Leer Barcelona kennen met een Nederlandse gids

Wil jij graag meer over de geschiedenis, historische gebouwen of juist het huidige leven in Barcelona leren kennen als je op vakantie in de stad van Gaudí bent? Ga dan op stap met een Nederlandse gids!

Een Nederlandse gids in Barcelona kan je niet alleen meenemen naar de topbezienswaardigheden, maar ook naar verborgen plekjes in de hoofdstad van Catalonië.

En kan je bovendien op een leuke manier voorzien van zeer diverse informatie, zodat je deze stad in Oost-Spanje op een heel andere manier leert kennen dan als je er alleen maar op eigen houtje doorheen wandelt.

Lees hier alles over deze Nederlandstalige touroperator, die als enige Nederlandse rondleidingen door de Sagrada Familia mag geven. Of ga direct naar:

Officiële Nederlandse gids in Barcelona

Robbert Reurings - eigenaar van en officiële Nederlandstalige gids bij Robbcn Barcelona Tours

Er zijn tegenwoordig een aantal Nederlandse gidsen in Barcelona die je op een leuke manier hun stad laten zien en je mee kunnen nemen naar allerlei verborgen plekken.

Er is echter maar één Nederlandse gids in Barcelona die ook binnen in musea en dergelijke rondleidingen mag geven, aangezien je hiervoor in Spanje een officiële gids dient te zijn. En dat is Robbert Reurings van Robbcn.

Sinds 2007 woont Robbert samen met zijn partner in Barcelona. Aanvankelijk leidt hij alleen in zijn vrije tijd toeristen rond door zijn geliefde stad aan de oostkust van Spanje. Dit bevalt hem echter zo goed, dat hij een opleiding tot officiële gids voor Catalonië gaat volgen, die hij in 2013 met succes afrondt.

Als officiële gids mag hij nu rondleidingen geven in kerken, musea en andere monumenten in Barcelona en de rest van Catalonië. Sindsdien geeft Robbert via zijn eigen bedrijf Robbcn enthousiaste en interessante Nederlandstalige rondleidingen door Barcelona en Catalonië.

Rondleidingen door de Sagrada Familia

De meeste rondleidingen geeft deze Nederlandse gids in Barcelona echter door de Sagrada Familia. Robbert is een enorme Gaudí fan en kan je echt álles vertellen over het leven, de bouwstijl plus het meesterwerk van deze beroemde Spaanse architect.

Dus wil je graag een rondleiding met Nederlandstalige gids door de Sagrada Familia krijgen, dan is Robbert hiervoor de aangewezen gids. Niet alleen omdat hij de enige Nederlandse touroperator in Barcelona is die je ook binnen in de Sagrada Familia mag rondleiden, maar ook omdat hij ontzettend veel weet over Gaudí en zijn werken.

Bovendien sla je een lange wachtrij over, omdat Robbert van tevoren al voor kaartjes heeft gezorgd, waardoor je via de VIP ingang de Sagrada Familia binnen kunt gaan.

Een paar keer per week organiseert Robbert een Nederlandstalige groepstour door de Sagrada Familia. Je kunt echter ook een privé tour boeken, zodat je Gaudí's meesterwerk op je eigen tempo en eigen manier kunt ontdekken:

Nederlandstalige groepstour

Elke maandag, woensdag en vrijdag geeft Gaudí liefhebber Robbert een enthousiaste groepsrondleiding door de Sagrada Familia in Barcelona: de zogenaamde Open Inloop Tour.

Op maandag plus woensdag is dit om 11 uur en op vrijdag om 14 uur. De rondleiding duurt 75 minuten en de maximale groepsgrootte is 30 personen.

Bij een groep van 10 of meer personen krijgt iedereen een audio systeem en praat Robbert in een microfoontje zodat hij goed verstaanbaar blijft. 

Nederlandstalige privé tour

Bij een privé rondleiding door het meesterwerk van Gaudí in Barcelona kan Robbert perfect inspelen op jullie wensen.

In principe kun je deze privé tour met Nederlandse gids iedere dag om 10 of 12 uur boeken. Maar je kunt ook een afspraak maken voor een ander tijdstip.

Bij de privé tour gaan kinderen t/m 11 jaar gratis mee en krijgen kinderen van 12 t/m 16 jaar korting.

Bestaat jullie groep uit 10 of meer personen? Boek dan de zogenaamde Grote Groepen tour.

Terug naar boven

Andere privé tours Robbcn door Barcelona

Deze officiële Nederlandse gids biedt ook nog andere privé tours door Barcelona aan, die de kuststad in noordoost Spanje op verschillende manieren belichten:

Sagrada Familia Privé Fietstour

Wil je naast de Sagrada Familia ook de andere hoogtepunten van Barcelona met een Nederlandse gids verkennen? Dan is de deze privé fietstour van Robbcn een absolute topper! De fietstour duurt in totaal 4 uur en is al jarenlang de meest populaire tour van Robbcn.

Gaudí fietstour

Tijdens de Nederlandstalige Gaudí privé fietstour door Barcelona ontdek je de andere meesterwerken van Antoní Gaudi, die in de schaduw staan van de al zo bekende Gaudí projecten: het Palau Güell, Casa Vincenc en meer. De fietstour duurt 5 uur. En je fietst op een elektrische fiets

Highlights fietstour 

Een drie uur durende Nederlandstalige privé fietstocht langs de hoogtepunten van de stad van Gaudí in de Spaanse regio Catalonië: de oude stad, de Sagrada Familia en andere huizen van Gaudí, het strand en meer. Die naar eigen interesse aangepast kan worden.

Montjuic fietstour

Een drie uur durende Nederlandstalige privé fietstour van Robbcn naar o.a. het kasteel van Montjuic en de oude stadsmuur. Met prachtige uitzichten op de fascinerende kuststad in Noordoost Spanje. Je hoeft niet bang te zijn dat de fietstour te zwaar is, want je fietst op een elektrische fiets.

Picasso wandeltour

Wil je meer weten over Picasso en de invloed die hij heeft gehad in deze stad in noordoost Spanje? Ga dan mee met de 4 uur durende Nederlandse privé wandeltour van Robbcn. Waarbij je een rondleiding door het Picasso museum krijgt. En samen met de Nederlandse gids de invloeden van Picasso in Barcelona ontdekt.

Terug naar boven

Excursies vanuit Barcelona

Daarnaast kun je met Robbcn ook de omgeving van Barcelona beleven via dagexcursies naar bijvoorbeeld: 

Een absolute aanrader voor als je met een groep op vakantie naar Catalonië gaat en leuke details en achtergrondinformatie over de verschillende bezienswaardigheden in deze regio in Noordoost Spanje wilt krijgen!

Heb je andere interesses? Dan kan Robbert ook een Tour op Maat maken, die volledig aansluit bij de wensen en interesses van iedere groep.

Terug naar boven

Conclusie

Dus wil je méér van Barcelona en zijn omgeving te weten komen? Dan kan ik de enthousiaste en interessante Nederlandstalige tours van deze Nederlandse gids in Barcelona van harte aanbevelen!

Robbcn is bovendien de enige Nederlandstalige touraanbieder die rondleidingen in de Sagrada Familia en andere monumenten in deze regio in Noordoost Spanje mag geven.

Sfeervolle slaapplekken in/rond Barcelona

Lees meer over Barcelona

Terug naar boven>>
Nieuwe pagina's

 1. Grote én kleine campings aan de Costa Blanca in de provincie Alicante

  Jan 21, 22 12:04 PM

  Zoek je een grote camping aan de Costa Blanca met massa's waterpret en ander vertier voor kinderen of juist een rustige kleine camping? Bekijk mijn favorieten!

  Lees meer

 2. Campings aan de Costa Dorada: waterpret, brede stranden en rustige zee

  Jan 20, 22 02:49 AM

  Op zoek naar een gezellige camping aan de Costa Dorada in het zuiden van Catalonië? Dit zijn mijn favorieten! Kindercampings met waterpret, campings aan zee,...

  Lees meer

 3. Nederlandstalige B&B Lasnavillasmm in Andalusië voor wandel-&fietsfans

  Jan 14, 22 11:24 AM

  Zoek je een B&B in Andalusië om te wandelen of fietsen? B&B Lasnavillasmm heeft Nederlandse fiets-/wandelroutes, wandelreizen & fietsreizen in provincie Granada

  Lees meer