Charmante kleine hotels in het binnenland van Huelva (Andalusië)

Ben je op zoek naar een leuk kleinschalig hotel in de provincie Huelva in Zuid-Spanje? Kijk dan eens welke parels ik in het binnenland van deze nog vrij onbekende provincie in het westen van Andalusië gevonden heb.

Het betreft vrij eenvoudige kleine charme hotels, maar ook kleine luxe boutique hotels, die gelegen zijn in de Sierra de Aracena, pelgrimsoord Rocío, mijnbouwgebied Minas del Río Tinto en meer.

Ga je liever op vakantie in een kleinschalig hotel of juist een resort dicht bij de zee? Ook dat kan in de provincie Huelva! Om het aantal hotels op deze pagina te beperken, heb ik dit hotels echter op aparte pagina's geplaatst.

Boutique hotels in Huelva

Nederlandstalige B&B Valle del Arroyo

Een van mijn absolute favoriete kleinschalige hotels in de provincie Huelva is B&B Valle del Arroyo in natuurpark Sierra de Aracena. Hou je van natuur en rust en tegelijkertijd comfort, dan is dit de place to be! 

Dit tot in de puntjes verzorgde boutique hotel in Zuid-Spanje ligt op een groot landgoed, in een verbluffende natuurlijke omgeving. Het Nederlandstalige hotel beschikt over 3 luxe 2-persoons natuurhuisjes met eigen terras, een luxe 2-persoonskamer en een ecologisch buitenzwembad (zonder chloor). Een kleine luxe vakantiepark dus. Idyllisch!

Let op: om de rust te garanderen is dit hotel alleen voor volwassenen.

B&B Molinos de Fuenteheridos

Een ander prachtig boutique hotel in de provincie Huelva (Andalusië) vind ik Molinos de Fuenteheridos. Het kleinschalige hotel is gevestigd in een voormalige olijfmolen uit de zeventiende eeuw die zich midden in de Sierra de Aracena bevindt, op 90 kilometer van de steden Sevilla en Huelva.

De agriturismo bestaat uit 10 kamers, een enorme tuin, een buitenzwembad en een gezellige gemeenschappelijke woon- en eetkamer. En is een paradijs voor natuurliefhebbers plus rustzoekers. Om te wandelen, fietsen of paardrijden.

Hotel Convento Aracena & Spa

En dan is er nog het kleinschalige hotel Convento Aracena & Spa, dat zich eveneens midden in natuurgebied Sierra de Aracena bevindt.

Dit stijlvol ingerichte boutique hotel in de provincie Huelva is gevestigd in een voormalig klooster in het gezellige dorpje Aracena. En heeft een heerlijke tuin met buitenzwembad, een wellnesscentrum met massage mogelijkheden, een uitstekend restaurant plus een gezellige bar. Heerlijk voor bijvoorbeeld een wandel- of fietsvakantie in Andalusië.

Hotel Riotinto Victorian house

Lijkt het je wat om te overnachten in het fascinerende mijngebied Minas de Riotinto in het binnenland van de provincie Huelva? Dat kan in het romantische hotel Riotinto Victorian house, dat gelegen is in de Britse wijk Bellavista van het mijnbouwgebied.

Het kleine hotel heeft een typisch Britse inrichting en beschikt over een buitenzwembad plus overdekte BBQ-plek.

Terug naar boven>>

Agriturismi in Huelva

B&B Molinos de Fuenteheridos

Een prachtige agriturismo in de provincie Huelva (Andalusië) vind ik Molinos de Fuenteheridos. Het kleinschalige hotel is gevestigd in een voormalige olijfmolen uit de zeventiende eeuw die zich midden in de Sierra de Aracena bevindt, op 90 kilometer van de steden Sevilla en Huelva.

Het boutique hotel bestaat uit 10 kamers, een enorme tuin, een buitenzwembad en een gezellige gemeenschappelijke woon- en eetkamer. En is een paradijs voor natuurliefhebbers plus rustzoekers. Om te wandelen, fietsen of paardrijden.

B&B Casona del Duende (Alájar)

Wat een ontzettend romantisch en stijlvol ingerichte B&B is Casona del Duende!

Het in een landhuis gevestigde romantische hotel met buitenzwembad is gelegen in het plaatsje Alájar in de Sierra de Aracena in Huelva.

Deze agriturismo in Andalusië telt in totaal 8 kamers. En een leuk detail: je krijgt er ontbijt op je eigen kamer. Als dat geen heerlijk begin van de dag is…?

Hotel Hacienda Montija Huelva

Een heerlijk klein hotel net buiten de stad Huelva vind ik Hacienda Montija. Het kleinschalige hotel bevindt zich in een prachtig gerenoveerde boerderij uit de elfde eeuw die ligt op 10 minuten lopen van het centrum van Huelva en 15 minuten van het strand.

Het rustig en landelijk gelegen hotel heeft een prachtige patio, een buitenzwembad, een jacuzzi plus een restaurant. Bovendien mag je hond mee op vakantie in deze agriturismo in Zuid-Spanje.

Terug naar boven>>

Hotels in de Sierra de Aracena

Nederlandstalige B&B Valle del Arroyo

Wat een droom is de Nederlandse B&B Valle del Arroyo in natuurpark Sierra de Aracena in de provincie Huelva! Hou je van natuur en rust en tegelijkertijd comfort, dan is dit de place to be! 

Dit tot in de puntjes verzorgde kleine landelijke hotel in Zuid-Spanje ligt op een groot landgoed, in een verbluffende natuurlijke omgeving. En beschikt over 3 luxe 2-persoons huisjes met eigen terras, een luxe 2-persoonskamer en een ecologisch buitenzwembad (zonder chloor). Idyllisch!

Let op: om de rust te garanderen is dit hotel alleen voor volwassenen.

B&B Molinos de Fuenteheridos

Een andere prachtige B&B in het binnenland van Andalusië vind ik Molinos de Fuenteheridos.

Dit kleine landelijke hotel in de provincie Huelva (Andalusië) met 10 kamers, enorme tuin, buitenzwembad en gezellige gemeenschappelijke woon- en eetkamer is gevestigd in een voormalige molen uit de zeventiende eeuw.

En ligt midden in de Sierra de Aracena, op 90 kilometer van de steden Sevilla en Huelva.

Een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Om te wandelen, fietsen of paardrijden.

Hotel Convento Aracena & Spa

Een van mijn favoriete hotels in de provincie Huelva (Andalusië) is verder het Hotel Convento Aracena & Spa.

Het stijlvol ingerichte hotel met buitenzwembad en wellnesscentrum bevindt zich in een voormalig klooster in het gezellige dorpje Aracena, midden in natuurgebied Sierra de Aracena.

Heerlijk voor bijvoorbeeld een wandel- of fietsvakantie in Andalusië.

B&B Casona del Duende (Alájar)

Wat een ontzettend romantisch en stijlvol ingerichte B&B is Casona del Duende!

Het in een landhuis gevestigde romantische hotel met buitenzwembad is gelegen in het plaatsje Alájar, in de Sierra de Aracena in Huelva.

Het kleinschalige hotel in Andalusië telt in totaal 8 kamers. En een leuk detail: je krijgt er ontbijt op je eigen kamer. Als dat geen heerlijk begin van de dag is…?

Terug naar boven>>

Hotels in El Rocío / nationaalpark Doñana

B&B Acebuchal 23 (El Rocío)

Mijn favoriet hotelletje in pelgrimsplaats El Rocío bij het nationaalpark Doñana in de provincie Huelva (Andalusië) is Casa Rural Acebuchal 23

Dit kleinschalig hotel in Andalusië is gevestigd in een typisch Andalusisch huis midden in El Rocío.

En ligt aan de paarden- en vogelrijke wetlands van Doñana.

Het prachtig verzorgde landelijke hotel telt 17 comfortabele rustiek ingerichte kamers. Prachtig!

Hotel Hospedería El Cazadero Real (El Rocío)

Een andere parel van een hotel in El Rocío vind ik Hospedería El Cazadero Real.

Vanuit dit gezellige en gastvrije hotelletje in Andalusië heb je prachtig uitzicht op de Virgen del Rocío kerk én op de wetlands van natuurgebied Doñana.

Bovendien mag je in dit hotel aan de westkust van Andalusië ook je huisdier mee op vakantie nemen.

Een aanrader!

Hotel Palacio Doñana (El Rocío)

En dan is er nog het comfortabele en prima verzorgde hotel Palacio Doñana in pelgrimsplaats El Rocío in het binnenland van de provincie Huelva (Andalusië).

Het hotel ademt van alle kanten een Andalusische sfeer uit, is erg gastvrij en staat huisdieren toe. Oók paarden, mocht je op paardrijvakantie in Zuid Spanje zijn.

Een super uitvalsbasis om te wandelen, vogels te kijken of paardrijden in natuurreservaat Doñana.

O ja, het hotel heeft ook familiekamers.

Terug naar boven>>

Meer sfeervolle hotels in provincie Huelva

Wil je meer sfeervolle hotels in de provincie Huelva in het westen van Andalusië zien? Kijk dan verder op Booking. Op deze Nederlandstalige website vind je een groot en divers aanbod. Bovendien hoef je in de meeste gevallen pas te betalen bij aankomst in je accommodatie in Spanje en kun je meestal gratis annuleren.

Andere sfeervolle accommodaties in Huelva

Inspiratie voor een vakantie in Huelva

Terug naar boven>>