De leukste excursies en activiteiten op Canarisch eiland Tenerife

Voor een actieve én cultuurvakantie

Ben je op zoek naar leuke activiteiten voor een actieve vakantie op Tenerife? Of naar groepsexcursies om het Canarische eiland beter te leren kennen? Ik ben op zoek gegaan naar de leukste activiteiten op Tenerife: bus-excursies, boot-excursies, watersport-activiteiten en meer...

Het zijn voornamelijk lokale, kleinschalige en niet-vervuilende activiteiten, waarbij de lokale bevolking betrokken en het milieu zo veel mogelijk gespaard wordt.  

Al zijn de pret-& themaparken die ik noem niet kleinschalig, toch vind ik ze zo de moeite waard, dat ik vind dat zij niet op deze pagina mogen ontbreken.

Kijk je met me mee? Ik heb de activiteiten opgedeeld in:

Bus excursies op Tenerife

Bus excursie Centraal Tenerife

Een prachtige manier om het Canarische eiland beter te leren kennen is via deze bus excursie.

In een luxe touringcar voor maximaal 35 personen rijd je eerst naar natuurpark El Teide, om de El Teide vulkaan en meer natuurschoon te zien. Om vervolgens verder te rijden naar Icod de los Vinos en de drakenboom, de in 1706 gedeeltelijk door vulkaan verwoeste stad Garachico, het piratendorpje Masca en de stad Santiago del Teide.

Duur: 9 uur – Taal: Nederlands

Avond-bus-excursie naar El Teide

Een heel bijzondere manier om nationaal park El Teide te beleven vind ik via deze kleinschalige avond-bus-excursie naar El Teide.

In een kleine groep van maximaal 16 personen rijd je tegen de avond naar El Teide. Om er te genieten van een onvergetelijke zonsondergang. En vervolgens onder het genot van een picknick en m.b.v. telescopen een verbluffende sterrenhemel te bewonderen.

Duur: 4 uur – Taal: Nederlands

Bus excursie Noord Tenerife

Wil je het noordelijke deel van het Spaanse eiland leren kennen? Dan vind ik deze bus-excursie op Tenerife een aanrader.

In een luxe touringcar voor maximaal 35 personen rijd je naar hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, UNESCO stad La Laguna, de las Mercedes bergen met het subtropisch laurierbos, het Anaga gebergte en het traditionele gehucht Taganana aan noordoostkust van het eiland.

Duur: 9 uur – Taal: Nederlands

Bus excursie naar La Gomera

Vanuit het zuiden van Tenerife kun je ook een groepsexcursie maken naar dichtbij gelegen Canarisch eiland La Gomera!

Na aankomst met de snelle veerboot naar La Gomera rijden jullie in een luxe bus voor max. 35 personen naar de Hermigua vallei, nationaal park Garajonay, Chipude, El Cerdcado, de rots van Agando en de stad San Sebastian.

En tijdens de lunch luisteren jullie naar het traditionele Silbo Gomero fluiten van het Spaanse eiland.

Duur: 9 uur – Taal: Nederlands

Boot excursies op Tenerife

Walvissen, dolfijnen en schildpadden met luxe zeilboot 

Wist je dat er rond het Spaanse eiland Tenerife walvissen, dolfijnen en schildpadden leven?

Als je ze graag van dichtbij wilt zien en niet met een grote groep op stap wilt, ga dan mee op avontuur op deze luxe zeilboot met Nederlandstalige gids! In een kleine groep van maximaal 8 personen vertrek je vanaf Puerto Colón.

Tijdens het varen stop je in de El Puertito baai. Waar je kunt zwemmen en snorkelen met schildpadden…

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 3 uur – Taal: Engels en soms Nederlands

Walvissen, dolfijnen en Gigantos kliffen met Catamaran

Wil je tijdens je boottocht langs de kust van Tenerife niet alleen walvissen en dolfijnen zien, maar ook de indrukwekkende Los Gigantos kliffen zien, dan vind ik deze ongeveer 4,5 uur durende  excursie met de Maxi Cat Catamaran een absolute aanrader.

De Catamaran vertrekt vanuit Puerto Colón. En onderweg heb je ook nog tijd om te zwemmen.

Vind je dit te lang? Kies dan voor de boottocht van 3 uur. Je gaat dan wel op zoek naar walvissen en dolfijnen en hebt tijd om te zwemmen, maar vaart niet naar Los Gigantos.

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 3 of 4,5 uur – Taal: Engels

Walvissen, dolfijnen en plezier op een Vikingenboot

Ga je met kleinere kinderen op vakantie naar Tenerife en heb je zin in nog wat extra spanning en avontuur tijdens het walvissen en dolfijn spotten?

Dan vind ik de bootexcursie met Vikingenboot Ragnarok een topper! Vanaf Puerto de los Cristianos gaan jullie op zoek naar dolfijnen en walvissen. En tegelijkertijd kun je op de boot genieten van Vikingenshows en meer.

Tussendoor kun je bovendien zwemmen bij het strand van La Caleta.

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 3 uur - Taal: Engels

Tip: Via de Nederlandse website van Club Canary kun je ook een boot op Tenerife huren en zelf op avontuur gaan!

Watersportactiviteiten op Tenerife

Kajakken met dolfijnen & zwemmen met schildpadden

Wat zeg je ervan om per kajak op zoek te gaan naar dolfijnen en te zwemmen met schildpadden? Ons hele gezin zou dit prachtig vinden!

Bij deze watersportactiviteit op Tenerife vaar je samen met een instructeur per kajak vanaf het Los Cristianos strand richting de grotten bij de Palmmar rotsen, waar je gaat snorkelen tussen schildpadden.

Hoeft het voor jou niet zo om onderweg ook te snorkelen, maar wil je liever de hele tijd kajakken? Kies dan bij ‘Kies jouw trip’ voor ‘Zoeken naar dolfijnen’.

Deze activiteit op Tenerife is onder meer leuk voor gezinnen, ook als je nog wat kleinere kinderen hebt. Want kinderen van 6 tot 10 jaar zitten bij hun ouders in de kajak...

Vertrek: Los Cristianos strand - Duur: 2 uur - Taal: Engels

Snorkelen met schildpadden

Maar je kunt het kajakken ook achterwegen laten en alleen snorkelen met schildpadden.

Je wordt opgehaald in je hotel en vertrekt per motorboot naar een prachtige snorkellocatie niet ver van de kust van Tenerife.

Hier kun je vervolgens 50 minuten lang snorkelen tussen de schildpadden...

Een super wateractiviteit voor kinderen én volwassenen!

Duur: 50min (excl. transport tussen hotel en snorkelplek) - Taal: Engels

Vistocht voor kust van Tenerife

Hou je van vissen? Ga dan mee met deze vistocht voor de kust van Tenerife!

In een boot met uitgebreide visuitrusting en professionele begeleiding ga je met een groep van maximaal 8 personen 4 óf 7 uur lang vissen voor de kust van dit Canarische eiland. Naar tonijn, bonitos, barracudas en meer. Wil je partner wel mee varen maar niet vissen? Ook dat kan, want toeschouwers mogen mee.

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 4 of 7 uur – Taal: Nederlands op aanvraag

Duiken voor de kust van Tenerife

Wil je het rijke onderwaterleven in de zee rond Tenerife beleven? Dan kun je ook duiken voor de kust van Tenerife!

Of je nu beginner bent of ervaren duiker. Beginners krijgen uiteraard eerst uitleg en duiken vervolgens onder constante supervisie van een ervaren duikinstructeur. 1x vanaf het strand en 1x vanaf de boot. Ook leuk om met het gezin te doen, want kinderen vanaf 8 jaar zijn al welkom.

Maar je kunt ook een Padi cursus volgen of een proefduik maken.

Vertrek: vanaf hotel - Duur: 3 of 4 uur – Taal: Engels

Surfles op Tenerife

Tenslotte kun je ook surfles op Tenerife krijgen. Je kunt kiezen voor een groepsles in een kleine groep van maximaal 6 personen of een privé-les voor 1 of 2 personen.

In beide gevallen krijg je eerst 15 minuten uitleg van een professionele instructeur kun je de rest van de twee uur onder supervisie surfen.

Plaats: Las Americas - Duur: 2 uur – Taal: Engels

Andere leuke activiteiten op Tenerife

Bezoek aan bananenplantage op Tenerife

Wist jij dat er op dit Spaanse eiland in de Atlantische Oceaan bananenplantages zijn?

Via Club Canary kun je een bananenplantage op Tenerife bezoeken! Je krijgt dan meer te horen over de geschiedenis van de bananenplantages op Tenerife, ziet hoe ze groeien en proeft producten die met bananen gemaakt zijn.

Lijkt me super om op deze manier een kijkje achter te schermen te kunnen nemen…

Let op: voor deze activiteit op Tenerife ga je met eigen vervoer naar de bananenplantage.

Plaats: Las Galletas - Duur: 1 uur – Taal: Engels

Paardrijden op Tenerife

Hou je van paardrijden? Boek dan via Club Canary een paardrijtocht op Tenerife, waarbij je te paard heerlijk uitwaait langs de stranden van het Canarisch Eiland.

De paardrijtochten zijn voor alle niveaus en duren 1, 2 of 3 uur. Beginners krijgen eerst rustig uitleg en worden vervolgens continu door een instructeur begeleid.

Vertrek: Las Galletas - Duur: 1, 2 of 3 uur – Taal: Engels

Fietsen op Tenerife

Fietsliefhebbers kunnen via het Nederlandse fietsbedrijf Baja Bike een aantal heerlijke fietstours op Tenerife maken, waarbij een lokale gids je het prachtige natuurpark El Teide en meer laat zien.

Aangezien je op een elektrische fiets fietst, zijn de fietsexcursies niet alleen geschikt voor ervaren fietsers, maar ook voor recreatieve fietsers.

Siam waterpark

Een absolute aanrader voor families met kinderen maar ook voor andere waterliefhebbers vind ik ook het Siam park op Tenerife, dat een van mooiste waterparken ter wereld is!

Op de website van Club Canary kun je gemakkelijk en snel in het Nederlands toegangskaartjes voor het Siam park kopen.

Loro Park

Hou je van dierentuinen? Bezoek tijdens je vakantie op Tenerife dan ook het Loro park.

Begonnen als een papagaaienpark is dit park tegenwoordig een van de grootste dierentuinen ter wereld!

Op de Nederlandstalige website van Club Canary kun je toegangskaartjes voor het Loro park kopen, die inclusief bus-transfer vanuit het zuiden van Tenerife zijn.

Tip: Wil je het Siam park én het Loro park bezoeken? Dan is het goedkoper om een combinatie-ticket voor de parken te kopen.

Boeken via Nederlandse reisorganisatie

Verreweg de meeste van deze activiteiten op Tenerife kun je overigens boeken via de aan de Costa Adeje gevestigde Nederlandse reisorganisatie Club Canary.

Het Nederlandse bedrijf werkt samen met meer dan 50 verschillende bedrijven op Tenerife (kleine lokale bedrijven en Nederlandse bedrijven), om zo lokale bedrijven te steunen en tegelijkertijd ze zoveel mogelijk activiteiten plus excursies met Nederlandstalige gids of instructeur aan te kunnen bieden. 

Wat me bovendien aanspreekt aan Club Canary is, dat het bedrijf massale excursies probeert te vermijden. Zo heeft het bewust gekozen voor bus excursies in kleinere bussen voor maximaal 35 personen. En kun je ook per kajak of zeilboot op zoek gaan naar dolfijnen, walvissen en schildpadden.

Tip: Als je via Spanjevoorjou.com een excursie of activiteit van Club Canary boekt, krijg je automatisch 5% korting! Dit geldt niet alleen voor bovengenoemde activiteiten, maar voor alle excursies en activiteiten die Club Canary op Tenerife aanbiedt.

Ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. De leukste activiteiten in Valencia plus omgeving

  Jun 22, 22 09:52 AM

  Ontdek de leukste activiteiten in Valencia (Oost-Spanje): wandel-& fietstours, kooklessen, een excursie naar natuurgebied Albufera en meer.

  Lees meer

 2. De mooiste appartementen en vakantiehuizen in het centrum van Valencia

  Jun 22, 22 08:26 AM

  Sfeervolle, comfortabele, prachtig gelegen appartementen en vakantiehuizen in het centrum van Valencia: in de ciutat vella en aan zee. Mijn favorieten>>

  Lees meer

 3. Las Fallas van Valencia: prachtige beelden die in vlammen opgaan

  Jun 22, 22 03:05 AM

  Las Fallas in Valencia: een indrukwekkend feest met prachtige beelden die in vlammen opgaan, knalvuurwerk en klederdracht. Uitgebreide informatie.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder