Lunar Cable Park – avontuurlijk watersportpark in Almería (Andalusië)

Door: Tatjana Jacobs 

Toen mijn zoontje Mika en ik in augustus bij opa en oma op vakantie in Zuid Spanje zijn geweest, hebben we een ontzettend leuk watersportpark in Almería ontdekt: het Lunar Cable Park. Een avontuurlijk watersportpark in Andalusië. Voor volwassenen én kinderen. 

Watersportpark Lunar Cable Park in Almería (Zuid Spanje)

Onze favoriet: de waterglijbaan!

Een van de attracties in Luna Cable Park is de enorme Aquaglide, met glijbanen, luchtkussens en meer in het water. Deze hebben Mika en ik uitgeprobeerd. Een uur lang kunnen we springen, klimmen, glijden en vooral ook vallen. 

Er zijn twee glijbanen, een trampoline, een overdekt eilandje om te relaxen en enkele opblaasklimrekken. Die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van wiebelende loopbruggen en matten.

Glijden vanaf de Aquaglide in Lunar Cable Park (Almería)
Springen vanaf waterparcours in watersportpark in Almería (Andalusië)
Trampoline en klimrek in watersportpark Lunar in Zuid Spanje

Wij hebben de meeste lol met samen van de glijbaan af glijden. Het is een flinke klim. Maar gelukkig zijn er overal handvatten en bovenaan staan de verkoelende sproeiers aan. Ook het samen springen op de grote trampoline is echt heel leuk en uiteindelijk een flinke plons eraf. 

Er kunnen blijkbaar maximaal 90 mensen tegelijk op de waterglijbaan. Maar wij hebben het parcours een groot deel van ons uur bijna voor onszelf. En dat midden in het hoogseizoen. 

Na een uur zijn we helemaal op. En trakteren we ons op een ijsje terwijl we kijken hoe andere mensen het parcours proberen te overmeesteren.

Meer activiteiten in watersportpark Almería

In dit watersportpark in Almería kun je overigens ook kajakken, suppen en wakeboarden. 

Ik vind het watersportpark een leuke plek om te oefenen met kajakken en paddleboarden voordat je aan de gave baaitjes langs de kust begint.

De wakeboardbaan in dit watersportpark in Andalusië wordt vooral gebruikt door mensen met heel wat ervaring. Maar kan ook door beginners gebruikt worden. 

Verder is er een gezellige chiringuito (eettentje) met een redelijk uitgebreide kaart. En overal zijn overdekte zitjes waar je ook van je eigen meegebrachte picknick kunt genieten.

Engelstalig watersportpark

Wat ik ook fijn vond, is dat de medewerkers van Lunar Cable park prima Engels spraken. En dat de veiligheidsregels er ook in het Engels worden uitgelegd.

Ligging watersportpark Almería

Het watersportpark bevindt zich in een relatief nieuw kunstmatig meer ten westen van het dorpje Cuevas del Almanzora, in het noordoosten van de provincie Almería. Dat is aangelegd voor de Mediterrane Spelen (in het Spaans: Juegos Mediterráneos) van 2005. Die toen in Zuid Spanje gehouden zijn. Sinds 2017 is in dit stuwmeer het watersportpark Lunar Cable Park gevestigd. 

Het adres van dit leuke watersportpark in Zuid Spanje is carretera del Pántano, Pol 12 in Cuevas del Almanzora. Een goede aanknopingspunt bij het vinden van Lunar Cable Park is de stuwdam met grote Indalo (het symbool van de provincie Almería), die je al van ver ziet liggen.

Openingstijden watersportpark Almería

Het watersportpark is het hele jaar daar door iedere dag van 12 tot 19 uur geopend. Alleen de wakeboard baan is van 14 tot 15 uur gesloten.

Conclusie

Ik vind het watersportpark Lunar Cable park in Almería een aanrader voor een kindervakantie of een actieve vakantie in Zuid Spanje. Of je je nu een uur wilt vermaken of er de hele dag door wilt brengen. Er is keuze genoeg.  Zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Hou er overigens wel rekening mee dat kinderen 5 jaar of ouder moeten zijn voordat ze op de aquaglide mogen.

Lees meer over provincie Almería

Sfeervolle accommodaties in provincie AlmeríaNieuwe pagina's

 1. Bezoek een voetbalwedstrijd in Spanje en proef de passie!

  Oct 14, 19 08:46 AM

  : Informatie en tips op Spanje voor Jou voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Spanje: over het kiezen van een wedstrijd, kopen van kaartjes en meer.

  Lees meer

 2. Een geheel verzorgde voetbalreis naar Spanje met Equipo Voetbalreizen

  Oct 08, 19 11:14 AM

  Informatie en tips over verzorgde voetbalreizen naar Spanje op Spanje voor Jou: inclusief voetbalkaartje, vliegticket en accommodatie.

  Lees meer

 3. Nederlandstalige wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid

  Oct 02, 19 06:05 AM

  Review op Spanje voor Jou over Nederlandstalige wijnproeverij in Madrid van Spaanse kwaliteitswijnen bij El Brabantino.

  Lees meer