Ontdek Córdoba in Zuid Spanje op unieke manier met Nederlandse gids

Wil je het échte Córdoba leren kennen als je op vakantie in deze oude Moorse stad in Andalusië bent? Dat kan met de Spaans-Nederlandse gids Francisco. Hij kent zijn stad én de Spaanse cultuur als geen ander.

Ontdek Cordoba in Zuid Spanje op een unieke manier!

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Lees snel meer over Francisco en zijn bedrijf Ontdek Córdoba! Of ga meteen naar de activiteiten die deze Nederlandse gids in Córdoba aanbiedt.

Het gezicht achter Ontdek Córdoba

Ontdek Cordoba met de Spaans-Nederlandse gids Francisco

Ontdek Córdoba wordt gerund door Francisco Meijer Cañete. Als zoon van een Nederlandse vader en Spaanse moeder uit de provincie Córdoba is hij geboren in Groningen en op zijn vijftiende naar Córdoba verhuisd. 

Na zijn studie toerisme werkt Francisco in hotels, bij de Hammam (=Arabische baden) en als Nederlandse gids voor een fietsverhuurbedrijf. Hij merkt dat Nederlanders niet alleen interesse hebben in de belangrijkste bezienswaardigheden van Córdoba, maar ook in gastronomie en in onontdekte plekjes van deze prachtige stad in Zuid Spanje en de omgeving ervan. 

Dus besluit de Nederlandse gids om in te spelen op deze vraag. En in 2017 start hij zijn eigen bedrijf: Ontdek Córdoba. De meeste tours gidst hij zelf. En waar nodig krijgt hij hulp van zijn vader, die veel verstand heeft van wijnen en eveneens veel af weet van deze sprookjesstad in Andalusië.

Ontdek Córdoba te voet of op de fiets

Francisco neemt je te voet of op de fiets mee op avontuur door de stad Córdoba. Langs hoogtepunten als de Mezquita, het Alcázar en de Joodse wijk. Maar ook naar plekken waar je normaal niet zou komen. En vertelt enthousiast over de cultuur en geschiedenis van zijn stad.

Een fietsfout van Ontdek Cordoba

Dit kan in een privé rondleiding (die op maat gemaakt kan worden en waarbij je op je verblijfsplaats wordt opgehaald) of in een groepstour (van minimaal 2 deelnemers).

Zo krijg je in twee uur tijd een levendig beeld van deze bijzondere stad in Spanje. 

Ben je tijdens het Las Cruces de Mayo, Fiesta de los Patios of Feria de Córdoba feest in Córdoba (allemaal in mei), dan vertelt Francisco je tijdens de fietstour ook meer over deze feesten. Zodat je ze op eigen houtje kunt beleven.

Tapas wandeltour, wijnproeverij of kookworkshop

Een andere leuke manier om Córdoba te ontdekken vind ik via een van de gastronomische tours van Ontdek Córdoba. 

Tijdens de tapas wandeltour door Córdoba neemt de Nederlandse gids je te voet mee naar authentieke “Tabernas”, waar je kennis maakt met traditionele en lokale tapas uit Córdoba. En uitleg krijgt over de Spaanse gastronomie. 

Lokale gerechten tijdens een tapas tour van Ontdek Cordoba

Hou je van wijn? Dan is de wijnproeverij van Ontdek Córdoba iets voor jou! Op een gezellige manier maak je dan kennis met vier lokale wijnen. Samen met wat lekkere hapjes en een Engelstalige oenoloog. 

En wil je graag zelf lokale gerechten bereiden? Dan kun je de kookworkshop van Ontdek Córdoba boeken. Je gaat dan eerst samen met Francisco of zijn vader naar verschillende lokale markten. En vervolgens maak je een 3-gangen menu van typische gerechten uit Córdoba. Een leuke groepsactiviteit, die een hele dag duurt.

Fietstocht Medina Azahara 

Daarnaast organiseert Ontdek Córdoba ook dagexcursies. Een absolute aanrader vind ik de fietstocht naar de ruïnes van de prachtige oude Moorse stad Medina Azahara, die een paar kilometer buiten deze historische stad in Andalusië ligt. 

Kom meer te weten over de oude Moorse stad Medina Azahara met Ontdek Cordoba

Je leert een belangrijk stukje geschiedenis. En tegelijkertijd kun je genieten van de omgeving als je over landweggetjes naar deze parel toe fietst.

Gastronomische tours en workshops

Liefhebbers van de Spaanse gastronomie kunnen bij Ontdek Córdoba tenslotte nog terecht voor drie andere dagexcursies in de omgeving van de stad Córdoba: een wijntour, olijfolie workshop en Iberische ham tour

Tijdens de wijnexcursie van Ontdek Cordoba zie je o.a. hoe wijnvaten worden gemaakt.

Je gaat dan langs bij familiebedrijven, die nog op traditionele wijze wijn, olie en ham produceren. Een unieke ervaring, die je als gewone toerist niet zou meemaken.

Unieke manier om Córdoba te ontdekken

Dus wil je meer over deze oude Moorse stad in Zuid Spanje te weten komen, dan kan ik de culturele en gastronomische tours van Ontdek Córdoba werkelijk aanbevelen.

Je komt veel te weten over de Spaanse cultuur en geschiedenis, komt op plekken waar andere toeristen niet komen en kunt een kijkje achter de schermen nemen bij echte Spaanse familiebedrijven.

En dat alles met je eigen Nederlandse gids in Córdoba. Super!

Meer weten?

Wil je meer weten over de culturele en gastronomische tours en workshops van Ontdek Córdoba? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt Francisco zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Keer terug van Ontdek Cordoba naar Vakantie Cordoba
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Aankomst van kraanvogels in Extremadura: het begin van de winter!

  Sep 29, 20 08:58 AM

  Van november t/m februari kun je in de regio Extremadura in Midden-Spanje genieten van vele duizenden kraanvogels…

  Lees meer

 2. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 3. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer