Ontdek Córdoba in Zuid-Spanje op unieke manier met Nederlandse gids

Wil je het échte Córdoba leren kennen als je op vakantie in deze oude Moorse stad in Andalusië bent? Dat kan met de Spaans-Nederlandse gids Francisco! Hij kent zijn stad én de Spaanse cultuur als geen ander.

Francisco van Ontdek Cordoba doet voor hoe Cordobezen de bloemen water geven.

Francisco's moeder komt namelijk uit Córdoba. Hij groeit op in Nederland, totdat hij op zijn vijftiende samen met zijn ouders naar Córdoba verhuist.

Hier gaat hij na de opleiding toerisme aan de slag in hotels, bij de Hammam (=Arabische baden) en als Nederlandse gids voor een fietsverhuur bedrijf.

Francisco merkt dat Nederlanders niet alleen interesse hebben in de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige kleine stad in Zuid-Spanje, maar ook in de gastronomie, onontdekte plekjes en de omgeving van de stad. In 2017 start de Nederlandse gids daarom Ontdek Córdoba, om in te spelen op deze vraag.

Te voet of op de fiets neemt hij je mee door deze knusse stad in Andalusië. Langs hoogtepunten als de Mezquita, het Alcázar en de Joodse wijk, maar ook naar plekken waar je normaal niet zou komen.

En laat je, als je dat wilt, deze stad en en de omgeving ervan letterlijk proeven.. Om je een beetje een idee te geven van wat Ontdek Cordoba te bieden heeft, vertel ik hier kort meer over:

Wandel-& fietstours van Ontdek Córdoba

De Plaza del Potro in Córdoba (Andalusië)

Francisco neemt je te voet of op de fiets mee op avontuur door de rustige en knusse stad Córdoba. Langs hoogtepunten als de Mezquita, het Alcázar en de Joodse wijk. Maar ook naar plekken waar je normaal niet zou komen.

Toen ik een wandeltocht door Córdoba maakte met Francisco, nam hij mij bijvoorbeeld mee naar de Plaza del Potro en de Plaza de las Tendillas.

En wist hij heel wat leuke anekdotes over gebouwen, pleintjes en personen in Córdoba te vertellen, waardoor ik het rustige stadje in Andalusië met heel andere ogen ging bekijken. 

De Plaza de las Tendillas in Córdoba (Zuid-Spanje)

Je kunt via Ontdek Cordoba een privé rondleiding met Nederlandse gids of een groepstour (van minimaal 2 deelnemers) boeken.

Bij een privé wandel- of fietstour wordt de ontdekkingstocht door Cordoba geheel aan jouw wensen aangepast en kun je op je verblijfsplaats opgehaald worden.

En ga je mee met een fietstour, dan kun je er zeker van zijn dat de fietsen van goede kwaliteit zijn. 

*Fietstour in mei - tijdens feesten in Cordoba*

Ben je tijdens het Las Cruces de Mayo, Fiesta de los Patios of Feria de Córdoba feest in Córdoba (allemaal in mei), dan vertelt Francisco je tijdens de fietstour ook meer over deze feesten. Zodat je ze vervolgens op eigen houtje kunt beleven.

Terug naar boven>>

Tapas tour, wijnproeverij of kookworkshop in Cordoba

Gastronomische markt Mercado de Victoria in Córdoba

Maar de Nederlandse gids kan je ook Córdoba laten ontdekken via de maag...

Francisco biedt namelijk verschillende gastronomische tours aan:

  • Een tapas wandeltour door Córdoba, waarbij je in authentieke tabernas kennis maakt met traditionele en lokale tapas plus uitleg krijgt over de Spaanse gastronomie. 
  • Een wijnproeverij, waarbij je op een gezellige manier maak je dan kennis met vier lokale wijnen.
  • Een kookworkshop, waarbij je eerst samen met Francisco of zijn vader op lokale markten boodschappen gaat doen en vervolgens een 3-gangen menu bereidt van typische gerechten uit Córdoba. 

Ik kan de kookworkshop warm aanbevelen aan groepen als je het échte Cordoba wilt beleven en proeven!En die hier een hele dag de tijd voor hebben. En houden jullie van wijnen? Dan kun je als kers op de slagroom de kookworkshop combineren met een wijnproeverij van heerlijke lokale wijnen...

Terug naar boven>>

Een fietstocht naar Medina Azahara 

Kom meer te weten over de oude Moorse stad Medina Azahara met Ontdek Cordoba

Daarnaast organiseert Ontdek Córdoba ook een aantal dagexcursies.

Een absolute aanrader vind ik de fietstocht naar de ruïnes van de prachtige oude Moorse stad Medina Azahara, die een paar kilometer buiten Córdoba ligt.

Over kleine landweggetjes fiets je naar deze oude Moorse stad toe.

En vervolgens vertelt Francisco in geuren en kleuren het verhaal over deze paleisstad die kalief Abd al Rahman liet bouwen voor zijn favoriete vrouw... 

Terug naar boven>>

Culinaire dag-excursies van Ontdek Cordoba

Tijdens de wijnexcursie van Ontdek Cordoba zie je o.a. hoe wijnvaten worden gemaakt.

Hou je van de Spaanse gastronomie en wil je de omgeving van Cordoba ook met je maag ontdekken?

Ook dan zit je goed bij Ontdek Córdoba. Want speciaal voor culinaire liefhebbers biedt de Nederlandse gids Francisco drie heerlijke dagexcursies in de omgeving van de stad Córdoba aan. En wel:

  • een wijntour,
  • een olijfolie workshop,
  • een Iberische ham tour. 

Je gaat dan langs bij familiebedrijven, die nog op traditionele wijze wijn, olie en ham produceren. Deze unieke ervaring zou je als gewone toerist nooit meemaken...

Kortom: een unieke manier om Córdoba te ontdekken

Córdoba's bekendste bezienswaardigheid: de moskee

Dus wil je meer over deze oude Moorse stad in Zuid Spanje te weten komen, dan kan ik de culturele en gastronomische tours van Ontdek Córdoba werkelijk aanbevelen.

Je komt veel te weten over de Spaanse cultuur en geschiedenis, komt op plekken waar andere toeristen niet komen en kunt een kijkje achter de schermen nemen bij echte Spaanse familiebedrijven.

En dat alles met je eigen Nederlandse gids in Córdoba. Super!

Wil je meer weten over de culturele en gastronomische tours en workshops van Ontdek Córdoba? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt Francisco zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Terug naar boven>>