Nederlandstalige wijnproeverij in Madrid bij Bravo Wine Bar

Ga je naar Madrid en ben je benieuwd naar Spaanse wijnen? Dan mag een bezoek aan en een Nederlandstalige wijnproeverij in de Nederlandse Bravo Wine Bar in het centrum van Madrid niet ontbreken!

Lekkere tapas ter afsluiting van Nederlandstalige wijnproeverij in Madrid

Tijdens een gezellige en tegelijkertijd informatieve wijnproeverij, die gegeven wordt door de Brabantse wijnliefhebber en sommelier Jean Pierre, kun je er genieten van Spaanse kwaliteitswijnen uit kleine wijnhuizen.

Bovendien kun je in deze wijnbar in het centrum van Madrid ook terecht voor lekkere Spaanse tapas en Nederlandse borrelhapjes.

Zelf ben ik naar een wijnproeverij bij Jean Pierre geweest toen hij nog de wijnwinkel El Brabantino had. Met veel plezier vertel ik je meer over de Nederlandstalige wijnproeverijen en de wijnbar van de Brabantse sommelier in het centrum van Madrid.

Verrassende Spaanse kwaliteitswijnen

Geniet van uitstekende Spaanse wijnen bij deze Nederlandstalige wijnproeverij in Madrid

Als we naar de Nederlandse wijnproeverij van Jean Pierre in het centrum van Madrid gaan, heb ik al heel wat Spaanse wijnen geproefd. Een enkele wijn die ik nu proef ken ik dus al, maar de meeste wijnen zijn nieuw voor me.

We proeven een witte verdejo wijn uit Medina del Campo (Valladolid, Castilië en Leon), een rode wijn uit Cariñena (Zaragoza, Aragón), een ecologische rode wijn uit Jumilla (Murcia, Zuid-Spanje) en een rode wijn uit de regio Madrid.

Het zijn stuk voor stuk verrassende wijnen met ieder hun eigen unieke smaak.

De klap op de vuurpijl is echter de Pintia die we aan het einde van de wijnproeverij krijgen: een Spaanse topwijn van het bekende wijnhuis Vega Sicilia in Midden-Spanje.

Uitgebreide info over wijnen in Spanje

Brabander Jean Pierre verzorgt uitstekende Nederlandstalige wijnproeverijen in Madrid

De Nederlandse wijndeskundige Jean Pierre weet op een leuke, ontspannen manier veel te vertellen over wijn in het algemeen en Spaanse wijnen in het bijzonder. En aan de hand van duidelijke plaatjes laat hij ons kijken, ruiken en proeven en geeft hij uitleg.

Bovendien vertelt hij leuke anekdotes over hoe hij een bepaald wijnhuis in Spanje heeft gevonden of over een rondleiding die hij in een wijnhuis heeft gehad.

Aangezien ik met Spaanse vrienden ben gekomen, spreken we Spaans, maar Jean Pierre kan de wijnproeverij ook in het Nederlands of het Engels geven.

Wijnproeverij in Madrid's eerste Nederlandse wijnbar

Bravo Wine Bar: Nederlandse wijnbar in het centrum van Madrid

De Nederlandse wijnproeverijen in het centrum van Madrid worden gehouden in Bravo Wine Bar, de wijnbar van de in Madrid wonende Brabantse wijndeskundige.

Jean Pierre is altijd een grote wijnliefhebber geweest, dus als hij zich in 2005 met zijn Spaanse vriendin in Madrid vestigt, begint hij in zijn vrije tijd cursussen over wijnproeven te volgen. Tijdens zijn vele ontdekkingsreizen door Spanje ontdekt hij bovendien wijnhuizen met vele spannende, onbekende Spaanse wijnen.

Als Jean Pierre in de La Latina wijk een winkel kan overnemen, besluit hij om van zijn hobby zijn werk te maken en opent hij samen met een vriend wijnwinkel El Brabantino (=de Brabander), genoemd naar de Nederlandse provincie waar de twee heren geboren en getogen zijn.

Hier begint hij in het Nederlands, Engels en Spaans wijnproeverijen te geven. En in de tussentijd volgt hij een pittige opleiding om het zogenaamde Wine & Spirits Education Trust (WSET) diploma te krijgen

Begin 2023 opent Jean Pierre tenslotte zijn eigen wijnbar in calle la Palma, waar Madrilenen en toeristen kunnen genieten van goede Spaanse wijnen en Spaanse én Nederlandse tapas. En bovendien ook terecht kunnen voor wijnproeverijen en andere wijnactiviteiten.

Verschillende soorten wijnproeverijen

Wijnproeverij bij Bravo Wine Bar in het centrum van Madrid

Jean Pierre biedt in Bravo Wine Bar tegenwoordig verschillende soorten wijnproeverijen aan, te weten:

  • Een Spaanse wijnproeverij (Standaard of DeLuxe) - bij deze 2 uur durende privé proeverij van respectievelijk 4 of 5 Spaanse topwijnen en hoge kwaliteit Spaanse tapas ligt de focus op de wijnen en de tasting (minimaal 4 personen)
  • Een Brabantino wijnproeverij - deze 2 uur durende privé proeverij heeft een meer bourgondisch karakter; je proeft niet alleen 5 heerlijke Spaanse wijnen en hapjes, maar krijgt ook leuke anekdotes te horen over de wijnhuizen en meer (minimaal 4 personen).
  • Een Open Proeverij - in tegenstelling tot de twee andere proeverijen, is dit geen privé proeverij met je eigen groep, maar een ontspannen groepsproeverij van 1 uur waarbij je 4  Spaanse wijnen proeft en lekkere Spaanse tapas krijgt.

*Tips*

  • Je kunt in deze Nederlandstalige wijnbar in Madrid ook lekkere Spaanse wijn kopen om mee naar huis te nemen.
  • Jean Pierre's Spaanse compagnon geeft in Bravo Wine Bar ook bierproeverijen (in het Engels en Spaans).
  • Vanaf het najaar van 2023 verzorgt Jean Pierre ook weer een wijntour naar een wijnhuis in de omgeving van Madrid.

Nederlandse wijnproeverij in Madrid boeken

Wil je meer weten over een Nederlandstalige wijnproeverij in Bravo Wine Bar in het centrum van Madrid? Als je onderstaand contactformulier invult (kan gewoon in het Nederlands) neemt Jean Pierre zo spoedig mogelijk contact met je op!

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Terug naar boven>>