De leukste excursies en activiteiten op Canarisch eiland Tenerife

Voor een actieve én cultuurvakantie

Ben je op zoek naar leuke activiteiten voor een actieve vakantie op Tenerife of naar excursies om het Canarische eiland beter te leren kennen? Ik ben op zoek gegaan naar de leukste activiteiten op Tenerife: excursies per bus, boottochten, watersport-activiteiten, een bezoek aan een thema-/pretpark en meer...

Walvissen en dolfijnen spotten op Tenerife

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar kleinschalige en niet-vervuilende activiteiten, waarbij de lokale bevolking betrokken wordt en dieren en het milieu zo veel mogelijk gespaard wordt. Duurzaam toerisme dus. Maar je kunt op Tenerife natuurlijk ook spetteren in een waterpark, een quad excursie maken of jet skiën.

Alle excursies en activiteiten kun je boeken via de aan de Costa Adeje gevestigde Nederlandse reisorganisatie Club Canary. 

Het Nederlandse bedrijf werkt samen met meer dan 50 verschillende bedrijven op Tenerife (kleine lokale bedrijven en Nederlandse bedrijven), om zo lokale bedrijven te steunen en tegelijkertijd zoveel mogelijk activiteiten plus excursies met Nederlandstalige gids of instructeur aan te kunnen bieden. 

Wat me bovendien aanspreekt aan Club Canary is, dat het bedrijf massale excursies probeert te vermijden. Zo heeft het bewust gekozen voor bus excursies in kleinere bussen voor maximaal 35 personen. En kun je ook per kajak of zeilboot op zoek gaan naar dolfijnen, walvissen en schildpadden.

Kijk je met me mee wat ik de mooiste activiteiten op Tenerife vind? Ik heb de activiteiten opgedeeld in:

Excursies op Tenerife

Bus excursie Centraal Tenerife

Een prachtige manier om het Canarische eiland beter te leren kennen is via deze bus excursie.

In een luxe touringcar voor maximaal 35 personen rijd je eerst naar natuurpark El Teide, om de El Teide vulkaan en meer natuurschoon te zien. Om vervolgens verder te rijden naar Icod de los Vinos en de drakenboom, de in 1706 gedeeltelijk door vulkaan verwoeste stad Garachico, het piratendorpje Masca en de stad Santiago del Teide.

Duur: 9 uur – Taal: Nederlands

Avond-bus-excursie naar El Teide

Een heel bijzondere manier om nationaal park El Teide te beleven vind ik via deze kleinschalige avond-bus-excursie naar El Teide.

In een kleine groep van maximaal 16 personen rijd je tegen de avond naar El Teide. Om er te genieten van een onvergetelijke zonsondergang. En vervolgens onder het genot van een picknick en m.b.v. telescopen een verbluffende sterrenhemel te bewonderen.

Duur: 4 uur – Taal: Nederlands

Bus excursie Noord-Tenerife

Wil je het noordelijke deel van het Spaanse eiland leren kennen? Dan vind ik deze bus-excursie op Tenerife een aanrader.

In een luxe touringcar voor maximaal 35 personen rijd je naar hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, UNESCO stad La Laguna, de las Mercedes bergen met het subtropisch laurierbos, het Anaga gebergte en het traditionele gehucht Taganana aan noordoostkust van het eiland.

Duur: 9 uur – Taal: Nederlands

Bus excursie naar La Gomera

Vanuit het zuiden van Tenerife kun je ook een groepsexcursie maken naar dichtbij gelegen Canarisch eiland La Gomera!

Na aankomst met de snelle veerboot naar La Gomera rijden jullie in een luxe bus voor max. 35 personen naar de Hermigua vallei, nationaal park Garajonay, Chipude, El Cerdcado, de rots van Agando en de stad San Sebastian.

En tijdens de lunch luisteren jullie naar het traditionele Silbo Gomero fluiten van het Spaanse eiland.

Duur: 9 uur – Taal: Nederlands

*Korting*

Als je via Spanjevoorjou.com een excursie of activiteit bij Club Canary boekt, krijg je 5% korting* (kortingscode spanjevoorjou). Dit geldt voor Tenerife én de andere Canarische eilanden.

* Dit geldt niet voor het kopen van toegangskaartjes voor pretparken, waterparken en dierentuinen.

Terug naar boven>>

Boottochten op Tenerife

Walvissen, dolfijnen en schildpadden met luxe zeilboot 

Wist je dat er rond het Spaanse eiland Tenerife walvissen, dolfijnen en schildpadden leven?

Als je ze graag van dichtbij wilt zien en niet met een grote groep op stap wilt, ga dan mee op avontuur op deze luxe zeilboot met Nederlandstalige gids! In een kleine groep van maximaal 8 personen vertrek je vanaf Puerto Colón.

Tijdens het varen stop je in de El Puertito baai. Waar je kunt zwemmen en snorkelen met schildpadden…

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 3 uur – Taal: Engels en soms Nederlands

Walvissen, dolfijnen en Gigantos kliffen met Catamaran

Wil je tijdens je boottocht langs de kust van Tenerife niet alleen walvissen en dolfijnen zien, maar ook de indrukwekkende Los Gigantos kliffen zien, dan vind ik deze ongeveer 4,5 uur durende  excursie met de Maxi Cat Catamaran een absolute aanrader.

De Catamaran vertrekt vanuit Puerto Colón. En onderweg heb je ook nog tijd om te zwemmen.

Vind je dit te lang? Kies dan voor de boottocht van 3 uur. Je gaat dan wel op zoek naar walvissen en dolfijnen en hebt tijd om te zwemmen, maar vaart niet naar Los Gigantos.

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 3 of 4,5 uur – Taal: Engels

Walvissen, dolfijnen en plezier op een Vikingenboot

Ga je met kleinere kinderen op vakantie naar Tenerife en heb je zin in nog wat extra spanning en avontuur tijdens het walvissen en dolfijn spotten?

Dan vind ik de bootexcursie met Vikingenboot Ragnarok een topper! Vanaf Puerto de los Cristianos gaan jullie op zoek naar dolfijnen en walvissen. En tegelijkertijd kun je op de boot genieten van Vikingenshows en meer.

Tussendoor kun je bovendien zwemmen bij het strand van La Caleta.

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 3 uur - Taal: Engels

Onderzeeboot safari

Een bijzondere boottocht op Tenerife vind ik ook deze onderzeeboot safari waarmee je vanuit een echte onderzeeër met capaciteit voor maximaal 44 mensen die maar liefst 30 meter onder water gaat het prachtige onderwaterleven rond het Canarische eiland Tenerife kunt bewonderen.

Vertrek: Puerto Amarilla Marina in San Miguel de Abona - Duur: 1 uur - Taal: Nederlands, Engels

Tip! Op de pagina boottochten op Tenerife lees je wanneer je een boottocht kunt maken, waarvandaan boottochten vertrekken, welke soorten boottochten er zijn ed.

Terug naar boven>>

Watersportactiviteiten op Tenerife

Kajakken met dolfijnen & zwemmen met schildpadden

Wat zeg je ervan om per kajak op zoek te gaan naar dolfijnen en te zwemmen met schildpadden? Ons hele gezin zou dit prachtig vinden!

Bij deze watersportactiviteit op Tenerife vaar je samen met een instructeur per kajak vanaf het Los Cristianos strand richting de grotten bij de Palmmar rotsen, waar je gaat snorkelen tussen schildpadden.

Hoeft het voor jou niet zo om onderweg ook te snorkelen, maar wil je liever de hele tijd kajakken? Kies dan bij ‘Kies jouw trip’ voor ‘Zoeken naar dolfijnen’.

Deze activiteit op Tenerife is onder meer leuk voor gezinnen, ook als je nog wat kleinere kinderen hebt. Want kinderen van 6 tot 10 jaar zitten bij hun ouders in de kajak...

Vertrek: Los Cristianos strand - Duur: 2 uur - Taal: Engels

Snorkelen met schildpadden

Maar je kunt het kajakken ook achterwegen laten en alleen snorkelen met schildpadden.

Je wordt opgehaald in je hotel en vertrekt per motorboot naar een prachtige snorkellocatie niet ver van de kust van Tenerife.

Hier kun je vervolgens 50 minuten lang snorkelen tussen de schildpadden...

Een super wateractiviteit voor kinderen én volwassenen!

Duur: 50min (excl. transport tussen hotel en snorkelplek) - Taal: Engels

Duiken voor de kust van Tenerife

Wil je het rijke onderwaterleven in de zee rond Tenerife beleven? Dan kun je ook duiken voor de kust van Tenerife!

Of je nu beginner bent of ervaren duiker. Beginners krijgen uiteraard eerst uitleg en duiken vervolgens onder constante supervisie van een ervaren duikinstructeur. 1x vanaf het strand en 1x vanaf de boot. Ook leuk om met het gezin te doen, want kinderen vanaf 8 jaar zijn al welkom.

Maar je kunt ook een Padi cursus volgen of een proefduik maken.

Vertrek: vanaf hotel - Duur: 3 of 4 uur – Taal: Engels

Vistocht voor kust van Tenerife

Hou je van vissen? Ga dan mee met deze vistocht voor de kust van Tenerife!

In een boot met uitgebreide visuitrusting en professionele begeleiding ga je met een groep van maximaal 8 personen 4 óf 7 uur lang vissen voor de kust van dit Canarische eiland. Naar tonijn, bonitos, barracudas en meer. Wil je partner wel mee varen maar niet vissen? Ook dat kan, want toeschouwers mogen mee.

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 4 of 7 uur – Taal: Nederlands op aanvraag

Surfles op Tenerife

Tenslotte kun je ook surfles op Tenerife krijgen. Je kunt kiezen voor een groepsles in een kleine groep van maximaal 6 personen of een privé-les voor 1 of 2 personen.

In beide gevallen krijg je eerst 15 minuten uitleg van een professionele instructeur kun je de rest van de twee uur onder supervisie surfen.

Plaats: Las Americas - Duur: 2 uur – Taal: Engels

Terug naar boven>>

Wandelen, fietsen en paardrijden

Wandelen op Tenerife

Wist je dat je fantastisch kunt wandelen op Tenerife? Je kunt op dit Canarische eiland niet alleen prachtige wandelingen maken door het naar de Teide vulkaan genoemde Nationaal Park El Teide, maar ook wandelen over eeuwenoude bergpaden, door kloven en laurierbossen plus langs idyllische dorpjes en indrukwekkende kliffen.

In het algemeen zijn de wandelroutes er goed aangegeven. Vind je het echter prettiger om niet uit te hoeven zoeken hoe je bij een bepaalde wandelroute komt en geen vervoer te hoeven regelen, dan zijn er ook verschillende wandelexcursies met Nederlandstalige gids waarbij je bij je hotel opgehaald en weer teruggebracht wordt.

Op een aparte pagina vertel ik meer over wandelroutes, wandelexcursies en georganiseerde wandelreizen op/naar Tenerife.

Fietsen op Tenerife

En wist je dat je op Tenerife ook heerlijk kunt fietsen? Ontdek bijvoorbeeld het prachtige nationaal park El Teide op de fiets. Via Club Canary kun je e-bikes, mountainbikes en kinderfietsen huren die gratis bij je hotel afgeleverd worden.

Maar je kunt ook meegaan met een georganiseerde MTB-tocht door El Teide (groepstocht, maar kan ook privé tocht zijn). Je wordt dan opgehaald en afgeleverd bij je hotel en per busje naar het natuurpark gebracht, om vervolgens vanaf een hoogte van 2.180 meter met de fiets een afdaling 36 kilometer te maken (ongeveer 2,5 uur). Je hoeft dus niet een ervaren fietser voor deze fietstocht te zijn en kinderen vanaf 8 jaar mogen al meefietsen.

Vertrek: vanaf hotel - Duur: 4-5 uur

*Meer fietstours op Tenerife*

Via het Nederlandse fietsbedrijf Baja Bike kun je ook enkele fietstours op Tenerife boeken.

Paardrijden op Tenerife

Hou je van paardrijden? Boek dan via Club Canary een paardrijtocht op Tenerife, waarbij je te paard heerlijk uitwaait langs de stranden van het Canarisch Eiland.

De paardrijtochten zijn voor alle niveaus en duren 1, 2 of 3 uur. Beginners krijgen eerst rustig uitleg en worden vervolgens continu door een instructeur begeleid.

Vertrek: Las Galletas - Duur: 1, 2 of 3 uur – Taal: Engels

Terug naar boven>>

Waterparken en dierentuinen op Tenerife

Siam waterpark

Een absolute aanrader voor families met kinderen maar ook voor andere waterliefhebbers vind ik ook het Siam park op Tenerife, dat een van mooiste waterparken ter wereld is!

Op de website van Club Canary kun je gemakkelijk en snel in het Nederlands toegangskaartjes voor het Siam park kopen.

Aqualand waterpark

Een ander leuk waterpark op Tenerife vind ik Aqualand aan de Costa Adeje waar je onder meer veel waterplezier hebt in de verschillende waterglijbanen.

Bovendien heeft dit waterpark ook dolfijnen! Wil je met dolfijnen zwemmen, dan is Aqualand de beste plek op Tenerife ervoor. Of je kunt er van dolfijnen genieten tijdens een dolfijnenshow...

Je kunt de toegangskaartjes inclusief gratis bustransfer vanuit het zuiden van Tenerife thuis al in het Nederlands bestellen via het Nederlandse bedrijf Club Canary.

Loro Park

Hou je van dierentuinen? Bezoek tijdens je vakantie op Tenerife dan ook het Loro park.

Begonnen als een papagaaienpark is dit park tegenwoordig een van de grootste dierentuinen ter wereld!

Op de Nederlandstalige website van Club Canary kun je toegangskaartjes voor het Loro park kopen, die inclusief bus-transfer vanuit het zuiden van Tenerife zijn.

Tip: Wil je het Siam park én het Loro park bezoeken? Dan is het goedkoper om een combinatie-ticket voor de parken te kopen.

Jungle Park

Een andere leuke dierentuin op Tenerife vind ik het Jungle Park in Arona, in het zuidwesten van het Canarische eiland.

Je kunt er genieten van exotische dieren als orang-oetans, gibbons, kapucijners, penseelaapjes en witte baardapen. Maar ook van pinguïns, zeeleeuwen, schildpadden, krokodillen en papegaaien.

Bovendien worden er allerlei shows gegeven (bijvoorbeeld een zeeleeuwen-show plus vogelshow), is er een bobsleebaan én kun je er een kijkje achter de schermen krijgen of zwemmen met zeeleeuwen.

Als je via de Nederlandstalige website van Club Canary kaartjes voor het Jungle park koopt, dan krijg je een gratis bus-transfer vanuit het zuiden van Tenerife.

Terug naar boven>>

Andere leuke activiteiten op Tenerife

Bezoek aan bananenplantage op Tenerife

Wist jij dat er op dit Spaanse eiland in de Atlantische Oceaan bananenplantages zijn?

Via Club Canary kun je een bananenplantage op Tenerife bezoeken! Je krijgt dan meer te horen over de geschiedenis van de bananenplantages op Tenerife, ziet hoe ze groeien en proeft producten die met bananen gemaakt zijn.

Lijkt me super om op deze manier een kijkje achter te schermen te kunnen nemen…

Let op: voor deze activiteit op Tenerife ga je met eigen vervoer naar de bananenplantage.

Plaats: Las Galletas - Duur: 1 uur – Taal: Engels

Terug naar boven>>

Ook interessant

Terug naar boven>>