De mooiste najaarsreizen naar Spanje van Ardanza Reizen

Ben je van plan om dit najaar op vakantie naar Spanje te gaan? Goed plan! Want terwijl het in Nederland alweer koud en nat wordt, kun je in Spanje nog volop genieten van de zon. De temperaturen zijn ideaal om wandelingen in prachtige natuurparken te maken of steden en dorpjes te bezoeken. En de drukte van het hoogseizoen is voorbij. Waardoor er veel minder rijen bij musea en andere attracties zijn. En het personeel in hotels en restaurants meer tijd voor je heeft.

LET OP: Spanje begint vanaf 1 juli weer toeristen toe te laten. Net als in Nedderland en België gelden er dan nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen. Lees meer>>

Hier vind je de mooiste najaarsreizen naar Spanje van de kleine Nederlandse reisorganisatie Ardanza Reizen. Boek je voor 15 september aanstaande een van deze Spanje rondreizen, dan ontvang je bovendien een mooi cadeau. 

8-daagse rondreis Sevilla & Costa de la Luz

Een van mijn favoriete reizen van Ardanza Reizen is de 8-daagse rondreis Sevilla en de Costa de la Luz. Waarbij je naast Spanje’s Flamenco stad ook Jerez de la FronteraCádizTarifa, idyllische witte bergdorpjes en natuurpark Doñana bezoekt. Maak de reis compleet met een walvis-/dolfijnexcursievogelkijkexcursiesherryproeverij of kleinschalig Flamenco optreden.

8-daagse rondreis Cádiz & Costa de la Luz

Een andere prachtige rondreis van Ardanza Reizen vind ik de 8-daagse rondreis Cádiz, bergen en zee. Naar Europa’s oudste stad, natuurgebied Sierra de Grazalema (heerlijk wandelgebied) en de Costa de la Luz met zijn idyllische witte dorpjes en Romeinse nederzetting Bolonia. Ook hier kan Ardanza  zorgen voor unieke ervaringen als een vogelkijkexcursie of sherry proeverij.

8 daagse rondreis Sevilla, Córdoba en Granada

Maar je kunt met Ardanza ook een individuele rondreis langs de Moorse Koningssteden Sevilla, Córdoba en Granada maken. Tijdens deze 8-daagse Fly Drive vakantie in Andalusië ontdek je beroemde Moorse monumenten als het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba en de Giralda en het Alcázar in Sevilla. Plus kalifaatstad Medina Azahara.

8-daagse rondreis Málaga, bergen en Caminito del Rey

Heb je de drie bekendste steden van Andalusië al gezien? Maak dan een 8-daagse najaarsreis naar de verrassende stad Málaga en zijn omgeving. Met witte dorpen als Ronda en Zahara de la Sierra. En natuurgebieden als El Torcal, de Sierra de Grazalema en de Sierra de las Nieves. Een perfecte bestemming voor een actieve autovakantie met talrijke wandel- en fietsmogelijkheden.

15-daagse rondreis Cultuur & Natuur Andalusië

Of kies ervoor om tijdens je najaarsvakantie in Zuid Spanje een bezoek aan de steden Córdoba, Sevilla en Granada te combineren met een bezoek aan de minder bekende steden Cádiz, Jerez de la Frontera en Tarifa. Daarnaast kun je tijdens deze 15-daagse rondreis door Andalusië van Ardanza witte dorpen als Grazalema en Vejer de la Frontera verkennen, op dolfijnexcursie gaan en genieten van ongerepte witte zandstranden aan de Costa de la Luz.

8-daagse rondreis Cultuur & Natuur Valencia

Wil je een georganiseerde najaarsreis door de regio Valencia maken, dan is de 8-daagse cultuur- en natuurrondreis door de regio Valencia van Ardanza iets voor jou. Tijdens deze Fly Drive vakantie breng je een bezoek aan de fascinerende stad Valencia én aan het ruige bergachtige achterland. Waar Moorse invloeden tot op de dag van vandaag te zien zijn.

Cadeau bij najaarsreis van Ardanza

Als je vóór 15 september 2019 een van deze najaarsreizen naar Spanje bij Ardanza boekt, ontvang je bovendien een mooi cadeau om extra te genieten van je Spanje vakantie! Je kunt kiezen uit de volgende cadeaus:

 1. Capitool Reisgids - een rijk geïllustreerde reisgids van Spanje of Andalusië.
 2. “De omweg naar Santiago” van Cees Nooteboom - een prachtig Nederlandstalig  reisboek.
 3. Jaarabonnement op ESpanje + pinchos kookboek – een glossy tijdschrift over Spanje; en een receptenboek met overheerlijke kleine hapjes.

Reisperiode najaarsreizen Ardanza

De reisperiode van deze najaarsreizen naar Spanje van Ardanza is van september t/m december 2019.

Hoe boek ik Spanje najaarsreis van Ardanza?

Op de website van Ardanza vind je meer informatie over de afzonderlijke Spanje reizen. Via het aanvraagformulier bij iedere reis kun je vervolgens een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen. En ontvang je binnen enkele werkdagen een offerte van Ardanza (bij een reis op maat neemt de reisorganisatie eerst contact met je op).

Om het cadeau te kunnen ontvangen, vul je op het aanvraagformulier de code NAJAAR2019 in. En bij het boeken van de reis geef je aan welk cadeau je kiest.
Nieuwe pagina's

 1. Op vakantie naar Asturië: Costa Verde en achterliggend berglandschap

  May 29, 20 05:43 AM

  Kom in de stemming voor een vakantie naar Asturië in Noord-Spanje met mijn tips over bezienswaardigheden, sfeervolle accommodaties en georganiseerde reizen.

  Lees meer

 2. Charmante hotels aan de Costa Verde in Asturië (Noord-Spanje)

  May 27, 20 10:47 AM

  Mijn favoriete hotels aan kust en in binnenland van Asturië (Noord-Spanje): kleinschalige hotels, luxe hotels, kinderhotels en hotels waar honden welkom zijn.

  Lees meer

 3. Spanje’s heropening voor toeristen na de Corona-lockdown

  May 26, 20 10:45 AM

  Hoe weet je of de plek waar jij naar op vakantie wilt in Spanje weer toeristen toelaat na de Coronalockdown? En welke coronamaatregelen er gelden? Lees meer...

  Lees meer