Charmante kleine hotels in Córdoba en omgeving (Andalusië)

Droom je ervan om in een charmant klein hotel in Córdoba te overnachten als je op vakantie bent in het binnenland van Andalusië? Kijk dan eens naar de kleinschalige hotels die ik in Córdoba en omgeving gevonden heb. In opgeknapte boerderijen, voormalige kloosters, typisch Andalusische huizen en andere historische gebouwen. Veel plezier!

De hotels in het centrum van Córdoba heb ik op een aparte pagina genoemd. Op deze pagina vind je mijn favoriete kleinschalige hotel in de omgeving van Córdoba:

Hotel Fuentepiedra in Almodóvar del Río

Een mooi kleinschalig hotel op een half uur rijden van Córdoba vind ik Hotel Fuentepiedra in het dorpje Almodóvar del Río, dat naar zeggen het best bewaarde kasteel van Andalusië heeft.

Het kleine hotel is gevestigd in een achttiende eeuws landshuis op het dorpsplein en is ingericht in een klassiek Andalusische stijl. Vanaf het dakterras van het charme hotel heb je een prachtig uitzicht op het kasteel.

Hotel Zuhara in Zuheros

De Spaanse dorpssfeer kun je ook proeven in het kleinschalige hotel Zuhara in het prachtige witte bergdorp Zuheros in de Sierras Subbéticas, dat ligt op ruim een uur rijden in zuidoostelijke richting vanuit Córdoba. 

Dit typisch Spaanse hotel in het binnenland van Andalusië heeft comfortabele bedden, een zwembad plus een goed restaurant. En vormt niet alleen een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan steden als Córdoba, Jaén en Granada, maar ook voor een actieve natuurvakantie in Zuid-Spanje.

Hotel Monasterio de San Francisco in Palma del Río

En dan is er nog Hotel Monasterio de San Francisco op een uur rijden in zuidwestelijke richting vanuit Córdoba en 1.5 uur rijden van Sevilla, dat zich bevindt in een tot hotel omgebouwd klooster uit de vijftiende eeuw.

Het kleinschalige hotel in het binnenland van Andalusië is gelegen in de ommuurde plaats Palma del Río, in de Guadalquivir vallei, en heeft een heerlijk groot buitenzwembad. Bovendien mag je hond ook mee op vakantie in dit kleine charme hotel in Zuid-Spanje.

Meer sfeervolle hotels in Córdoba en omgeving

Staat het hotel wat jij zoekt hier niet tussen? Op de Nederlandstalige website Booking.com staan nog veel meer hotels in Córdoba en omgeving. Ik gebruik deze website veel, omdat hij gebruikersvriendelijk is en het aanbod er groot is. Bovendien hoef je als je via deze website reserveert vaak pas ter plaatse te betalen. En kun je tot kort van tevoren nog gratis annuleren.

Andere mooie accommodaties in Córdoba en omgeving

Inspiratie voor vakantie in Córdoba