Actieve of luie strandvakantie vanuit een strandhuis in Valencia

Op slechts 45 minuten rijden van Valencia stad vind je Villa Roca en Villa Torrecilla. Twee modern ingerichte 11-persoons strandhuizen in de regio Valencia. Die direct aan het zachte zandstrand van Cullera liggen. Een heerlijke bestemming voor een strandvakantie, kindervakantie, cultuurvakantie of actieve vakantie in Spanje. 

Je kunt deze strandhuizen in Valencia helaas niet langer via Spanje voor Jou boeken. Maar gelukkig kan ik nog meer mooie vakantiehuizen in Valencia stad en regio aanbevelen!

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Vakantiehuizen direct aan Zee

Villa Roca en Villa Torrecilla zijn twee smaakvol en modern ingerichte vakantiehuizen. Die liggen aan het zachte en schone zandstrand van Cullera aan de oostkust van Spanje, op maar 45 minuten rijden van Valencia stad. En bieden beiden een fantastisch uitzicht op zee.

Vanuit beide strandhuizen nabij Valencia, die ieder geschikt zijn voor 11 personen, loop je zo vanuit de omheinde tuin het mooie zandstrand op. Ideaal voor een actieve of juist luie strandvakantie in Spanje, met of zonder kinderen!

En wil je met meer dan 11 personen op vakantie naar Valencia, dan kun je ook beide huizen huren. Want de vakantiehuizen liggen op slechts 10 minuten lopen van elkaar.

Uitzicht op zee vanuit strandhuis Villa Roca (Cullera, Valencia)
Moderne woonkamer strandhuis Villa Roca (Cullera, Valencia)
Slaapkamer strandhuis Villa Roca (Cullera, Valencia)

Nederlandstalige eigenaren

De twee volledig gerenoveerde strandhuizen in de regio Valencia zijn eigendom van drie Belgische families. Waarvan de mannen jeugdvrienden zijn en de vrouwen inmiddels ook goede vriendinnen. 

In eerste instantie koopt één familie één van de strandhuizen in Valencia (Villa Torrecilla). Maar als de vrienden voor hun mening worden meegevraagd naar Spanje en zien dat er dichtbij nóg een strandhuis te koop staat, beslissen de zes vrienden al snel om het laatste huis (Villa Roca) met zijn allen te kopen. En de huizen op te knappen tot vakantiehuizen voor hunzelf én voor anderen. 

De huizen zijn het resultaat van jarenlange vriendschap en uiteraard: liefde voor de zee! Dat merk je meteen als je er verblijft en maakt dit verblijf anders dan andere strandvakanties!

Buitenkant strandhuis Villa Torrecilla (Cullera, Valencia)
Woonkamer strandhuis Villa Torrecilla (Cullera, Valencia)
Keuken en toilet strandhuis Villa Torrecilla (Cullera, Valencia)
Slaapkamer met uitzicht op zee strandhuis Villa Torrecilla (Cullera, Valencia)

Actieve vakantie

Vanuit de twee heerlijke strandhuizen in de buurt van de stad Valencia kun je niet alleen luieren aan het strand of zwemmen in zee, maar ook bijvoorbeeld surfen, zeilen, kajakken of duiken.

Bovendien liggen er twee golfbanen op 30 minuten rijden van de vakantiehuizen aan de Costa de Valencia. De ene golfbaan ligt dichtbij zee (in natuurreservaat Albufera) en de andere in het binnenland van Valencia. Vraag de Belgische vrienden ernaar!

En tenslotte kun je heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving van de twee aan zee gelegen vakantiehuizen in Valencia. De Belgen kennen allerlei leuke routes en kunnen je vertellen waar je fietsen of mountainbikes kunt huren.

Uitstapjes vanuit strandhuizen Valencia

Wil je tijdens je strandvakantie in de regio Valencia ook cultuur proeven? Ga dan een dagje naar de steden Valencia (40min met de auto of ruim half uur met de trein vanuit Cullera) of Alicante (1,5uur rijden). 

Of verken kustplaatsen als Gandia, Dénia en Xábia (in het Spaans: Javea) aan de Costa Blanca (30-50min rijden). Of het idyllische Xátiva in het achterland van de Costa Blanca. En ontdekt het prachtige natuurpark Albufera, waarin de rijstvelden van Valencia zich bevinden. 

Maar er is ook nog ander vertier in de buurt van deze vakantiehuizen aan zee  in Valencia. Op slechts 10 minuten rijden van de vakantiehuizen ligt bijvoorbeeld het waterpretpark Aquapolis Cullera. En de prachtige dierentuin Bioparc Valencia, waarin de natuurlijke leefomgeving van dieren is nagebouwd, ligt op 40 minuten rijden. 

En wist je dat je je vakantie in Valencia prima kunt combineren met een vakantie op Ibiza? Vanuit de strandhuizen in Valencia ben je namelijk binnen 3,5uur op het Spaanse eiland (30min rijden naar Gandia en van daaruit veerboot naar Ibiza)!

Huisdieren en rokers niet toegestaan

Het is niet toegestaan om te roken in deze twee aan het strand gelegen vakantiehuizen in Valencia. Noch om je huisdier mee op vakantie te nemen.

Conclusie

Ik vind de twee prachtig en modern ingerichte strandhuizen in Valencia regio dus een absolute aanrader voor een strandvakantie, kindervakantie, actieve vakantie én cultuurvakantie in dit gebied aan de oostkust van Spanje! Ideaal voor als je met een grotere groep vrienden of met je familie op vakantie gaat!
Nieuwe pagina's

 1. De vele verschillende soorten vakanties die je naar Spanje kunt maken

  Jul 08, 20 09:01 AM

  Beleef Spanje op je eigen manier! Lees meer over de vele verschillende soorten vakanties in Spanje die mogelijk zijn: stedentrips, actieve vakanties en meer.

  Lees meer

 2. Een fietsvakantie in Andalusië: fietsen door afwisselende landschappen

  Jul 08, 20 04:00 AM

  Mijn favoriete fietsgebieden, fietsroutes en fietsreizen in Andalusië (individuele fietsvakanties en groepsreizen).

  Lees meer

 3. Fietsroutes in Spanje: voor ieder wat wils

  Jul 01, 20 11:53 AM

  Informatie en tips over fietsroutes in Spanje: lichte én zware fietsroutes over geasfalteerde wegen of hobbelige natuurpaden.

  Lees meer