Ticketbar – kaartjes voor topbezienswaardigheden in Spanje

Ik ben lang op zoek geweest naar een website waar je online toegangskaartjes kunt kopen voor populaire bezienswaardigheden in Spanje. Zodat je tijdens je vakantie zeker van toegang bent en niet lang in de rij hoeft te staan. Na rondvraag bij collega’s en het lezen van reviews op Tripadvisor ben ik uitgekomen bij Ticketbar. 

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Hoewel ik tegenwoordig samenwerk met GetYourGuide voor het boeken van activiteiten in Spanje, kun je op deze pagina wel nog lezen wat het verhaal achter Ticketbar is en hoe de website werkt.

Het verhaal achter Ticketbar

De Nederlandstalige website Ticketbar is in 2009 opgericht door de Nederlanders Fabian en Lars. En richtte zich aanvankelijk op de online verkoop van activiteiten aan hotels in Amsterdam.

Nu, bijna 10 jaar later, verkoopt Ticketbar toegangskaartjes voor musea, rondleidingen, excursies en dergelijke in meer dan 60 steden over de hele wereld. En is de website van Ticketbar in het Nederlands én nog 15 andere talen te lezen.

Hoe werkt Ticketbar?

1. Op Ticketbar vind je per stad een overzicht van kaartjes die je online kunt bestellen: kaartjes voor musea, rondleidingen, excursies, toeristenbussen en meer. 

2. Wil je meer over een activiteit weten of kaartjes bestellen, dan klik je op de korte beschrijving

3. Je komt dan terecht op een pagina met een uitgebreide beschrijving van de activiteit. Hier kun je boven aan de pagina ook het gewenste aantal kaartjes bestellen. Afhankelijk van de activiteit kies je ook al de datum en het gewenste tijdstip.

4. Wanneer je op “bestellen” klikt, kom je op de volgende pagina. Hier kun je lezen wat je besteld hebt en vul je je persoonlijke gegevens en betaalmethode in.

5. Je kunt vervolgens afrekenen (door weer op “bestellen” te klikken) of meer kaartjes bestellen (door op “verder winkelen” te klikken).

6. Tenslotte ontvang je de digitale kaartjes per email. Deze kun je uitprinten, maar ook via je telefoon laten zien als je op vakantie in Spanje bent.

Voordelen van Ticketbar

 • Je bestelt de kaartjes in het Nederlands;
 • Je hoeft tijdens je vakantie niet in de rij te staan;
 • Toegang / deelname is zeker;
 • Vaak krijg je korting;
 • Je kunt inspiratie opdoen.

Kaartjes voor 9 Spaanse steden

Voordat je op vakantie naar Spanje gaat, kun je op Ticketbar kaartjes kopen voor o.a. musea, rondleidingen, toeristenbussen, dierentuinen, wijnproeverijen en Flamenco shows in 9 verschillende Spaanse steden: Barcelona, Bilbao, Cordoba, Granada, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca (op het Spaanse eiland Mallorca), Sevilla en Valencia.

Je vindt er activiteiten in de steden zelf, maar ook excursies in de omgeving van de Spaanse steden.

Conclusie

Dus plan je een stedentrip naar Spanje? Doe dan op Ticketbar inspiratie op over wat je kunt zien en doen in de stad waar je naartoe gaat. En koop thuis al kaartjes voor bijvoorbeeld het Prado museum in Madrid, het Al Hambra in Granada of de Sagrada Familia in Barcelona. Zodat je tijdens je vakantie in Spanje niet lang in de rij hoeft te staan.

De website van Ticketbar is eenvoudig in gebruik, werkt snel en goed en is Nederlandstalig. Bovendien ben je vaak zelfs goedkoper uit als je van tevoren al de kaartjes via Ticketbar besteld.
Nieuwe pagina's

 1. Fietsroutes in Spanje: voor ieder wat wils

  Jul 01, 20 11:53 AM

  Informatie en tips over fietsroutes in Spanje: lichte én zware fietsroutes over geasfalteerde wegen of hobbelige natuurpaden.

  Lees meer

 2. Bekende én onbekende steden die leuk zijn voor een stedentrip Spanje

  Jul 01, 20 04:19 AM

  Zin in een stedentrip Spanje? Lees welke prachtige bekende én onbekende steden je kunt ontdekken! Barcelona, Madrid, Valencia en meer

  Lees meer

 3. Wandelroutes in Spanje: eeuwenoude veepaden en omgebouwde spoorlijnen

  Jun 30, 20 09:32 AM

  Informatie en tips over wandelroutes in Spanje: welke soorten zijn er, hoe worden ze aangegeven en hoe vind je ze?

  Lees meer