Karakteristiek vakantiehuizen op prachtige plekken in Madrid (stad & regio)

De vakantiehuizen die ik in Madrid heb gevonden zijn veelal comfortabele appartementen in de hoofdstad van Spanje. Maar het is ook heerlijk om buiten de stad op vakantie te gaan. Naar bijvoorbeeld de Cuenca Alta de Madrid, Sierra de Guadarrama of Sierra Norte de Madrid. Of de verschillende Koninklijke residenties.

Kijk je mee welke mooie vakantiehuizen in Madrid ik gevonden heb? Ik heb de vakantiewoningen opgedeeld in:

Appartementen in Madrid stad

Dit vind ik de mooiste appartementen in het centrum van Madrid:

Vakantiehuizen in de regio Madrid

Vakantiehuizen El Bulín de Horcajuelo de la Sierra

Een absolute aanrader voor een plattelandsvakantie vind ik de 2/6-persoons landelijke vakantiehuizen van El Bulín de Horcajuelo! Deze huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Madrid bevinden zich in rustieke leistenen huizen in het prachtige bergdorpje Horcajuelo de la Sierra, in het noorden van de Sierra Norte de Madrid, op 1 uur rijden van Spanje ’s hoofdstad.

6-persoons vakantiehuis Don Quijote

In het zelfde dorpje Horcajuelo de la Sierra in in het noorden van de Sierra Norte de Madrid ligt ook het landelijke vakantiehuis Don Quijote. Eveneens in een prachtig opgeknapt leistenen huis met rustiek, typisch Spaans interieur. Waar honden zijn toegestaan. Fantastisch voor als je van rust en natuur houdt en wilt proeven hoe het leven in een bergdorpje in Spanje is!

2/6-persoons vakantiehuizen El Bulín de La Hiruela

20 minuten verderop, eveneens in het noorden van de Sierra Norte de Madrid, ligt vervolgens het idyllische bergdorpje La Hiruela, op 1,5 uur rijden van de stad Madrid. Ook hier zijn een aantal traditionele leistenen huizen prachtig opgeknapt tot rustieke vakantiehuizen: El Bulín de la Hiruela. Deze vakantiewoningen zijn wat luxer dan die in Horcajuelo de la Sierra. Super!

4/6-persoons appartementen Hearts & Ponies

De 2 landelijke appartementen van Hearts & Ponies bij Chinchón in de regio Madrid zijn een  topper voor families met kinderen die gek op paarden zijn. Want de stijlvol ingerichte appartementen met gezamenlijk zwembad bevinden zich in een oude paardenfokkerij, waar je nog steeds kunt paardrijden (pony's)! De accommodaties liggen op 7min rijden van Chinchón, 25min van Aranjuez en pretpark Warner Madrid en 45min van Madrid.

8-persoons vakantiehuis El Bulín de Braojos

Het verzorgde en warm ingerichte 8-persoons vakantiehuis El Bulín de Braojos is gelegen in het dorpje Braojos de la Sierra. Een klein bergdorpje in de Sierra Norte de Madrid, op een uur in noordelijke richting rijden van hoofdstad Madrid. Hier proef je het echte Spaanse plattelandsleven. En kun je bovendien naar hartenlust wandelen of fietsen. Leuk extra: een tafelvoetbalspel.

8-persoons vakantiehuis Casa Canadiense in El Escorial

Casa Canadiense is een luxe vakantiehuis aan de rand van El Escorial met zijn gezellige oude centrum en koninklijke residentie, op 45min rijden in noordwestelijke richting van Madrid en 35min rijden van skigebied Puerto de Navacerrada. Het mooiste aan dit landelijke vakantiehuis in Madrid vind ik het uitzicht. Want de achtertuin ligt direct aan de dehesa. Fantastisch voor wandel- of fietstochten!

Meer vakantiehuizen in Madrid

Ken jij of ben je eigenaar van een sfeervol en mooi gelegen vakantiehuis in de regio Madrid dat ik nog niet genoemd heb? Bijvoorbeeld in de Sierra de Guadarrama, Sierra Norte de Madrid of de Cuenca Alta de Madrid?

Neem dan even contact met me op. Dan kan ik de vakantiewoning allicht toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen een overzicht maken van de mooiste vakantiehuizen in Madrid stad en regio.

Ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie Santiago de Compostela: Spanje's bekendste pelgrimsoord

  Sep 16, 21 04:10 AM

  Proef tijdens je vakantie in Santiago de Compostela (Noord-Spanje) de bijzondere pelgrimssfeer en dwaal rond door smalle straten met gezellige pleinen en meer.

  Lees meer

 2. De marmersteengroeven van Macael in de provincie Almería (Andalusië)

  Sep 14, 21 09:08 AM

  Ken jij de marmer van Macael? Rond dit dorp in de provincie Almería wordt al ruim 2.000 jaar marmer gewonnen! Ligging| bezienswaardigheden| accommodaties

  Lees meer

 3. Waterpret in de meren en watervallen van Anna (Valencia)

  Sep 14, 21 07:20 AM

  Rond het plaatsje Anna in het binnenland van Valencia kun je in de zomer zwemmen in verschillende bronnen, meren en watervallen. Lees meer op Spanje voor Jou.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder