Conquistadores stad Trujillo in Extremadura (Midden Spanje)

Een bezoek aan Trujillo mag in mijn ogen niet ontbreken als je op vakantie in Extremadura in Midden Spanje bent! Het historische stadje was de geboorteplaats van Pizarro en andere conquistadores. Die in de zestiende eeuw rijk terugkwamen uit Amerika en hun dorp omtoverden in een welvarende stad.

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Ik heb hier de mooiste bezienswaardigheden in Trujillo voor je op een rijtje gezet. En geef vakantietips voor deze conquistadores stad in Midden Spanje. Over onder meer kleinschalige hotels in Trujillo en karakteristieke vakantiehuizen in de buurt van Trujillo.

Mooiste bezienswaardigheden Trujillo

Kasteel van Trujillo

Het kasteel van Trujillo, dat boven op een heuvel ligt en al van heinde en verre te zien is, is in de negende eeuw door Moren gebouwd. Bovenop de resten van een Romeinse vesting.

Een kasteel kun je het eigenlijk niet noemen. Want het gigantische bouwwerk bestaat bijna alleen uit een grote binnenplaats met eromheen dikke hoge muren (en ervoor nog een wat lagere ommuring). Van waaruit soldaten konden verdedigen en al vroeg indringers konden zien.

Maquette van Kasteel van Trujillo
Toegangspoort tot kasteel van Trujillo in Extremadura
Deel van muren van fort van conquistadores stad Trujillo in Midden Spanje

Op de binnenplaats van het fort is verder nog een aljibe (=Arabische wateropslagplaats) te vinden. En een toren uit de 16e eeuw. Met hierin de kapel van de Virgen de la Victoria (=Maagd van de Overwinning), de beschermheilige van de stad.

Ik noem deze bezienswaardigheid in Trujillo als eerste, omdat ik het fort een perfect begin van een bezoek aan deze conquistadores stad in Midden Spanje vindt. Vanaf de hoge muren van het fort heb je namelijk een fantastisch uitzicht over de stad en de verre omgeving. En kun je je goed oriënteren.

Let op: Het fort van Trujillo is tussen 14 en 16 uur gesloten.

Ommuurde historische binnenstad van Trujillo

De mooiste bezienswaardigheid van Trujillo vind ik zelf de historische binnenstad. Die omgeven wordt door een stadsomwalling met zes oude toegangspoorten (als ik goed geteld heb). Je vindt er smalle kronkelige straatjes, paleizen, kerken en andere indrukwekkende bouwwerken. Die veelal gebouwd zijn in de zestiende eeuw. Toen personen als Francisco Pizarro (veroveraar van Peru en het Inca rijk) en Francisco de Orellana (ontdekker van de Amazone), met handen vol geld uit Amerika naar hun geboortedorp terugkeerden. En er paleizen, kerken en meer bouwden.

Santa Maria la Mayor kerk in Trujillo (Extremadura)
Een van oude toegangspoorten tot Trujillo (Midden Spanje)
Indrukwekkende begraafplaats van Trujillo - gedeeltelijk in vervallen kerk!

In het oude stadscentrum van deze conquistadores (=veroveraars) stad in Extremadura bevinden zich o.a. het museum-huis van Pizarro (=Casa-museo de los Pizarro), de Santa Maria La Mayor kerk en de begraafplaats (=cementerio) van Vera Cruz.

Tip! Volg vanaf het fort de binnenkant van de oude stadsomwalling! En neem bij de toegangspoorten tot de oude stad even een kijkje buiten de omwalling.

Bij de omwalling bij de begraafplaats is er een trap omhoog. En heb je een fantastisch uitzicht op de indrukwekkende begraafplaats van Trujillo, die zich gedeeltelijk in een vervallen kerk bevindt.

Plaza Mayor van Trujillo

En dan is er nog de Plaza Mayor, net buiten de oude stadsomwalling. Een bezienswaardigheid in Trujillo waar je niet omheen kunt. 

Op dit prachtige plein staat een indrukwekkend bronzen standbeeld van conquistador Francisco Pizarro. En bevinden zich de San Martin kerk en paleizen van verschillende conquistador families. O.a. het Palacio del marqués de la Conquista, dat door de schoonzoon van Pizarro gebouwd is. 

Plaza Mayor van Trujillo (Extremadura) gezien vanaf het fort
Standbeeld van conquistador Pizarro op Plaza Mayor Trujillo

De Plaza Mayor van Trujillo is een leuke plek om een hapje te eten (bijvoorbeeld in restaurant Bizcocho of El Corral del Rey).

En wil je meer informatie over dit idyllische stadje ten zuidwesten van Madrid, dan kun je binnenlopen bij de toeristeninformatie op de Plaza Mayor (links naast de trappen die omhoog gaan naar de ommuurde stad en het fort).

Vakantietips Trujillo

Hier vind je tips over:

Charmante hotels in Trujillo

Hotel Casa de Orellana in Trujillo

Niet alleen de buitenkant, maar ook het hele interieur van hotel Casa de Orellana in de oude binnenstad van Trujillo voert me terug naar de zestiende eeuw! Alleen hiervoor krijgt dit romantisch hotel in Extremadura al uitmuntend van mij! Bovendien is dit hotel met buitenzwembad het geboortehuis van Orellana, de ontdekker van de Amazone in Zuid Amerika. Een absolute topper voor een vakantie in Trujillo!

Boetiekhotel Posada dos Orillas in Trujillo

Wat een gezellige en warme sfeer ademt hotel Posada dos Orillas in de oude binnenstad van Trujillo uit! Dit klassiek ingerichte boetiekhotel in Extremadura is gevestigd in een zestiende eeuws herenhuis. En maakt deel uit van een heel netwerk aan paleizen, herenhuizen, kloosters en kerken die in die eeuw door Francisco Pizarro en andere conquistadores in deze historische stad in Midden Spanje gebouwd zijn.

Paleishotel Palacio de Santa Maria in Trujillo

Of wat zeg je van Eurostars hotel Palacio de Santa Maria in het historische centrum van conquistadores stad Trujillo? Dat gevestigd is in een paleis uit de zestiende eeuw? Dit modern ingerichte comfortabele hotel in Extremadura heeft prachtig uitzicht op de Plaza Mayor aan de ene kant en het kasteel aan de andere kant. En heeft een heerlijk buitenzwembad op het dak.

Palacio Chaves hotel in Trujillo

Een ander prachtig hotel voor een vakantie in Trujillo vind ik het Palacio Chaves Hotel, dat zich bevindt in het paleis van conquistador familie Chaves. Je voelt je meteen thuis in dit gastvriendelijke charmante hotel met buitenzwembad in het oude stadscentrum van Trujillo! En hebt het idee dat je verblijft in een museum uit de zestiende eeuw… O ja, huisdieren zijn toegestaan.

Parador hotel van Trujillo

En dan is er nog het Parador hotel van Trujillo, in het voormalige klooster van Santa Clara. Het hotel bevindt zich net buiten het historische centrum van Trujillo, op een paar minuten lopen van de Plaza Mayor. Het hotel heeft een buitenzwembad en restaurant met uitstekende keuken. En parkeergelegenheid. Wat handig is als je met de auto op vakantie naar Trujillo komt.

Kloosterhotel Izán Trujillo

Een ander charme hotel in Trujillo dat zich bevindt in een voormalig klooster is tenslotte hotel Izan Trujillo. Het in barokke stijl ingerichte 4-sterren hotel ligt aan een gezellig pleintje, net buiten het historische centrum van deze conquistadores stad in Extremadura, op 5min lopen van de Plaza Mayor. En heeft een buitenzwembad, lekker restaurant en ondergrondse parkeergarage (ca. €15 per dag).

Vakantiehuizen in de buurt van Trujillo

Vakantiehuizen op Nederlandse Finca las Abubillas

Op 20min rijden van Trujillo liggen de 5 landelijke vakantiehuizen van Finca las Abubillas. Comfortabele en karakteristieke vakantiehuizen met Nederlandse eigenaren. Die liggen in een oase van rust. En omringd worden door eeuwenoude steeneiken. Een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. En een ideale uitvalsbasis voor een vakantie in Extremadura.

Parkeren in Trujillo

Als je met de auto naar Trujillo komt, raad ik je aan om de auto buiten het oude stadscentrum te parkeren. Want de oude binnenstad van de conquistadores stad in Midden Spanje bestaat uit smalle kronkelende straatjes. 

Er is een betaalde parkeergarage op een paar minuten lopen van de Plaza Mayor (Parking Centro Trujillo in de Calle de los Pardos 3).

Maar je kunt de auto ook parkeren op de parkeerplaats van supermarkt Leclerc (Avenida Extremadura 15). Van hieruit is het 10 minuten lopen naar de Plaza Mayor (heuvel op, in de richting van het fort).

Met de bus naar Trujillo

Neem je de bus naar Trujillo (bijvoorbeeld vanuit Madrid, Cáceres of Mérida), dan kom je aan bij het busstation van Trujillo (Avenida de Extremadura).

Het busstation ligt naast de gigantische graansilo van Trujillo, aan de voet van de historische stad. Van hieruit is het 10min lopen tot de Plaza Mayor (neem de straat rechts van het grote gebouw met de tekst “Piensos Teca” en ga van hieruit altijd rechtdoor).

Trujillo tijdens vakantie Extremadura

Je kunt een bezoek aan conquistadores stad Trujillo prima combineren met een vakantie in Extremadura! Bezoek bijvoorbeeld ook de steden Cáceres en Mérida. En verken het Monfragüe park. 

Uitgebreide informatie en tips over wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Extremadura.
Nieuwe pagina's

 1. Fietsroutes in Spanje: voor ieder wat wils

  Jul 01, 20 11:53 AM

  Informatie en tips over fietsroutes in Spanje: lichte én zware fietsroutes over geasfalteerde wegen of hobbelige natuurpaden.

  Lees meer

 2. Bekende én onbekende steden die leuk zijn voor een stedentrip Spanje

  Jul 01, 20 04:19 AM

  Zin in een stedentrip Spanje? Lees welke prachtige bekende én onbekende steden je kunt ontdekken! Barcelona, Madrid, Valencia en meer

  Lees meer

 3. Wandelroutes in Spanje: eeuwenoude veepaden en omgebouwde spoorlijnen

  Jun 30, 20 09:32 AM

  Informatie en tips over wandelroutes in Spanje: welke soorten zijn er, hoe worden ze aangegeven en hoe vind je ze?

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder