Can Elisa: Nederlands vakantieparkje bij Sierra de Bernia (Alicante)

Ik hou van vakantiewoningen in historische gebouwen en van luxe glamping tenten midden in de natuur! Can Elisa is voor mij daarom een schot in de roos! Want dit kleine vakantiepark buiten het dorpje Tárbena, in het achterland van de Costa Blanca, bestaat namelijk uit twee luxe appartementen in een oude droogschuur én een luxe glamping tent. 

Appartementen van Can Elisa (Alicante, Valencia)

Alle vakantie-woningen van deze overnachting met Nederlandse eigenaren hebben verder een prachtig uitzicht op de bergen van de Sierra de Bernia (of Serra de Bèrnia). En zijn gelegen in een omgeving waarin je prachtige actieve vakantie kunt houden.

Bovendien bevindt Can Elisa zich op een uur rijden van het vliegveld van Alicante, waardoor dit vakantie-adresje het hele jaar door goed per vliegtuig bereikbaar is. 

En dat is handig, want ook in de winter is deze rustig gelegen Casa Rural in de bergen van de provincie Alicante een prachtige bestemming voor een Spanje vakantie en kun je er genieten van aangename temperaturen en lekker veel zon. Met veel plezier vertel ik hier meer:

Appartementen van Can Elisa - luxe 2-persoons appartementen

Kamer van appartement Almendra van Can Elisa

De twee prachtige appartementen van Can Elisa zijn gevestigd in een voormalige chuur waarin vroeger druiven gedroogd werden tot rozijnen (een ‘riurau’) en waren begin 2000 nog een ruïne.

Van 2005 tot 2009 is de buitenkant van de droogschuur gerenoveerd. En in 2014-2015 hebben de huidige Nederlandse eigenaren Jasper en Linda er vervolgens luxe 2-persoons vakantiehuizen met comfortabele rustiek-klassieke inrichting in gemaakt.

Zelf wonen ze in het voormalige huis van de landbouwers naast de droogschuurDus als je hen tijdens jouw vakantie in deze bijzondere overnachting in Zuid-Spanje nodig hebt, zijn ze altijd in de buurt. 

Terug naar boven>>

Glamping van Can Elisa - luxe safari tent voor 2 personen

Glamping Can Elisa met uitzicht op Serra de Bernia

Hou je van glamping? Dan wil je misschien liever verblijven in de safaritent van Jasper en Linda.

De luxe tent staat op het einde van het landgoed van Can Elisa en biedt volop privacy plus een overweldigend uitzicht op de bergen en de zee. 

Bovendien is de luxe 2-persoons glampingtent in het achterland van de Costa Blanca volledig ingericht.

Je slaapt er dus niet alleen in een comfortabel bed, maar hebt ook een eigen woonkamer, keuken én badkamer met douche, WC en wastafel.

Dit is écht luxe kamperen dus, terwijl je volop kunt genieten van de natuur om je heen. Geweldig!

Terug naar boven>>

Een actieve vakantie bij Can Elisa

Vanuit Can Elisa kijk je uit op de overweldigende bergen van de Serra de Bernia

En wat hebben deze twee natuurhuizen en glamping in het achterland van de Costa Blanca een fantastische ligging!

Ze zijn gelegen in een bergkam, worden omgeven door amandel- plus olijfbomen en kijken uit op de steile bergketen van de Serra de Bèrnia.

Dit maakt dat je in de omgeving van Can Elisa fantastisch kunt wandelen, fietsen, klimmen en canyoningen.

Linda en Jasper helpen je graag met het organiseren van outdoor activiteiten. En kunnen veel tips over routes geven.

Bovendien kun je vanaf het uitgestrekte landgoed van Can Elisa de zee al zien liggen.

Want vanuit dit kleine vakantiepark met Nederlandse eigenaren is het minder dan een uur rijden naar de stranden van de Costa Blanca.

En wil je cultuur proeven?

Ga dan zeker een dag naar het idyllische bergdorp Altea Vella, op een half uur rijden van dit mini-vakantiepark in het zuidoosten van Spanje.

*Zwemtip*

Wil je zwemmen tijdens je vakantie bij Can Elisa? 3 kilometer verderop ligt het buitenzwembad van Tárbena dat open is van eind juli tot half september. Daarnaast kun je in de omgeving van Can Elisa zwemmen in natuurwater, bijvoorbeeld in de Fonts d’Algar op 5 kilometer van Can Elisa.

Kortom: absolute droom voor als je van rust en natuur houdt!

Uitzicht op de bergen van de Sierra de Bernia vanuit de Glamping tent van Can Elisa

Ik vind dit kleine vakantiepark in het achterland van de Costa Blanca een absolute droom voor als je van rust en natuur houdt!

De luxe appartementen en glamping tent van Can Elisa zijn rustig gelegen in de bergen van de provincie Alicante, op minder dan een uur rijden van de Costa Blanca stranden. 

En vormen een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve vakantie of een autovakantie in Zuid-Spanje.

Heb je zin gekregen in een vakantie bij deze bijzondere overnachting in het achterland van de Costa Blanca? Vul dan onderstaand contactformulier in (in het Nederlands). Dan nemen Jasper en Linda van Can Elisa zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Terug naar boven>>