Beleef het Wilde Westen in de woestijn van Almería (Andalusië)!

Wat zeg je ervan om tijdens je vakantie in Andalusië het Wilde Westen te beleven in een Wilde Westen themapark in de woestijn van Almería?

In de Tabernas woestijn zijn in de jaren 1960 en 1970 namelijk heel wat Western films opgenomen. Drie voormalige filmsets zijn tegenwoordig een soort pretpark. Waar je kunt genieten van schietende cowboys, dansende can can dames en meer.

Geweldig voor kinderen! Maar ook voor volwassenen is het leuk om te zien waar films als Indiana Jones en Lawrence of Arabia zijn opgenomen…

Lees hier meer over de drie Mini Hollywoods in de woestijn van Almería in het zuidoosten van Andalusië.

Fort Bravo

Cowboy te paard in een van Oasys Western themapark in Tabernas woestijn

Het eerste Wilde Westen themapark in de woestijn van Almería is Fort Bravo (of Texas Hollywood).

Dit is het oudste van de in totaal 17 Western dorpjes. Waar meer dan 600 Western films zijn opgenomen. En waar nog steeds af en toe films en reclames opgenomen worden. 

In dit themapark kun je niet alleen dwalen door een oud Western dorpje en genieten van een Western show of can can show. Maar ook overnachten in een houten hut of op de camping (in je eigen tent, caravan of camper). Om zo nog meer het Wilde Westen te proeven.

In de fotostudio van Fort Bravo kun je verder op de foto als een échte cowboy. Én je kunt er paardrijden in de omgeving…  

En o ja, in de zomer is er ook een zwembad waar je in kunt afkoelen na een bezoek aan Fort Bravo.

Adres Fort Bravo: Carretera nacional 340 km468,Tabernas - Openingstijden: dagelijks 9-19.30 uur - Website: www.fortbravo.org - Email: info@fortbravo.es – Entree: €19,40 (kinderen t/m 10jr €9,90)

Oasys Mini Hollywood

Giraf in dierentuin van Oasys Minihollywood in woestijn Almería

Het tweede Wilde Westen themapark in de woestijn van Almería is Oasys Mini Hollywood.

Ook hier kun je dwalen over de voormalige filmset voor spaghetti westerns. Waar cowboys met pistolen op paarden rondrijden en de sheriff op wacht staat. En worden er Western shows en can can shows gehouden.

Daarnaast is er een dierentuin met krokodillen, slangen en meer. Kun je er kijken naar een papagaaienshow (favoriet bij onze meiden). En kun je er in de hete zomer afkoelen in een groot buitenzwembad.

TIP! Onze kinderen hebben in Oasys Mini Hollywood het meest genoten van de dierentuin, de papegaaienshow en de western show.

Adres Oasys Mini Hollywood: Carretera nacional 340 km464, Tabernas - Openingstijden: dagelijks 10-19.30 uur - Entree: €22,90 (kinderen t/m 11jr 13,60) - Website: www.oasysparquetematico.com/ - Email: poblado@playasenator.com

Western Leone

Western show in Oasys Minihollywood in Zuid Spanje

Het derde Wilde Westen themapark in de woestijn van Almería is tenslotte Western Leone.

Dit is de oude filmset van Sergio Leone, die oorspronkelijk gebouwd is voor de opnames in 1968 van de western film “Once upon a time in the West”.

In de zomer, in de vakanties en in het weekend worden er een aantal keren per dag shows gegeven in de saloon en op het plein.

Verder kun je er als een echte cowboy of cowgirl op de foto. En als je van paardrijden houdt, dan kun je ook een korte of langere paardrijtocht over de filmset en in de nabije omgeving ervan maken.

Adres Western Leone: Carretera A-92, C-3326, km378.9, Tabernas - Openingstijden: dagelijks 10-20 uur – Entree: €11 (kinderen 4 t/m 11jr €6) - Website: www.western-leone.es – Email: info@western-leone.es

TIP! Vraag bij aankomst in een van de Wilde Westen themaparken direct naar de tijden van de shows, zodat je die niet mist.

Wat je ook niet mag missen in provincie Almería

Sfeervolle accommodaties in provincie Almería