De leukste kindvriendelijke musea in Galicië (Noord Spanje)

Hou je ervan om tijdens jullie gezinsvakantie musea te bezoeken? Kijk dan eens naar de leukste kindvriendelijke musea in Galicië in Noord Spanje die ik hier voor je op een rijtje heb gezet! Openluchtmusea, treinmusea, wetenschapsmusea en meer...

Een prehistorisch openluchtmuseum

Mijn favoriet museum in Galicië is het archeologisch park Parque Arqueolóxico da Arte Rupestre Campo Lameiro, dat 25km ten noordoosten van de stad Pontevedra ligt.

In dit groot en kindvriendelijk openluchtmuseum kun je prehistorische rotstekeningen bewonderen. En is een prehistorische nederzetting nagebouwd. Zodat je kunt zien hoe mensen 4.000 geleden leefden. Bovendien is er voor kinderen nog een leuk doolhof buiten. Het Laberinto de Mogor.

Openluchtmuseum Vigo

Willen jullie weten hoe mensen rond 0vChr hebben geleefd in Galicië, toen ze woonden in zogenaamde castros? Ga dan met je kinderen naar de Castro van Vigo, die zich bevindt tegen de helling van de Monte Castro berg in Vigo.

De nederzetting dateert uit de tweede eeuw voor tot derde eeuw na Christus. En vormt het beginpunt van de huidige stad Vigo.

In dit openluchtmuseum in Galicië kun je met je kinderen niet alleen ruïnes van de oude nederzetting zien. Maar zijn ook drie hutten nagebouwd. 

Tips:

  • Wandel verder naar boven door het Monte Castro park en geniet van een prachtig uitzicht over de rivieruitmonding bij Vigo.
  • Vinden jullie het gaaf om te zien hoe mensen heel vroeger gewoond hebben? Dan moet je zeker ook deze castros in Galicië zien!

Interactieve treinmusea

Treinmuseum Parque Ferroviario Carrileiros (Galicië, Noord Spanje)

Zijn jullie kinderen gek op treinen? Dan kunnen jullie naar maar liefst twee treinmusea in Galicië:

  1. Museo Ferrocarril do Galicia in Monforte de Lemos;
  2. Parque Ferroviario Carrileiros, dat zich bevindt in Complejo Cultural de San Francisco in Ourense.

Een leuk detail voor als je met kleine kinderen op vakantie in Galicië bent: op beide plekken kun je rondrijden op miniatuurtreinen

Wetenschapsmusea

Wetenschap- en techniekmuseum in La Coruña (Galicië, Noord Spanje)

Houden je kinderen van techniek en wetenschap? Neem ze tijdens jullie vakantie in Galicië dan ook mee naar het Museo Nacional de Ciencia y Técnica. Oftewel het Nationaal museum van wetenschap en techniek. Dat zich bevindt in een indrukwekkend glazen gebouw in La Coruña (aan de Praza do Museo Nacional de Ciencia 1).

Je wordt er welkom geheten door de futuristische robotten Pepexan en Mariluz. En kunt er o.a. de eerste auto die in Europa geproduceerd is bewonderen. En de cockpit van een Boing 747 van binnen bekijken…

Én ga met je kinderen naar Casa de las Ciencias, dat zich bevindt in het Parque de Santa Margarita park in La Coruña. In dit interactief museum in Galicië doen kinderen spelenderwijs ontdekkingen.

Speelgoedmuseum van Allariz

Speelgoedmuseum in Allariz (Gallicië, Noord Spanje)

Wil je weten waar kinderen in Galicië mee speelden en spelen? Neem je kinderen dan mee naar het speelgoedmuseum van Galicië (=Museo del Juguete) als jullie op vakantie in Noord Spanje zijn.

Het speelgoedmuseum is gelegen in het plaatsje Allariz (Rua O Portelo 4) in de provincie Ourense. En is gevestigd in een traditioneel Galicisch herenhuis (een zogenaamde Pazo) uit de zeventiende eeuw.

Je vindt er meer dan 700 verschillende stukken speelgoed. Die allemaal door particulieren gedoneerd zijn.

Andere leuke musea voor kinderen in Galicië

Aquarium in Finisterre (Galicië, Noord Spanje)
  • Domus in La Coruña– het eerste interactief museum in Spanje over de mens;
  • Aquarium Finisterrae (of Casa de los Peces) in Finisterre – een interactief museum over de maritieme wereld.
  • Vigo Zoo - niet echt een museum, maar wel leuk om met kinderen naartoe te gaan.

Sfeervolle accommodaties in Galicië

Lees meer over Galicië