De leukste excursies en activiteiten op Canarisch eiland Tenerife

Voor een actieve én cultuurvakantie

Ben je op zoek naar leuke activiteiten voor een actieve vakantie op Tenerife? Of naar groepsexcursies om het Canarische eiland beter te leren kennen? Ik ben op zoek gegaan naar de leukste activiteiten op Tenerife: bus-excursies, boot-excursies, watersport-activiteiten en meer...

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Het zijn voornamelijk lokale, kleinschalige en niet-vervuilende activiteiten, waarbij de lokale bevolking betrokken en het milieu zo veel mogelijk gespaard wordt.  

Al zijn de pret-& themaparken die ik noem niet kleinschalig, toch vind ik ze zo de moeite waard, dat ik vind dat zij niet op deze pagina mogen ontbreken.

Kijk je met me mee? Ik heb de activiteiten opgedeeld in:

Bus excursies op Tenerife

Bus excursie Centraal Tenerife

Een prachtige manier om het Canarische eiland beter te leren kennen is via deze bus excursie van Club Canary. In een luxe touringcar voor maximaal 35 personen rijd je eerst naar natuurpark El Teide, om de El Teide vulkaan en meer natuurschoon te zien. Om vervolgens verder te rijden naar Icod de los Vinos en de drakenboom, de in 1706 gedeeltelijk door vulkaan verwoeste stad Garachico, het piratendorpje Masca en de stad Santiago del Teide.

Duur: 9 uur – Taal: Nederlands – Prijs: va. €35

Avond-bus-excursie naar El Teide

Een heel bijzondere manier om nationaal park El Teide te beleven vind ik via deze kleinschalige avond-bus-excursie naar El Teide van Club Canary. In een kleine groep van maximaal 16 personen rijd je tegen de avond naar El Teide. Om er te genieten van een onvergetelijke zonsondergang. En vervolgens onder het genot van een picknick en m.b.v. telescopen een verbluffende sterrenhemel te bewonderen.

Duur: 4 uur – Taal: Nederlands – Prijs: va. €70

Bus excursie Noord Tenerife

Wil je het noordelijke deel van het Spaanse eiland Tenerife leren kennen? Dan vind ik deze bus-excursie van Club Canary een aanrader. In een luxe touringcar voor maximaal 35 personen rijd je naar hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, UNESCO stad La Laguna, de las Mercedes bergen met het subtropisch laurierbos, het Anaga gebergte en het traditionele gehucht Taganana aan noordoostkust van Tenerife.

Duur: 9 uur – Taal: Nederlands – Prijs: va. €30

Bus excursie naar La Gomera

Vanaf zuid Tenerife kun je ook een groepsexcursie maken naar dichtbij gelegen Canarisch eiland La Gomera! Na aankomst met de snelle veerboot naar La Gomera rijden jullie in een luxe bus voor max. 35 personen naar de Hermigua vallei, nationaal park Garajonay, Chipude, El Cerdcado, de rots van Agando en de stad San Sebastian. En tijdens de lunch luisteren jullie naar het traditionele Silbo Gomero fluiten van het Spaanse eiland.

Duur: 9 uur – Taal: Nederlands – Prijs: va. €55

Boot excursies op Tenerife

Walvissen, dolfijnen en schildpadden met luxe zeilboot 

Wist je dat er rond het Spaanse eiland Tenerife walvissen, dolfijnen en schildpadden leven? Als je ze graag van dichtbij wilt zien en niet met een grote groep op stap wilt, ga dan mee op avontuur op deze luxe zeilboot met Nederlandstalige gids! In een kleine groep van maximaal 8 personen vertrek je vanaf Puerto Colón. Tijdens het varen stop je in de El Puertito baai. Waar je kunt zwemmen en snorkelen met schildpadden…

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 3 uur – Taal: Engels en soms Nederlands – Prijs: va. €55

Walvissen, dolfijnen en Gigantos kliffen met Catamaran

Wil je tijdens je boottocht langs de kust van Tenerife niet alleen walvissen en dolfijnen zien, maar ook de indrukwekkende Los Gigantos kliffen zien, dan vind ik deze excursie van Club Canary met de Maxi Cat Catamaran een absolute aanrader. De Catamaran vertrekt vanuit Puerto Colón. En onderweg heb je ook nog tijd om te zwemmen.

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 5 uur – Taal: Engels – Prijs: va. €49

NB. Vind je 5 uur te lang? Kies dan voor de boottocht van 3 uur. Je gaat dan wel op zoek naar walvissen en dolfijnen (en hebt tijd om te zwemmen), maar vaart niet naar Los Gigantos (prijs: va. €35).

Walvissen, dolfijnen en plezier op een Vikingenboot

Ga je met kleine kinderen op vakantie naar Tenerife en heb je zin in nog wat extra spanning en avontuur tijdens het walvissen en dolfijn spotten? Dan vind ik de bootexcursie met Vikingenboot Ragnarok een topper! Vanaf Puerto de los Cristianos gaan jullie op zoek naar dolfijnen en walvissen. Terwijl je op de boot kunt genieten van Vikingenshows. En tussendoor kunt zwemmen bij het strand van La Caleta.

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 3 uur - Taal: Engels – Prijs: va. €45

Watersportactiviteiten op Tenerife

Kajakken tussen dolfijnen en zwemmen met schildpadden

Wat zeg je ervan om per kajak op zoek te gaan naar dolfijnen en te zwemmen met schildpadden? Ons hele gezin zou dit prachtig vinden! Bij deze watersportactiviteit op Tenerife van Club Canary vertrek je samen met een instructeur per kajak vanaf het Los Cristianos strand richting de grotten bij de Palmmar rotsen. Waar je gaat snorkelen tussen schildpadden. Onderweg van en naar de grotten zie je hopelijk heel wat dolfijnen…

Vertrek: Los Cristianos strand - Duur: 2 uur - Taal: Engels – Prijs: va. €45

Snorkelen met schildpadden

Maar je kunt het kajakken ook achterwegen laten en alleen snorkelen met schildpadden. Je wordt opgehaald in je hotel en vertrekt per motorboot naar een prachtige snorkellocatie niet ver van de kust van Tenerife. Waar je vervolgens 50 minuten lang kunt snorkelen tussen de schildpadden... Een super wateractiviteit van Club Canary voor kinderen én volwassenen!

Duur: 50min (excl. transporttijd tussen hotel en snorkelplek) - Taal: Engels – Prijs: va€59

Per kajak op zoek naar dolfijnen!

Hoeft het voor jou niet zo om onderweg ook te snorkelen, maar wil je liever de hele tijd kajakken? Dat kan ook. Kies dan bij ‘Kies trip’ voor ‘zoeken naar dolfijnen’. Je kunt dan 2 uur lang al peddelend zoeken naar dolfijnen. En genieten van de prachtige kustlijn van het Canarische eiland. Ook deze activiteit op Tenerife vind ik leuk voor gezinnen. Ook als je nog wat kleinere kinderen hebt. Want kinderen van 6 tot 10 jaar zitten bij hun ouders in de kajak.

Vertrek: Los Cristianos strand - Duur: 2 uur - Taal: Engels – Prijs: va. €40

Vistocht voor kust van Tenerife

Hou je van vissen? Ga dan mee met deze vistocht van Club Canary! In een boot met uitgebreide visuitrusting en professionele begeleiding ga je met een groep van maximaal 8 personen 4 óf 7 uur lang vissen voor de kust van dit Canarische eiland. Naar tonijn, bonitos, barracudas en meer. Wil je partner wel mee varen maar niet vissen? Ook dat kan, want toeschouwers mogen mee.

Vertrek: Puerto Colón - Duur: 4 of 7 uur – Taal: Nederlands op aanvraag – Prijs: va. €65

Duiken voor de kust van Tenerife

Wil je het rijke onderwaterleven in de zee rond Tenerife beleven? Dan kun je ook duiken voor de kust van Tenerife! Of je nu beginner bent of ervaren duiker. Beginners krijgen uiteraard eerst uitleg. En duiken vervolgens onder constante supervisie van een ervaren duikinstructeur. 1x vanaf het strand en 1x vanaf de boot. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom. Maar je kunt ook een Padi cursus volgen of proefduik maken.

Vertrek: vanaf hotel - Duur: 3 of 4 uur – Taal: Engels – Prijs: va. €50

Surfles op Tenerife

Tenslotte kun je via Club Canary ook surfles op Tenerife krijgen. Je kunt kiezen voor een groepsles in een kleine groep van maximaal 6 personen. Of een privé-les voor 1 of 2 personen. Waarbij je eerst 15 minuten uitleg krijgt van een professionele instructeur. En de rest van de twee uur onder supervisie surft.

Plaats: Las Americas - Duur: 2 uur – Taal: Engels - Prijs: va. €35

Andere leuke activiteiten op Tenerife

Bezoek aan bananenplantage op Tenerife

Wist jij dat er op dit Spaanse eiland in de Atlantische Oceaan bananenplantages zijn? Via Club Canary kun je een bananenplantage op Tenerife bezoeken! Je krijgt dan meer te horen over de geschiedenis van de bananenplantages op Tenerife, ziet hoe ze groeien en proeft producten die met bananen gemaakt zijn. Lijkt me super om op deze manier een kijkje achter te schermen te kunnen nemen…

Plaats: Las Galletas - Duur: 1 uur – Taal: Engels - Prijs: va. €12

Let op: dit is geen bus-excursie met gids, maar een zelfstandige tour. Waarbij je met eigen vervoer naar de bananenplantage gaat.

Paardrijden op Tenerife

Hou je van paardrijden? Boek dan via Club Canary een paardrijtocht op Tenerife, waarbij je te paard heerlijk uitwaait langs de stranden van het Canarisch Eiland. De Paardrijtochten zijn voor alle niveaus. En duren 1, 2 of 3 uur. Beginners krijgen eerst rustig uitleg en worden vervolgens continu door een instructeur begeleid.

Vertrek: Las Galletas - Duur: 1, 2 of 3 uur – Taal: Engels - Prijs: va. €35

Toegangskaarten voor Siam waterpark

Op de website van Club Canary kun je verder ook gemakkelijk en snel in het Nederlands toegangskaartjes voor het Siam park kopen. Dat een van mooiste waterparken ter wereld is. En een absolute aanrader voor een vakantie op Tenerife is. Zeker als je met kinderen op vakantie bent.

Toegangskaarten voor Loro Park

Daarnaast kun je op de Nederlandstalige website van Club Canary toegangskaartjes voor het Loro park kopen. Dat begonnen is als een papagaaienpark, maar tegenwoordig een van de grootste dierentuinen ter wereld is. De toegangskaartjes zijn inclusief bus-transfer vanuit het zuiden van Tenerife.

Nederlandstalige excursies & activiteiten

Club Canary werkt samen met meer dan 50 verschillende bedrijven op Tenerife. Kleine lokale bedrijven, maar ook Nederlandse bedrijven. Om zo lokale bedrijven te steunen. En tegelijkertijd ze zoveel mogelijk activiteiten en excursies met Nederlandstalige gids of instructeur aan te kunnen bieden. 

Wat me bovendien aanspreekt aan Club Canary is, dat het bedrijf massale excursies probeert te vermijden. Zo heeft het bijvoorbeeld bewust gekozen voor bus excursies in kleinere bussen voor maximaal 35 personen. En kun je ook per kajak of zeilboot op zoek gaan naar dolfijnen, walvissen en schildpadden.

Korting op activiteiten Club Canary

Een leuk detail: Club Canary geeft bezoekers van mijn website Spanjevoorjou.com 5% korting! En hiervoor hoef je helemaal niets te doen!

Want als je vanaf Spanjevoorjou.com verder linkt naar de website van Club Canary en hier vervolgens een excursie of activiteit boekt, kan Club Canary zien dat je een bezoeker van mijn website bent en krijg je automatisch 5% korting.

Zou er toch nog naar een kortingscode gevraagd worden, dan is dat "Spanjevoorjou".

Alle activiteiten Club Canary op Tenerife

Je kunt via Club Canary nog veel meer excursies en activiteiten op dit Canarisch Eiland boeken. Het volledige aanbod vind je op de Nederlandstalige website van Club Canary.

Activiteiten andere Canarische eilanden

Behalve de excursie naar La Gomera biedt Club Canary momenteel alleen nog excursies en activiteiten op Tenerefe aan. Maar het jong dynamisch bedrijf is druk bezig om in 2020 het aanbod uit te breiden naar de andere Canarische eilanden. Vandaar ook de naam Club Canary.

Ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. Bekende én onbekende steden die leuk zijn voor een stedentrip Spanje

  Apr 09, 21 02:40 AM

  Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia en Sevilla zijn topsteden voor een stedentrip naar Spanje. Maar wist je dat er nog veel meer prachtige steden zijn...?

  Lees meer

 2. Dierenopvangcentrum Basondo in Urdaibai (Baskenland, Noord-Spanje)

  Apr 08, 21 11:12 AM

  Bezoek het dierenopvangcentrum Basondo als je op vakantie in Baskenland (Noord-Spanje) bent! Lees meer over dieren, openingstijden en bereikbaarheid.

  Lees meer

 3. La Mimbre Rural - vakantiehuizen met zwembad in provincie Córdoba

  Apr 08, 21 09:36 AM

  De vakantiehuizen van La Mimbre Rural zijn comfortabele vakantiehuizen met privé zwembad op het platteland van de provincie Córdoba (Andalusië).

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder