Camaleón Reizen: Nederlandstalige wandel-& fietsreizen aan de Costa Blanca

Overweeg jij om een wandel- of fietsvakantie naar de Costa Blanca, de kust van de provincie Alicante in het zuidoosten van Spanje, en zijn prachtige bergrijke achterland te maken? Dan ben je bij Camaleón Reizen aan het juiste adres!

Fietsen in de provincie Alicante (Zuid-Spanje)

Deze Nederlandstalige reisorganisatie in het achterland van de Costa Blanca wordt gerund door de Brabantse amateurwielrenner Petro en zijn partner Willemien.

Ik begrijp goed dat Petro hier geland is, want wat is dit een fantastisch gebied om te wandelen en fietsen! Camaleón Reizen verzorgt daarom fietsvakanties én wandelvakanties in Zuid-Spanje.

Dit kunnen actieve vakanties vanuit Casa Camaleón, de B&B van Petro en Willemien die net ten noorden van de Sierra del Maigmo ligt, of een vakantiehuis in de buurt van Tibi zijn. Maar ook trektochten.

En zowel de wandel- als de fietsreizen kunnen variëren van licht fysieke tot zwaar uitputtende actieve vakanties.

Fietsvakanties van Camaleón Reizen

Fietsen over een Vía Verde in de provincie Alicante

Je kunt via Camaleón Reizen talrijke verschillende fietsvakanties aan de Costa Blanca en in het achterland van de Costa Blanca maken. Zowel fietsreizen met vaste standplaats als trektochten. En zowel ontspannen fietsreizen met cultuurbelevenissen als pittige fietsreizen met zware klimpartijen.

De pittigste fietsreis van Camaleón Reizen is de fietsreis door de Sierra d’Aitana, voor mensen die gewend zijn om in de bergen te fietsen.

De meest ontspannen fietsreizen van Camaleón Reizen, waarbij je onderweg tegelijkertijd geniet van het Moorse verleden, wijnen en meer, zijn vervolgens de ‘Wijn- fietsroute Alicante’ en de fietsreis ‘In het spoor van de Moren’.

En voor degenen die graag over een tot wandel- en fietspad omgebouwde oude spoorlijn (een zogenaamde via verde) willen fietsen, biedt Camaleón Reizen de vrij lichte fietsreis ‘Spoorlijn route’ aan.

In principe duren de fietsreizen allemaal een week, maar alle vakanties kunnen naar wens aangepast worden. Bovendien kun je bij alle reizen kiezen of je je eigen fiets mee op vakantie naar Spanje neemt of dat je een fiets huurt bij Camaleón Reizen.

Wat ik verder ook fijn vind aan een fietsvakantie van Camaleón Reizen, is dat je altijd een Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal meekrijgt. En dat je altijd terug kunt vallen op een Nederlandstalige contactpersoon. Bij een trektocht hoef je bovendien niet je bagage mee te sjouwen.

Wandelvakanties van Camaleón Reizen

Wandelen met Nederlandstalige routebeschrijving door het achterland van de Costa Blanca

Ook voor de wandelreizen van Camaleón Reizen geldt dat het in principe vakanties van een week zijn waarbij je voorzien wordt van Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaarten en waarbij er altijd een Nederlandstalige contactpersoon is.

Je kunt vanuit je vaste appartement of vakantiehuis wandeltochten makenÓf je kunt een trektocht door het zuidoosten van Spanje maken, waarbij je bagage voor je vervoerd wordt.

Zo kun je via deze wandel- en fietsspecialist in Zuid-Spanje een deel van de pittige GR7-wandelroute, de langste wandelroute van Europa, of de wat minder pittige Camino del Sureste pelgrimsroute naar Santiago de Compostela wandelen. Want beide routes lopen door de omgeving van Casa Camaleón in het achterland van de Costa Blanca.

En hou je van zee en strand? Dan kun je via Camaleón Reizen ook een mooie en ontspannen trektocht langs de kust maken, van Alicante naar San Pedro del Pinatar, en non-stop genieten van het ruisen van de zee plus de prachtige vergezichten over de Middellandse Zee. In de zomermaanden zou ik dit niet doen, maar de rest van het jaar is dit een fantastische én heerlijk ontspannen wandelvakantie in Spanje!

Verblijf in appartement of vakantiehuis

Natuurhuisje bij Tibi (achterland Costa Blanca) van Camaleón Reizen

Kies je voor een wandel- of fietsvakantie met vaste standplaats, dan kun je verblijven in een appartement van Casa Camaleón, de Bed and Breakfast van Petro en Willemien, of in een 2-persoons vakantiehuis.

De B&B bevindt zich aan de rand van het dorpje Castalla in de La Foia de Castalla vallei, net ten noorden van de Sierra del Maigmo (of Serra del Maigmó). En beschikt over drie 2-persoons appartementen, een buitenkeuken en meerdere terrassen.

De vakantiehuizen zijn natuurhuizen die heerlijk rustig gelegen zijn in de bergen bij Tibi, niet van Casa Camaleón.

Boeken / Meer info?

Dus wil jij een wandel- of fietsvakantie aan de Costa Blanca in Zuid-Spanje maken waarbij je op stap kunt gaan met Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaarten en waarbij je zowel voor als tijdens je vakantie in Spanje een Nederlandstalige contactpersoon hebt? Dan zit je goed bij Camaleón Reizen.

Deze Nederlandse wandel- en fietsspecialist is al bijna 20 jaar gevestigd in het achterland van de Costa Blanca. En verzorgt zowel fiets- en wandelvakanties met vaste standplaats als trektochten voor alle niveaus.

Terug naar boven>>