Een herfstwandeling in natuurpark Els Ports (Catalonië)

Ik denk dat ik in mijn vorige leven een beer was, want tijdens de natte, koude, donkere herfstdagen in Nederland, kroop het liefst hele dagen onder mijn warme dekbed. In Nederland was ik geen fan van de herfst. Sterker, het Nederlandse klimaat is deels de reden dat wij in 2016 naar Catalonië zijn geëmigreerd.

We mogen weer op vakantie naar de Balearen en de Canarische eilanden zonder bij terugkeer getest te worden of in quarantaine te gaanLees meer over testen, noodzakelijke formulieren, coronapaspoort ed.>>

Herfstkleuren

Eén van de weinige dingen die ik mis aan de herfst in Nederland, zijn de boswandelingen die we maakten eind oktober, begin november. Een wandeling in een bos met goud geel rood gekleurde bomen, daar kon ik echt van genieten. 

Pijnbomen

In de provincie Tarragona groeien vooral pijnbomen. Niets mis mee natuurlijk, naaldbomen blijven heel het jaar door lekker groen. En alles beter dan het treurige aanzicht van kale takken. Ja ik beken, ik werd in Nederland gekweld door de winterblues. Maar elk jaar in oktober, denk ik met weemoed aan terug aan Nederland. Heimwee. Naar een herfstwandeling nota bene.

Beukenbos

Je leert een land pas echt kennen, wanneer je er een tijdje woont. Zo werden wij tijdens onze tweede herfst in Spanje door Catalaanse vrienden uitgenodigd voor een excursie naar La Senià in natuurpark Els Ports. Want - zo liet ik me vertellen - we moesten toch echt eens El Faig Pare en Pi Gros bewonderen. Reuzenbomen, die volgens mijn vriendin wortelen in Europa's meest zuidelijke beukenbos. Beukenbos? Hoorde ik dat goed? Je begrijpt, de excursiedatum werd meteen gepland. 

Herfstwandeling in Els Ports

Wat Een Feest. Een herfstwandeling in Els Ports. In de zon. Zonder kou, wind of slagregen. Het kleurde rood, oranje, goud en geel…. En ik genoot. Misschien nog wel meer, dan tijdens een herfstwandeling in Nederland. Ik geloof dat ik tijdens de anderhalf uur durende hike naar de El Faig Pare en Pi Gros wel tien keer heb gezegd: “Oh, wat heb ik dit gemist.” 

Een toost op de herfst

Op de koop toe werden we getrakteerd op Pi Gros, de langste boom in het bos en El Faig Pare, de – ik overdrijf niet - allermooiste sprookjesboom die ik ooit in levende lijve heb gezien. Onder de reus rolden kinderen gillend van plezier in een goudgeel bladerdek. Dit was het moment, om het glas te heffen met onze vrienden: 'Salute. En el otoño.' Een toost op de herfst. En dat uit mijn mond. Wie had dat kunnen bedenken?

Meer leuke activiteiten in Els Ports

Je kunt overigens niet alleen mooie herfstwandelingen maken in het natuurpark Els Ports in het zuiden van de provincie Tarragona in Catalonië.

Petra en haar gezin hebben nog veel meer leuke dingen in Els Ports gedaan. Waarover zij vertelt op haar eigen reisblog:

Misschien ook interessant

Sfeervolle accommodaties in Catalonië
Nieuwe pagina's

 1. Een gezinsvakantie naar kindvriendelijk Menorca (Balearen)

  Jul 14, 21 07:37 AM

  Een kindervakantie Menorca staat voor baaien met witte zandstranden en ondiep hemelsblauw water, uitkijktoren en forten, hotels met waterparken en meer...

  Lees meer

 2. All-inclusive hotels op Ibiza (Balearen) om bij weg te dromen

  Jul 02, 21 03:55 AM

  Zoek je een all-inclusive hotel op Ibiza (Balearen) dat je alleen hoeft te verlaten om de prachtige omgeving te verkennen? Dit zijn mijn favorieten!

  Lees meer

 3. Verwen jezelf in een luxe hotel op Ibiza (Balearen)

  Jul 01, 21 11:08 AM

  Zoek je een luxe hotel op Ibiza (Balearen)? Lees welke hotels ik kan aanbevelen in het binnenland, aan de kust en in de hoofdstad van dit Spaanse eiland.

  Lees meer