Beleef het échte Spanje met een actieve vakanties van SNP Natuurreizen

Zoek jij een wandelreis, fietsreis of andere soort actieve vakantie naar Spanje? Hetzij een individuele reis hetzij een kleinschalige groepsreis? Dan ben je bij SNP Natuurreizen aan het juiste adres. 

De Nederlandse reisorganisatie organiseert talloze individuele en kleinschalige groepsreizen naar de mooiste plekken in Spanje, waarbij natuur en cultuur plus kleinschaligheid een belangrijke rol spelen!

Wandelen met SNP Natuurreizen rond de Monte Perdido in de Spaanse Pyreneeën

Je kunt er niet alleen terecht voor wandelreizen en fietsreizen, maar ook voor actieve rondreizen plus multi-actieve vakanties. En voor families organiseert SNP avontuurlijke en afwisselende gezinsreizen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel meer over deze duurzame reisorganisatie, de soorten reizen die de organisatie aanbiedt plus de Spanje reizen van SNP. En kijk ook even wat ik de mooiste reizen naar Spanje van SNP Natuurreizen vind…

Je kunt een reis van SNP Natuurreizen kosteloos omboeken bij negatief reisadvies en tijdens je vakantie is SNP 24 uur per dag bereikbaar.

Specialist in actieve, avontuurlijke reizen

SNP staat voor Stichting Natuurstudie Projecten en is in 1984 opgericht door vier pas-afgestudeerde biologiestudenten die mensen meer over de natuur wilden leren, opdat men de natuur beter ging beschermen. 

De eerste reizen werden georganiseerd naar gebieden in Nederland en naar Oostenrijk waar zij zelf als student waren geweest. Tijdens deze vakanties werden vakantiegangers geïnformeerd over de planten en dieren, geologie, geschiedenis plus invloed van de mens op de natuur in een bepaald gebied. 

Het waren reizen die het massatoerisme vermeden en die kleinschaligheid, authenticiteit plus aandacht voor de natuur hoog in het vaandel droegen. Dit concept bleek enorm aan te slaan.

Zo groeide SNP langzamerhand uit tot de grootste specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen die je meeneemt naar de mooiste plekken ter wereld.

Natuur, cultuur en duurzaamheid

Wat ik enorm aan deze reisorganisatie van natuurreizen waardeer is, dat alle reizen gekenmerkt worden door kleinschaligheid, aandacht voor natuur en cultuur en respect voor de lokale bevolking.

Als ik een reis van SNP Natuurreizen boek, dan kan ik met een gerust gevoel op vakantie gaan. Want door op deze manier te reizen, beleef je niet alleen een land op een pure, ontspannen en tegelijkertijd intense manier. Je kunt er ook gerust op zijn dat de generaties na ons ook nog van deze mooie plekken kunnen genieten.

Individuele reizen en groepsreizen

Je kunt bij SNP Natuurreizen zowel individuele als groepsreizen boeken: wandel- of fietsvakanties, maar ook outdoor/ multi actieve vakanties met canyoning, klimmen en meer. Daarnaast organiseert SNP rondreizen die een autovakantie en actieve vakantie combineren plus avontuurlijke gezinsvakanties.

Bij een individuele reis of privéreis ga je zelf op pad. Vervoer plus verblijf zijn dan voor je geregeld en je ontvangt een uitgebreide routebeschrijving voor je wandel-, fiets- of rondreis.
Daarnaast krijg je een uitgebreid Nederlandstalig reispakket mee met informatie over de lokale natuur, cultuur en geschiedenis; plus tips voor restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving. 
Boek je een groepsreis bij deze duurzame reisorganisatie, dan ga je samen met een deskundige reisbegeleider op avontuur in een kleine groep van maximaal 15 personen.

Bij alle reizen verblijf je onderweg in kleinschalige accommodaties. Dit kunnen hele basic maar ook heerlijk comfortabele accommodaties zijn. Bij iedere afzonderlijke reis wordt dit aangegeven bij de mate van comfort. Net als overigens de zwaarte van een reis.

Spanje reizen van SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen organiseert meer dan 50 reizen naar prachtige gebieden in Spanje! Niet alleen in de populairste regio’s Andalusië en Catalonië, maar ook in de Spaanse Pyreneeën, in Noord- en Midden-Spanje plus op verschillende Spaanse eilanden.

Om het overzichtelijker te maken geef ik hier per per thema en per gebied een kort overzicht van de reizen die SNP Natuurreizen in Spanje aanbiedt:

SNP’s Spanje reizen per thema

SNP’s Spanje reizen per gebied

Terug naar boven>>

Mijn favoriete reizen in Spanje van SNP

Eigenlijk zou ik hier álle Spanje reizen van SNP willen noemen, omdat ik ze stuk voor stuk geweldig vind. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus met veel pijn en moeite heb ik een selectie gemaakt. Zie hier het resultaat van wat ik de mooiste reizen vind die SNP Natuurreizen naar Spanje organiseert:

Fietsvakantie Costa Verde (Noord-Spanje)

SNP Natuurreizen organiseert twee heerlijke fietsvakanties langs de kust en het directe achterland van de Costa Verde in Asturië (Noord-Spanje).

Beide fietsreizen zijn individuele fietsvakanties van 8 dagen, waarbij je kunt genieten van de grillige kust met inhammen en diepe kloven plus een glooiend groen achterland dat uitkijkt op de hoge bergen van de Picos de Europa.

Bij de ene fietsvakantie leg je echter een afstand van ruim 100 kilometer af (van Villanueva naar Gijón), terwijl je bij de andere fietsvakantie, die speciaal voor families met kinderen ontworpen is, fietsen combineert met andere activiteiten in Asturië. 

Bij de gezinsvakantie fiets je in totaal 50 kilometer en ga je onderweg ook nog op zoek naar dinosaurussporen, maak je een kano-excursie en heb je tijd genoeg om aan het strand te liggen of iets anders te doen.

Wandelvakantie Picos de Europa (Noord-Spanje)

Zoek je een individuele wandelvakantie in de Picos de Europa? Dan vind ik de 12-daagse wandelreis Dwars door het Nationaal park van SNP Natuurreizen een topper. 

Deze wandelvakantie in Noord-Spanje neemt je mee over over bergtoppen en door dalen van dit indrukwekkende hooggebergte met kalkmassieven en diepe kloven. Waarin geïsoleerde bergdorpjes verscholen liggen.

Wil je met kinderen vanaf 8 jaar naar de Picos de Europa? Dan is de 8-daagse groepswandelvakantie voor gezinnen allicht iets voor jullie. Je ontdekt dan sprookjesbossen en diepe kloven, ontmoet herders met schaapskuddes en sluit de vakantie af op een camping aan zee.

Outdoor vakantie in de Spaanse Pyreneeën

Houden jullie van een actieve en avontuurlijke vakantie? Dan vind ik deze  outdoor vakantie voor gezinnen die SNP Natuurreizen in de Spaanse Pyreneeën organiseert een absolute topper!

Tijdens deze actieve gezinsvakantie verblijven jullie in een leuk familiehotel in bergdorp Castejón de Sos, dat zich bevindt in de Benasque vallei, op ruim een uur rijden van nationaal park Aigüestortes i Estany.

Van hieruit gaan jullie mountainbiken, wandelen, klimmen op een vía ferrata plus kajakken of raften. Een zomervakantie met gegarandeerde adrenaline kik...

Wandelvakantie Alpujarras (Andalusië)

Een van mijn absolute favoriete wandelreizen naar Zuid-Spanje vind ik de wandelvakantie van SNP naar het prachtige berggebied de Alpujaras in de provincie Granada (Andalusië), dat ligt aan de zuidflank van de Sierra Nevada. 

Wandel er door een ongerept berglandschap en geniet onderweg van pittoreske witte bergdorpen als Capileira en Pampaneira.

Je kunt deze wandelvakantie in Andalusië boeken als individuele reis, maar ook als groepsreis.

Wandelvakantie op La Palma (Canarische eilanden)

Een prachtige wandelvakantie op de Canarische eilanden vind ik de wandelvakantie op het afwisselende eiland La Palma van SNP Natuurreizen, waarbij je onder meer naar de immense krater van de Caldera de Taburiente vulkaan plus de het maanlandschap van Cumbre Vieja wandelt.

Bij deze individuele wandelreis van 8 dagen wordt je bagage vervoerd en overnacht je in een aantal kleinschalige hotels. 

Actieve rondreis op Tenerife (Canarische eilanden)

Een prachtige wandelvakantie op de Canarische eilanden vind ik de wandelvakantie op het afwisselende eiland La Palma van SNP Natuurreizen, waarbij je onder meer naar de immense krater van de Caldera de Taburiente vulkaan plus de het maanlandschap van Cumbre Vieja wandelt.

Je kunt kiezen uit een groepsreis en een individuele wandelreis. Voor beiden wandelvakanties geldt dat de reis 8 dagen duurt, je bagage vervoert wordt en je overnacht in een aantal kleinschalige hotels. 

Wandelvakantie Serra de Tramuntana op Mallorca (Balearen)

Een mooie wandelreis naar Mallorca vind ik de 8-daagse individuele wandelvakantie "De onverwachte schoonheid van de Balearen" die SNP Natuurreizen organiseert door de ruige Serra de Tramuntana, een uitgestrekt berggoed met idyllische kustplaatsen langs de westkust van het Spaanse eiland van waaruit je fantastische uitzichten op de Middellandse Zee hebt.

Wat ik handig van deze natuurreis vind, is dat je kunt kiezen uit ontspannen én pittige wandelingen.

Terug naar boven>>