El Ciclo: Fietsverhuur & Nederlandse fietstours in Barcelona

Wil jij het échte Barcelona op de fiets ontdekken? Dan moet je bij El Ciclo zijn, die fietszaak van de Argentijnse Ramiro en Nederlandse Annebeth! Je kunt er niet alleen terecht voor het huren van een fiets, maar ook voor een Nederlandse fietstour door Barcelona.

Dit is misschien wel de leukste zaak voor fietsverhuur en tours in Barcelona, die bovendien een Nederlands tintje heeft...

Ramiro en Annebeth van de Nederlandstalige fietszaak El Ciclo in Barcelona

El Ciclo werd bedacht en opgezet door de Nederlandse journaliste Annebeth Vis (onder meer bekend van reisgids timetomomo Barcelona en Barcelonatips) plus haar Argentijnse partner Ramiro Sobral.

Annebeth is verzot op Barcelona en fietsen is altijd Ramiro’s passie geweest. Zo ontstond het idee om zelf een fietsenzaak te beginnen. Wat begon met reparaties en fietsverhuur, groeide uit tot een waar eerbetoon aan de tweewieler.

Goede kwaliteit huurfietsen

Ramiro onderhoudt met zorg alle huurfietsen van El Ciclo

Je kunt bij deze fietszaak in het centrum van Barcelona verschillende soorten fietsen huren van goede kwaliteit: stadsfietsen, luxe stadsfietsen, e-bikes, kinderfietsen en bakfietsen. En voor kleine kinderen zijn er uiteraard kinderzitjes voor op de fiets.

De fietsen worden met zorg door Ramiro onderhouden, zodat je altijd op een goede fiets op pad gaat.

Je kunt er al een fiets huren vanaf €6. Hierbij zijn sloten, een helm of een fietsmandje inbegrepen. En ook kinderzitjes zijn gratis.

Nederlandse fietstours in Barcelona

Een Nederlandse fietstour van El Ciclo is ook leuk voor kinderen!

Maar je kunt bij El Ciclo ook terecht voor Nederlandstalige fietstours door Barcelona. Een lokale Nederlandstalige gids, die zelf al minimaal 2 jaar in deze fascinerende stad in Catalonië woont, neemt je dan mee naar de highlights én laat je ook de goed verstopte plekjes buiten de gebaande paden zien die je zelf niet ontdekt zou hebben. De beste manier om het echte Barcelona te ontdekken dus!

In principe zijn de fietstours van El Ciclo privé tours en wordt de fietstocht volledig aangepast aan de wensen plus interesses van jouw groep.

In het hoogseizoen (d.w.z. in de schoolvakanties) organiseert het fietsbedrijf echter ook kleinschalige groepstours met een groepsgrootte van maximaal 8 personen, waarbij de Nederlandse gids bij aanvang van de fietstocht met de deelnemers overleggen wat de eventuele wensen zijn.

NB. De prijs voor een privé fietstour is in het laagseizoen vanaf €30 en in het hoogseizoen vanaf €35 (kinderen tot 12 jaar betalen de helft van de prijs). De prijs voor de open fietstour bedraagt €35 per persoon en €20 voor kinderen onder de 12 jaar (kinderen in een zitje gaan gratis mee).

Kunst

Bijzondere lampen bij El Ciclo die gemaakt zijn van oude fietsonderdelen

En wil je tijdens jouw bezoek aan Barcelona geen fietsen huren of fietstour  doen? Dan is het alsnog leuk om de winkel te bezoeken! Want Ramiro maakt van oude fietsonderdelen de mooiste lampen!

Voor de opening van El Ciclo bedacht hij ter decoratie een drietal lampen, gemaakt met oude fietsonderdelen die hij in zijn werkplaats had liggen. Al gauw was het eerste exemplaar verkocht en kwam het project ‘Fietsen die het licht zagen’ tot bloei.

Inmiddels heeft hij al honderden verschillende lampen gemaakt en heeft hij zijn unieke exemplaren over de hele wereld verkocht...

Sfeervolle slaapplekken in/rond Barcelona

Lees meer over Barcelona
Nieuwe pagina's

 1. Met de trein van Madrid naar León in minder dan 2,5 uur

  Sep 23, 22 08:19 AM

  Met de trein van Madrid naar León in Midden-Spanje? Ik heb het gedaan! Lees mijn info over de reisduur, kosten, treinstations, kaartje kopen en meer.

  Lees meer

 2. Leon: gezellige stad in Midden-Spanje op de Camino Francés

  Sep 22, 22 09:20 AM

  De aan de Camino Francés gelegen stad León in Midden-Spanje heeft een gezellige oude binnenstad met bars, restaurants, winkels en historische gebouwen. Info>>

  Lees meer

 3. De mooiste Parador hotels in Castilië en Leon (Midden-Spanje)

  Aug 26, 22 06:22 AM

  De Parador hotels in de regio Castilië en Leon (Midden-Spanje): mijn favorieten én een totaaloverzicht

  Lees meer