Glamping Finca Fahala – kleurrijke Nederlandse glamping in Andalusië

Ik word helemaal blij van de Nederlandse glamping Finca Fahala in het binnenland van de provincie Málaga! Een kleurrijke glamping met vermaak voor jong en oud. Waarbij ieder detail door eigenaren Lex en Floortje bedacht en gemaakt is. En van waaruit je bovendien talrijke steden, dorpjes en natuurgebieden in Andalusië kunt verkennen.

Gepimpte 4-persoons caravan op Glamping Fahala in binnenland Malaga (Andalusië)

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Glamping met Nederlandse eigenaren

Uiticht vanuit glamping Finca Fahala bij Cártama (Málaga)

De schaduwrijke glamping Finca Fahala bevindt zich bij bergdorp Cártama in de provincie Málaga. Op 15 minuten rijden van Coín en 30 minuten van vliegveld Málaga en de stranden van de Costa del Sol. En kijkt prachtig uit op de bergen.

De rustig gelegen glamping in Zuid Spanje wordt gerund door de Nederlanders Lex en Floortje. Die sinds 2007 samen met hun dochters, honden Mimi en Caña en poes Lotje in Andalusië wonen. 

Met veel liefde en oog voor detail hebben Lex en Floortje deze glamping in Zuid Spanje ingericht. En zij doen er alles aan om hun gasten een zorgeloze en ontspannen vakantie in Spanje te bezorgen.

Belltenten en yurt

Op deze bijzondere overnachtingsplek in het binnenland van de provincie Málaga vind je in totaal zes glamping accommodaties voor 2 tot 4 personen: vijf Belltenten en een Yurt.

Iedere accommodatie is anders. Maar allen zijn kleurrijk en vrolijk ingericht. En hebben een Boheems uiterlijk

Glamping Finca Fahala in binnenland Andalusië
Belltent Andaluz op Glamping Finca Fahala in Andalusië
De exotische yurt van glamping Finca Fahala in het achterland van de Costa del Sol

Eigen terras met buitenkeuken

Alle glamping accommodaties van Glamping Finca Fahala zijn bovendien voorzien van goede bedden en hebben goede gedeelde sanitaire voorzieningen.

Bovendien hebben alle accommodaties een eigen terras met volledig uitgeruste buitenkeuken. Zodat je comfortabel kunt zitten en fatsoenlijk kunt koken.

Zwembad en meer voor vermaak

Niemand hoeft zich te vervelen tijdens de vakantie bij Nederlanders op glamping Finca Fahala. Want de gezellige glamping heeft niet alleen een buitenzwembad, maar ook bijvoorbeeld een volleybal/badminton net en pingpong tafel

Zwembad Finca Fahala

Bovendien is er teken- en knutselmateriaal aanwezig. En Floortje organiseert regelmatig creatieve activiteiten als haken en sieraden maken.

Honesty bar van Glamping Finca Fahala

Een leuk extra detail van deze charmante glamping in het binnenland van Andalusië vind ik bovendien de honesty bar. Een bar waar je zelf iets kunt pakken en op basis van vertrouwen opschrijven wat je hebt genomen. 

In de honesty bar op glamping Finca Fahala kun je bijvoorbeeld lekkere drankjes en ijsjes kopen. En bijna iedere dag staat er wel iets lekkers voor bij de koffie, dat door Floortje vers gebakken is.

Honesty bar Finca Fahala
Gezamenlijk terras op Glamping Finca Fahala (Andalusië)

Naast het eten in de honesty bar kunnen Floortje en Lex overigens ook zorgen voor ontbijt en lunch. En een paar keer per week koken ze ook ’s avonds voor gasten.

Omgeving Glamping Finca Fahala

Vanuit de Nederlandse glamping in de provincie Málaga kun je talrijke uitjes maken.

Bijvoorbeeld naar de steden Málaga (30 min) en Ronda (1 uur), de stranden van de Costa del Sol (30-40min), het Arabische kasteel van Álora (25min), de meren van Ardales met de spectaculaire Caminito del Rey (40 min) of de bijzondere rotsformaties in natuurpark El Torcal de Antequera (1 uur).

Floortje en Lex helpen je graag bij het plannen van je uitstapjes en activiteiten.

Themavakanties op Finca Fahala

Sinds 2018 organiseren en hosten Floortje en Lex ook themavakanties op glamping Finca Fahala. Bijvoorbeeld een haakvakantie of yogavakantie.

Wil je meer hierover weten, vraag er dan naar in het contactformulier (bij opmerkingen/vragen?).

Bereikbaarheid glamping Finca Fahala

Als je een vakantie naar glamping Finca Fahala plant, kun je het beste vliegen op Malaga en hier een auto huren.

Vanaf het vliegveld van Málaga is het een half uur rijden naar de kindvriendelijke glamping in het binnenland van Andalusië.

Open van mei t/m september

Deze mooie glamping in het achterland van de Costa del Sol heeft zijn deuren geopend van mei t/m september. De maanden dat de glamping gesloten is gebruiken Lex en Floortje om alles op te knappen, activiteiten voor te bereiden en bij te tanken. Zodat ze in mei weer enthousiast gasten kunnen ontvangen.

Conclusie

Zoals Floortje het zo mooi zegt: bij de gastvrije en kleurrijke glamping Finca Fahala kun je genieten van de vrijheid van kamperen en heb je tegelijkertijd de luxe van een hotel!

Floortje en Lex doen er alles aan om jong en oud een zorgeloze en onvergetelijke vakantie in Zuid Spanje te bezorgen.

Een prachtlocatie voor een ontspanvakantie, actieve vakantie, cultuurvakantie of vakantie bij Nederlanders in Andalusië. Zelfs voor een yogavakantie of creatieve vakantie in Spanje. Voor stellen, vriendengroepen en zeker ook gezinnen.

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze prachtige glamping in Zuid Spanje? Vul dan onderstaan contactformulier in. Dan nemen Floortje en Lex zo spoedig mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer