Ardanza Reizen – kleinschalige Portugal en Spanje specialist

Ardanza Reizen is een Nederlandse reisspecialist met oog voor detail die stedentrips en individuele rondreizen met unieke ervaringen organiseert naar Spanje en Portugal. Naar het Groene Spanje, het Koninkrijk Navarra, Extremadura, de Costa de la Luz en meer. 

Helaas is het niet langer mogelijk om via Spanjevoorjou.com een Spanje vakantie van Ardanza reizen te boeken. Maar gelukkig bieden de kleine Nederlandstalige reisorganisaties AmbianceTravel en Tejeda Travel ook prachtige reizen door Spanje aan! 

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Kleine Nederlandse reisspecialist

De kleine Nederlandse reisorganisatie is in 2000 opgericht door Arco Schuurman. Een ervaren reisbegeleider, die lange tijd voor een grote reisorganisatie groepen heeft begeleid in Midden Amerika en Spanje.

Samen met partner Anne Middelkamp, die uit de TV-productie wereld komt, runt hij Ardanza Reizen vanuit woonplaats Vejer de la Frontera aan de Costa de la Luz in Zuid Spanje. En vanuit het kantoor in Nederland zorgt collega Ellen van der Woude voor het toesturen van offertes, reisbescheiden en dergelijke.

Individuele rondreizen en stedentrips

Arco en Anne hebben 5 jaar in Catalonië gewoond. Alvorens zij naar hun huidige woonplaats in Zuid Spanje zijn verhuisd. In de tijd dat ze in Spanje hebben gewoond, hebben ze heel wat reizen gemaakt. Hiervan hebben ze prachtige stedentrips en individuele rondreizen samengesteld. Naar Andalusië, Asturië, Catalonië, Extremadura, Navarra en meer.

De rondreizen zijn individuele Fly & Drive rondreizen. Waarbij vliegticket, auto, accommodatie en route voor je geregeld zijn. En waarbij je in een ontspannen tempo de mooiste plekjes van Spanje en Portugal ontdekt. Zo veel mogelijk weg van het massatoerisme.

Bovendien kan iedere standaardreis probleemloos verkort, verlengd of op een andere manier aangepast worden. En heb je zelf andere ideeën, ook dan kun je bij Ardanza terecht. Want Arco en Anne maken ook reizen op maat.

Gastvrije kleinschalige accommodaties

Bij de individuele rondreizen van Ardanza Reizen overnacht je in gastvrije kleinschalige accommodaties als een prachtig gelegen cortijo, comfortabel appartement of romantisch Parador hotel. 

Alle accommodaties hebben met elkaar gemeen dat ze iets toevoegen aan de beleving van het gebied of de stad die je tijdens je rondreis door Spanje bezoekt. 

En natuurlijk zijn ze van tevoren allemaal door Arco en Anne bezocht.

Unieke belevenissen

In de bijna 20 jaar dat Ardanza Reizen bestaat, hebben Arco en Anne een schat aan lokale contacten opgebouwd. Die zij graag gebruiken om jouw unieke belevenissen te bezorgen tijdens je vakantie in Spanje. 

Zonder extra kosten regelt Ardanza Reizen bijvoorbeeld kleinschalige Flamenco optredens, sherry- & wijnproeverijen, dolfijn excursies, tapas workshops en toegangskaartjes voor het Alhambra. En hou je van actieve vakanties? Dan kan Ardanza Reizen je vertellen waar je het beste kunt wandelen, fietsen, kanovaren, vogels kijken of anders.

Uitgebreide reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvang je uitgebreide reisbescheiden van Ardanza Reizen. Met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en je persoonlijk draaiboek: een reisdocument met alle details, informatie, tips en routes van jouw reis.

Conclusie

Bij de Nederlandse reisorganisatie Ardanza Reizen kun je dus terecht voor mooie individuele rondreizen door heel Spanje. Waarbij je het échte Spanje beleeft.

Je kunt kiezen uit een groot aantal standaardreizen. Die echter stuk voor stuk op maat aangepast kunnen worden. De zorgvuldig uitgekozen sfeervolle accommodaties en extra activiteiten maken je Spanje vakantie bovendien helemaal onvergetelijk.
Nieuwe pagina's

 1. Bekende én onbekende steden die leuk zijn voor een stedentrip Spanje

  Apr 09, 21 02:40 AM

  Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia en Sevilla zijn topsteden voor een stedentrip naar Spanje. Maar wist je dat er nog veel meer prachtige steden zijn...?

  Lees meer

 2. Dierenopvangcentrum Basondo in Urdaibai (Baskenland, Noord-Spanje)

  Apr 08, 21 11:12 AM

  Bezoek het dierenopvangcentrum Basondo als je op vakantie in Baskenland (Noord-Spanje) bent! Lees meer over dieren, openingstijden en bereikbaarheid.

  Lees meer

 3. La Mimbre Rural - vakantiehuizen met zwembad in provincie Córdoba

  Apr 08, 21 09:36 AM

  De vakantiehuizen van La Mimbre Rural zijn comfortabele vakantiehuizen met privé zwembad op het platteland van de provincie Córdoba (Andalusië).

  Lees meer