Natuurpark Cadí-Moixeró: berggebied met idyllische dorpen in Catalonië

Natuurpark Cadí-Moixeró is een berggebied rond de bergen Cadí, Moixeró plus Pedraforca dat zich over een lengte van 30 kilometer van oost naar west uitstrekt over de El Berguedà, Alt Urgell en La Cerdanya streek, in de (pré)Pyreneeën van Catalonië.

Idyllisch berggehucht in natuurpark Cadí-Moixeró (Catalonië)

Met zijn vele wandel-, fiets- en klimmogelijkheden plus enorme schat aan planten en dieren is dit beschermde natuurgebied in het noordoosten van Spanje met een oppervlakte van ruim 41.000 hectare een paradijs voor als je van natuur, rust én actieve vakanties houdt.

Cultuurliefhebbers kunnen er bovendien genieten van een bergcultuur met eeuwenoude tradities, die je onder meer proeft in de dorpen en stadjes van dit berggebied.

Op deze pagina doe je inspiratie op voor wat je kunt zien en doen in natuurpark Cadí-Moixeró en geef ik tips over sfeervolle accommodaties in en rond dit natuurgebied in de Spaanse Pyreneeën:

Tip: Heb je tijd genoeg, bezoek dan ook het zuidelijke deel van de El Berguedà streek, die net ten zuiden van natuurpark Cadí-Moixeró ligt, rond de Llobregàt rivier.

Routes en meer voor een actieve vakantie

Er lopen voor elk niveau korte en lange routes door natuurpark Cadí-Moixeró: autoroutes, fietsroutes, wandelroutes én klimroutes (o.a. Vias Ferratas). 

Fiets- en wandelroutes

Camí Picasso route door natuurpark Cadí-Moixeró

Mooie wandelroutes door natuurpark Cadí-Moixeró vind ik de:

 • Camí Cavalls del vent (=het pad van de windpaarden): Een circulaire bergroute van 75 kilometer door het westelijke deel van natuurpark Cadí-Moixeró, met onderweg talrijke shelters om in te overnachten.; 
 • Ruta de l’Ermità (=kapellen route): Een circulaire bergroute van 100 kilometer door het oostelijk deel van natuurpark Cadí-Moixeró, met onderweg talrijke shelters om in te overnachten.; 
 • Camí dels Bons Homs (GR107): een 189 kilometer lange route van het Santuari de Queralt bij Berga (in het zuidelijke deel van de El Berguedà streek) naar Montsegur (in Frankrijk), die in de Middeleeuwen door de Catharen gebruikt werd om te ontsnappen aan de vervolging door de katholieken;
 • Camí Picasso: een 60 kilometer lange route van Guardiola de Buergedà naar Bellver de Cerdanya met tussenstop in Gósol, die Picasso in 1906 heeft gelopen toen hij naar Gósol ging;
 • Les 7 cares del Pedraforca (=de 7 gezichten van Pedraforca): een 7-daagse route door de omgeving van bergmassief Pedraforca naar onder meer Tuixent en Gósol, waarbij je geniet van de natuur, cultuur, tradities én geschiedenis van het berggebied.

*Tips*

Bovengenoemde wandelroutes kun je ook per MTB of te paard afleggen. En uiteraard kun je ook slechts een deel van een bepaalde route verkennen.

Op de Cavalls del vent route liggen 8 berghutten, die je kunt reserveren via de website van camí de cavalls del vent.

Ook op de Ermità route liggen berghutten die je van tevoren al kunt reserveren (door bij "Els Refugis te klikken op de afzonderlijke berghutten).

Hier vind je nog meer MTB-routes door natuurpark Cadí-Moixeró.

Klimmen en andere outdoor sport

Pedraforca bergmassief met ruim 200 klimroutes

Hou je van klimmen? Ook dan zit je goed in het kalkstenen-rotsen-rijke natuurpark Cadí-Moixeró. Want alleen al in de Berguedà streek bevinden zich rond de 2.000 klimroutes! 

Het zijn korte, lange, eenvoudige en uitdagende routes voor ieder niveau (ook voor kinderen), waaronder ook Vías Ferratas. Maar liefst 200 van deze routes bevinden zich op het bijzonder gevormde Pedraforca bergmassief.

Er zijn verschillende outdoor bedrijven die je mee kunnen nemen om te klimmen en die uitstekend weten welke routes voor jou geschikt zijn. Een overzicht van deze klimbedrijven vind je op de toerisme website van El Berguedà.  

Tip: Naast klimmen kun je in natuurpark Cadí-Moixeró ook speleologie (=grotverkenning), canyoning of andere outdoor activiteiten doen. 

Thematische routes

Bovendien zijn er ook thematische routes uitgestippeld door dit uitgestrekte berggebied in Oost-Spanje. Zo is er een uitkijkpuntenroute, een route langs idyllische dorpen, een otterroute, een marmottenroute plus een route voor mensen met beperkte mobiliteit.

In het informatiecentrum van natuurpark Cadí-Moixeró kun je folders van de verschillende wandel-, fiets-, klim- en thematische routes en meer krijgen (adres: calle de Vinya 1, Bagà).

Avonturenparken

Zeker als je met kinderen op vakantie in Catalonië bent, is het leuk om naar een avonturenpark (in het Spaans: Parc d'Aventura) te gaan! Er bevinden zich in natuurpark Cadí-Moixeró maar liefst drie avonturenparken:

Terug naar boven>>

Idyllische plaatsen

Hou je meer van cultuur proeven? Ook dan vind ik natuurpark Cadí-Moixeró een prachtige bestemming voor een Spanje vakantie! Want je vindt er niet alleen een grote rijkdom aan dieren en planten, maar ook prachtige oude plaatsen met eeuwenoude tradities.

Bijvoorbeeld de op een rotspunt gelegen berggehuchten El Ges, Adraén en Josa de Cadí, het dorp Bagà met zijn prachtige Middeleeuwse stadsmuur of Bellver de Cerdanya met zijn gotische kerk, torens plus stadsomwalling.

Andere mooie plaatsen in dit natuurgebied vind ik verder:

Gósol

Gósol - een van de bestemmingen op

Gósol is een klein bergdorp met circa 300 mensen in de winter en 1.000 mensen in de zomer, met verschillende bars en restaurants, een paar winkeltjes, een speeltuin plus een Picasso centrum. In dit dorp heeft Picasso in de zomer van 1906 2,5 maand gewoond, totdat de zoon van de eigenaar van de herberg waar hij verblijf tyfus kreeg. Zijn verblijf in dit bergdorp in Catalonië heeft de toen 24-jarige kunstenaar enorm geïnspireerd en luidde een nieuwe fase voor zijn schilderenen in. Zo zou Picasso's schilderij Mademoiselle d’Avignon (1907) geïnspireerd zijn op zijn verblijf in Gósol.

In het Picasso centrum van Gósol kun je kopiëen bewonderen van de schilderijen die Picasso in Gósol gemaakt heeft. Op het dorpsplein vind je verder een beeld van een vrouw die Picasso tijdens zijn verblijf heeft geschilderd. En vanaf de ruïnes van het kasteel van Gósol heb je een prachtig uitzicht op het dorp, de omgeving ervan plus de noordkant van bergmassief Pedraforca. Vanaf het dorpsplein gaat er een straat omhoog naar het kasteel (aan het begin van de straat hangt er aan de muur een bordje met "castillo"). 

Vanwege de belangrijke rol die Gósol heeft gespeeld in het leven van Picasso, maakt het bergdorp tegenwoordig deel uit van de ecologische route "De 7 gezichten van Pedraforca".

Let op: Het Picasso centrum is dagelijks open van half juni tot half september. De rest van het jaar is het alleen in het weekend en tijdens feestdagen geopend, tenzij je met een groep komt.

La Pobla de Lillet

De door Gaudí ontworpen Artigas tuinen bij La Pobla de Lillet - Foto: Sebastiaan Bedeaux
Gaudi's Cattleràs Xalet - Foto: Ajuntament La Pobla de Lillet (Catalonië)

La Pobla de Lillet is een mooie oude plaats met een Middeleeuwse brug van ijzer helemaal in het zuidoosten van natuurpark Cadí-Moixeró. Het is een prachtige uitvalsbasis voor het verkennen van het natuurgebied, bijvoorbeeld door middel van de talrijke wandelroutes die van hieruit vertrekken. 

In de directe omgeving van deze plaats liggen bovendien een aantal bijzondere bezienswaardigheden: het cementmuseum, de door Gaudí ontworpen Xalet del Catllaràs (gebouwd voor de arbeiders van de steenkolenmijnen van Catllaràs) plus de door Gaudí ontworpen modernistische tuinen van Artigas waarbij natuur en architectuur in perfecte harmonie zijn. 

De Catllaràs chalet ligt midden in de bossen van de Catllarás bergen en is alleen te voet bereikbaar vanuit La Pobla de Lillet. Het cementmuseum plus de tuinen van Artigas zijn van april t/m november in het weekend ook te bereiken met de zogenaamde cementtrein (leuk voor kinderen!).

Op de website van La Pobla de Lillet kun je uitgebreider lezen wat je kunt zien en doen in dit stadje in het binnenland van Catalonië.

Tip: Op een aparte pagina schrijf ik meer over de werken van Gaudí in Catalonië en de rest van Spanje.

La Seu d'Urgell

Romaanse kathedraal van La Seu d'Urgell in Catalonië

Le Seu d’Urgell bevindt zich helemaal in het noordwesten van natuurpark Cadí-Moixeró, op het punt waar de Segre en de Valira rivier bij elkaar komen. 

Het is een rustig stadje met een Middeleeuws centrum, waarin zich de imposante Santa Maria kathedraal bevindt die dateert uit de twaalfde eeuw en die de enige Romaanse kathedraal van Catalonië is. 

Een vrij recente aanwinst van de stad is het kunstmatige Rafting Parc dat aangelegd is voor de Olympische Spelen die in 1992 in Spanje gehouden zijn. Liefhebbers van actie kunnen hier kajakken, kano varen of raften.

Bovendien vertrekken er vanaf het Rafting Parc (vanuit het MTB centrum van La Seu d’Urgell) ook diverse mountainbikeroutes door de Alt Urgell streek.

Tip: Midden in de historische binnenstad van La Seu d'Urgell ligt de piepkleine ecologische kaasfabriek l'Abadessa! De kazen ervan kun je proeven en kopen in de winkel ertegenover...

Tuixent

Tuixent in de Serra del Cadí in de Alt d'Urgell streek (natuurpark Cadí-Moixeró)

Bergdorpje Tuixent is gelegen in de Vansa vallei (Vall de Vansa) aan de zuidrand van natuurpark Cadí-Moixeró.

Het is gezellig klein dorp met 100 inwoners, twee bars, een restaurant, een winkeltje, een lagere school, een speeltuin plus verschillende slaapgelegenheden (een paar eenvoudige B&B’s, een herberg plus een paar appartementen). Dit laatste, omdat je in de winter in de buurt van Tuixent kunt skiën, bij het Estació d’Esquí Tuixent – La Vansa.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorpje is het Museu de les Trementinaires, een museum over de kruidenvrouwen van Tuixent en de omliggende Vansa vallei die in de achttiende en negentiende eeuw door heel Catalonië trokken om hun natuurlijke medicijnen te verkopen. 

Vanwege deze  kruidenvrouwen en vanwege het feit dat het dorp uitkijkt op bergmassief Pedraforca maakt het bergdorp tegenwoordig deel uit van de ecologische route "De 7 gezichten van Pedraforca".

Terug naar boven>>

Activiteiten in natuurpark Cadí-Moixeró

Kajakken/raften in Rafting Parc La Seu d’Urgell

Rafting in het kunstmatige raftingpark bij La Seu d'Urgell - Foto: Inmedia Solution

Wat zeg jij ervan om te kajakken, kano varen of raften in een kunstmatig raftingpark? Dit kan in het aan de voet van natuurpark Cadí-Moixeró gelegen stadje La Seu d’Urgell!

Hier is voor de in 1992 in Spanje gehouden Olympische Spelen het kunstmatige Rafting Parc La Seu d'Urgell aangelegd, op een stuk van de Segre rivier.

Je kunt boeken via de website van het raftingpark.

Mountainbiken door de Alt Urgell streek

Mountainbiken in natuurpark Cadí-Moixeró

Vanaf het Rafting Parc in La Seu d’Urgell zijn ook diverse korte en lange mountainbikeroutes van verschillende niveaus door de Alt Urgell streek uitgestippeld.

Je vindt deze gratis individuele fietsroutes op de website van Mountain Bike Centre La Seu-Alt Urgell.

Kaas proeven in La Seu d’Urgell

Midden in het Middeleeuws centrum van het rustige stadje La Seu d’Urgell kun je kaas proeven, kaas kopen én zien hoe kaas wordt gemaakt bij de ecologische kaasfabriek en -winkel l’Abadessa.

Met melk van koeien en geiten uit de directe omgeving maken Judith en haar man er heerlijke ecologische kazen, die gelagerd worden in de kelder van een vroegere slagerij en die zij verkopen in hun winkeltje bij hun huis.

Hou je van kaas, ga er dan zeker langs als je in de buurt van dit oude stadje bent. Mijn favoriet is de Fragua kaas, een vrij harde kaas met zachte smaak van 3 maanden oud die gemaakt is van koeienmelk en tijdens het lageren iedere dag met bier bestreken is geworden...

Cementtrein in La Pobla de Lillet

Vanaf het station van La Pobla de Lillet kun je van april t/m november de zogenaamde cementtrein (in het Catalaans: Tren del Ciment) naar de Asland cementfabriek nemen. Oorspronkelijk verbond de trein de plaats Guardiola de Berguedà met de cementfabriek in el Clot del Moro.

Tegenwoordig is de cementfabriek een museum (het Museu del Ciment) en rijdt de trein nog een klein stuk van de oorspronkelijke route: van het oude station van La Pobla de Lillet naar het cementmuseum, met tussenstop in het centrum van Lillet plus de door Gaudí ontworpen tuinen van Artigas. Een traject van ruim 3 kilometer, wat overeenkomt met een reisduur van ongeveer 20 minuten.

Let op: de trein rijdt van april t/m november in het weekend en iedere dag in augustus. Het cementmuseum is in deze periode eveneens open. De rest van het jaar is het museum op aanvraag geopend (behalve in december en januari, dan helemaal gesloten).

Hardloopevenementen Cadí-Moixeró

De Salomon Ultra Pirineu Trail door natuurpark Cadí-Moixeró

Hou je van hardlopen? In augustus en oktober wordt er ieder jaar een hardloopevenement in natuurpark Cadí-Moixeró georganiseerd: de Moixeró Trail en de Salomon Ultra Pirineu Trail.

Bij de Moixeró Trail in augustus kun je 12, 24 of 36 kilometer hardlopen. De Salomon Ultra Pirineu Trail doet hier vervolgens nog een schepje bovenop. Tijdens dit hardloopevenement, dat begint en eindigt in de plaats Bagà, ren je maar liefst 100 kilometer! Lijkt het je wat om deel te nemen, maar wil je niet zó lang rennen, dan kun je ook kiezen voor een parcours van 21 of 42 kilometer...

Skiën in natuurpark Cadí-Moixeró

Wist je dat je in natuurpark Cadí-Moixeró ook kunt skiën?

Aan de zuidkant van dit beschermde natuurgebied in Noordoost-Spanje liggen de skigebieden Estació d’Esquí Tuixent – La Vansa (bij Tuixent) plus Estació d’Esquí Port del Comte (bij Port del Comte).

En aan de noordkant liggen de skigebied Estació d’Esquí La Molina (bij La Molina) en Estació d’Esquí de Masella (bij Masella). 

Op de websites van de skigebieden vind je uitgebreidere informatie.

Terug naar boven>>

Omgeving Cadí-Moixeró

Tijdens mijn bezoek aan natuurpark Cadí-Moixeró was ik overigens ook erg onder de indruk van het zuidelijke deel van de El Berguedà streek, dat ligt aan de Llobregát rivier. 

Je vindt er namelijk talrijke koloniën waar mensen vanaf ongeveer halverwege de negentiende eeuw tot het einde van de twintigste eeuw werkzaam zijn geweest in textielfabrieken, cementfabrieken plus steenkolenmijnen, een zoutmijn én sporen van dinosaurussen.

Op een aparte pagina schrijf ik meer over deze bijzondere bezienswaardigheden in de El Berguedà streek>>.

Terug naar boven>>

Sfeervolle accommodaties in Cadí-Moixeró

Je kunt in natuurpark Cadí-Moixeró overnachten in charmante kleine hotels, landelijke appartementen, op campings of in berghutten:

Hotels in/bij natuurpark Cadí-Moixeró

Hotel El Castell de la Pobla de Lillet

Wat een romantisch hotel is El Castell de la Pobla de Lillet! Het kleine, super comfortabele Adults Only hotel bevindt zich in een prachtig opgeknapt gebouw in de oude binnenstad van la Pobla de Lillet, helemaal in het zuidoosten van natuurpark Cadí-Moixeró.

Het heeft een lichte, warme inrichting met natuurstenen binnenmuren en beschikt over 9 prachtige kamers, een uitstekend restaurant, een kleine Spa plus een gezellige woonkamer met open haard.

Bovendien ligt het op nog geen kilometer van de door Gaudí ontworpen modernistische Artigas tuinen

Casa Rural Molí de Fòrnols (Fòrnols)

Aan de zuidrand van natuurpark Cadí-Moixeró kun je heerlijk overnachten in het gezellige pension Casa Rural Molí de Fòrnols, dat ligt bij de Lavansa rivier in de Vansa vallei, op 4 kilometer van skigebied Tuixent-La Vansa en ongeveer 10 minuten rijden van Tuixent.

Het sfeervol en warm ingerichte hotel beschikt over 2- en 4-persoonskamers, een klein restaurant plus een gemeenschappelijke tuin met jacuzzi.

Hotel Avet (Port del Comte)

Een wat groter hotel is Hotel Avet in het dorpje Port del Comte, dat eveneens aan de zuidrand van natuurpark Cadí-Moixeró ligt, op 1.5 kilometer van skigebied Port del Comte.

Dit is voor mij een typisch berghotel, zoals het in Oostenrijk ook voor zou kunnen komen!

Het gezellige hotel heeft bovendien een gezellige ruimte waar je kunt biljarten, tafeltennis spelen en tafelvoetbal spelen. En voor de kleinere kinderen is er buiten nog een speeltuin.

Hostal Les Fonts (Castellar de NʼHug)

Helemaal in het oosten van natuurpark Cadí-Moixeró kun je overnachten in Hostal Les Fonts.

Het eenvoudige maar gezellige hotel buiten het plaatsje Castellar de NʼHug bevindt zich dichtbij het beginpunt van de Llobregàt rivier (de Fonts del Llobregàt), op 10 minuten rijden van het plaatsje La Pobla de Lillet plus het cementmuseum.

Het landelijke, hondvriendelijke hotel beschikt bovendien niet alleen over een gezellig restaurant, maar ook over een binnenzwembad plus heerlijk grote tuin. En ligt in een omgeving die uitnodigt om te wandelen, fietsen, vissen en meer.

Hotel El Castell de Ciutat (La Seu d'Urgell)

Hotel El Castell de Ciutat van Relais en Chateaux is een luxe landelijk 4-sterren hotel, dat ligt op een landgoed naast het kasteel van La Seu d’Urgell, op 10 kilometer van Andorra. 

Het klassiek ingerichte hotel in de Spaanse Pyreneeën beschikt over een binnen-en buitenzwembad, fantastische Spa en heerlijk restaurant. En kijkt uit op de Pyreneeën plus op natuurpark Cadí-Moixeró.

Honden zijn er welkom.

Hotel-Spa Resguard dels Vents (Ribes de Freser)

Het prachtige Hotel Spa Resguard dels Vents bij Ribes de Freser ligt ongeveer 50 minuten ten oosten van natuurpark Cadí-Moixeró.

Ik noem het hier, omdat het strategisch gelegen is tussen het natuurpark, vulkaangebied La Garrotxa en het gezellige stadje Ripoll.

Wat een droomhotel is dit! Het rustig gelegen 4-sterren hotel heeft super comfortabele kamers met een eigen balkon van waaruit je prachtig uitkijkt op het in een vallei gelegen plaatsje Ribes de Freser. En beschikt bovendien over een heerlijke Spa plus uitstekend restaurant. Fantastisch!

Parador hotel van Cardona

Het Parador hotel van Cardona, dat gevestigd is in een Middeleeuws kasteel buiten het plaatsje Cardona in de El Berguedà streek, op 55 minuten rijden van natuurpark Cadí-Moixeró, is voor mij net een sprookje! 

Dit hotel in het binnenland van Catalonië is namelijk gevestigd in een prachtige oud kasteel. Bovendien ligt het boven op een bergtop, van waaruit je waanzinnige uitzichten hebt. En in de omgeving van het hotel kun je eindeloos wandelen...

Hotel Santa Barbara (mijnkolonie Cercs)

Een hotel op een bijzondere lokatie vind ik Hotel Santa Barbara. Het hotel bevindt zich namelijk in een aantal voormalige arbeiderswoningen van de steenkolenmijn van Cercs, in het zuidelijke deel van de El Berguedà streek, op 20 minuten rijden van natuurpark Cadí-Moixeró.

Het gezellige hotel heeft eenvoudige doch comfortabele kamers plus een prima restaurant met traditionele keuken. In de omgeving kun je verder onder meer wandelen, vissen, paardrijden en fietsen. En vanuit het hotel ben je binnen een half uur bij een skipiste plus binnen 2 uur in Barcelona.

Andere fantastische kleine hotels op maximaal een uur rijden van natuurpark Cadí-Moixeró vind ik verder:

Campings in natuurpark Cadí-Moixeró

Camping Repòs del Pedraforca (Saldés)

Geef je er de voorkeur aan om tijdens je vakantie in natuurpark Cadí-Moixeró te verblijven op een camping?

Aan de zuidrand van dit beschermde natuurgebied in Catalonië ligt bij het plaatsje Saldés de mooie en verzorgde camping Repòs del Pedraforca, waar je kunt verblijven in verschillende soorten bungalows (o.a. de nieuwste bungalows plus stacaravans Pedraforca El Pedra).

Deze hond- en kindvriendelijke camping in Catalonië beschikt over drie zwembaden, een mooie speeltuin plus een kleine Spa. En heeft bovendien een fantastisch uitzicht op het bijzonder gevormde Pedraforca bergmassief. 

Een absolute aanrader voor een wandel- of fietsvakantie, een rustige kindervakantie of een vakantie met hond in de Spaanse Pyreneeën!

Camping Cadí Vacances & Spa (Gósol)

Een andere heerlijke camping in natuurpark Cadí-Moixeró vind ik Camping Cadí Vacances & Spa.

Deze hond- en kindvriendelijke camping in de Pyreneeën van Catalonië bevindt zich net buiten het dorpje Gósol en beschikt over comfortabele bungalows, een buitenzwembad met uitzicht op het Kasteel van Gósol, een Spa, een gezellig restaurant, een speelruimte met tafelvoetbal-, pingpong- plus biljarttafel plus een speeltuin.

Er is dus genoeg vermaak voor kinderen en volwassenen. En tegelijkertijd is de vrij kleine camping heerlijk rustig gelegen, in een omgeving waarin je kunt wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, kanovaren, skiën en meer.

Appartementen in natuurpark Cadí-Moixeró

Viladomatrural (La Nou de Berguedà)

Verken je natuurpark Cadí-Moixeró liever vanuit een vakantiehuis/appartement? Dan kan ik de comfortabele en smaakvol ingerichte vakantiewoningen met respectievelijk 2, 3 of 4 slaapkamersplus balkon op landgoed Viladomatrural bij het plaatsje La Nou de Berguedàwarm aanbevelen!

De 5 appartementen delen samen een tuin, verwarmd buitenzwembad met zonneterras, speeltuin, trampoline, paddelbaan, binnenzwembad en biljartruimte.

Bovendien worden de rustig gelegen, landelijke vakantiewoningen omringd door bergen en hebben ze een fantastisch uitzicht op het santuari de lourdes kerkje.

Terug naar boven>>

Lees meer over Catalonië

Terug naar boven>>
Nieuwe pagina's

 1. Campings in Baskenland (Noord-Spanje): aan zee en in groene binnenland

  Jul 15, 22 03:59 AM

  Campings in Baskenland (Noord-Spanje) zijn gelegen aan de rotsachtige Atlantische kust of in een glooiend groen berglandschap. Mijn favorieten>> campings: klein, rustig en prachtig gelegen.

  Lees meer

 2. Sfeervolle hotels in de het centrum van Málaga (Andalusië)

  Jul 14, 22 10:30 AM

  Sfeervolle hotels in het centrum plus bij het vliegveld van Málaga aan de Costa del Sol in Andalusië: boutique hotels, B&B's en luxe hotels.

  Lees meer

 3. Wandelen op Tenerife (Canarische eilanden)

  Jul 13, 22 10:52 AM

  Wandelen op Tenerife kun je niet alleen in nationaal park El Teide. Wandelroutes, -excursies & -reizen voor een wandelvakantie op dit Canarische eiland.

  Lees meer