Sfeervolle vakantiehuizen in Extremadura (Midden Spanje)

Wat liggen er veel sfeervolle en mooi gelegen vakantiehuizen in Extremadura (Midden Spanje)! Midden in de natuur, in een klein authentiek dorpje of in een Middeleeuws stadje. 

De mooiste vakantiehuizen in deze onbekende regio in het binnenland van Spanje heb ik hier voor je op een rijtje gezet.

Hierbij heb ik de accommodaties ingedeeld in:

Let op: als een casa rural niet in zijn geheel, maar gedeeltelijk verhuurd wordt, dan noem ik de vakantiewoning een appartement.

Vakantiehuizen Midden Extremadura

Luxe vakantiebungalows in biosfeerreservaat Monfragüe

Ik ben helemaal weg van de landelijke vakantiehuizen op Finca las Abubillas in biosfeerreservaat Monfragüe! De comfortabele 2- en 4-persoons bungalows met gezamenlijk zwembad van de Nederlanders Elly en Gertjan liggen in een oase van rust. En vormen voor natuurliefhebbers én cultuurliefhebbers een ideale uitvalsbasis voor een vakantie in Extremadura.

Kleine vakantiehuizen aan rand natuurpark Monfragüe 

Aan de rand van natuurpark Monfragüe vind ik de wit-gele huisjes van Casa Rural Majalón, op het landgoed van een boerderij met paarden en koeien. Deze  4- en 6-persoons landelijke vakantiehuizen in Extremadura met gedeeld buitenzwembad vormen een perfecte uitvalsbasis om te wandelen en vogels te kijken in het Monfragüe park. Huisdieren zijn welkom.

4-persoons vakantiehuisjes midden in de natuur

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de natuur? Kijk dan eens naar de huisdier-vriendelijke huisjes van Finca La Macera in de gemeente Valencia de Alcántara. De warme, rustiek ingerichte natuurstenen vakantiehuizen in Extremadura met buitenzwembad liggen bij de Sierra de San Pedro (dichtbij Portugal), in een rustgevend boomrijk heuvellandschap.

6-persoons vakantiehuis in Montánchez

Ik ben op slag verliefd op Casa Rural El Fontano in het dorpje Montánchez! Op zijn natuurstenen binnenmuren, houten balken en gewelfde plafonds. En de warme, rustieke inrichting. Dit 6-persoons huisdiervriendelijk vakantiehuis in Extremadura ligt bovendien midden in het leefgebied van het Iberische varken (van de jamón ibérico). Tussen Cáceres en Mérida. 

Appartementen in Middeleeuwse binnenstad Cáceres

In een van de straatjes van de intact gebleven Middeleeuwse binnenstad van Cáceres in Extremadura vind ik de appartementen Cáceres Medieval. In een gerestaureerd gebouw uit de elfde eeuw. Deze comfortabele 2-tot 6-persoons appartementen in Midden Spanje zijn centraal gelegen. En zijn perfect voor een vakantie in Cáceres. Ook met hond.

Vakantiehuizen Extremadura Noord

Bijzondere 2/4-persoons vakantiehuizen in Jerte

Wil je bijzonder overnachten in Midden Spanje? Dat kan in de ronde, natuurstenen huisjes van Complejo rural los Chozos. Die liggen in het Middeleeuwse dorpje Jerte in de Jerte vallei. Deze 2-/4-persoons vakantiehuizen in het noorden van Extremadura zijn geïnspireerd op Keltische hutten en traditionele herdershuttenEn liggen in de buurt van natuurzwembadenHuisdieren zijn toegestaan.

2-persoons appartementen in Jerte

Of wat zeg je van de appartementen in Casa Bethona in Jerte in de Jerte vallei? Deze rustiek en warm ingerichte 2-persoons appartementen in Midden Spanje bevinden zich in een gerestaureerd zestiende eeuws huis. En vormen een prima uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Want in de directe omgeving kun je wandelen, fietsen, paardrijden, vissen en kanovaren.

2-persoons appartementen in Segura de Toro

Ben je op zoek naar een appartement in de Amroz vallei in het noorden van Extremadura? Kijk dan eens naar de rustieke en huisdiervriendelijke appartementen Las 4 Exquinas in Segura de Toro. Deze 2-persoons appartementen in Midden Spanje bevinden zich in een voormalige stal. In de omgeving kun je o.m. wandelen en zwemmen in natuurlijke zwembaden.

2-persoons vakantiehuizen in Las Hurdes

Ben je op zoek naar een gezellig vakantiehuis in Las Hurdes in het noordoosten van Extremadura? Kijk dan eens naar de natuur-stenen huisjes van La Portilla de Cabezo. De eenvoudige maar comfortabele 2- en 4-persoons landelijke vakantiehuizen zijn gebouwd  tegen een berghelling. In een bergachtige omgeving die ideaal is voor een actieve vakantie in Extremadura (NB. geen internet).

2/4-persoons appartementen in San Martín de Trevejo

En dan zijn er nog de landelijk gelegen appartementen Apartamentos Rurales a Fala, die ik gevonden heb in San Martín de Trevejo in de Sierra de Gata. Deze verzorgde en huisdiervriendelijke 2- en 4-persoons appartementen in het noordelijke deel van Extremadura bevinden zich in een natuurstenen huis. In een rustgevende natuurlijke omgeving.

4-persoons appartementen in Robledillo de Gata

Ook in het traditionele dorpje Robledillo de Gata in de Sierra de Gata in Midden Spanje heb ik prachtige appartementen in een natuurstenen huis gevonden: de Apartamentos Rurales La Solana. Deze 4-persoons appartementen met buitenzwembad in het noordelijke deel van Extremadura hebben een warme rustieke inrichting. Én.. de eerste ochtend krijg je  gratis ontbijt.

2/8-persoons vakantiehuizen in Baños de Montemayor

In het plaatsje Baños de Montemayor in de Ambroz vallei in het noorden van Extremadura kun je op het kleine vakantiepark Chozos Rurales el Solitario  ook bijzonder overnachten in nagebouwde stenen 'chozos'. De comfortabele 2- tot 8-persoons vakantiehuizen met gezamenlijk zwembad, restaurant, speeltuintje en BBQ-plek liggen dichtbij  thermale baden. En honden zijn welkom.

Andere sfeervolle accommodaties in Extremadura

Ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. De camino de Santiago naar Spaanse pelgrimsoord Santiago de Compostela

  Jan 24, 20 08:05 AM

  Volg een van de Camino de Santiago naar Spanje’s bekendste bedevaartsoord! Lees over pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela, georganiseerde caminoreizen e.m.

  Lees meer

 2. Trek je wandelschoenen aan en ga op wandelvakantie in Spanje!

  Jan 24, 20 04:33 AM

  Een wandelvakantie in Spanje brengt je naar plekken die met de auto onbereikbaar zijn. Lees meer over wandelroutes en georganiseerde wandelvakanties in Spanje.

  Lees meer

 3. Casa Valle de Oro – B&B, vakantiehuis en glamping in hartje Andalusië

  Jan 23, 20 07:01 AM

  Beleef bij Casa Valle de Oro een rustgevende vakantie bij Belgen in binnenland Andalusië! En geniet van een ontspan-/cultuur-/actieve vakantie in Zuid Spanje.

  Lees meer