Ontdek Córdoba in Zuid Spanje op unieke manier met Nederlandse gids

Wil je het échte Córdoba leren kennen als je op vakantie in deze oude Moorse stad in Andalusië bent? Dat kan met de Spaans-Nederlandse gids Francisco. Hij kent zijn stad én de Spaanse cultuur als geen ander.

Ontdek Cordoba in Zuid Spanje op een unieke manier!

Lees snel meer over Francisco en zijn bedrijf Ontdek Córdoba! Of ga meteen naar de activiteiten die deze Nederlandse gids in Córdoba aanbiedt.

Het gezicht achter Ontdek Córdoba

Francisco van Ontdek Cordoba doet voor hoe Cordobezen de bloemen water geven.

Ontdek Córdoba wordt gerund door Francisco Meijer Cañete, die een Nederlandse vader en een Cordobese  moeder heeft. 

Hij groeit op in Nederland, totdat hij op zijn vijftiende samen met zijn ouders naar Córdoba verhuisd. Hier maakt hij zijn middelbare school af en studeert toerisme. Vervolgens gaat hij aan de slag in hotels, bij de Hammam (=Arabische baden) en als Nederlandse gids voor een fietsverhuurbedrijf.

Francisco merkt dat Nederlanders niet alleen interesse hebben in de belangrijkste bezienswaardigheden van Córdoba, maar ook in de gastronomie, onontdekte plekjes plus de omgeving van deze prachtige stad in Zuid-Spanje. In 2017 start de Nederlandse gids daarom zijn eigen bedrijf Ontdek Córdoba, om in te spelen op deze vraag.

Ontdek Córdoba te voet of op de fiets

Francisco neemt je te voet of op de fiets mee op avontuur door de stad Córdoba. Langs hoogtepunten als de Mezquita, het Alcázar en de Joodse wijk. Maar ook naar plekken waar je normaal niet zou komen.

Zo nam hij mij bijvoorbeeld mee naar de Plaza del Potro plus de Plaza de las Tendillas. En wist hij heel wat leuke anekdotes over gebouwen, pleintjes en personen in Córdoba te vertellen, waardoor ik het rustige stadje in Andalusië met heel andere ogen ging bekijken. 

Córdoba's bekendste bezienswaardigheid: de moskee
De Plaza del Potro in Córdoba (Andalusië)
De Plaza de las Tendillas in Córdoba (Zuid-Spanje)

Je kunt via Ontdek Cordoba een privé rondleiding met Nederlandse gids boeken (die op maat gemaakt kan worden en waarbij je op je verblijfsplaats wordt opgehaald) of een groepstour (van minimaal 2 deelnemers).

En ga je mee met een fietstour, dan kun je er zeker van zijn dat de fietsen van goede kwaliteit zijn. 

Ben je tijdens het Las Cruces de Mayo, Fiesta de los Patios of Feria de Córdoba feest in Córdoba (allemaal in mei), dan vertelt Francisco je tijdens de fietstour ook meer over deze feesten. Zodat je ze op eigen houtje kunt beleven.

Tapas tour, wijnproeverij of kookworkshop

Gastronomische markt Mercado de Victoria in Córdoba

Maar de Nederlandse gids kan je ook Córdoba laten ontdekken via de maag.. Francisco biedt namelijk verschillende gastronomische tours aan:

  • Een tapas wandeltour door Córdoba, waarbij je in authentieke tabernas kennis maakt met traditionele en lokale tapas plus uitleg krijgt over de Spaanse gastronomie. 
  • Een wijnproeverij, waarbij je op een gezellige manier maak je dan kennis met vier lokale wijnen.
  • Een kookworkshop, waarbij je eerst samen met Francisco of zijn vader op lokale markten boodschappen gaat doen en vervolgens een 3-gangen menu bereidt van typische gerechten uit Córdoba. Dit is een leuke groepsactiviteit, die een hele dag duurt.

Fietstocht Medina Azahara 

Kom meer te weten over de oude Moorse stad Medina Azahara met Ontdek Cordoba

Daarnaast organiseert Ontdek Córdoba ook een aantal dagexcursies. Een absolute aanrader vind ik de fietstocht naar de ruïnes van de prachtige oude Moorse stad Medina Azahara. 

Over kleine landweggetjes fiets je naar deze oude Moorse stad, die een paar kilometer buiten Córdoba ligt, toe. En vervolgens vertelt Francisco in geuren en kleuren het verhaal over deze paleisstad die kalief Abd al Rahman liet bouwen voor zijn favoriete vrouw... 

Gastronomische tours en workshops

Tijdens de wijnexcursie van Ontdek Cordoba zie je o.a. hoe wijnvaten worden gemaakt.

Liefhebbers van de Spaanse gastronomie kunnen bij Ontdek Córdoba tenslotte nog terecht voor drie andere dagexcursies in de omgeving van de stad Córdoba: een wijntour, olijfolie workshop en Iberische ham tour

Je gaat dan langs bij familiebedrijven, die nog op traditionele wijze wijn, olie en ham produceren. Een unieke ervaring, die je als gewone toerist niet zou meemaken.

Unieke manier om Córdoba te ontdekken

Dus wil je meer over deze oude Moorse stad in Zuid Spanje te weten komen, dan kan ik de culturele en gastronomische tours van Ontdek Córdoba werkelijk aanbevelen.

Je komt veel te weten over de Spaanse cultuur en geschiedenis, komt op plekken waar andere toeristen niet komen en kunt een kijkje achter de schermen nemen bij echte Spaanse familiebedrijven.

En dat alles met je eigen Nederlandse gids in Córdoba. Super!

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over de culturele en gastronomische tours en workshops van Ontdek Córdoba? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt Francisco zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen