Finca el Azahar: Agriturismo op olijfgaard in Extremadura

Finca el Azahar is een oude olijfgaard op het platteland van Extremadura waar tot 1980 nog olijfolie gemaakt is. Tegenwoordig is deze door olijfbomen en andere fruitbomen omgeven boerderij in Midden-Spanje echter een prachtig kleinschalig hotel met buitenzwembad, grote tuin plus restaurant, dat ook als vakantiehuis gehuurd kan worden.

Casa Rural Finca el Azahar bij Trujillo (Extremadura)

Dus hou je van rust en wil je bijzonder overnachten in een historisch gebouw? Dan kan ik een verblijf op Finca el Azahar van harte aanbevelen!

Voor een wandel- of fietsvakantie, een kindervakantie, een sterren- of vogelkijkvakantie of een cultuurvakantie…

Lees hier meer over deze bijzondere overnachting in de provincie Cáceres (Extremadura, Midden-Spanje):

Rustgevend klein hotel

Het zwembad van Finca el Azahar in de provincie Cáceres (Extremadura)

De in de buurt van Trujillo gelegen Finca el Azahar is in 2020 grondig gerenoveerd en omgetoverd tot agriturismo, waarbij veel originele elementen echter behouden zijn gebleven. Het kleinschalige hotel telt nu vier heerlijk comfortabele ruime en lichte 2- tot 4-persoons kamers in landelijke stijl, die ieder een slaapkamer, woonkamer, badkamer plus eigen terras/balkon hebben. Plus een 2- tot 5-persooons suite met 2 slaapkamers.

En in de grote groene tuin van de boerderij bevindt zich tegenwoordig een heerlijk buitenzwembad.

Algemene ruimte in vroegere olijvenperserij van Finca el Azahar

Verder doet de ruimte waarin vroeger de olijven geperst werden tegenwoordig dienst als algemene ruimte en is een oude stal veranderd tot eetruimte waar nu ontbijt plus avondeten geserveerd worden.

Dus ook al is de finca tegenwoordig niet langer een olijvenperseriij, je proeft er wél nog het verleden van de boerderij. Aan de buitenkant wordt de boerderij bovendien nog steeds omringd door vele olijfbomen, die een bijzondere, rustgevende sfeer scheppen.

*Tips*

  1. Voor baby’s en kleine kinderen t/m 2 jaar kan er gratis een babybedje bijgezet worden.
  2. Op één kamer mag een hond mee op vakantie komen.
  3. Ga je overdag op stap? Je kunt bij Finca el Azahar ook een picknick als lunch bestellen!

Terug naar boven>>

Vakantiehuis voor 6 tot 21 personen

Ruime kamer in Finca el Azahar (Extremadura, Midden-Spanje)

Wil je met een grotere groep op vakantie naar Spanje gaan, dan is het ook mogelijk om Casa Rural Finca el Azahar in zijn geheel of gedeeltelijk als vakantiehuis te huren.

Je kunt dan óf 3 kamers voor 6 tot 12 personen huren óf alle 5 de kamers voor 10 tot 21 personen.

In beide gevallen mag je zowel de keuken binnen als de buitenkeuken gebruiken.

Terug naar boven>>

De omgeving van Finca el Azahar

Standbeeld van Pizarro in conquistadores stad Trujillo (Extremadura)

Finca el Azahar is gelegen op het uitgestrekte, bergachtige platteland van de provincie Cáceres (regio Extremadura), in een omgeving die niet alleen uitnodigt tot wandelen of fietsen, maar waarin je ook fantastisch kunt sterren of vogels kijken. Dat laatste kan zeker ook in de nabijgelegen Sierra de Cabezas de Águila plus in nationaal park Monfragüe, dat ligt op een uur rijden van deze agriturismo in Midden-Spanje.

Daarnaast kun je vanuit Finca el Azahar ook prachtige plaatsen als Trujillo, Cáceres plus het klooster van Guadalupe bezoeken, die tussen een kwartier en een uur rijden van de boerderij liggen.

Conclusie

Finca el Azahar is een heerlijke bestemming voor een actieve vakantie in Midden-Spanje! Bovendien is het een prima uitvalsbasis voor een autovakantie in Extremadura.

En doordat de kamers er zo ruim zijn en er ook veel plek in de tuin met zwembad is, kun je er ook heerlijk met kinderen op vakantie komen!

Finca el Azahar boeken

Heb je zin gekregen in een vakantie op Finca el Azahar? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Terug naar boven>>