La Senda de Los Caracoles - rustgevend hotel buiten Segovia

Een aantal jaren geleden alweer vond ik tijdens mijn zoektocht naar bijzondere en kleinschalige accommodaties in de regio Castillië en Leon in Midden-Spanje het Spa hotel “La Senda de Los Caracoles”.

Het hotel zag er prachtig uit, de omgeving was adembenemend en het verhaal achter het hotel was boeiend. Dit hotel wilde ik met eigen ogen zien!

Afgelopen zomer zijn we langsgeweest en ik moet toegeven: het heeft voor de volle 100% voldaan aan mijn inmiddels torenhoge verwachtingen!

Wil je een vakantie in Madrid of een vakantie in Segovia combineren met een actieve vakantie of juist een ontspanvakantie in het binnenland van Spanje? Dan is hotel La Senda de Los Caracoles een schot in de roos.

Hotel Spa la Senda de los Caracoles (Segovia, Castillie en Leon)

Een prachtige weg naar het hotel

Op de terugweg van onze vakantie in Huerta de Rey (Burgos, Castillië en León) rijden we langs hotel Spa La senda de Los Caracoles.

De weg ernaartoe is in één woord schitterend! Het eerste stuk, richting Peñaranda de Duero en La Vid, is nog bekend terrein voor me. Maar dan gaat de tocht verder over een smalle, lang geleden geasfalteerde weg. We komen langs kleine, bijna verlaten dorpjes in Castillië en Leon.

Ik heb het idee dat we alleen op de wereld zijn! Hetzelfde gevoel dat ik had bij het bezoek aan de zwarte dorpen van Guadalajara. Om ons heen zien we veel “encinas” ( een soort eikenbomen, die eeuwenoud zijn en die beschermd worden in Spanje) en kalkstenen rotspartijen. Prachtig!

Bordje dat de weg wijst naar hotel Spa la Senda de los Caracoles

Na een hele tijd komen we helaas weer terug bij de beschaving, op de N-110, de nationale weg van Soria naar Ayllón. Het laatste stuk naar het hotel gaat gelukkig weer over een klein landweggetje, richting Grado del Pico (C-114).

Als we door de smalle straatjes van het gehucht zijn gekronkeld, zien we aan de linkerkant een klein houten bordje met een slak staan bij een smalle, onverharde weg: Het is een bordje naar het hotel! “La Senda de Los Caracoles” betekent namelijk “Het Pad van de Slakken”.

Nieuwsgierig slaan we het landweggetje in, erg benieuwd naar waar het pad ons naartoe zal leiden. Al snel zien we aan de linkerkant prachtige kalkstenen rotsformaties. Rotsen die ook zo kenmerkend zijn voor het natuurpark “Hoces del Río Duratón” bij Sepúlveda.

Aan het einde van de weg staan we plotseling voor een gesloten poort, waar we een prachtig verzorgd geel gebouw doorheen kunnen zien: hotel La Senda de los Caracoles. We zijn aangekomen.

Een Hotel en Spa met vele faciliteiten

Het hotel in de provincie Segovia (Castillië en Leon) is een familiebedrijf en wordt gerund door twee zussen en een schoonzus. Allemaal zijn zij therapeuten. Vandaar ook dat zij op dit kleine stukje paradijs een hotel spa zijn begonnen, waar mensen geheel kunnen onthaasten van het drukke leven van alledag.

Het is een klein en eenvoudig, maar super onderhouden hotel. Met opzet is er geen tv op de kamers.

De Spa is van alle gemakken voorzien en biedt legio aan mogelijkheden: van chocoladebad tot hydromassage. En natuurlijk ontbreken turks bad en therapeutisch bad niet.

Iedere ochtend kan je er genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. En van donderdag tot en met zondag kun je er ´s avonds ook heerlijk dineren.

Deel van de Spa in het landelijk hotel La Senda de los Caracoles in Ayllón (Segovia, Midden Spanje)

Adembenemende natuur in de omgeving

Maar je kunt ook op avontuur terwijl je in dit heerlijke rurale hotel in Castillië en Leon verblijft. De omliggende natuur is werkelijk adembenemend. En kan wandelend, op de fiets, te paard of met de auto verkend worden.

Er gaan prachtige wandelroutes door de natuurparken “Hoces del Rio Duratón”, “Hoces del Rio Riaza” en “Hayedo de la Tejera Negra”. Het natuurpark “Hoces del Río Duratón” kan men zelfs per kayak ontdekken.

Ben je vogelliefhebber, dan is een bezoek aan las Hoces del Río Duratón en Las Hoces del Río Riaza een absolute must. Eerstgenoemd natuurpark is namelijk een favoriete leef- en broedplaats voor gieren. En laatstgenoemde is een belangrijk reservaat voor roofvogels.

Natuurpark Hoces del Río Duraton

Niet alleen de natuur in de omgeving van het hotel in Segovia is prachtig. Op een straal van maximaal een uur rijden liggen de prachtige Middeleeuwse plaatsen Ayllón, Sepúlveda, Pedraza, Maderuelo, Atienza, Riaza en Burgo de Osma.

Er zijn de rode en zwarte dorpen van de Sierra de Ayllón (“Los pueblos rojos y negros de la Sierra de Ayllón”). En de zwarte dorpen van Guadalajara (=”Los pueblos negros de Guadalajara”).

En er is prachtige Romaanse kunst te zien in de omgeving. Een waar paradijs voor cultuur- en architectuurliefhebbers en liefhebbers van plattelandstoerisme.

De omgeving is overigens ook zeer geschikt voor kindervakanties. Alleen zou ik dan ergens anders overnachten.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit kleine rurale hotel in de buurt van de Middeleeuwse plaats Segovia? Kijk hier voor meer informatie en beschikbaarheid


Keer terug van La Senda de los Caracoles naar Vakantie Castillië en Leon
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Een vakantie Santiago de Compostela: Spanje's bekendste pelgrimsoord

  Sep 16, 21 04:10 AM

  Proef tijdens je vakantie in Santiago de Compostela (Noord-Spanje) de bijzondere pelgrimssfeer en dwaal rond door smalle straten met gezellige pleinen en meer.

  Lees meer

 2. De marmersteengroeven van Macael in de provincie Almería (Andalusië)

  Sep 14, 21 09:08 AM

  Ken jij de marmer van Macael? Rond dit dorp in de provincie Almería wordt al ruim 2.000 jaar marmer gewonnen! Ligging| bezienswaardigheden| accommodaties

  Lees meer

 3. Waterpret in de meren en watervallen van Anna (Valencia)

  Sep 14, 21 07:20 AM

  Rond het plaatsje Anna in het binnenland van Valencia kun je in de zomer zwemmen in verschillende bronnen, meren en watervallen. Lees meer op Spanje voor Jou.

  Lees meer