De leukste kindvriendelijke musea in Galicië (Noord Spanje)

Hou je ervan om tijdens jullie gezinsvakantie musea te bezoeken? Kijk dan eens naar de leukste kindvriendelijke musea in Galicië in Noord Spanje die ik hier voor je op een rijtje heb gezet! Openluchtmusea, treinmusea, wetenschapsmusea en meer...

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Een prehistorisch openluchtmuseum

Mijn favoriet museum in Galicië is het archeologisch park Parque Arqueolóxico da Arte Rupestre Campo Lameiro, dat 25km ten noordoosten van de stad Pontevedra ligt.

In dit groot en kindvriendelijk openluchtmuseum kun je prehistorische rotstekeningen bewonderen. En is een prehistorische nederzetting nagebouwd. Zodat je kunt zien hoe mensen 4.000 geleden leefden. Bovendien is er voor kinderen nog een leuk doolhof buiten. Het Laberinto de Mogor.

Openluchtmuseum Vigo

Willen jullie weten hoe mensen rond 0vChr hebben geleefd in Galicië, toen ze woonden in zogenaamde castros? Ga dan met je kinderen naar de Castro van Vigo, die zich bevindt tegen de helling van de Monte Castro berg in Vigo.

De nederzetting dateert uit de tweede eeuw voor tot derde eeuw na Christus. En vormt het beginpunt van de huidige stad Vigo.

In dit openluchtmuseum in Galicië kun je met je kinderen niet alleen ruïnes van de oude nederzetting zien. Maar zijn ook drie hutten nagebouwd. 

TIP! Wandel vanuit de Castro van Vigo even verder naar boven door het mooie Monte Castro park. En geniet van een prachtig uitzicht over de rivieruitmonding bij Vigo.

Interactieve treinmusea

Treinmuseum Parque Ferroviario Carrileiros (Galicië, Noord Spanje)

Zijn jullie kinderen gek op treinen? Dan kunnen jullie naar maar liefst twee treinmusea in Galicië:

 1. Museo Ferrocarril do Galicia in Monforte de Lemos;
 2. Parque Ferroviario Carrileiros, dat zich bevindt in Complejo Cultural de San Francisco in Ourense.

Een leuk detail voor als je met kleine kinderen op vakantie in Galicië bent: op beide plekken kun je rondrijden op miniatuurtreinen

Wetenschapsmusea

Wetenschap- en techniekmuseum in La Coruña (Galicië, Noord Spanje)

Houden je kinderen van techniek en wetenschap? Neem ze tijdens jullie vakantie in Galicië dan ook mee naar het Museo Nacional de Ciencia y Técnica. Oftewel het Nationaal museum van wetenschap en techniek. Dat zich bevindt in een indrukwekkend glazen gebouw in La Coruña (aan de Praza do Museo Nacional de Ciencia 1).

Je wordt er welkom geheten door de futuristische robotten Pepexan en Mariluz. En kunt er o.a. de eerste auto die in Europa geproduceerd is bewonderen. En de cockpit van een Boing 747 van binnen bekijken…

Én ga met je kinderen naar Casa de las Ciencias, dat zich bevindt in het Parque de Santa Margarita park in La Coruña. In dit interactief museum in Galicië doen kinderen spelenderwijs ontdekkingen.

Speelgoedmuseum van Allariz

Speelgoedmuseum in Allariz (Gallicië, Noord Spanje)

Wil je weten waar kinderen in Galicië mee speelden en spelen? Neem je kinderen dan mee naar het speelgoedmuseum van Galicië (=Museo del Juguete) als jullie op vakantie in Noord Spanje zijn.

Het speelgoedmuseum is gelegen in het plaatsje Allariz (Rua O Portelo 4) in de provincie Ourense. En is gevestigd in een traditioneel Galicisch herenhuis (een zogenaamde Pazo) uit de zeventiende eeuw.

Je vindt er meer dan 700 verschillende stukken speelgoed. Die allemaal door particulieren gedoneerd zijn.

Andere leuke musea voor kinderen in Galicië

Aquarium in Finisterre (Galicië, Noord Spanje)
 • Domus in La Coruña– het eerste interactief museum in Spanje over de mens;
 • Aquarium Finisterrae (of Casa de los Peces) in Finisterre – een interactief museum over de maritieme wereld.
 • Vigo Zoo - niet echt een museum, maar wel leuk om met kinderen naartoe te gaan.

Sfeervolle accommodaties in Galicië

Lees meer over Galicië
Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder