VanDamOutdoor: actieve vakanties Andalusië met Nederlandse begeleiding

Hou jij ook zo van actieve vakanties en lijkt het je wat om onder professionele Nederlandstalige begeleiding te klimmen, canyoningen, mountainbiken en meer in Andalusië? Kijk dan zeker eens naar de actieve vakanties die Van Dam Outdoor in het voor- en najaar aanbiedt in de Sierra de las Nieves, Sierra de Grazalema, Sierra Nevada en rond de Meren van Ardales.

Klimmen op een via ferrata in de provincie Malaga (Andalusië)

Het Nederlandse bedrijf is gevestigd buiten El Burgo, aan de noordrand van het berg-, kloof- en rivierrijke nationaal park Sierra de las Nieves in de provincie Malaga, en wordt gerund door de Nederlanders Bert en Grietje, die professionele MTB-instructeur, survival trainer en kliminstructeur zijn. Grietje heeft bovendien ervaring als docent en leerlingbegeleider.

Van half maart t/m eind juni en van half september t/m half november verzorgen zij actieve vakanties voor volwassenen, gezinnen én jongeren. Niet alleen multi-avonturen vakanties en MTB-vakanties, maar ook wandelreizen en yogavakanties. 

Het zijn kleinschalige groepsvakanties voor maximaal 8 personen. Voor groepen van 4 tot 8 personen kunnen al deze vakanties naar wens aangepast worden. Ik heb hier kort alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

*Begeleide outdoor activiteiten voor een dag* 

Je kunt bij Van Dam Outdoor ook losse outdoor activiteiten als klimmen, canyoningen of mountainbiken boeken. Hou er wel rekening mee dat je dan mogelijk meegaat met een andere groep. Je gaat echter nooit met meer dan 6 tot 8 personen op pad.

Op de website van deze Nederlandstalige specialist van actieve vakanties in Andalusië  kun je meer lezen over de losse activiteiten met Nederlandse begeleiding die Van Dam Outdoor aanbiedt>>.

Multi-avonturen vakanties van Van Dam Outdoor

rots klimmen Spanje met Van Dam Outdoor

Wil jij tijdens je vakantie in Andalusië op verschillende manieren buiten actief bezig zijn? Dan is een multi-avonturen vakantie van Van Dam Outdoor allicht iets voor jou!

Want tijdens een Outdoor vakantie kun je wandelen, fietsen (=MTB-en), klimmen (rotsklimmen en via ferrata klimmen), canyoningen, survival runnen en meer in de Sierra de las Nieves, de Sierra de Grazalema en de omgeving van de Meren van Ardales (waar ook het Caminito del Rey wandelpad loopt).

Grietje en Bert van Van Dam Outdoor organiseren ook 6-daagse gezinsvakanties (voor kinderen vanaf 12 jaar) én jongerenvakanties (voor jongeren van 17 t/m 23 jaar). 

Terug naar boven>>

MTB-vakanties van Van Dam Outdoor

Moountainbiken rond het Meer van Ardales in de provincie Malaga

Wat ik zo gaaf vind aan de mountainbike vakanties bij Van Dam Outdoor is, dat het bedrijf flexibele fietsvakanties voor alle niveaus kan verzorgen voor zowel beginners als ervaren mountainbikers.

Je kunt hierbij kiezen of je alleen op pad gaat (met GPS) of onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige instructeur. En of je je eigen fiets mee op vakantie neemt of dat je liever een goede kwaliteit mountainbike huurt.

Wil je onder begeleiding fietsen, dan kun je vanaf de woning van Van Dam Outdoor prachtige dagtochten in en rond de Sierra de las Nieves maken.

Maar je kunt vanuit de Sierra de las Nieves ook een trektocht met Nederlandse begeleiding naar Tarifa in de provincie Cádiz of naar de Sierra Nevavda in de provincie Granada maken.

Bij de MTB-trektocht naar Tarifa fiets je onderweg ook door de Sierra de Grazalema en natuurpark Los Alcornocales. En bij de MTB-tocht naar de Sierra Nevada fiets je over een deel van de Trans Andalusië Mountainbike Route. Bij beide trektochten hoef je je bagage overigens niet zelf mee te sjouwen. Die wordt voor je vervoerd.

Terug naar boven>>

Wandelvakanties van Van Dam Outdoor

Wandelen in de Sierra de las Nieves (Malaga, Andalusië)

Maar je kunt bij Van Dam Outdoor ook verschillende kleinschalige wandelreizen met Nederlandse begeleiding boeken die je laten genieten van de Sierra de las Nieves, de Sierra de Grazalema, de omgeving van het Caminito del Rey wandelpad, de Sierra Nevada en meer.

Zo kun je vanaf de thuisbasis van Van Dam Outdoor een 8-daagse wandelreis door de Sierra de las Nieves maken die eindigt in de stad Malaga.

Daarnaast kun je vanuit de Sierra de las Nieves een 10-daagse wandelreis in westelijke richting maken die voert door de berggebieden Sierra de Grazalema en Los Alcornocales en eindigt in Tarifa aan de Costa de la Luz. Of een 10-daagse wandelreis in oostelijke richting, naar de hoge bergtoppen van de Sierra Nevada.

En maak je liever aparte wandeltochten van een dag? Dan kun je de Caminito del Rey wandelen én andere wandelingen rond de Meren van Ardales maken.

Terug naar boven>>

Actieve yogavakanties van Van Dam Outdoor

yogavakantie Spanje met Van Dam Outdoor

Hou je van yoga, maar ook van lekker actief buiten bezig zijn? Dan is een actieve yogavakantie bij Van Dam Outdoor allicht iets voor jou.

Tijdens deze 6-daagse yogavakantie in de Sierra de las Nieves in Andalusië krijg je niet alleen iedere dag yoga (zowel meditatie als actieve yoga), maar kun je begeleide wandelingen of trailruns maken, rotsklimmen, via ferrata klimmen, canyoningen en meer.

Want er is een yogavakantie die yoga combineert met wandelen en een yogavakantie die yoga combineert met een variatie van outdoor activiteiten.

Daarnaast ben je bewust met eten bezig. Je eet de hele vakantie gezond eten en 's avonds kook je met elkaar.

Terug naar boven>>

Conclusie

Als je bij Bert en Grietje van Van Dam Outdoor een actieve vakantie in Andalusië boekt, ben je verzekerd van professionele Nederlandstalige begeleiding. Bovendien:

  • biedt de Nederlandse outdoor specialist veel verschillende activiteiten aan;
  • zijn de actieve vakanties voor alle niveaus;
  • zijn het kleinschalige groepsreizen voor maximaal 8 personen;
  • verzorgt Van Dam Outdoor ook speciale jongerenreizen en gezinsvakanties.

Let op! 

Je kunt de activiteiten en vakanties van Van Dam Outdoor van half maart t/m eind juni en van half september t/m half november boeken.

Lees meer over

Terug naar boven>>