Nederlandstalige wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid

Na een wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid kan ik zonder meer zeggen: ben je op zoek naar een goede wijnproeverij in Madrid, ga dan naar El Brabantino! 

Brabander Jean Pierre laat je heerlijke wijnen proeven. En vertelt op ontspannen wijze over de verschillende Spaanse wijnen. Een topper!

Spaanse kwaliteitswijnen proeven en kopen bij El Brabantino in Madrid

Verrassende Spaanse kwaliteitswijnen

Als we bij El Brabantino in het centrum van Madrid aankomen, staat Jean Pierre al op ons te wachten. Op de witte tafel staan een aantal flessen wijn klaar: een witte verdejo wijn uit Medina del Campo in Midden Spanje, een rode wijn uit Cariñena in Noordoost Spanje, een ecologische rode wijn uit Jumilla in Zuidoost Spanje en een rode wijn uit regio Madrid. Het zijn stuk voor stuk verrassende wijnen, met ieder hun eigen unieke smaak.

Goede Spaanse wijnen bij wijnproeverij El Brabantino in Madrid

De klap op de vuurpijl is echter de Pintia die we aan het einde van de wijnproeverij krijgen. Een Spaanse topwijn van het bekende wijnhuis Vega Sicilia in Midden Spanje.

Uitgebreide info over wijnen in Spanje

Jean Pierre van El Brabantino weet op een leuke, ontspannen manier veel te vertellen over wijn in het algemeen en Spaanse wijnen in het bijzonder. Hij laat ons kijken, ruiken en proeven. Geeft uitleg aan de hand van duidelijke plaatjes. En vertelt leuke anekdotes over hoe hij een bepaald wijnhuis in Spanje heeft gevonden. Of over de rondleiding die hij in een ander Spaans wijnhuis heeft gehad.

Wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid (Spanje)

Aangezien ik met Spaanse vrienden ben gekomen, geeft Jean Pierre de wijnproeverij in het Spaans. Maar het is voor hem ook geen probleem om de proeverij in het Nederlands of het Engels te houden.

Tapas ter afsluiting

Wat ik erg bijzonder vind, is dat we tijdens het wijnproeven geen kaas of ham als tapas krijgen. Om de smaak tussen twee wijnen te zuiveren , staan er alleen wat soepstengeltjes op tafel. Dit doet Jean Pierre bewust. Omdat je op deze manier het zuiverste de wijnen proeft.

Lekkere tapas ter afsluiting van de wijnproeverij bij El Brabantino

Aan het einde van de wijnproeverij in Madrid komen er echter uitgebreid tapas op tafel. Waar we samen met de overheerlijke Pintia wijn heerlijk van genieten. Super!

Het gezicht achter El Brabantino

Jean Pierre is altijd al een grote gastronomische en wijnliefhebber geweest. Als hij zich in 2005 met zijn Spaanse vriendin in Madrid vestigt, begint hij daarom in zijn vrije tijd cursussen over wijnproeven te volgen (en doet dit nog steeds, want zijn doel is om Master of Wine te worden). Tijdens zijn vele ontdekkingsreizen door Spanje ontdekt hij bovendien wijnhuizen met vele spannende, onbekende Spaanse wijnen.

Als Jean Pierre in de La Latina wijk een winkel kan overnemen, besluit hij om van zijn hobby zijn werk te maken. En opent hij samen met een vriend de wijnwinkel El Brabantino (=de Brabander). Naar de Nederlandse provincie waar de twee heren geboren en getogen zijn.

Brabander Jean Pierre verzorgt uitstekende Nederlandstalige wijnproeverijen in Madrid

Met veel enthousiasme verkopen de Brabanders er Spaanse kwaliteitswijnen. En geven ze er wijnproeverijen. Daarnaast beginnen ze ook online wijn te verkopen. En beginnen ze zelfs met de verkoop van wijnen onder eigen naam.

Als de online wijnverkoop blijft toenemen, besluiten de heren om de winkel in Madrid te sluiten en het pand alleen nog te gebruiken voor wijnproeverijen en opslag.

Wijnproeverij in centrum Madrid

El Brabantino ligt in een rustig straatje in het centrum van Madrid. Midden in de populaire La Latina wijk. Op korte loopafstand van de Metro stations La Latina, Tirso de Molina en Lavapie. En op slechts 5 minuten lopen van Cibeles.

Excursie naar bodega buiten Madrid

Jean Pierre organiseert overigens ook een excursie naar een bodega in de buurt van Madrid. Waarbij hij je meeneemt naar een kleine bodega. Voor een rondleiding en natuurlijk een wijnproeverij.

En hij werkt aan nog meer wijnreizen…. in de omgeving van Madrid, maar ook in Andalusië. Wordt vervolgd…

Conclusie

Dus ben je op vakantie in Madrid en hou je van wijn, dan is de Nederlandstalige wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid een absolute aanrader! Je proeft er verrassende Spaanse kwaliteitswijnen. En geniet er van de verhalen van Jean Pierre. Een gezellige man met grote vakkennis. Over wijnen en wijnproeven in het algemeen. En over Spaanse wijnen en hun bodegas in het bijzonder.

Offerte aanvragen?

Wil je meer weten over een Nederlandstalige wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid? Vul dan onderstaand contactformulier in (kan gewoon in het Nederlands). Dan neemt Jean Pierre zo spoedig mogelijk contact met je op!

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen