Een visvakantie in Spanje: fantastische natuurbeleving op land of zee

Wist je dat Spanje een paradijs is voor een visvakantie? Het uitgestrekte Mediterrane land heeft enorm veel grote en kleine rivieren, bergmeren en stuwmeren waarin je kunt vissen op bijvoorbeeld karper, baars en meerval. En een kustlijn van bijna 5.000 kilometer. Op de Middellandse Zee én op de Atlantische Oceaan, bij de Costa de la Luz en rond de Canarische eilanden, kun je zeevissen op onder andere makreel, zwaardvis en tonijn.

Big game vissen op de Canarische eilanden

Dus hou je van vissen, overweeg dan ook eens een visvakantie naar dit fascinerende land in Zuid-Europa en beleef het échte Spanje op jóuw manier.

Op deze pagina vind je allerlei praktische informatie over vissen in Spanje:

Heb je een visvergunning nodig om te vissen in Spanje?

Ja, in heel Spanje heb je een visvergunning nodig om te mogen vissen. Al zijn er bepaalde regio’s in Spanje waar gepensioneerden en kinderen onder de 14 jaar gratis mogen vissen.

De regels voor het verkrijgen van een visvergunning zijn voor elke regio weer anders en kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Meestal wordt gevraagd:

 • Naar je viservaring en naar het hebben van een visvergunning in je eigen land;
 • In welke periode je wilt komen vissen;
 • Welke vissen je wilt vangen;
 • Waar je wilt vissen (op zee of in binnenwateren en waar concreet natuurlijk);
 • Hoe je wilt vissen.

Afhankelijk van waar, wanneer en hoe je wilt vissen, heb je soms nog een extra vergunning nodig. Soms is het zelfs nodig om van tevoren een cursus te volgen (over welke type vissen er voorkomen etc.) en/of een examen af te leggen.

Hoe kom je aan een visvergunning in Spanje?

Je kunt in Spanje een visvergunning aanvragen bij lokale hengelsportwinkels en de gemeente (vraag dit na bij het lokale toerismebureau of het zogenaamde ayuntamiento (=gemeentehuis). Als je de vergunning via een hengelsportwinkel aanvraagt, kan het enkele dagen duren voordat je de vergunning krijgt, omdat de lokale autoriteiten de aanvraag eerst dienen goed te keuren.

Het is daarom vaak makkelijker om je visvergunning al online aan te vragen vóórdat je op visvakantie naar Spanje gaat, zodat je meteen kunt gaan vissen zodra je in Spanje aankomt.

Dit kan via de Spaanse websites www.licenciascazapesca.com of telelicencia.com. Op beide websites kun je per Spaanse regio jachtvergunningen (=licencias de caza) en visvergunningen (=licencias de pesca) aanvragen en lezen welke documentatie je in iedere regio nodig hebt voor het aanvragen van een vergunning.

Op de website van Telelicencia dien je overigens eerst te kiezen of je een wilt gaan vissen op een rivier/meer (=licencias de río) of vissen op zee (=licencias de mar) voordat je de regio van jouw interesse kunt selecteren.

*Tips voor een  zorgeloze visvakantie in Spanje*

 • Soms kan de accommodatie waar je verblijft helpen bij het verkrijgen van een ververgunning (zie verder op deze pagina).
 • Als je een visboot chartert, dan zijn kapitein, visuitrusting, aas én visvergunning meestal inclusief (vraag dit goed na bij het boeken!). 
 • Als je in Andalusië wilt zeevissen, dan kun je de visvergunning het snelste bij aankomst in Spanje regelen, omdat de aanvraagpapieren en visvergunning anders per post verstuurd worden. Voor een visvakantie aan de Costa del Sol (provincie Malaga) kun je zonder afspraak terecht in het 'Edificio Usos Multiples' op de Avenida de la Aurora 47 in Malaga (maandag t/m vrijdag 9-14 uur). 

Wat zijn de mooiste plekken voor een visvakantie in Spanje?

Dé mooiste plekken om te vissen in Spanje vind ik onmogelijk om te noemen, omdat de mogelijkheden er grenzeloos zijn en smaken verschillen.

Sommige visliefhebbers vinden het fantastisch om gigantische vissen te kunnen vangen, anderen dromen ervan om hun spieren te laten werken tijdens diepzeevissen en weer anderen vinden het juist geweldig om te kunnen vissen aan de waterkant van een rustig kabbelend riviertje waar je alleen af en toe een vogel hoort fluiten.

Dit kan allemaal in Spanje. Je kunt er zelfs “helikopter vissen” waarbij je per helikopter naar een afgelegen plek in de bergen wordt gevlogen waar bijna niemand anders komt. Ik noem hier een paar mooie gebieden om te vissen in Spanje:

Vissen op de Ebro rivier

Een baars die gevangen is tijdens het vissen op de Ebro rivier in Spanje

De populairste bestemming voor een visvakantie in Spanje is de Ebro rivier in het noordoosten van Spanje, die met een lengte van meer dan 900 kilometer de langste rivier van Spanje is.

In deze rivier vind je een grote variatie én een grote hoeveelheid aan vissen: van karpers (in het Spaans: carpas) en snoekbaarzen (in het Spaans: luciopercas) tot meervallen (in het Spaans: siluros) en zwarte zeebaarzen (black bass). En bovendien kun je er enorme karpers en meervallen vangen, waarbij een meerval meer dan 50kg kan wegen.

Verder stroomt de Ebro rivier door fascinerende berglandschappen, kloven, én woestijnachtige landschappen. Om uiteindelijk uit te monden in de waterrijke Ebro Delta met zijn vele rijstvelden en trekvogels. Allemaal ingrediënten dus voor een onvergetelijke visvakantie in Spanje.

Doordat de Ebro zo een populair visgebied is, vind je er verschillende campings die gespecialiseerd zijn in visvakanties. Maar je kunt tijdens je visvakantie aan de Ebro rivier natuurlijk ook verblijven in een kleinschalig hotel of een vakantiehuis. Dit zijn mijn favoriete:

*Visreis naar de Ebro Delta*

De Nederlandse visvakantie-specialist Tight Lines Visreizen verzorgt op maat gemaakte visreizen naar Riumar aan de uitmonding van de Ebro rivier in de Middellandse Zee.

Viscampings aan de Ebro

Camping Lake Caspe (Zaragoza, Aragon)

Camping Lake Caspe in de regio Aragon is gespecialiseerd in visvakanties

Een van de campings aan de Ebro rivier die gespecialiseerd is in visvakanties is Camping Lake Caspe, een vrij kleine camping aan het Meer van Aragon (=stuwmeer van Mequinenza), het grootste stuwmeer van Spanje voor wat betreft de reële waterinhoud vanwege de constante watertoevoer door de Ebro rivier, waar je het hele jaar kunt vissen.

De rustig gelegen natuurcamping in de provincie Zaragoza (Aragon) heeft een eigen haven, helpt met de aanvraag van de visvergunning, verhuurt verschillende soorten boten en geeft uitgebreid advies over vissen op het Meer van Aragon en op de Ebro rivier.

Daarnaast kun je op deze vrij kleine huisdier- en kindvriendelijke camping in Aragon met circa 100 kampeerplaatsen en verschillende 4-persoons bungalows ook zeilen, windsurfen en kajakken en is er een zandstrand, buitenzwembad, pingpongtafel en meer.

Deze camping met Nederlandse eigenaren is dus niet alleen een paradijs voor een visvakantie in Spanje, maar ook voor watersporttoerisme en een actieve vakantie met kinderen.

Camping Port Massaluca (Tarragona, Catalonië)

Camping Port Massaluca - voor een visvakantie aan de Ebro rivier

Een beetje verder richting het oosten ligt Camping Port Massaluca die eveneens gespecialiseerd is in visvakanties aan de Ebro Rivier.

Deze prachtig gelegen natuurcamping bij Fayón in Midden-Spanje ligt aan de Matarraña rivier, op een paar honderd meter van de uitmonding in de Ebro rivier.

Je kunt er bootjes huren om mee te vissen, visuitrusting huren of kopen, een visguide inhuren, hulp krijgen bij het verkrijgen van een visvergunning en uiteraard uitgebreide informatie krijgen over hoe, waar en wanneer te vissen. Want je kunt er zowel vanaf de kant vissen als vanaf een boot vissen.

Bovendien kun je er kajakken huren om te varen op de Ebro rivier, verblijven in comfortabele stacaravans of luxe moderne bungalows, smullen in een uitstekend restaurant én je hond mee op vakantie nemen.

Kleinschalige hotels aan de Ebro

Hotel La Lobera (Cantabrië)

Hotel La Lobera aan het Ebro stuwmeer in Cantabrië

Een goede uitvalsbasis voor een visvakantie in Spanje vind ik ook het aan het Ebro stuwmeer gelegen Hotel La Lobera in Las Rozas de Valdearroyo helemaal in het westen van Cantabrië, op de grens met Castilië en Leon.

Het kleinschalige hotel heeft een eigen restaurant zodat je niet zelf hoeft te koken na een dag vissen op het Embalse del Ebro stuwmeer.

Bovendien helpt het personeel je graag met bijvoorbeeld het regelen van een visvergunning, een skipas (voor het skigebied in de buurt van het hotel) of een kanotocht op het Ebro meer.

Hotel rural Casa de Lolo y Vicent (Burgos, Castilië en Leon)

Hotel Cassa de Lolo y Vicent aan de Ebro rivier in Spanje

Een gezellig klein hotel aan de Ebro rivier dat ligt in het noordwesten van de provincie Burgos (Castilië en Leon) vind ik Hotel Rural Casa de Lolo y Vicent in Escalada.

Het kleinschalige hotel in deze pittoresske Middeleeuwse plaats in Midden-Spanje is gevestigd in een zeventiende eeuws paleis. En ligt op 100 meter van de Ebro rivier, midden in het Cañones del Ebro (= Ravijnen van de Ebro) gebied, in natuurpark Hoces del Alto Ebro y Rudrón.

Op de rivier kun je naast vissen ook kanovaren en zwemmen (in de zomer). Bovendien kun je in de omgeving prachtige wandelingen maken en genieten van Romaanse bouwwerken en prehistorische begraafplaatsen (dolmenes).

Vakantiehuizen aan de Ebro

5-persoons vakantiehuis aan de Ebro rivier (Tarragona, Catalonië)

5-persoons vakantiehuis aan de Ebro rivier in Garcia (Tarragona, Catalonië)

Verblijf je tijdens je visvakantie in Spanje liever in een rustig gelegen vakantiehuis met volop privacy?

Dit 5-persoons natuurhuis in de gemeente Garcia (provincie Tarragona, Catalonië) ligt pal aan de Ebro rivier.

Het ruime en comfortabel vakantiehuis heeft een moderne inrichting en grote tuin. Bovendien is er een bootje om op de rivier te kunnen vissen, zijn er fietsen om de omgeving te verkennen én mag je hond er mee op vakantie komen.

6-persoons vakantiehuis Casa de Mollet (Tarragona, Catalonië)

Vakantiehuis Casa de Mollet aan de Ebro rivier in Catalonië

Zoek je voor je visvakantie in Spanje een vakantiehuis met privé zwembad aan de Ebro rivier?

Kijk dan zeker eens naar La Caseta de Mollet. Dit rustig gelegen 6-persoons natuurhuis in de gemeente Benifallet ligt pal aan de Ebro rivier, midden in de natuur, en heeft bovendien ook een mooie tuin met buitenzwembad en allerlei speelgoed voor kinderen.

Verder kun je in de buurt van dit vakantiehuis in de provincie Tarragona in het zuiden van Catalonië ook kanovaren, grotverkennen en wandelen of fietsen over een via verde.

Een ideale vakantiebestemming dus voor een visvakantie, een actieve vakantie én een kindervakantie in Spanje.

Terug naar overzicht visgebieden Spanje>>

Vissen in de Spaanse Pyreneeën

Een bijzondere belevenis is het ook om te vissen in de talloze bergmeren en -rivieren van de Spaanse Pyreneeën. De beste rivieren om te vliegvissen in Spanje bevinden zich namelijk in dit uitgestrekte berggebied op de grens van Spanje en Frankrijk, dat meer dan 2.000 kilometer aan rivieren om te forelvissen heeft.

Afhankelijk van het jaargetijde kun je er op allerlei soorten forel vissen, onder andere op Zebra forel die beschouwd wordt als Europa’s oudste bruine forel soort.

Een goede rivier om op te vissen is bijvoorbeeld de Noguera Ribagorzana rivier (op de grens met Aragon en Catalonië) die onder meer door de fascinerende Montrebei kloof stroomt. Of de Gállego rivier die onder andere langs de indrukwekkende Mallos de Riglos rotsen voert.

Een uitstekend meer om in te vissen tijdens je visvakantie in de Spaanse Pyreneeën is verder het Yesa stuwmeer op de grens van Navarra en Aragon.

*Tips*

 • Tot half mei mag je niet vissen in de rivieren in de hoogste berggebieden van de Pyreneeën,  omdat zij dan nog bedekt zijn met sneeuw. Je kunt dan wel al vissen in de rivieren die door lagere berggebieden stromen. Vanaf half mei tot eind oktober mag je ook in de hoogste berggebieden vissen.
 • Wil je een nog uniekere visbeleving in de Spaanse Pyreneeën hebben, ga dan een dag “helikopter vissen”! Per helikopter word je dan naar plekken in de Pyreneeën gevlogen waar je anders niet kunt komen…
 • Op een aparte Engelstalige website vind je uitgebreidere informatie over vissen in Aragon>>.

Je kunt tijdens je visvakantie in de Spaanse Pyreneeën verblijven op verschillende campings die aan een rivier liggen. Maar ook in een hotel, appartement of vakantiehuis. Dit zijn mijn favorieten:

Camping Voraparc (nationaalpark Aigüestortes)

zwembad-camping-voraparc-espot-catalonie-pyreneeen-650x488.jpg

Een prachtige camping voor als je wilt vissen in de buurt van nationaalpark Aigüestortes vind ik Camping Voraparc bij Espot in de Pyreneeën van Catalonië. 

De rustig gelegen natuurcamping met zwembad, die gelegen is aan een rivier bij de ingang van het natuurpark, beschikt over ruim 100 staplaatsen en 6 glamping accommodaties (3 houten huisjes en 3 luxe tenten). 

Ideaal voor een visvakantie in Spanje!

Camping Lago Barasona (Barasona meer)

camping-lago-barasona-spaanse-pyreneeen-zwembad-tui.jpg

Een mooie camping voor als je wilt vissen aan het Barasona-Joaquín Costa stuwmeer en de Esera rivier vind ik Camping Lago Barasona in La Puebla de Castro, die ligt aan de westoever van het Meer van Barasona.

Bovendien beschikt deze wat grotere camping in de Pyreneeën van Aragón over een behoorlijk groot buitenzwembad, een speeltuin, een sauna, verschillende sportvelden, fietsverhuur en animatie in de zomer. En kun je bij het meer ook zwemmen, kajakken, waterfietsen of aan het strand liggen.

Op deze camping kun je dus uitstekend een visvakantie in Spanje combineren met een kindervakantie. Én mag je je hond meenemen. 

Je kunt er verblijven in je eigen tent of caravan, maar ook in een bungalow, stacaravan of appartement. 

Camping Bassegoda Park (Muga rivier)

camping-bassegoda-park-catalonie-spaanse-pyreneeen-tui.jpg

Camping Bassegoda Park in Albanyà is een rustig gelegen camping in de Spaanse Pyreneeën die aan de Muga rivier in de Alta Garrotxa ligt. 

Het is een paradijsje voor liefhebbers van een actieve vakantie, om te wandelen, fietsen of vissen

En een fijne familiecamping met groot zwembad, minigolfbaan plus speelhal, waar honden bovendien welkom zijn.

Vakantiehuizen van Juseu Finca Retreat (Barasona meer)

juseu-rural-retreat-aragon-spaanse_pyreneeen-800.jpg

Zoek je voor je visvakantie in Spanje een vakantiehuis in de Spaanse Pyreneeën? Kijk dan zeker eens naar de vakantiehuizen van Juseu Finca Retreat in het bergdorpje Juseu in de regio Aragón, een typisch Spaans dorpje waarin de meeste jongelui richting de stad zijn vertrokken, oude mensen gemoedelijk op een bank zitten en er alle tijd is om een praatje met elkaar te maken.

Op 15 minuten rijden van deze vakantiehuizen met Nederlandse eigenaren liggen het Barasona-Joaquín Costa stuwmeer en de Esera rivier waarin je uitstekend op forel kunt vissen. En de Noguera Ribagorzana rivier ligt op een half uur rijden.

Bovendien is een visvergunning goedkoop en makkelijk en snel online te kopen. En kun je vanuit België of Nederland prima met je eigen auto op vakantie naar Spanje gaan als je naar Juseu Finca Retreat gaat.

Hotel Selba d’Ansils (Benasque vallei)

hotel-selba-ansils-benasque-pyreneeen-aragon-booking.jpg

Wil je tijdens een visvakantie in Spanje vissen in de Benasque vallei? Dan vind ik het kleinschalige Hotel Selba d’Ansils, dat een paar kilometer buiten het Middeleeuwse plaatsje Benasque ligt en dichtbij de río Écera rivier, een aanrader.

Dit rustig gelegen kleine charme hotel in de Spaanse Pyreneeën van Aragon heeft een warme, kleurrijke, wat klassieke inrichting plus een eigen restaurant. En beschikt ook over familiekamers.

Heerlijk voor een actieve vakantie in de zomer én de winter. Want in de directe omgeving kun je wandelen, fietsen, skiën, vissen, kanovaren en meer.

Boutique hotel & appartementen Mediodía (Chistau vallei)

hotel-mediodia-plan-pyreneeen-aragon-booking.jpg

Een mooi boutique hotel voor een visvakantie of andere soort actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën vind ik ook het kleinschalige hotel Mediodía. 

Het kindvriendelijke hotel bevindt zich in een natuurstenen huis in het dorpje Plan in de Chistau vallei in Aragón, dichtbij de Río Cinqueta rivier. En beschikt over een grote gemeenschappelijke ruimte, een tuin met kleine speeltuin, een spellenkamer en verschillende appartementen.

In de zomer kun je bovendien wandelen, fietsen, paardrijden, kanovaren en vissen in de omgeving van het gezellige kleine hotel. En in de winter kun je er skiën.

Terug naar overzicht visgebieden Spanje>>

Vissen in Noord-Spanje

Voor een visvakantie in Noord-Spanje wordt vaak de Cares rivier aanbevolen, die ontspringt bij het plaatsje Posada de Valdeón in de bergen van de provincie Leon, op een hoogte van 2.000 meter, en in de buurt van het plaatsje Colosia (in de regio Asturië) opgaat in de Deva rivier.

De Caress rivier doorkruist van zuid naar noord het nationaal park Picos de Europa en voert door prachtige diepe kloven.

Vanaf 5 december 2020 is het echter niet meer toegestaan om te vissen in de Picos de Europa (zie de Spaanse website van het nationaal park – Puedo pescar en parque nacional Picos de Europa?). Dus wil je gaan vissen in Noord-Spanje, dan zul je een andere bestemming moeten vinden.

Overweeg dan eens om te gaan vissen bij de idyllische vissersdorpen San Vicente de la Barquera (aan de Ría de San Vicente de la Barquera, het uitmondingsgebied van verschillende rivieren) of Ribadesella (aan de uitmonding van de Sella rivier). Of rond het wat landinwaarts gelegen dorp Cangas de Onis (eveneens aan de Sella rivier). En zoals je al eerder hebt kunnen lezen, kun je in Cantabrië ook uitstekend vissen aan de Ebro rivier.

Voor een visvakantie in Noord-Spanje kan ik de volgende campings, kleinschalige vakantieparken en hotels aanbevelen:

Glamping Kampaoh las Arenas (Cantabrië)

Vissen in de uitmonding van de Deva rivier in Cantabrië (Noord-Spanje) vanuit camping Kampaoh Las Arenas

Hou je van luxe kamperen waarbij je verblijft in luxe glampingtenten met comfortabele, reeds opgemaakte bedden, handdoeken, tafels en stoelen, servies en elektriciteit, zodat je niets van thuis mee hoeft te nemen en meteen kunt ontspannen en genieten? Dan vind ik Glamping Kampaoh las Arenas bij Pechón een fantastische natuurcamping voor een visvakantie in Noord-Spanje. 

Deze luxe camping ligt namelijk aan de uitmonding van de Deva rivier én aan een kleine baai met zandstrand. En bestaat uit allerlei verschillende glamping tenten voor 2, 4, 5 en 6 personen. Sommigen zelfs met eigen badkamer.

Bovendien is er een seizoensgebonden buitenzwembad en een restaurant/bar om na het vissen wat te kunnen drinken en/of een hapje te kunnen eten.

Camping El Rosal (Cantabrië)

Een sfeervolle en mooi gelegen camping die ligt aan de uitmonding van de San Vicente de la Barquera rivier én aan de Cantabrische Zee vind ik Camping El Rosal.

Deze goed verzorgde kleine camping in Cantabrië, die beschikt over staplaatsen en bungalows,  bevindt zich precies tussen twee stranden in en op maar 2 kilometer van de pittoreske vissersplaats San Viicente de la Barquera, die beschouwd wordt een van de mooiste dorpen in Noord-Spanje.

Een fantastische plek voor een visvakantie in Spanje! Waar je bovendien ook heerlijk kunt surfen of genieten van een strandvakantie.

Kleinschalig vakantiepark Molino Tejada (Cantabrië)

Molino Tejada: luxe klein vakantiepark aan de Ebro rivier in Cantabrië

Lijkt het je wat om tijdens je visvakantie in Spanje luxe te kamperen of te overnachten in een voormalige watermolen terwijl je vist op de Ebro rivier?

Kijk dan eens naar de het kleinschalige vakantiepark van Molino Tejada bij het dorpje Polientes, in de regio Cantabrië.

Deze direct aan de Ebro rivier gelegen bijzondere overnachting in Noord-Spanje bevindt zich op het uitgestrekte landgoed van Molino Tejada, een voormalige watermolen die omgebouwd is tot een klein luxe vakantiepark met 9 luxe appartementen en 2 glampingtenten.

Na het vissen kun je in deze oase van rust genieten van kunst, een uitstekende gastronomie en magische tuinen...

Hotel La Lobera (Cantabrië)

Hotel La Lobera aan het Ebro stuwmeer in Cantabrië

Een goede uitvalsbasis voor een visvakantie in Spanje vind ik ook het aan het Ebro stuwmeer gelegen Hotel La Lobera in Las Rozas de Valdearroyo helemaal in het westen van Cantabrië, op de grens met Castilië en Leon.

Het kleinschalige hotel heeft een eigen restaurant zodat je niet zelf hoeft te koken na een dag vissen op het Embalse del Ebro stuwmeer.

Bovendien helpt het personeel je graag met bijvoorbeeld het regelen van een visvergunning, een skipas (voor het skigebied in de buurt van het hotel) of een kanotocht op het Ebro meer.

Terug naar overzicht visgebieden Spanje>>

Vissen aan de Costa Brava

Een mooi gebied om te zeevissen in Spanje vind ik de Costa Brava, de kust van de provincie Girona in het noorden van Catalonië. En dan vooral als je wilt zeevissen vanaf het strand of vanaf rotsen.

Want het ruigere en minder toeristische noordelijke deel van de Costa Brava bestaat uit vele baaien als de Cala Tamariua en de Badia de Guillola die omgeven worden door prachtige rotspartijen.

Verder kun je aan de Costa Brava natuurlijk ook zeevissen vanaf een boot. Zo kun je in de vissersplaatsen Portbou (vlakbij de grens met Frankrijk), Empuriabrava, Palamós en Blanes boten huren inclusief kapitein, visuitrusting en visaas.

Je kunt dan bijvoorbeeld verschillende soorten tonijn en blauwbaars vangen. Dit kan het hele jaar door, al zijn de beste visperiodes de lente en de zomer.

*Tips*

 • Op de Engelstalige website van Anglo Info vind je uitgebreidere informatie over vissen aan de Costa Brava.
 • In veel vissersplaatsen aan de Costa Brava worden vis-gerelateerde projecten als een bezoek aan een visafslag en kookworkshops georganiseerd. Zodat je tijdens je visvakantie meer kunt leren over de vistradities in dit gebied in het noordoosten van Spanje.
 • In het binnenland van Catalonië kun je prachtig vissen op het Rialb stuwmeer in de provincie Lérida. Het door bossen en bergen omringde stuwmeer wordt gevoed door de Segre, Ribera Salada en Rialb rivier en heeft een groot visbestand dat bestaat uit onder andere kleine karper, snoekbaars en forel. In het middelste deel van de Segre rivier kun je bovendien vissen op zalm en forel.
 • En daarnaast kun je in het noorden van Catalonië dus ook nog vissen in de Pyreneeën en in Tarragona, de zuidelijkste provincie van Catalonië, kun je vissen op de Ebro rivier.

Overweeg je een visvakantie aan de Costa Brava, kijk dan zeker eens naar onderstaande campings en vakantiehuizen / appartementen:

Camping el delfin verde (l'Estartit)

glijbanen-camping-el_delfin_verde-costa_brava-800.jpeg

Een prachtige camping voor een visvakantie aan de Costa Brava vind ik Camping Resort El Delfin verde ten zuiden van l’Estartit. Van half juni tot half september kun je hier vanaf zonsondergang tot zonsopgang heerlijk vissen op het strand bij de camping.

En wil je riviervissen, dan kun je gaan vissen op de Ter rivier die slechts 200 meter verderop ligt en uitkijkt op de Medes eilanden. Het campingpersoneel helpt je graag met het verkrijgen van visvergunningen en meer, zodat je kunt genieten van een zorgeloze vakantie.

O ja, en wil je even niet vissen, dan is er op de camping ook nog genoeg te doen. Want deze camping aan zee heeft een groot zwemcomplex met 4 zwembaden, een piratenschip én waterglijbanen, speeltoestellen en allerlei animatie voor jong en oud. Ideaal dus ook voor een gezinsvakantie.

Camping Wecamp Cadaques (Cadaques)

Camping WeCamp Cadaques aan de Costa Brava

Een fantastische camping voor een visvakantie in het noordelijke deel van de Costa Brava vind ik de in nieuwe camping Wecamp Cadaqués die strategisch gelegen is tussen de idyllische vissersplaatsen Cadaqués en Port Llegat.

Hierdoor ligt deze luxe camping in Catalonië op een paar honderd meter van twee baaien, waar je zowel kunt vissen vanaf het strand als vanaf rotsen.

En wil je even niet vissen, geniet er dan van het buitenzwembad, de verschillende wellness faciliteiten en het heerlijke restaurant op de camping. Of verken de omgeving (te voet, op de fiets, per kajak of in de auto).

Naast staanplaatsen bestaat deze rustige natuurcamping in Spanje overigens ook over glampingtenten, tiny houses en appartementen.

Camping El Riu (Sant Pere de Pescador)

Vissen aan de Costa Brava vanuit camping Riu in Sant Pere el Pescador

En dan Camping Riu bij vissersplaats Sant Pere el Pescador, die zich bevindt aan de Fluvià rivier en op slechts 100 meter van het centrum van Sant Pere el Pescador.

Deze gezellige kleine camping aan de Fluvia rivier heeft een aanlegsteiger voor als je je eigen boot mee wilt nemen om te vissen aan de Costa Brava.

Bovendien is het een leuke gezinscamping. Want er is een leuke zwembad met glijbaan en apart kinderbad met waterspeeltuin, een speeltuin, een animatieteam en een restaurant met bar. En bij de rivier kun je kajakken huren.

Verder liggen de brede zandstranden van de baai van Sant Pere el Pescador op een half uurtje lopen of een paar minuten rijden met de auto.

Je kunt er verblijven in je eigen tent of caravan, in een bungalow of in een luxe glampingtent.

5-persoons appartement Sa Riera Beach (Begur)

Visvakantie aan de Costa Brava vanuit appartement Sa Riera beach bij Begur

Verblijf je als je gaat vissen aan de Costa Brava liever in een eigen appartement? Kijk dan eens naar het 5-persoons appartement Se Riera Beach, dat ligt aan het strand van Sa Riera, een rustig zandstrand in een kleine baai, en 4 kilometer buiten de idyllische vissersplaats Begur.

Het tegen een helling gelegen appartement aan zee heeft 3 slaapkamers en een balkon en kijkt prachtig uit op het strand, de baai  en de Middellandse Zee.

Je kunt er vissen vanaf het strand of vanaf de rotsen rond de baai. En in Begur kun je boten met visuitrusting huren om te vissen op zee. Ideaal dus voor een visvakantie in Spanje...

Vakantiehuizen Port del Rei (baai van Montgò)

Vissen aan de Costa Brava vanuit vakantiehuis Port del Rei aan de baai van Montgò

Of wat zeg je van een visvakantie in Spanje waarbij je direct vanuit je eigen vakantiehuis kunt vissen aan de Costa Brava?

De 8-persoons vakantiehuizen van Port del Rei zijn twee comfortabele 2-onder-1-kap huizen met 4 slaapkamers, een overdekt terras en een kleine kiezeltuin. Van waaruit je direct toegang hebt tot het strand aan de baai van Montgó.

Ze zijn rustig gelegen aan de rand van Montgó, bij het pittoreske dorp l’Escala, en hebben een fantastisch uitzicht op zee. Ideaal voor als je wilt zeevissen aan de Costa Brava...

8-persoons vakantiehuis Sol Solet (Canyelles)

Een visvakantie in Spanje vanuit vakantiehuis met zwembad Sol Solet in Canyelles (Costa Brava)

En zoek je voor je visvakantie in Spanje een vakantiehuis met privé zwembad aan de Costa Brava?

Kijk dan eens naar het 8-persoons vakantiehuis Sol Solet bij Canyelles, dat ligt aan het strand van Canyelles, een mooi zandstrand aan een kleine baai, waarin je heerlijk kunt vissen (met vergunning).

Het rustig gelegen vakantiehuis ligt een aantal kilometer ten noordoosten van het drukke Lloret de Marmet en heeft een groot balkon met privé zwembad en een fantastisch uitzicht op de baai, het strand en de Middellandse Zee.

De kamer van dit huis heeft overigens een bijzonder stenen gewelfd plafond.

Terug naar overzicht visgebieden Spanje>>

Vissen in Andalusië

Het Guadalhorce stuwmeer in het binnenland van Andalusië, een heerlijke plek om te vissen

Wist je dat de Straat van Gibraltar een van de beste visgebieden in Spanje is? Deze zee-engte tussen Marokko en Spanje, die de toegangspoort tot de Middellandse Zee vormt, is voor veel vissoorten de verplichte route tijdens de migratie vanuit de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee en andersom.

Bijvoorbeeld voor de blauwvin tonijn, die ieder jaar in mei de Middellandse Zee binnenkomt voor het paaien (=leggen en bevruchten van eieren) en tegen eind augustus weer vertrekt.

Bovendien zorgen de sterke stromingen in de Straat van Gibraltar (rond Tarifa, Algeciras en Gibraltar) voor een constante toevoer van voedsel voor kleine vissen, die op hun beurt weer grote roofvissen aantrekken. En maken het vissen er tegelijkertijd niet makkelijk.

Maar natuurlijk is de Straat van Gibraltar niet het enige mooie visgebied in Andalusië. Ook voor de rest van de zuidkust van Andalusië (aan de zogenaamde Costa del Sol, Costa Tropical en Costa de Almería) kun je uitstekend zeevissen in de Middellandse Zee.

En in het binnenland van Andalusië zijn er talrijke rivieren en stuwmeren als het Guadalhorce stuwmeer (bij het Caminito del Rey wandelpad in het noorden van de provincie Malaga), het Viñuela stuwmeer (in de provincie Malaga), het Bermejales stuwmeer (in de provincie Granada) en het Iznájar stuwmeer (in de provincie Cordoba en Granada) waar je heerlijk kunt vissen.

*Tips*

 • Om in Andalusië in de zee te kunnen vissen (=pesca marítima), heb je alleen een visvergunning nodig. Deze kun jehet snelste bij aankomst in Spanje regelen, omdat de aanvraagpapieren en visvergunning anders per post verstuurd dienen te worden. Ga je aan de Costa del Sol vissen, dan kun je zonder afspraak van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 14 uur terecht in het 'Edificio Usos Multiples' op de Avenida de la Aurora 47 in Malaga.
 • Ga je echter in het binnenland van Andalusië vissen (=pesca continental), dan moet je ook nog aantonen dat je in Nederland of België al een visvergunning hebt. Op de website van Welkom in Andalusië vind je uitgebreide informatie over vissen in Andalusië;
 • Lees meer over vissen in de Straat van Gibraltar;
 • De Nederlandse visvakantie-specialist Tight Lines Visreizen verzorgt een visreis naar een stuwmeer in de buurt van Ronda, in het binnenland van de provincie Malaga; 
 • Je kunt tijdens je vakantie in Andalusië ook een visboot met visuitrusting en ervaren kapitein huren om een dag of een paar dagen te vissen.

Tijdens je visvakantie in Andalusië kun je bijvoorbeeld verblijven in een van onderstaande vakantiehuizen of appartementen, die allemaal prachtig gelegen zijn aan een meer. Hou er rekening mee dat je wel zelf voor een visvergunning dient te zorgen:

Vakantiehuis bij Bermejales (Granada, Andalusië)

Rustig gelegen vakantiehuis aan het Stuwmeer van Bermejas in Andalusië (Zuid-Spanje)

Een heerlijk vakantiehuis voor een visvakantie in het binnenland van Andalusië vind ik dit 4- tot 6-persoons natuurhuis aan de noordrand van het Bermejales stuwmeer, in de provincie Granada.

Het appartement is heerlijk rustig gelegen, in een deel van het huis van de Nederlandse eigenaren en op een groot landgoed.

Het kijkt uit op het buitenzwembad (dat je deelt met de eigenaren) en op het meer. Aangezien er op het landgoed honden los rondlopen, is deze vakantiewoning minder geschikt voor kleine kinderen en kun je er geen hond mee op vakantie nemen.

Vakantiehuizen bij Arenas del Rey (Granada, Andalusië)

Vakantiehuizen bij Arenas del Rey, aan de zuidkant van het Bermejales meer (Granada, Andalusië)

Aan de zuidwestrand van het Bermejales meer liggen bij het plaatsje Arenas del Rey ook nog deze heerlijke vakantiehuizen voor 4 personen, eveneens op een landgoed met Nederlandse eigenaren.

De drie natuurhuizen delen een buitenzwembad en hebben een prachtig uitzicht op het meer. Toppers voor een ontspannen visvakantie in Spanje...

En wil je even niet vissen, dan kun je in de omgeving van deze vakantiehuizen in de provincie Granada (Andalusië) ook wandelen, mountainbiken, racefietsen, paardrijden door de bergen of kanovaren op het meer. 

Vakantiehuis 1 (4 personen)

Vakantiehuis 2 (4 personen)

Vakantiehuis 3 (6 personen)

Appartementen bij El Chorro (Malaga, Andalusië)

appartementen-el_arpa-el_chorro-andalusie-booking-800x600.jpg

Of wat zeg je ervan om tijdens je visvakantie in Spanje te gaan vissen aan het Guadalhorce meer, in de omgeving van El Chorro en het wereldberoemde wandelpad Caminito del Rey?

Kijk dan eens naar de landelijk ingerichte luxe 2-persoons appartementen van Finca el Arpa, een boerderij aan het Guadalhorce meer die prachtig opgeknapt is door de Deense eigenaren Michael en Rikke.

De boerderij heeft een klein privé strand aan het meer. En als je een dag niet wilt vissen, dan kun je in de omgeving eindeloos wandelen, fietsen, paardrijden of klimmen in de bergen. En zwemmen of kajakken op het meer.

Appartement bij Iznajar (Malaga, Andalusië)

Rustig gelegen natuurhuis aan het Iznajar meer in Andalusië

Of je kunt tijdens een visvakantie in Spanje vissen op het Iznajar stuwmeer, dat ligt in de provincies Córdoba en Granada.

En verblijven in dit 4-persoons appartement met prachtig uitzicht op het Embalse de Iznajar smeer.

Het buitenzwembad deel je met de eigenaren van dit prachtig gelegen natuurhuis in het binnenland van Andalusië. En als je wilt, kun je je hond er mee op vakantie nemen...

Terug naar overzicht visgebieden Spanje>>

Vissen in Extremadura

Lijkt het je wat om op visvakantie in Extremadura te gaan? Ook dat kan! Want in de provincie Badajoz in het oosten van de regio Extremadura liggen verschillende stuwmeren bij elkaar waarin je uitstekend op karper, snoek en black bass kunt vissen.

Dit zijn de Embalse de Orellana, Embalse de La Serena en Embalse de Zújar.

Het Serena stuwmeer is het grootste stuwmeer van Spanje, met meer dan 50 bevaarbare kilometers.

Wil je liever riviervissen in Extremadura? Dat kan bijvoorbeeld op de Garganta de Alardos rivier die ligt op de grens van Extremadura en Castilië en Leon, aan de zuidrand van het Sierra de Gredos berggebied. Terwijl je hier vist, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de bergen van de Sierra de Gredos…

Vakantiepark Isla del Zújar (Zujar stuwmeer)

Een visvakantie in Spanje vanuit het kleine vakantiepark Isla del Zujar aan het Zuja stuwmeer in Extremadura

Een prachtige vakantiebestemming voor een visvakantie in Spanje vind ik ook het kleine vakantiepark Complejo de turismo rural Isla del Zujar.

Dit kleinschalige vakantiepark met eenvoudige bungalows in Extremadura ligt direct aan het Zujar stuwmeer en op slechts een paar honderd meter van het Serena stuwmeer, dat behoort tot een van de grootste stuwmeren van Spanje.

Je kunt er vissen vanaf de oever. Maar je kunt op dit rustig en prachtig gelegen vakantiepark ook een bootje of een kano huren om op de rivier te vissen.

Bovendien zijn er voor actievelingen nog allerlei andere outdoor activiteiten op en in omgeving van dit vakantiepark in Midden-Spanje. Een ideale uitvalsbasis dus voor een visvakantie, watersportvakantie of ander soort actieve vakantie in Extremadura.

Camping Complejo La Mata (Garganta de Alardos rivier)

Een visvakantie in Extremadura vanuit camping La Mata

Camping Complejo La Mata is een rustige en prachtig gelegen camping aan de zuidkant van de Sierra de Gredos die ligt op 50 meter van Garganta de Alardos rivier, net buiten het gezellige plaatsje Madrigal de la Vera.

Je kunt er zwemmen of vissen in de dichtbijgelegen natuurplassen van Madrigal de la Vera. Of in de Garganta de Alardos rivier die de grens vormt tussen Extremadura en Castilië en Leon.

Deze verzorgde camping in het noordoosten van Extremadura beschikt over staanplaatsen en prachtig ingerichte bungalows; een restaurant, terras en speeltuin.

En is een heerlijke uitvalsbasis voor een visvakantie in Spanje. Want van hieruit kun je ook nog prima gaan vissen in de Sierra de Gredos (bijvoorbeeld in de gletsjermeren van de Sierra de Gredos).

Terug naar overzicht visgebieden Spanje>>

Vissen op de Canarische eilanden

Vissen bij Las Puntas op Canarisch eiland El Hierro

Hou je van zeevissen? Dan is een visvakantie naar de Canarische eilanden allicht iets voor jou, want de wateren rond deze in de Atlantische Oceaan gelegen Spaanse eilanden zijn een paradijs voor vissen en liggen op de migratieroute van veel vissoorten! De meest voorkomende vissoorten zijn zeebaars (=lubina), makreel (=jurel), forel (=trucha) en brasem (=dorada). Maar je kunt er ook bijvoorbeeld marlijn, tonijn of zwaardvis vangen. Via kustvissen (=vanaf de kustlijn) of diepzeevissen/ Big Game vissen (vanaf een boot)!

Het populairste Canarische eiland voor een visvakantie is Tenerife, maar het is niet het enige Canarische eiland waar je kunt vissen. Ook op bijvoorbeeld Gran Canaria, Lanzarote of Fuerteventura kun je uitstekend vissen.

Goede visgebieden op Tenerife zijn bijvoorbeeld de Costa Adeje in het zonnige zuidwesten en het Playa de Las Teresitas strand in het noordoosten van het Spaanse eiland. Op Gran Canaria kun je vervolgens uitstekend vissen rond het Playa de Maspalomas strand (in het zuiden), Puerto de Mogán (in het zuidwesten) of het Playa de Las Canteras strand (in het noordoosten). En op Canarisch eiland Lanzarote zijn het Playa de Papagayo strand (in het zuiden), Puerto Calero (in het zuidoosten) en het Playa de Famara strand (in het noorden) goede visgebieden.

Als je wilt vissen op Tenerife of een ander Canarisch eiland, dan kun je ook een vistour boeken waarbij een ervaren bemanning je mee neemt vissen. Of je kunt een privé boot inclusief kapitein en visuitrusting charteren. Informeer dan wel goed of je zelf nog de visvergunning moet regelen. Via het Nederlandse bedrijf Club Canary kun je vistrips boeken én privé visboten charteren, die je tot 24 uur van tevoren gratis kunt annuleren:

*Visreizen naar Tenerife en La Gomera*

Terug naar boven>>

Bestaan er georganiseerde visreizen naar Spanje?

Jazeker bestaan er georganiseerde visreizen naar Spanje! Zij worden verzorgd door kleine bedrijven met een grote passie voor en kennis van vissen.

Zo kun je een georganiseerde visreis naar de Ebro rivier maken, naar de Pyreneeën of naar de Canarische eilanden:

Verzorgde visvakanties in Spanje met Tight Lines Visreizen

Gigantische vis tijdens visvakantie van Tight Lines Visreizen naar Riumar aan de Ebro Delta

De Nederlandse visvakantie-specialist Tight Lines Visreizen verzorgt op maat gemaakte visvakanties naar verschillende mooie visgebieden in Spanje, waarbij je kunt diepzeevissen, riviervissen of vissen op een stuwmeer:

 • Diepzeevissen voor de kust van Canarisch eiland La Gomera;
 • Diepzeevissen voor de kust van de aan de Costa Blanca geleden badplaats Dénia;
 • Diepzeevissen en riviervissen vanuit de aan de uitmonding van de Ebro rivier gelegen badplaats Riumar in het zuiden van Catalonië;
 • Vissen op stuwmeren in de omgeving van het witte bergdorp Ronda in het binnenland van de provincie Málaga (Andalusië).

Alle reizen worden op maat gemaakt. En desgewenst kunnen transport en verblijf ook verzorgd worden.

Exremebluefin: Big Game vissen op Tenerife en La Gomera

Diepzeevissen voor de kust van Tenerife

Droom je ervan om een visreis te maken waarbij je gigantische vissen als tonijn en marlijn op de Atlantische Oceaan vangt?

Dan zul je blij worden van de visreizen van Extremebluefin, een kleinschalig sportvisbedrijf dat gevestigd is aan de zuidkust van Tenerife.

Het Nederlandse bedrijf verzorgt zowel visvakanties als visexcursies op Tenerife en La Gomera. Voor ervaren én minder ervaren sportvissers.

Zowel de visreizen als de vistours worden aangepast aan de wensen van de klant. Dus je kunt zelf kiezen of je op tonijn, marlijn of een andere grote roofvis wilt vissen. En Extremebluefish weet precies wanneer je het beste welke vissen kunt vangen op de Canarische eilanden.

Boeken/ Meer info

Terug naar boven>>