Goddelijke glampings aan de Costa de la Luz in Zuid-Spanje

Ik heb nooit geweten dat er zo veel glampings aan de Costa de la Luz, de aan de Atlantische Oceaan gelegen kust van de provincies Cádiz en Huelva liggen. In dit deel van Andalusië vind je zelfs het grootste en meest gevarieerde aanbod aan glampings in Zuid-Spanje!

Glamping Dehesa de las Yeguas aan de Costa de la Luz (Andalusië, Zuid-Spanje)

Je kunt er namelijk luxe kamperen in een tipitent, safaritent, boomhut of traditionele choza, die gelegen is "bij de boer", op een kleinschalig vakantiepark of op een grotere camping.

De meeste glampings aan de Costa de la Luz liggen in het prachtige binnenland, maar sommige glampings liggen aan zee.

Geniet hier van mijn favoriete glampings aan de westkust van Andalusië, die ik voor wat betreft ligging heb opgesplitst in:

Bovendien heb ik de glampings per grootte opgesplitst in:

Tip! Verblijf je liever in een luxe bungalow of stacaravan? Kijk dan eens naar mijn favoriete campings aan de Costa de la Luz>>.

Glampings aan zee

Bell-& tipi-tenten op Camping Paloma (Punta Paloma)

Zoek je een glamping aan de Costa de la Luz die dichtbij zee ligt? Kijk dan zeker ook eens naar Camping la Paloma, die 12 kilometer ten noordwesten van surfparadijs Tarifa ligt.

Deze gezellige familiecamping aan de westkust van Andalusië ligt midden in de natuur, tussen pijnbomen en palmbomen, en tegelijkertijd op maar 10 minuten lopen van het Valdevaqueros strand bij Punta Paloma, en heeft een buitenzwembad, speeltuin, minigolfbaan, pingpongtafel, restaurant plus kleine supermarkt.

Wat ik bovendien erg mooi vind aan deze natuurcamping in Zuid-Spanje, zijn de prachtige glampingfaciliteiten! Want je kunt er verblijven in comfortabele belltenten (KAMPOAH - zie foto) of in super-de-luxe glampingtenten met bedden en eigen badkamer (TEACAMPA). Prachtig!

Verder beschikt deze camping aan zee over eenvoudige én moderne bungalows. En ga je met je eigen caravan of tent op vakantie, dan is je hond ook welkom. O ja, je kunt ook perfect surfen bij de camping.

Bell tenten op camping Playa Taray (Islantilla)

Een andere gezellige camping aan de Costa de la Luz met glamping accommodaties die dichtbij zee ligt, vind ik Camping Playa Taray in Islantilla, op 35 minuten rijden in westelijke richting vanuit Huelva.

Deze prachtig gerenoveerde camping in het uiterste westen van Andalusië ligt op een paar minuten lopen van een breed zandstrand en beschikt over moderne bungalows plus comfortabele glampingtenten: een aantal Bell tenten plus een hangende tent in de vorm van een bal (geen idee hoe zo een tent heet).

Bovendien is er op deze rustieke camping dichtbij Portugal, die overigens het hele jaar open is, een klein zwembad, een speeltuin, een multisportveld plus een restaurant. En mag je hond er mee op vakantie.

Tipi tenten op Kampaoh Trafalgar (Caños de Meca)

En dan zijn er nog de comfortabele 2-, 4- en 6-persoons tipi-tenten met airco, koelkast plus elektriciteit van Kampaoh Frafalgar bij Caños de Meca.

Deze glamping in de provincie Cádiz, die deel uitmaakt van Camping Faro de Trafalgar, ligt op 50 meter van het zandstrand van Caños de Meca, ter hoogte van de vuurtoren, en kijkt uit op natuurpark La Breña y Marismas de Barbate.

Hou je van watersporten als kajakken, surfen of paddelsurfen, van wandelen, fietsen of paardrijden, dan ben je hier in een paradijs! 

Bovendien liggen er prachtige witte dorpen als Vejer de la Frontera plus Medina Sidonia in de buurt van deze camping in Andalusië.

Chozas bij Casas Karen (Caños de Meca)

In Caños de Meca heb ik bovendien ook nóg een glamping dichtbij het strand gevonden: Casas Karen. Op deze glamping aan de Costa de la Luz kun je slapen in chozas: huisjes van hout en stro, waar mensen in de achttiende eeuw in woonden in deze streek!

In de accommodaties van dit milieuvriendelijke vakantieparkje aan de westkust van Andalusië ga je terug in de tijd, maar dan wel met goede bedden, keukentje en badkamer...

Terug naar boven>>

Glampings in achterland Costa de la Luz

Safaritenten van Glamping Dehesa de las Yeguas (Bahía de Cádiz)

Beleef de natuur in een van de drie 4-persoons safaritenten van Glamping Dehesa de las Yeguas in Puerto Real, in het nationale park Bahía de Cádiz (Cádiz)!

De glampingtenten bevinden zich te midden van mediterrane pijnbomen, op 20 minuten rijden van Cádiz, 30 minuten van Jerez de la Frontera en 10 minuten van het strand.

Een schitterende glamping voor een natuur-, cultuur-, kinder- of actieve vakantie aan de Costa de la Luz!

Glampings op Camping Huttopia Parque de Doñana (Doñana)

Camping Huttopia Parque de Doñana in Andalusië

Wil je luxe kamperen in de buurt van nationaal park Doñana? Dan kan ik Camping Huttopia Parque de Doñana (voorheen Camping Village Doñarrayan Park) warm aanbevelen! 

Deze vrij kleine camping in de provincie Huelva ligt aan de noordkant van het prachtige natuurgebied. In de buurt van het plaatsje Almonte en op 30 minuten rijden van de Costa de la Luz stranden. 

En beschikt over rustieke staplaatsen tussen de pijnbomen én over glamping accommodaties (glamping tenten, woonwagens en chalets). 

Deze kindvriendelijke camping in Zuid-Spanje heeft verder twee buitenzwembaden (een zwembad om baantjes te trekken en een prachtig kleuterzwembad met wit zandstrand eromheen), een speeltuin en een restaurant. 

Bovendien kun je er fietsen huren. Én mag je hond er na overleg mee op vakantie komen.

Boomhutten bij Vejer de la Frontera

Al net zo geweldig vind ik deze glamping in de buurt van wit bergdorp Vejer de la Frontera. Op deze duurzame kleine glamping in Zuid-Spanje, op een half uurtje rijden van de stranden van de Costa de la Luz, kun je namelijk overnachten in een boomhut!

Verstopt in een dennenbos zijn er op een hoogte van vier meter drie comfortabele boomhutten gebouwd: twee 2-persoons boomhutten en een 4-persoons boomhut.

Samen delen de boomhutten een milieuvriendelijk zoutwaterzwembad. Geweldig! Ook voor een kindervakantie. Want deze bijzondere overnachtingen in de provincie Cádiz zijn voorzien van spelletjes en boeken voor kinderen. En in iedere boomhut kan een extra matras voor een klein kind bijgelegd worden.

Bell tenten en pipowagen bij B&B Cortijo Bablou (Arcos de la Frontera)

Pipowagen op Cortijo Bablou aan de Costa de la Luz in Andalusië

Cortijo Bablou, die gelegen is op circa 10 minuten rijden van wit bergdorp Arcos de la Frontera, is een agriturismo in het binnenland van Cádiz die een kleinschalig hotel én een glamping tegelijkertijd is. Je kunt er namelijk niet alleen overnachten in modern-rustieke kamers, maar ook in 3 glampingtenten plus een woonwagen.

Deze bijzondere overnachting in het achterland van de Costa de la Luz in Andalusië heeft bovendien een heerlijke tuin met seizoensgebonden buitenzwembad en biedt de mogelijkheid tot massage.

Verder kun je er darten, boogschieten, tafeltennis spelen plus badmintonnen. En voor golfliefhebbers ligt er een golfbaan op drie kilometer van de boerderij.

Terug naar boven>>

Kleine glampings

Bell tenten en pipowagen bij B&B Cortijo Bablou (Arcos de la Frontera)

Pipowagen op Cortijo Bablou aan de Costa de la Luz in Andalusië

Cortijo Bablou is een agriturismo in het binnenland van Cádiz, op circa 10 minuten rijden van bergdorp Arcos de la Frontera, die een klein hotel én een glamping tegelijkertijd is. Je kunt er namelijk verblijven in modern-rustieke kamers, 3 glampingtenten of een woonwagen.

De kleine glamping aan de Costa de la Luz heeft bovendien een heerlijke tuin met seizoensgebonden buitenzwembad en biedt de mogelijkheid tot massage. Verder kun je er darten, boogschieten, tafeltennissen plus badmintonnen en ligt er 3 kilometer verderop een golfbaan.

Boomhutten bij Vejer de la Frontera

Al net zo geweldig vind ik deze glamping in de buurt van wit bergdorp Vejer de la Frontera. Op deze duurzame kleine glamping in Zuid-Spanje, op een half uurtje rijden van de stranden van de Costa de la Luz, kun je namelijk overnachten in een boomhut!

Verstopt in een dennenbos zijn er op een hoogte van vier meter drie comfortabele boomhutten gebouwd: twee 2-persoons boomhutten en een 4-persoons boomhut. Samen delen de boomhutten bovendien een milieuvriendelijk zoutwaterzwembad.

En ga je met kinderen op vakantie? Deze bijzondere overnachtingen in de provincie Cádiz zijn voorzien van spelletjes plus boeken voor kinderen en in iedere boomhut kan een matras voor een klein kind bijgelegd worden.

Safaritenten op camping village Doñarrayan Park (Doñana)

Wat een droom is Camping Village Doñarrayan Park in nationaal park Doñana, in de provincie Cádiz! Deze glamping in het achterland van de Costa de la Luz ligt in de buurt van Almonte, op 30 minuten rijden van de zee

Deze kleine camping met buitenzwembad in Zuid-Spanje beschikt over ruim 50 rustieke, schaduwrijke staplaatsen, moderne stacaravans plus glamping tenten. En heet ook honden welkom.

Safaritenten van Dehesa de las Yeguas (Bahía de Cádiz)

Beleef de natuur in een van de drie 4-persoons safaritenten van Dehesa de las Yeguas in Puerto Real, in het nationale park Bahía de Cádiz (Cádiz)!

De glampingtenten bevinden zich te midden van mediterrane pijnbomen, op 20 minuten rijden van Cádiz, 30 minuten van Jerez de la Frontera en 10 minuten van het strand.

Een schitterende glamping aan de Costa de la Luz voor een natuur-, cultuur-, kinder- of actieve vakantie!

Chozas bij Casas Karen (Caños de Meca)

In Caños de Meca aan de Costa de la Luz heb ik een wel heel bijzondere glamping in Zuid-Spanje gevonden.

Bij Casas Karen kun je slapen in chozas: huisjes van hout en stro, waar mensen in de achttiende eeuw in woonden in deze streek.

In de accommodaties van dit milieuvriendelijke vakantieparkje aan de westkust van Andalusië ga je terug in de tijd, maar dan wel met goede bedden, keukentje en badkamer...

Terug naar boven>>

Glampings op grotere campings

Bell-& Tipi-tenten op Camping Paloma (Punta Paloma)

Zoek je een glamping aan de Costa de la Luz die dichtbij zee ligt? Kijk dan zeker ook eens naar Camping la Paloma, die 12 kilometer ten noordwesten van surfparadijs Tarifa ligt.

Deze gezellige familiecamping aan de westkust van Andalusië ligt midden in de natuur, tussen pijnbomen en palmbomen, en tegelijkertijd op maar 10 minuten lopen van het Valdevaqueros strand bij Punta Paloma, en heeft een buitenzwembad, speeltuin, minigolfbaan, pingpongtafel, restaurant plus kleine supermarkt.

Wat ik bovendien erg mooi vind aan deze natuurcamping in Zuid-Spanje, zijn de prachtige glampingfaciliteiten! Want je kunt er verblijven in comfortabele belltenten (KAMPOAH - zie foto) of in super-de-luxe glampingtenten met bedden en eigen badkamer (TEACAMPA). Prachtig!

Verder beschikt deze camping aan zee over eenvoudige én moderne bungalows. En ga je met je eigen caravan of tent op vakantie, dan is je hond ook welkom. O ja, je kunt ook perfect surfen bij de camping.

Bell tenten op camping Playa Taray

Zoek je een camping aan de Costa de la Luz met glamping opties? Kijk dan eens naar Camping Playa Taray in Islantilla, op 35 minuten rijden in westelijke richting vanuit Huelva.

Deze prachtig gerenoveerde camping in het uiterste westen van Andalusië ligt op een paar minuten lopen van een breed zandstrand.

En beschikt over moderne bungalows plus comfortabele glampingtenten: een aantal belltenten plus een hangende tent in de vorm van een bal (geen idee hoe zo een tent heet).

Bovendien is er op deze rustieke camping dichtbij Portugal, die overigens het hele jaar open is, een klein zwembad, een speeltuin, een multisportveld plus een restaurant. En mag je hond er mee op vakantie.

Tipi tenten op Kampaoh Trafalgar (Caños de Meca)

En dan zijn er nog de comfortabele 2-, 4- en 6-persoons tenten met airco, koelkast plus electriciteit op Kampaoh Frafalgar bij Caños de Meca.

Deze glamping in de provincie Cádiz, die deel uitmaakt van Camping Faro de Trafalgar, ligt op 50 meter van het zandstrand van Caños de Meca, ter hoogte van de vuurtoren, en kijkt uit op natuurpark La Breña y Marismas de Barbate.

Hou je van watersporten als kajakken, surfen of paddelsurfen, van wandelen, fietsen of paardrijden, dan ben je hier in een paradijs! 

Bovendien liggen er prachtige witte dorpen als Vejer de la Frontera plus Medina Sidonia in de buurt van deze camping in Andalusië.

Terug naar boven>>

Meer glampings aan de Costa de la Luz

Ben je benieuwd wat voor glampings er nog meer aan de deze aan de Atlantische Oceaan gelegen kust in Andalusië liggen? Kijk dan eens op de Nederlandstalige website van Booking.com.

En ken jij nog een mooie glamping aan de Costa de la Luz die volgens jou niet op mijn website mag missen? Neem dan contact met mij op!

Meer mooie accommodaties aan de Costa de la Luz

Meer mooie glampings in Zuid-Spanje

Inspiratie voor een vakantie aan de Costa de la Luz

Terug naar boven>>