Een actieve vakantie in Andalusië met Van Dam Outdoor

Al eens gedacht aan een actieve vakantie in Andalusië? Met Van Dam Outdoor, dat gevestigd is in de Sierra de las Nievesop minder dan 1,5 uur rijden van vliegveld Málaga, kun je onder professionele Nederlandstalige begeleiding mountainbiken, wandelen, rotsklimmen en meer.

Het Nederlandse bedrijf organiseert zowel losse activiteiten als complete MTB-, yoga- en andere outdoor vakanties in en rond dit prachtige natuurgebied in Zuid-Spanje. En doet dit voor volwassenen, gezinnen én jongeren.

Zolang we door Corona niet kunnen reizen, kun je bij Van Dam Outdoor:

 1. 10% boekingskorting krijgen; plus garantie dat boeking in voucher (onbepaalde tijd geldig) omgezet wordt als je toch nog niet mag reizen op het moment van jouw vakantie/activiteit bij Van Dam Outdoor.
 2. Nu reserveren en pas betalen wanneer het zeker is dat je mag reizen.

Lees hier meer over de outdoor activiteiten en actieve vakanties van Van Dam Outdoor in Andalusië:

Actieve Vakanties bij Van Dam Outdoor

Het Nederlandse Outdoor bedrijf organiseert verschillende soorten actieve vakanties in Andalusië: 

Aangezien de actieve vakanties van Van Dam Outdoor bedoeld zijn voor iedereen, organiseert het Nederlandse bedrijf ook specifieke single reizen, gezinsvakanties (kinderen vanaf 12 jaar) en jongerenvakanties (jongeren van 14 t/m 18 jaar).

MTB-vakanties bij Van Dam Outdoor

mountainbike vakantie Spanje met Van Dam Outdoor

Wat ik zo gaaf vind aan de mountainbike vakanties bij Van Dam Outdoor is, dat het bedrijf flexibele fietsvakanties voor alle niveaus kan verzorgen. Voor zowel beginners of ervaren mountainbikers.

Waarbij je niet alleen kunt kiezen of je alleen op pad gaat (met GPS) of onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige instructeur. Maar ook of je je eigen fiets mee op vakantie neemt of dat je liever een goede kwaliteit mountainbike huurt.

Bovendien kun je kiezen of je dagtochten wilt maken in en rond de Sierra de las Nieves. Of dat je een trektocht wil maken vanuit de Sierra de las Nieves naar Tarifa.

Yogavakanties bij Van Dam Outdoor

yogavakantie Spanje met Van Dam Outdoor

Hou je van yoga, maar ook van lekker actief buiten bezig zijn? Dan is een yogavakantie bij Van Dam Outdoor allicht iets voor jou.

Wat je precies wilt doen buiten de yoga-uren, mag je zelf beslissen.

Want er is een yogavakantie die yoga combineert met wandelen, een yogavakantie die yoga combineert met een variatie van outdoor activiteiten én een yogavakantie die yoga combineert met vitaliteit/fitness...

Outdoor vakantie bij Dan Dam Outdoor

rots klimmen Spanje met Van Dam Outdoor

Tijdens een Outdoor vakantie bij Van Dam Outdoor beleef je de Sierra de las Nieves en zijn omgeving op talrijke verschillende manieren: op de fiets (=MTB), al wandelend, via rotsklimmen, via een survival run en meer.

Ideaal dus voor als je op verschillende manieren buiten actief bezig wilt zijn tijdens je vakantie in Andalusië. Alleen, met een groep vrienden, met je gezin of anders...

Ria's tip: Je kunt met Van Dam Outdoor ook klimmen, MTB-en of wandelen in de omgeving van El Chorro en Ardales, waarin zich o.a. de beroemde Caminito del Rey bevindt.

Vakantie op maat bij Van Dam Outdoor

actieve gezinsvakantie Spanje met Van Dam Outdoor

De actieve vakanties van Van Dam Outdoor zijn in principe vakanties van zes dagen.

Waarbij je verblijft in een 1-/2-persoons kamer of een gedeelde 4/5-persoonskamer in het huis van Grietje en Bert.

En waarbij drie gezonde maaltijden inclusief zijn (lunch is lunchpakket; en ’s avonds kook je met elkaar).

Maar Bert en Grietje van Van Dam Outdoor maken ook graag een vakantie in Andalusië op maat voor je.

Losse activiteiten Van Dam Outdoor

survival run Spanje met Van Dam Outdoor

Maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens je vakantie in Andalusië één of meer dagen lekker actief buiten bezig te zijn in het achterland van de Costa del Sol.

Zo kun je komen survivallen op de survival baan van Van Dam Outdoor.

Of een adventure run door Sierra de las Nieves maken (met Nederlandse opdrachten onderweg).

En daarnaast organiseert het Nederlandse bedrijf activiteiten als:

 • rots klimmen (met Nederlandse instructeur);
 • mountainbiken (met Nederlandse instructeur of alleen met GPS);
 • wandelen (o.a. de Caminito del Rey)
 • canyoning (met Nederlandse instructeur).

Professionele Nederlandse begeleiding

Van Dam Outdoor wordt gerund door Bert en Grietje. Twee actieve Nederlanders, die verliefd op dit gebied in Andalusië werden toen Grietje er op yoga-retreat was. Daarom verplaatsten zij het Outdoor bedrijf dat Bert in Nederland runde naar Zuid-Spanje. 

Bert is professionele MTB-instructeur, survival trainer en kliminstructeur. Grietje is kliminstructeur. En heeft lange ervaring als docent en leerlingbegeleider.

Als je een activiteit of actieve vakantie bij Van Dam Outdoor boekt, ben je dus verzekerd van professionele Nederlandstalige begeleiding.

Ligging Van Dam Outdoor

Het Nederlandse Outdoor bedrijf bevindt zich 5 kilometer buiten het dorpje El Burgo, op 75 minuten rijden van vliegveld Málaga, aan de noordrand de Sierra de las Nieves. Een uitgestrekte natuurgebied in de provincie Málaga met bergen, kloven, rivieren en meer. 

Het door bossen omgeven huis van Bert en Grietje, van waaruit de activiteiten van Van Dam Outdoor georganiseerd worden, staat in een olijfboomgaard en kijkt uit op de rotsen bij El Chorro (het beginpunt van de Caminito del Rey). 

Het Nederlandse Outdoor bedrijf is het makkelijkst te bereiken per auto. Maar er rijdt ook een bus naar El Burgo. Waar Gert of Grietje je dan op komen halen. Of de Nederlanders kunnen een taxi voor je regelen (enkele rit vanaf vliegveld Málaga is ca. €100).

Conclusie

Ik vind de outdoor activiteiten en actieve vakanties van Van Dam Outdoor ideaal voor een vakantie in Andalusië, want:

 • het aanbod is zeer divers;
 • de activiteiten en vakanties zijn voor alle niveaus;
 • je krijgt professionele Nederlandstalige begeleiding;
 • er zijn speciale single reizen, jongeren- en gezinsvakanties.

Meer weten?

Wil je meer weten over een activiteit of actieve vakantie bij Van Dam Outdoor in Andalusië? Vul dan onderstaand contactformulier in. Grietje en Bert nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Een vakantie Santiago de Compostela: Spanje's bekendste pelgrimsoord

  Sep 16, 21 04:10 AM

  Proef tijdens je vakantie in Santiago de Compostela (Noord-Spanje) de bijzondere pelgrimssfeer en dwaal rond door smalle straten met gezellige pleinen en meer.

  Lees meer

 2. De marmersteengroeven van Macael in de provincie Almería (Andalusië)

  Sep 14, 21 09:08 AM

  Ken jij de marmer van Macael? Rond dit dorp in de provincie Almería wordt al ruim 2.000 jaar marmer gewonnen! Ligging| bezienswaardigheden| accommodaties

  Lees meer

 3. Waterpret in de meren en watervallen van Anna (Valencia)

  Sep 14, 21 07:20 AM

  Rond het plaatsje Anna in het binnenland van Valencia kun je in de zomer zwemmen in verschillende bronnen, meren en watervallen. Lees meer op Spanje voor Jou.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder