Kleinschalige hotels aan de Costa de la Luz, de westkust van Andalusië

De meeste hotels aan de Costa de la Luz, de kust van de provincies Huelva en Cádiz die gelegen is aan de Atlantische Oceaan, zijn kleinschalige hotels aan zee, in natuurgebied Doñana, in gezellige kleine steden als Huelva, Cádiz en Jerez de la Frontera of in idyllische pueblos blancos. Het kunnen eenvoudigere kleine charme hotels zijn, maar ook luxe boutique hotels.

Er bevinden zich echter ook een aantal heerlijke resorts aan de meest westelijke costa van Andalusië. En in het binnenland van de provincies Huelva en Cádiz liggen eveneens een aantal prachtige kleine hotels. Deze heb ik op aparte pagina's bij elkaar gezet.

Kijk je met me mee welke mooie kleine hotels ik aan de Costa de la Luz in Zuid-Spanje gevonden heb?

Boutique hotels aan de Costa de la Luz

Boutique hotel Posada la Sacristía (Tarifa)

Een van mijn favoriete boutique hotels aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz is Posada la Sacristía. Dit prachtige kleine hotel met stijlvolle antiek-moderne inrichting bevindt zich in een zeventiende eeuws herenhuis in een rustig straatje in het centrum van Tarifa, op een paar minuten lopen van het strand. 

Het heeft 10 comfortabele kamers, een bar, een sauna plus massage mogelijkheden. Een kleine parel in Zuid-Spanje waar honden ook welkom zjin.

Boutique Hotel Silos19 Suites (Tarifa)

Een al net zo fantastisch hotel in het centrum van Tarifa, op 10 minuten lopen van het strand, vind ik Boutique Hotel Silos19. Dit kleine luxe hotel is gehuisvest in een graansilo uit de achttiende eeuw!

Tegenwoordig telt deze bijzondere overnachting aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz 5 comfortabele en unieke kamers, een bar, een restaurant én een dakterras met ligstoelen, jacuzzi en fantastisch uitzicht over Tarifa, de zee en de Marokkaanse kust. Kwaliteit en service zijn hier ten top. Een juweel!

Hotel Palmeras del Califa (Vejer de la Frontera)

Een fantastisch boutique hotel in de oude binnenstad van het witte dorp Vejer de la Frontera vind ik Hotel Palmera de Califa.

Dit sfeervol klein hotel aan de Costa de la Luz met Andalusische-Arabische inrichting telt 6 stijlvolle kamers (ook familiekamers) en heeft bovendien een fantastisch restaurant met Marokkaanse keuken, een heerlijke tuin, een zwembad op het dakterras plus allerlei massagemogelijkheden.

B&B Casa Shelly (Vejer de la Frontera)

Hou je van romantische hotels? Dan voel je je in de hemel in B&B Casa Shelly, dat eveneens gelegen is in het centrum van de idyllische pueblo blanco Vejer de la Frontera in de provincie Cádiz (Andalusië).

Dit tot in de puntjes verzorgde kleine boutique hotel in Zuid-Spanje telt 7 romantische kamers en beschikt over een kleine binnentuin plus een gemeenschappelijke keuken waar koffie en thee altijd aanwezig zijn. Een sprookje...

Hotel La Alcoba del Agua (Sanlúcar de Barrameda)

Hou je van een moderne boutique hotels? Kijk dan eens naar Hotel La Alcaba del Agua in Sanlúcar de Barrameda, aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz.

Dit kleine luxe hotel in Andalusië bevindt zich in een rustig straatje in het centrum van het sherry plaatsje. En heeft een smaakvolle moderne inrichting, luxe kamers, een buitenzwembad, bar / algemene ruimte, dakterras plus parkeergarage. O ja, je kunt er ook fietsen huren.

Kleine charme hotels Costa de la Luz

B&B Acebuchal 23 (El Rocío)

Een van mijn favoriete kleine charme hotels aan de Costa de la Luz  is Casa Rural Acebuchal 23 in pelgrimsplaats El Rocío.

Dit prachtig verzorgd kleinschalig hotel in de provincie Huelva (Andalusië)   is gevestigd in een typisch Andalusisch huis midden in El Rocío en ligt pal aan de paarden- en vogelrijke wetlands van nationaal park Doñana! Het kleine hotel telt 17 comfortabele rustiek ingerichte kamers.

Hotel La Casa del Califa (Vejer de la Frontera)

Midden in de oude binnenstad van het wite bergdorp Vejer de la Frontera ligt hotel La Casa del Califa. Het kleine charme hotel bestaat uit 11 huizen, die met elkaar verbonden zijn via trappen en binnenplaatsen.

Wat me aanspreekt bij dit hotel, is de variatie aan kamers. Er zijn luxe kamers, maar ook eenvoudige kamers voor een kleiner budget. Dit kleinschalig hotel in Andalusië heeft bovendien een prachtige Andalusisch-Arabische inrichting plus een heerlijk restaurant. En vanaf de verschillende dakterrassen heb je grandioze uitzichten.

Hotel Madreselva (Caños de Meca)

Een sfeervol klein charme hotel aan de Costa de la Luz vind ik ook Hotel Madreselva in het centrum van de gezellige kleine kustplaats Caños de Meca.

Dit romantisch hotel in de provincie Cádiz (Andalusië), dat gevestigd is in een soort haciënda met Andalusische binnenplaats, telt 18 kamers met eigen terrasje, een gezellige bar plus een buitenzwembad.

Bovendien ligt het vlak aan zee, op maar 100m van het strand!

Hotels aan zee

Hotel Azalea Playa (Chiclana de la Frontera)

Wat een gezellig klein hotel aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz is Hotel Azalea Playa in Chiclana de la Frontera, op minder dan 5 minuten lopen van zee! Je hoef de straat maar over te steken en dan sta je al op het strand.

Dit romantisch hotel aan zee in Andalusië is gevestigd in een villa. En heeft 11 comfortabele kamers plus een tuin met zwembad. Rustig gelegen, dichtbij het strand en super service. Hier voel je je meteen thuis!

Boutique hotel Posada la Sacristía (Tarifa)

Een ander mooi kleinschalig hotel aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz in het zuidwesten van Andalusië vind ik Posada la Sacristía.

Dit prachtige boutique hotel aan zee met stijlvolle antiek-moderne inrichting bevindt zich in een zeventiende eeuws herenhuis in een rustig straatje in het centrum van Tarifa, op een paar minuten lopen van het strand, en heeft 10 comfortabele kamers, een bar, een sauna plus massage mogelijkheden. Een kleine parel in Zuid-Spanje waar honden ook welkom zjin.

Boutique Hotel Silos19 Suites (Tarifa)

Een al net zo fantastisch klein hotel in het centrum van Tarifa, op 10 minuten lopen van het strand, vind ik Boutique Hotel Silos19. Dit kleinschalig hotel aan zee is gehuisvest in een graansilo uit de achttiende eeuw!

Tegenwoordig telt deze bijzondere overnachting aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz 5 comfortabele en unieke kamers, een bar, een restaurant én een dakterras met ligstoelen, jacuzzi en fantastisch uitzicht over Tarifa, de zee en de Marokkaanse kust. Kwaliteit en service zijn hier ten top. Een juweel!

Hotel Madreselva (Caños de Meca)

Of wat zeg je van Hotel Madreselva? Dit kleinschalig hotel aan zee is gelegen in het centrum van de gezellige kleine kustplaats Caños de Meca, op slechts 100m van het strand, en bevindt zich in een soort haciënda met Andalusische binnenplaats.

Dit romantisch hotel aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz (Andalusië) telt 18 kamers met eigen terrasje, een gezellige bar plus een buitenzwembad.

Hotel La Alcoba del Agua (Sanlúcar de Barrameda)

Hou je van een modern klein hotel aan zee? Kijk dan eens naar Hotel La Alcaba del Agua in Sanlúcar de Barrameda, aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz.

Dit kleine boutique hotel in Andalusië bevindt zich in een rustig straatje in het centrum van dit sherry plaatsje in Zuid-Spanje, op 15 minuten lopen van het strand. En heeft een smaakvolle moderne inrichting, luxe kamers, een buitenzwembad, bar / algemene ruimte, dakterras plus parkeergarage. O ja, je kunt er ook fietsen huren.

Agriturismi aan de Costa de la Luz

Boutique Hotel Casa la Siesta (Vejer de la Frontera)

Een van mijn favoriete agriturismi in de provincie Cádiz is Boutique hotel Casa la Siesta, die gelegen is in de buurt van het prachtige witte bergdorp Vejer de la Frontera.

Deze agriturismo in het westen van Andalusië is gevestigd in een Andalusische boerderij, heeft een modern-landelijke inrichting en beschikt over 2-persoons kamers, suites plus villa's.

Je kunt er genieten van een verwarmd buitenzwembad plus een heerlijk restaurant. En in de schoolvakanties organiseert het Nederlandstalig hotel bovendien leuke activiteiten voor kinderen!

Hotel Hacienda Montija Huelva

Een andere heerlijke agriturismo aan de Costa de la Luz vind ik Hacienda Montija net buiten de stad Huelva. Het kleinschalige hotel bevindt zich in een prachtig gerenoveerde boerderij uit de elfde eeuw die ligt op 10 minuten lopen van het centrum van Huelva en 25 minuten rijden van het strand van Mazagón.

Het rustig en landelijk gelegen hotel aan de Costa de la Luz van de provincie Huelva heeft een prachtige patio, een buitenzwembad, een jacuzzi plus een restaurant. Bovendien mag je hond mee op vakantie in deze agriturismo in Zuid-Spanje.

Terug naar boven>>

Hotels in het centrum van Cádiz

Hotel Argantonio (Cádiz)

Een van mijn favoriete kleinschalige hotels in het centrum van Cádiz is absoluut Hotel Argantonio. Het romantische hotel bevindt zich in een achttiende eeuws herenhuis in de oude binnenstad, op korte loopafstand van alle bezienswaardigheden, en heeft een mix aan stijlen (Andalusisch, rustiek en koloniaal).

Het kleine boutique hotel beschikt bovendien over familiekamers, een restaurant en dakterras met uitzicht over Europa's oudste havenstad.

Hotel Casa de las cuatro Torres (Cádiz)

Een ander prachtig klein hotel in het centrum van Cádiz vind ik Hotel Casa de las Cuatro Torres, dat zich bevindt in een oud pand met 4 torens (vandaar de naam).  

Dit boutique hotel in het zuidwesten van Andalusië heeft een prachtige modern-rustieke inrichting, waarbij zo veel mogelijk originele elementen bewaard zijn gebleven. Bovendien beschikt het over familiekamers plus een dakterras met uitzicht op o.a. de kathedraal en de zee. Prachtig! O ja, je kunt er ook fietsen huren...

Hotel la Catedral (Cádiz)

Het mooiste aan dit kleinschalige hotel in het centrum van Cádiz vind ik de ligging. Hotel la Catedral ligt namelijk pal tegenover de kathedraal van de havenstad in het zuidwesten van Andalusië.

Vanaf het zwembad en het dakterras heb je een overweldigend uitzicht op de kathedraal. Het kleine hotel heeft verder comfortabele kamers met een moderne inrichting plus een restaurant.

Hotel Parador de Cádiz

Verblijf je graag in Parador hotels? Kijk dan eens naar het Parador hotel van Cádiz. Al bevindt het hotel zich niet in een historisch gebouw, het is wél fantastisch gelegen, direct aan de Atlantische Oceaan.

Bovendien heeft dit luxe hotel in Andalusië comfortabele kamers met een moderne inrichting en beschikt het over een buitenzwembad met fantastisch uitzicht op zee, een wellnesscentrum, een speeltuin voor kleine kinderen, een uitstekend restaurant plus een bar. En ligt het op slechts 10 minuten lopen van de oude binnenstad van Cádiz.

Terug naar boven>>

Hotels in sherry stad Jerez de la Frontera

Hotel Villa Jerez (Jerez de la Frontera)

Ben je op zoek naar een luxe hotel in Jerez de la Frontera in de provincie Cádiz?

Kijk dan eens naar Hotel Villa Jerez, dat gevestigd is in een traditioneel herenhuis net buiten het centrum van sherry stad, op 5 minuten lopen van de paardenschool van Jerez. 

Dit 5-sterren hotel in Andalusië heeft een koloniale inrichting en wordt omringd door een enorme tuin met buitenzwembad.

Verder beschikt het over een fitnessruimte plus een bar/restaurant

Hotel Casa Palacio Maria Luisa (Jerez de la Frontera)

Een ander prachtig luxe hotel in Jerez de la Frontera in de provincie Cádiz vind ik Hotel Casa Palacio Maria Luisa.

Dit 5-sterren hotel in Andalusië is gevestigd in een negentiende eeuws paleis waarin zich eerst het Casino van Jerez bevond.

Het boutique hotel ligt in het centrum van de sherry stad en beschikt over 21 comfortabele modern-klassiek ingerichte kamers, een restaurant plus een tuin met buitenzwembad.

Bovendien mogen huisdieren hier mee op vakantie komen.

Hotel Soho Boutique Jerez (Jerez de la Frontera)

Een mooi en bijzonder klein hotel in Jerez de la Frontera in de provincie Cádiz vind ik ook Hotel Soho Boutique Jerez (voorheen Jandalos Hotel & Spa).

Dit kleinschalig hotel in de sherry- en paardenstad van Andalusië is namelijk gevestigd in de voormalige sherry bodega van Williams & Humbert.

Het boutique hotel ligt op loopafstand van het centrum van Jerez en heeft een mooi welnesscentrum met sauna plus bubbelbad.

Hotel Palacio Garvay (Jerez de la Frontera)

Het 4-sterren Hotel Palacio Garvay bevindt zich in een negentiende eeuws paleis aan de rand van het oude binnenstad van Jerez de la Frontera in de provincie Cádiz, aan het rustige Plaza Rafael Rivero plein.

Dit kleinschalig hotel in Andalusië heeft moderne comfortabele kamers en een prima restaurant.

Terug naar boven>>

Meer hotels aan de Costa de la Luz

Wil je nog meer hotels aan de Costa de la Luz in het westen van Andalusië zien? Kijk dan verder op Booking. Op deze Nederlandstalige website vind je een groot en divers aanbod. Bovendien hoef je vaak pas bij aankomst te betalen en kun je meestal gratis annuleren.

Andere sfeervolle accommodaties Costa de la Luz

Zien en doen tijdens vakantie Costa de la Luz

Terug naar boven>>