinnen met kleine kinderen én tieners!

Je kunt er het hele jaar een staplaats huren voor je eigen tent of caravan, maar ook verblijven in een moderne bungalow. 

9. Camping La Marina Resort (La Marina, Costa Blanca)

Of wat zeg je van Camping La Marina Resorts bij La Marina (Costa Blanca), op een half uur rijden ten zuiden van Alicante stad? De camping ligt op loopafstand van een heerlijk zandstrand.

En met zijn glijbanen, buiten- en binnenzwembaden, sportactiviteiten, kidsclub en wellness is deze luxe camping in Spanje een paradijs voor volwassenen én kinderen!

Uiteraard kun je ook hier op vakantie komen in een moderne bungalow als je niet je eigen tent of caravan meeneemt.

10. Alannia Resorts Costa Blanca (Crevillente, Costa Blanca)

Een prachtige luxe camping in Spanje op 20 kilometer rijden van de zee vind ik tenslotte Alannia Resorts Costa Blanca in Crevillente, in het achterland van de Costa Blanca.

De meer dan 1.000 plaatsen tellende campingresort heeft mooie buiten- en binnenzwembaden, talrijke sportactiviteiten, een kidsclub én ontspannende wellness faciliteiten.

Je kunt er niet alleen in de zomer, maar ook in de winter een staplaats huren om er met je eigen caravan of tent op vakantie (hond mag mee) te gaan, of je kunt er een moderne bungalow boeken (hond niet toegestaan).

Een feest voor kinderen én volwassenen!

Terug naar boven>>

Meer mooie campings in Spanje

ACSI-campings in Spanje

Nou camping in de Pyreneeën van Catalonië - een van de vele ACSI campings in Spanje

Wist je dat er in Spanje meer dan 500 campings zijn die aangesloten zijn bij ACSI Eurocampings?

Op al deze campings krijg je in het laagseizoen korting als je een ACSI campingkaart (CampingCard ACSI) hebt.

Dit kan een échte kaart zijn, maar ook een digitale kaart: de zogenaamde CampingCard ACSI Digitaal. En ga je met een camper op vakantie? Dan is er de ACSI CampingCard & Camperplaatsen Digitaal.

En of je nu een échte of een digitale kaart koopt, bij beiden krijg je uitgebreide informatie over de deelnemende campings in Spanje: over het aantal staplaatsen, de faciliteiten, wanneer de campings open zijn, of en waar honden toegestaan zijn en meer.

Alleen krijg je deze informatie in het ene geval in gidsvorm. En in het andere geval in een App.

Terug naar boven>>