Beleef Barcelona met Robbcn – officiële Nederlandstalige gids in Catalonië

Barcelona Tours van Robbcn staan voor mij voor enthousiaste Nederlandstalige rondleidingen door Barcelona en Catalonië. Met een Nederlandstalige gids die je ook binnen de Sagrada Familia en andere musea en monumenten rond mag leiden.

Entousiaste en informatieve Barcelona Tours van Robbcn

Wil je weten waarin Robbcn verschilt van andere Nederlandstalige gidsen in Barcelona? En welke tours Robbcn door Barcelona aanbiedt? Lees dan snel verder!

Het gezicht achter Robbcn

Robbert Reurings - eigenaar van en officiële Nederlandstalige gids bij Robbcn Barcelona Tours

Robbcn in Barcelona is het bedrijf van Robbert Reurings. Die na zijn studie Commercieel Toeristisch Medewerker entertainer wordt op het Canarische eiland Fuerteventura. Waar hij zijn partner Sandra uit Barcelona ontmoet.

In 2007 verhuizen Robbert en Sandra naar Barcelona. En gaat Robbert aan de slag als hotelbediende en later als hotelconciërge. In zijn vrije tijd leidt hij toeristen rond door Barcelona.

Het gidsen bevalt hem zo goed, dat hij besluit een opleiding tot officiële gids voor Catalonië te gaan volgen. Waarbij hij grondige kennis over deze interessante regio in noordoost Spanje opdoet.

Zo wordt hij in 2013 officiële Nederlandstalige gids in Catalonië. Vanaf die tijd neemt de erkende Nederlandstalige gids via zijn bedrijf Robbcn toeristen mee door zijn favoriete stad in Spanje. Te voet, op de (elektrische) fiets of per Segway. 

Rondleiding in Sagrada Familia en meer

Aangezien Robbert van Robbcn een officiële gids in Barcelona en Catalonië is, mag hij rondleidingen geven in kerken, musea en andere monumenten in Barcelona en de rest van Catalonië.

Als je geen officiële gids in Spanje bent, mag je in deze gebouwen niet gidsen. Dus wil je graag een Nederlandstalige rondleiding door de Sagrada Familia, dan is Robbert van Robbcn hiervoor de aangewezen gids.

Bovendien treedt je dan via de VIP ingang wereld van Gaudí binnen. En sla je de lange rij over.

Privé tours, groepstours en op maat gemaakte tours door Barcelona

Om aan ieders wensen en budget te kunnen voldoen, biedt Robbcn vaste privé tours én groepstours (=open tours) door Barcelona aan.

Bij een open tour, die overigens in het Nederlands gegeven wordt, deel je je gids met een paar andere reizigers. Waardoor je goedkoper uit bent dan bij een privé tour.

Maar natuurlijk kan Robbcn ook tours op maat maken. Voor één persoon, een kleine groep of een grote groep.

Open tours van Robbcn door Barcelona

De officiële Nederlandse gids in Barcelona biedt via zijn bedrijf Robbcn vier open tours aan, die de kuststad in noordoost Spanje op verschillende manieren belichten:

Sagrada Familia tour

De officiële Nederlandstalige gids Robbert Reurings van Robbcn leid je 1,5 uur rond bij én in de Sagrada Familia.

Leuke bijkomstigheid: je gaat direct naar binnen en slaat de wachtrij over!  

Robbert aan het werk tijdens de Gotische wandeltour van Robbcn door Barcelona

Gotische Wandel tour 

Mijn persoonlijke favoriet is Robbcn's wandeltour van ongeveer 2,5 uur door de oude stad van Barcelona: de Gotische wijk, El Raval, El Borne met de Santa Maria del Mar kerk en meer.

Montjuic Fiets tour 

Een drie uur durende fietstour van Robbcn met elektrische fiets naar o.a. het kasteel van Montjuic en de oude stadsmuur. Met prachtige uitzichten op de fascinerende kuststad in Noordoost Spanje.

Highlights Fiets tour 

Een drie uur durende fietstocht van Robbcn in Barcelona langs de Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Milla, het strand en vele andere hoogtepunten van de stad van Gaudí in de Spaanse regio Catalonië.

Excursies vanuit Barcelona

Daarnaast kun je met Robbcn ook de omgeving van Barcelona beleven. Via dagexcursies naar bijvoorbeeld Girona (in het Spaans: Gerona), Tarragona, het klooster van Montserrat of wijngebied Penedés.

Een absolute aanrader voor als je met een groep op vakantie naar Catalonië gaat. En leuke details en achtergrondinformatie over de verschillende bezienswaardigheden in deze regio in Noordoost Spanje wilt krijgen. 

Ben je geïnteresseerd in een excursie vanuit Barcelona met Robbcn, neem dan contact op met Robbert.

Unieke manier om Barcelona en omgeving te beleven

Dus wil je méér van Barcelona te weten komen en de stad in Catalonië intens beleven? Dan kan ik de smeuïge tours van Robbcn van harte aanbevelen. Ze zitten boordevol leuke anekdotes, legendes en achtergrondinformatie.

Bovendien is Robbcn de enige Nederlandstalige touraanbieder die rondleidingen in de Sagrada Familia en andere monumenten in deze regio in Noordoost Spanje mag geven.

Meer weten?

Wil je meer weten over de unieke Nederlandstalige Barcelona tours van Robbcn? Klik voor meer informatie en eventuele boekingen op de specifieke tour waarin je geïnteresseerd bent:

Deze open tours kunnen ook als privé tours geboekt worden. Of gecombineerd worden in een tour op maat.


Keer terug van Robbcn naar Vakantie Barcelona
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Chocolatería San Ginés - de bekendste chocolatería van Madrid

  Dec 11, 18 07:00 AM

  Informatie over Chocolatería San Ginés, de bekendste chocolatería van Madrid. Een bijzondere én lekkere bezienswaardigheid in Madrid...

  Lees meer

 2. Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena

  Dec 11, 18 05:11 AM

  Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena voor stierengevechten

  Lees meer

 3. Het waaiermuseum van Madrid

  Dec 10, 18 03:34 PM

  Een bijzondere bezienswaardigheid voor een vakantie Madrid: een klein waaiermuseum, met waaiers van over de hele wereld. Lees waar je dit bijzondere museum in Spanje kunt vinden. En hoe de waaiers zij…

  Lees meer