Bodegas Regina Viarum in wijn-& klovengebied Ribeira Sacra (Galicië)

Ken jij het wijnhuis Bodegas Regina Viarum in wijn- en klovengebied Ribeira Sacra in het oosten van Galicië? Het wijnhuis is gelegen aan de Sil rivier en kijkt uit over op steile hellingen gelegen wijngaarden plus op een kronkelende rivier.  Hou je van wijnen, ga dan absoluut ook eens naar dit moderne en prachtig gelegen wijnhuis in Noord-Spanje!

Wijnhuis Bodegas Regina Viarum in de Ribeira Sacra (Galicië)

Met veel plezier vertel ik hier meer over het wijnhuis plus de omgeving ervan. Geniet ervan!

Bovendien liggen er ook een aantal heerlijke kleine hotels plus appartementen in de buurt van dit prachtig gelegen wijnhuis in de Ribeira Sacra:

De ligging van Bodegas Regina Viarum

Ingang Bodegas Regina Viarum (Amandi wijnstreek, Ribeira Sacra)

Bodegas Regina Viarum bevindt zich aan de noordkant van de Cañón del Sil (=Kloof van de Sil rivier) in het Amandi wijngebied rond het plaatsje Doade, een sub-wijngebied van de Ribeira Sacra wijnstreek, in de provincie Lugo.

Dit wijngebied was in de Romeinse tijd het centrum van wijnproductie in de Ribeira Sacra! De manier waarop de wijngaarden vandaag de dag gebouwd zijn, namelijk als terrassen langs de steile hellingen van de Sil rivier, dateert nog uit de Romeinse tijd.  Om de Romeinse wortels te eren, heeft Bodegas Regina Viarum daarom ook een Latijnse naam en zie je Romeinse ornamenten in de tuin van het wijnhuis...

Wijngaarden op de steile hellingen langs de Sil rivier (Ribeira Sacra)

Het wijnhuis ligt boven op een bergtop, waardoor het prachtig uitkijkt over de op de steile hellingen van de Sil rivier gelegen wijngaarden plus de Sil rivier, die overigens de grens vormt tussen de provincie Lugo en Ourense.

Als je goed kijkt, zie je ook dat de wijngaarden in stukken zijn opgedeeld en dat er een smal stuk dicht bij de rivier is waarop andere vegetatie groeit. Want de wijngaarden rond dit wijnhuis in misschien wel de mooiste wijnstreek van Galicië zijn in handen van veel kleine wijnboeren (vandaar ook bodegas en niet bodega). En van het onbewerkte stuk heeft de bodega tot nu toe niet de eigenaar kunnen vinden…

Terug naar boven>>

Rondleiding en wijnproeverij bij Regina Viarum

Wijnproeverij op terras van Bodegas Regina Viarum

Bodegas Regina Viarum is een nog vrij jong wijnhuis dat in 2016 gerenoveerd plus volledig aangepast is op bezoekers. Een rondleiding door Bodegas Regina Viarum begint in een ontvangstruimte die gemaakt is van de materialen voor een wijnvat, om vervolgens verder te gaan naar een filmzaal met groot ovaal scherm waarop een prachtige film over deze fascinerende wijnstreek in het noordwesten van Spanje getoond wordt.

Na afloop van de film wordt een van de zijwanden van de filmzaal aan de kant geschoven en sta je ineens oog in oog met de silos plus wijnvaten die in de wijnkelder van het wijnhuis staan!

Het zijn hoofdzakelijk silos, aangezien de meeste wijnen die het wijnhuis maakt jonge wijnen zijn die niet op vat komen te liggen. En dan vooral jonge rode wijn van de zogenaamde Mencía druif.

De rondleiding wordt afgesloten met een wijnproeverij in een bar plus bijbehorend terras die een spectaculair uitzicht over de wijngaarden plus de Cañon del Sil hebben. Wat heb ik hier genoten van het uitzicht plus van de heerlijke frisse wijnen!!

Tip! Iedere dag wordt er om 16.45 uur een Engelstalige rondleiding gegeven. Hiervoor dien je echter wel van tevoren per mail te reserveren.

Terug naar boven>>

De wijnwinkel van Bodegas Regina Viarum

Wijnen van Bodegas Regina Viarum in Noord-Spanje

Heb je geen tijd voor een rondleiding plus wijnproeverij bij Bodegas Regina Viarum, dan kun je in de winkel van het wijnhuis ook direct wijnen kopen. Zowel witte wijn plus mousserende wijn van de Godello of Albariño druif als rosé wijn plus rode wijn van de Mencía druif.

Bovendien kun je er ook heerlijke Galicische likeuren als licor de hierbas plus licor café kopen, die geproduceerd worden op het landgoed van Pazo de Villarei…

De wijnwinkel van Bodegas Viarum is van april t/m oktober dagelijks geopend van 11 tot 14 uur en van 16 tot 20 uur. Van november t/m maart is de wijnwinkel op maandag en dinsdag gesloten en sluit de winkel de andere dagen ’s avonds om 19 uur.

Terug naar boven>>

Bezienswaardigheden in omgeving Regina Viarum

Boottocht in de Ribeira Sacra

Vanuit Bodegas Regina Viarum kun je bovendien ook uitstekend de Cañón del río Sil (=Kloof van de Sil rivier) verkennen! Want in de directe omgeving van het wijnhuis kun je:

  • Vanaf 3 uitzichtpunten (Miradoiro do Souto Chao, Miradoiro Pena do Castelo en Miradoiro do Duque) de kloof van de Sil rivier bewonderen;
  • Een boottocht over de Sil rivier maken;
  • Per toeristentrein langs de op terrassen gebouwde wijngaarden aan de Sil rivier rijden;
  • Zien hoe traditionele Galicische wijnkannen gemaakt worden (bij landgoed Rectoral de Gundivos);
  • De Ruta do viño Ribeira Sacra, oftewel de wijnroute door de Ribeira Sacra, rijden;
  • In de zomer zwemmen in het publieke buitenzwembad van Sober (Piscina Pública de Sober).

Tip! Maak een bijzondere ervaring van je Galicië vakantie en laat je reis verzorgen door Bianca en Jorge van reisorganisatie Ontdek Galicië, want zij kennen de mooiste plekken in dit prachtige gebied in Noord-Spanje!

In persoonlijk overleg verzorgen zij vervoer, route, verblijf plus activiteiten. Bovendien geven zij een roadbook mee met uitgebreide informatie en tips over bezienswaardigheden, routes, restaurants etc. Neem vrijblijvend contact op met Ontdek Galicië>>

Terug naar boven>>

Hotels in omgeving Bodegas Regina Viarum

Hotel Palacio de Sober

Hotel Palacio de Sober in Ribeira Sacra del Sil

Een absoluut fantastisch hotel in de omgeving van Bodegas Regina Viarum in het zuidelijke deel van de Ribeira Sacra vind ik Palacio del Sober buiten het plaatsje Sober.

Dit luxe hotel in Noord-Spanje is gevestigd in een indrukwekkend paleis, dat het grootste burgergebouw van Galicië is.

Geniet er van de uitgebreide Spa, het uitstekende restaurant plus de tuinen die net als de rest van het hotel een oase van rust uitstralen...

Hotel Pazo Casa Grande do Rosende

Hotel Pazo Casa Grande do Rosende (Ribeira Sacra)

En mooi klein hotel op een kwartier rijden van Bodegas Regina Viarum dat zich bevindt in een pazo, het woonhuis van een edele, vind ik ook Casa Grande do Rosende in het gehucht Rosende.

Hier stap je werkelijk terug in de tijd! Het uit de zestiende eeuw daterende landhuis is tot het einde van de twintigste eeuw in handen van dezelfde familie geweest, de familie Días Varelas, en heeft de originele kookplaats, eetkamer plus bibliotheek behouden!

De klassiek ingerichte kamers hebben comfortabele bedden. Verder heeft dit kleine hotel in de Ribeira Sacra in Galicië een gezellige authentieke binnenplaats, een heerlijke tuin, een kleine wijngaard plus een heerlijk restaurant waar je iedere avond smult van lokale gerechten...

Hotel Rectoral de Castillón

Hotel Rectoral de Castillon (Ribeira Sacra del Miño)

Op een half uur rijden van Bodegas Regina Viarum ligt verder Rectoral de Castillón, ten noordwesten van de plaats Pantón. Dit kleinschalige hotel in Galicië is gevestigd in een voormalige pastorie uit de zeventiende eeuw en beschikt over comfortabele kamers met een warme klassieke inrichting. 

Van hieruit is het bovendien maar 10 minuten rijden naar Miradoiro Cabo do Mundo II, een uitzichtpunt dat prachtig uitkijkt over de Kloof van de Miño rivier in de Ribeira Sacra.

Hotel O Canto da Terra

Hotel O Canto da Terra (Ribeira Sacra, Galicië)

En dan is er nog Casa Rural O Canto da Terra, dat eveneens op een half uur rijden van wijnhuis Regina Viarum ligt. 

Het kleinschalige hotel heeft een warme comfortabele inrichting en bestaat uit vier 2/3-persoons kamers plus twee 2/4-persoons appartementen. Verder is er een leuke speelruimte voor kinderen plus een tuin met overdekte zandbak en zijn huisdieren op verzoek toegestaan.

Bovendien is dit hotel in Noord-Spanje gelegen aan de pelgrimsroute Camino del Invierno de Santiago naar Spanje's bekendste bedevaartsplaats Santiago de Compostela. En ligt er een Spa plus Golfbaan 1 kilometer verderop.

Terug naar boven>>

Appartementen dichtbij Bodegas Regina Viarum

Appartementen Casa Ferrador

Appartementen Casa Ferrador (Ribeira Sacra, Galicië)

Verblijf je liever in een appartement? Dan kan ik de vijf comfortabele en warm ingerichte appartementen van Casa Ferrador bij het plaatsje Belmonte warm aanbevelen!

Zeker als je met kinderen op vakantie naar Galicië gaat is deze Casa Rural in de Ribeira Sacra, die op 20 minuten rijden van wijnhuis Bodegas Regina Viarum ligt, een paradijsje!

Want in de grote tuin ligt niet alleen een overdekbaar buitenzwembad, maar ook een trampoline, een boomhut, een badminton-baan plus een minigolf-baan. En in het huis is er een recreatieruimte met tafelvoetbal, pingpong plus verschillende bordspellen...

Apartamentos Río Sil

Apartamentos Rio Sil (Ribeira Sacra)

Of kijk eens naar de appartementen van Apartamentos Río Sil, die eveneens gelegen zijn bij het plaatsje Belmonte, op 20 minuten rijden van Bodegas Regina Viarum.

In dit mooi opgeknapt landhuis in de Ribeira SacraJe kun je verblijven in een 2-persoons, 2/4-persoons of 4/6-persoons appartement. 

En verder is er in de tuin van het landhuis een overdekbaar buitenzwembad, een BBQ, een terras plus een traditionele hórreo (=graanschuur op poten).

Lees meer over Galicië

Terug naar boven>>