Can Elisa: luxe appartementen & glamping in achterland Costa Blanca

De twee luxe appartementen van Can Elisa buiten het dorpje Tárbena, in het achterland van de Costa Blanca, bevinden zich in een oude droogschuur en kijken net als de 2-persoons glampingtent van deze vakantie-accommodatie met Nederlandse eigenaren uit op de bergketen van de Serra de Bernia. Een absolute droom voor als je van rust en natuur houdt!

Appartementen van Can Elisa (Alicante, Valencia)

Met veel plezier vertel ik hier meer over dit rustig gelegen, door amandel- en olijfbomen omgeven vakantie-adres in de bergen van Alicante, de zuidelijkste provincie van de regio Valencia, dat liefdevol gerund wordt door  twee Nederlandse eigenaren:

Luxe 2-persoons appartementen

Kamer van appartement Almendra van Can Elisa

Het is moeilijk voor te stellen als je de twee prachtige appartementen van Can Elissa ziet, maar deze luxe vakantiehuizen waren begin 2000 slechts een ruïne van een ‘riurau’: een droogschuur waarin druiven gedroogd zijn geworden tot rozijnen (totdat de druivenranken door amandel- en olijfbomen vervangen zijn).

Van 2005 tot 2009 werd de buitenkant van de voormalige droogschuur met veel aandacht voor detail gerenoveerd. En in 2014-2015 hebben de huidige Nederlandse eigenaren Jasper en Linda er vervolgens twee 2-persoons appartementen met een comfortabele rustiek-klassieke inrichting in gemaakt.

Zelf wonen ze in het voormalige huis van de landbouwers naast de droogschuur. Dus als gasten hun nodig hebben zijn zij altijd in de buurt. 

Terug naar boven>>

Glamping van Can Elisa

Glamping Can Elisa met uitzicht op Serra de Bernia

Hou je van glamping? Dan wil je misschien liever verblijven in de safaritent van Jasper en Linda. De luxe tent staat op het einde van het landgoed van Can Elisa en biedt volop privacy plus een overweldigend uitzicht op de bergen en de zee

Bovendien is de luxe 2-persoons glampingtent in het achterland van de Costa Blanca volledig ingericht. Je slaapt er dus niet alleen in een comfortabel bed, maar hebt ook een eigen woonkamerkeuken én badkamer met douche, WC en wastafel. Geweldig!

Terug naar boven>>

Actieve vakantie bij Can Elisa

Vanuit Can Elisa kijk je uit op de overweldigende bergen van de Serra de Bernia

Wat ik ook prachtig vind aan deze natuurhuizen plus glamping in het achterland van de Costa Blanca, is de fantastische ligging!

Ze zijn namelijk gelegen in een bergkam midden in de natuur, worden omgeven door amandel- plus olijfbomen én kijken uit op op de steile bergketen van de Serra de Bernia.

Bovendien kun je in de omgeving van Can Elisa wandelen, fietsen, klimmen en aan canyoning doen plus is het vanuit dit vakantie-adresje met Nederlandse eigenaren maar een half uur rijden naar het idyllische bergdorp Altea Vella, 40 minuten rijden naar Guadalest en 75 minuten rijden naar de stad Alicante.

Daarnaast ligt Can Elisa op minder dan een uur rijden van de stranden van de Costa Blanca. Vanaf het uitgestrekte landgoed van Can Elisa kun je de zee zelfs zien liggen...

Terug naar boven>>

*Zwemtip*

Wil je zwemmen tijdens je vakantie bij Can Elisa? 3 kilometer verderop ligt het buitenzwembad van Tárbena dat open is van eind juli tot half september. Daarnaast kun je in de omgeving van Can Elisa zwemmen in natuurwater, bijvoorbeeld in de Fonts d’Algar op 5 kilometer van Can Elisa.

Bereikbaarheid Can Elisa

Can Elisa is het hele jaar door goed en voor een redelijke prijs bereikbaar per vliegtuig. Het dichtstbijzijnde vliegveld is het vliegveld van Alicante, gevolgd door dat van Valencia.

Vanaf het vliegveld van Alicante is het vervolgens nog 1 uur rijden naar deze vakantiehuizen en glamping in het achterland van de Costa Blanca. En vanuit het vliegveld van Valencia bijna 2 uur. 

Terug naar boven>>

Conclusie

De appartementen plus glamping van Can Elisa zijn prachtig rustig gelegen in de bergen van de provincie Alicante en vormen een heerlijke uitvalsbasis voor een actieve vakantie of een autovakantie, op minder dan een uur rijden van de stranden van de Costa Blanca.

Meer weten of boeken?

Heb je zin gekregen in een vakantie bij Can Elisa in het achterland van de Costa Blanca? Vul dan onderstaand contactformulier in (in het Nederlands). Dan nemen Jasper en Linda zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen