Hotel San Antonio el Real – Middeleeuws kloosterhotel in Segovia

Hotel San Antonio el Real in Segovia is naar mijn mening een van de meest bijzondere hotels in Segovia. Gevestigd in een vijftiende eeuwse koninklijke residentie en later klooster, straalt het kloosterhotel in Segovia een en al geschiedenis uit. En tegelijkertijd zijn de comfortabele kamers er aangepast aan de wensen van de moderne tijd…

Kloostertuin van hotel San Antonio Real in Segovia (Midden Spanje)

Hier lees je meer over deze bijzondere accommodatie in Midden Spanje!

Koninklijke residentie - klooster - hotel

Wist je dat Hotel San Antonio el Real in de vijftiende eeuw oorspronkelijk een koninklijke residentie buiten Segovia is geweest voor Koning Enrique IV van Castillië, broer van Koningin Isabella I van Castillië?

Al snel maakte de koning er echter een klooster van (in eerste instantie voor Franciscanen, later voor vrouwen). En bouwde hij er een kerk en kloostergang bij. In Gotische stijl, met Mudéjar decoraties.

Voormalig klooster San Antonio Real in Segovia

In de achttiende eeuw werd de kloosterkerk vervolgens gedeeltelijk vernieuwd (vandaar de Barok stijl). Het oorspronkelijke Mudéjar plafond bleef toen echter behouden. 

Door de rustige liggen wat buiten de historische binnenstad van Segovia is het klooster in de loop der tijd noch door brand, noch door oorlog beschadigd. En zijn alle prachtige details uit de vijftiende eeuw behouden gebleven.

Hotel San Antonio el Real

In de twintigste eeuw heeft het klooster een nieuwe bestemming gekregen: dat van hotel. Het kloosterhotel in Segovia kreeg 50 comfortabele hotelkamers. Maar de talrijke Mudéjar bogen, plafonds en dergelijke bleven behouden. Evenals de vijftiende eeuwse Gotische kerk en kloostergang. En de achttiende eeuwse Barok uitbreiding. Prachtig!

Hotelkamer in Kloosterhotel San Antonio Real (Segovia, Midden Spanje)

Het hele hotel straalt geschiedenis uit! Ik voel me de koning te rijk in dit Middeleeuwse kloosterhotel in Segovia. Met aan de ene kant een prachtige Middeleeuwse achtergrond. En aan de andere kant comfortabele hotelkamers met verwarming, airconditioning en gratis Wifi, een voortreffelijke keuken en vriendelijk personeel.

Restaurant in Middeleeuwse settings

De mooiste plek in dit bijzondere hotel in Segovia vind ik nog wel het restaurant. Dat gevestigd is in de kloostergang en de kloostertuin van het voormalige vijftiende eeuwse klooster. Het is alsof ik terug in de tijd stap en ga eten bij de koning...

Restaurant met Mudéjar decoraties in het kloosterhotel in Segovia

Wat een prachtige decoraties! En wat een rust stralen het restaurant en de kloostertuin uit! Hier kan ik de hele dag blijven zitten… En bovendien genieten van de uitstekende streekgebonden en Mediterrane keuken… Als dit geen prachtige plek is voor een romantisch diner voor twee…?

Gratis parkeren

Zeker als je met de auto naar Segovia komt en een paar dagen wilt blijven in dit idyllisch stadje in Midden Spanje, is het erg handig om te weten dat je je auto gratis kunt parkeren bij Hotel San Antonio el Real!

Segovia

Hotel San Antonio el Real is gelegen in de Middeleeuwse stad Segovia. Een kleine stad met prachtige historische binnenstad. Met als bekendste bezienswaardigheden het Romeinse aquaduct, het Alcázar (Middeleeuws kasteel) en de Gotische kathedraal.

Het Romeinse Aquaduct van Segovia

Het rustig gelegen kloosterhotel in Segovia ligt op slechts 200 meter van het Romeinse Aquaduct. En op tien minuten lopen van de historische binnenstad van deze belangrijke Middeleeuwse stad in Midden Spanje.

Omgeving

Segovia ligt in een ruige, bergachtige natuurlijke omgeving. Die gesierd wordt met talrijke oude plaatsen en koninklijke paleizen. Bijvoorbeeld de Middeleeuwse dorpjes Pedraza, Cuéllar en Sepúlveda. Werelderfgoedstad Ávila. En de koninklijke paleizen in La Granja de San Ildefonso en San Lorenzo de el Escorial. Ja zelfs Spanje's hoofdstad Madrid ligt op minder dan 1,5 uur rijden van Segovia.

De Middeleeuwse stadsomwalling van UNESCO stad Avila

Hou je van natuur, dan is een bezoek aan natuurpark Hoces del Río Duratón ook een absolute must.

Ik beveel dan ook van harte aan om tijdens je vakantie in Segovia ook de omgeving van Segovia te verkennen! Hotel San Antonio el Real is hiervoor een prima uitvalsbasis. Zeker ook omdat je gratis kunt parkeren bij dit hotel in Segovia.

Meer weten of boeken

Wil je meer weten over dit Middeleeuwse kloosterhotel in Segovia? Informatie en beschikbaarheid vind je op Booking.com. Hier kun je ook boeken.
Nieuwe pagina's

 1. Met de trein van Madrid naar León in minder dan 2,5 uur

  Sep 23, 22 08:19 AM

  Met de trein van Madrid naar León in Midden-Spanje? Ik heb het gedaan! Lees mijn info over de reisduur, kosten, treinstations, kaartje kopen en meer.

  Lees meer

 2. Leon: gezellige stad in Midden-Spanje op de Camino Francés

  Sep 22, 22 09:20 AM

  De aan de Camino Francés gelegen stad León in Midden-Spanje heeft een gezellige oude binnenstad met bars, restaurants, winkels en historische gebouwen. Info>>

  Lees meer

 3. De mooiste Parador hotels in Castilië en Leon (Midden-Spanje)

  Aug 26, 22 06:22 AM

  De Parador hotels in de regio Castilië en Leon (Midden-Spanje): mijn favorieten én een totaaloverzicht

  Lees meer