Withlocals: ontdek het échte Spanje met een local

Ik ben een groot voorstander van duurzaam toerisme waarbij toerisme kleinschalig is en de lokale bevolking zo veel mogelijk betrokken wordt. Onder andere omdat de inkomsten dan over zoveel mogelijk mensen verdeeld worden en geïnvesteerd worden in de lokale economie. Als een local je mee op avontuur neemt in zijn of haar thuishaven, ben je er bovendien van verzekerd om een stad op een unieke en authentieke manier te beleven.

De activiteiten van de Nederlandse reisorganisatie Withlocals, waarbij je tijdens je vakantie op stap gaat met of op bezoek gaat bij een local, zijn naar mijn mening dan ook een perfecte vorm van kleinschalig en duurzaam toerisme. 

Proef Spanje met een local

Bovendien zijn ze boeiend, leuk en origineel. En een fantastische manier om een andere cultuur te leren kennen.

Inmiddels verbindt Withlocals over de hele wereld reizigers en locals met elkaar. En kun je ook in Spanje op verkenning met of bij een local.

Ik heb voor je uitgezocht op welke plekken in Spanje je met een local op avontuur kunt gaan en uit wat voor soort activiteiten met een local je in Spanje kunt kiezen. En uiteraard deel ik ook weer mijn favoriete activiteiten in Spanje van Withlocals met je:

Plaatsen in Spanje om met Withlocals te ontdekken

Lokale gidsen nemen je in heel Spanje mee langs de hoogtepunten én verborgen parels van een stad, op tapas tours, naar musea of naar mooie natuurgebieden in de omgeving van een stad. Daarnaast zijn er locals die je bij hen thuis welkom heten om voor of met je te koken. En in Sevilla laat een Nederlandstalige Flamenco danseres jou háár Flamenco wereld zien.

Weet je naar welke stad in Spanje je op vakantie wilt gaan? Dan kun je op de website van Withlocals gericht zoeken naar de activiteiten die locals in een bepaalde stad aanbieden. Om het overzichtelijker te maken, heb ik deze steden ingedeeld per gebied in Spanje:

Withlocals activiteiten in Noord-Spanje

Withlocals activiteiten in Catalonië

Withlocals activiteiten in Midden-Spanje

Withlocals activiteiten in de regio Valencia (incl. Costa Blanca)

De visie van Withlocals: “Een wereld waarbij massatoerisme heeft plaatsgemaakt voor authentieke en kleinschalige privé ervaringen die mensen en culturen bij elkaar brengen.”

Withlocals activiteiten in Andalusië

Withlocals activiteiten op de Spaanse eilanden

Terug naar boven>>

Soort activiteiten in Spanje via Withlocals

“Toerisme dient prioriteit te gaan geven aan de lokale bevolking en toerisme geld dient in lokale economieën te blijven. Withlocals wil de manier van reizen veranderen door mensen en culturen met elkaar te verbinden via authentieke belevenissen die prioriteit geven aan mensen, plaatsen en onze planeet.”

Terug naar boven>>

Mijn favoriete activiteiten in Spanje van Withlocals

Flamenco belevenis in Sevilla met lokale Flamenco danseres

Beleef Sevilla met een local

Een van mijn absolute favoriete activiteiten met een local in Spanje die je via Withlocals kunt boeken is een Flamenco belevenis in Sevilla met de Nederlandstalige professionele Flamencodanseres Maria la Serrana. 

Tijdens deze 5 uur durende avond activiteit ervaar je samen met Maria de échte Flamenco wereld in Zuid-Spanje. Zij neemt je mee naar een kleinschalig en knus Flamenco optreden, geeft je een korte Flamenco les en vertelt tijdens tapas in geuren en kleuren over haar Flamenco wereld in Sevilla.

Pintxos eten in Bilbao en San Sebastian

Proef Spanje met een local

Ga je op vakantie naar Noord-Spanje of plan je een stedentrip naar de Baskische steden Bilbao of San Sebastian? Dan kan ik je absoluut aanbevelen om samen met een local pintxos te gaan eten!

Een local neemt je mee naar de beste pintxos plekken in Bilbao of San Sebastian. Naar de favoriete bars van de lokale bevolking.

Bovendien kan een local je helpen met bestellen, uitgebreid vertellen over de tapas cultuur en uitleg geven over de vele pintxos die je in de bar ziet staan.

Via de Nederlandstalige website van Withlocals kun je kiezen uit verschillende locals die je mee kunnen nemen op pintxos tour in Bilbao of San Sebastian.

Een duik in het modernisme in Barcelona

Duik met een local in het modernisme in Barcelona

Kunst- en geschiedenisliefhebbers die een stedentrip naar Barcelona plannen, raad ik warm aan om samen met een local een tour langs het modernisme in Barcelona te maken.

Want Barcelona is nog zo veel meer dan de Sagrada Familia en het Parc de Güell van Gaudí!

Tijdens een wandeling van 2,5 uur kom je ontzettend veel te weten over het modernisme in Barcelona aan het einde van de negentiende en begin van de twintigste eeuw. En natuurlijk ook over Gaudí en zijn werken.

NB. Andere gave activiteiten met een local die je in Barcelona via Withlocals kunt boeken, zijn bijvoorbeeld een Picasso tour, een street sketching workshop, een paella kookles voor kinderen thuis bij een local of een speurtocht voor kinderen langs die werken van Gaudí.

5-gangen diner bij professionele kok in Palma de Mallorca

5-gangen diner bij een local in Palma de Mallorca

Of wat zeg je ervan om in Palma de Mallorca bij een local te genieten van een fantastisch Mediterraan 5-gangen diner? 

De Mallorcaanse Adriana, die getrouwd is met een professionele kok, nodigt je bij haar thuis uit. En terwijl zij jou uitgebreid vertelt over de gastronomie op Mallorca, kookt haar man de sterren van de lucht. 

Een absolute onvergetelijke ervaring die je via Withlocals kunt boeken...

Fietstour vanuit Valencia naar natuurgebied La Albufera

La Albufera in de omgeving van Valencia met een local

De Valencia Marcos neemt je vanuit de stad Valencia op de fiets mee naar Spanje's rjistgebied Albufera. Hier maak je niet alleen een boottocht, maar kom je ook veel te weten over dit waterrijke natuurgebied ten zuiden van Valencia, waar veel van Spanje's rijst verbouwd wordt en waar de paella geboren is.

Onderweg van en naar het natuurgebied kun je verder genieten van een mooi natuurlandschap en bezoek je een bunker die dateert uit de Spaanse Burgeroorlog.

Dit avontuur met een local in de omgeving van Valencia duurt ongeveer 5 uur.

Terug naar boven>>