Een actieve vakantie in Andalusië met Van Dam Outdoor

Al eens gedacht aan een actieve vakantie in Andalusië? Met Van Dam Outdoor, dat gevestigd is in de Sierra de las Nievesop minder dan 1,5 uur rijden van vliegveld Málaga, kun je onder professionele Nederlandstalige begeleiding mountainbiken, wandelen, rotsklimmen en meer.

De Nederlanders Bert en Grietje van Van Dam Outdoor organiseren activiteiten met professionele Nederlandstalige begeleiding als klimmen, canyoning of mountainbiken in het binnenland van de provincie Málaga.

Daarnaast organiseren zij actieve vakanties voor volwassenen, gezinnen én jongeren: gevarieerde outdoor vakantiesMTB-vakanties en yogavakanties in groepsverband plus individuele MTB-vakanties.  

Met veel plezier vertel ik hier meer over dit Nederlandse outdoor bedrijf en over de activiteiten plus actieve vakanties die het organiseert:

NB. De vakanties van Van Dam Outdoor zijn in principe vakanties van 6 dagen met verblijf in een 1-/2-persoons kamer of een gedeelde 4/5-persoons kamer in het huis van Grietje en Bert, waarbij 3 maaltijden inclusief zijn (lunch is lunchpakket; en ’s avonds kook je samen).

Bert en Grietje maken echter ook graag een vakantie op maat voor je waarbij je zelf het aantal dagen, de activiteiten plus je slaapplek bepaalt.

Afwisselende outdoor vakanties

rots klimmen Spanje met Van Dam Outdoor

Wil jij tijdens je vakantie in Andalusië op verschillende manieren buiten actief bezig zijn? Dan is een outdoor vakantie van Van Dam Outdoor allicht iets voor jou!

Want tijdens een Outdoor vakantie beleef je de Sierra de las Nieves en zijn omgeving op talrijke verschillende manieren: op de fiets (=MTB), al wandelend, via rotsklimmen, via een survival run en meer.

Grietje en Bert van Van Dam Outdoor organiseren specifieke single reizengezinsvakanties (kinderen vanaf 12 jaar) én jongerenvakanties (jongeren van 14 t/m 18 jaar).

Terug naar boven>>

MTB-vakanties Sierra de las Nieves

mountainbike vakantie Spanje met Van Dam Outdoor

Wat ik zo gaaf vind aan de mountainbike vakanties bij Van Dam Outdoor is, dat het bedrijf flexibele fietsvakanties voor alle niveaus kan verzorgen voor zowel beginners als ervaren mountainbikers.

Je kunt hierbij kiezen of je alleen op pad gaat (met GPS) of onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige instructeur. En of je je eigen fiets mee op vakantie neemt of dat je liever een goede kwaliteit mountainbike huurt.

Bovendien kun je kiezen of je dagtochten wilt maken in en rond de Sierra de las Nieves of dat je een trektocht wil maken vanuit de Sierra de las Nieves naar Tarifa.

Terug naar boven>>

Actieve yogavakanties

yogavakantie Spanje met Van Dam Outdoor

Hou je van yoga, maar ook van lekker actief buiten bezig zijn? Dan is een yogavakantie bij Van Dam Outdoor allicht iets voor jou.

Wat je precies wilt doen buiten de yoga-uren, mag je zelf beslissen.

Want er is een yogavakantie die yoga combineert met wandelen, een yogavakantie die yoga combineert met een variatie van outdoor activiteiten én een yogavakantie die yoga combineert met vitaliteit / fitness...

Terug naar boven>>

Losse activiteiten Van Dam Outdoor

survival run Spanje met Van Dam Outdoor

Maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens je vakantie in Andalusië een of meer losse activiteiten in het achterland van de Costa del Sol bij het Nederlandse outdoorbedrijf te boeken.

Zo kun je komen survivallen op de survival baan van Van Dam Outdoor of een adventure run door Sierra de las Nieves maken (met Nederlandse opdrachten onderweg).

En daarnaast organiseert het Nederlandse bedrijf activiteiten als:

  • rots klimmen (met Nederlandse instructeur);
  • mountainbiken (met Nederlandse instructeur of alleen met GPS);
  • wandelen (o.a. de Caminito del Rey)
  • canyoning (met Nederlandse instructeur);
  • bootcamp (met Nederlandse instructeur).

Ria's tip: Je kunt met Van Dam Outdoor ook klimmen, MTB-en of wandelen in de omgeving van El Chorro en Ardales, waarin zich o.a. de beroemde Caminito del Rey bevindt.

Terug naar boven>>

Professionele Nederlandse begeleiding

Van Dam Outdoor wordt gerund door Bert en Grietje. Twee actieve Nederlanders, die verliefd op dit gebied in Andalusië werden toen Grietje er op yoga-retreat was. Daarom verplaatsten zij het Outdoor bedrijf dat Bert in Nederland runde naar Zuid-Spanje. 

Bert is professionele MTB-instructeur, survival trainer en kliminstructeur. Grietje is kliminstructeur. En heeft lange ervaring als docent en leerlingbegeleider.

Als je een activiteit of actieve vakantie bij Van Dam Outdoor boekt, ben je dus verzekerd van professionele Nederlandstalige begeleiding.

Ligging Van Dam Outdoor

Het Nederlandse Outdoor bedrijf bevindt zich 5 kilometer buiten het dorpje El Burgo, op 75 minuten rijden van vliegveld Málaga, aan de noordrand de Sierra de las Nieves. Een uitgestrekte natuurgebied in de provincie Málaga met bergen, kloven, rivieren en meer. 

Het door bossen omgeven huis van Bert en Grietje, van waaruit de activiteiten van Van Dam Outdoor georganiseerd worden, staat in een olijfboomgaard en kijkt uit op de rotsen bij El Chorro (het beginpunt van de Caminito del Rey). 

Het is het makkelijkst te bereiken per auto, maar er rijdt ook een bus naar El Burgo, waar Bert of Grietje je dan op komen halen. Of de Nederlanders kunnen een taxi voor je regelen (enkele rit vanaf vliegveld Málaga is ca. €100).

Conclusie

Ik vind de outdoor activiteiten en actieve vakanties van Van Dam Outdoor ideaal voor een actieve vakantie in Andalusië, want:

  • het aanbod is zeer divers;
  • de activiteiten en vakanties zijn voor alle niveaus;
  • je krijgt professionele Nederlandstalige begeleiding;
  • er zijn speciale single reizen, jongeren- en gezinsvakanties.

Contact Van Dam Outdoor

Wil je meer weten over een activiteit of actieve vakantie bij Van Dam Outdoor in Andalusië? Vul dan onderstaand contactformulier in. Grietje en Bert nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Terug naar boven>>