Aankomst van kraanvogels in Extremadura: het begin van de winter!

Tomás en ik houden van het ontdekken van Extremadura. Er is zo veel te zien in de natuur! Soms gaan we op zoek naar paddenstoelen zoeken of asperges. Maar vaak maken we samen met onze hond ook gewoon lekker wandelen in de natuur van dit paradijsje in Midden-Spanje. We doen dan soms de mooiste ontdekkingen. Zo hebben we in de omgeving van Castañar de Ibor midden in een bos een prachtig schilderij gevonden.

We mogen weer op vakantie naar de Balearen en de Canarische eilanden zonder bij terugkeer getest te worden of in quarantaine te gaanLees meer over testen, noodzakelijke formulieren, coronapaspoort ed.>>

Wandeling vanaf Castañar de Ibor

De wandelroute die we op Wikiloc hebben gevonden start, is een wandeling naar La Chorrera de Calabazas. De wandeling start in het dorpje Castañar de Ibor, een dorpje in het oosten van Extremadura (30 kilometer ten noorden van Guadalupe) dat duidelijk getroffen is door de crisis. Ik heb nog nooit zoveel onafgemaakte huizen gezien!

Om bij het beginpunt te komen, lopen we door de meest rare en steile straatjes. Zo steil dat je bovenaan je bal niet moet laten vallen, want kun je hem onder in het dorp op gaan halen.

En ook buiten het dorp blijven we klimmen. Totdat we in een geweldig bos komen.

Castaños de Calabazas: eeuwenoude kastanjebomen bij Castañar de Ibor (Extremadura)

We vallen om van verbazing, zo prachtig vinden we het bos! Er staan enorme kastanjebomen van misschien wel zevenmeter breed. Deze bomen worden ook wel de castaños de calabazas genoemd en zijn honderden jaren oud.

Schilderij tussen eeuwenoude bomen

Ineens valt Tomás’ oog op een schilderij! Er staat niet eens een bordje bij, je moet het echt zelf ontdekken.

Schilderij in bos bij Castañar de Ibor (Extremadura)

Op het schilderij zien we een boom met een brede holle stam waarin lammetjes verborgen worden tegen de wolven. 

En wat alles nog mooier maakt: het schilderij staat pal naast die boom! Ik ben er helemaal stil van en dat ben ik niet snel. Prachtig!

La Chorrera de Calabazas

Als we wat zijn bijgekomen van de verbazing, zetten we onze wandeling voort. De route gaat nu bergafwaarts, langs grote rotsen. Totdat we uitkomen bij La Chorrera de Calabaza: een natuurlijke waterbron (pozo) in het Calabaza riviertje, met water langs de rotsen en een soort helder watertje onderin. Mooi! En wat een geweldig uitzicht!

Uitzicht vanaf La Chorrera de Calabazas (Castañar de Ibor, Midden-Spanje)

Helemaal voldaan gaan we via dezelfde route weer terug. We moeten wel wat doorlopen om voor het donker weer terug bij onze auto te zijn. Maar deze keer wandelen we gelukkig vooral bergafwaarts…

Tip: Deze wandelroute van Castañar de Ibor naar La Chorrera de Calabaza met uitvoerige beschrijving (in het Spaans) is terug te vinden op Wikiloc.

Door: Cintha van Marrewijk (Extremadura expert en eigenaresse van Supergoed Spaans Leren)

Lees meer over Extremadura

Sfeervolle accommodaties in ExtremaduraNieuwe pagina's

 1. Een gezinsvakantie naar kindvriendelijk Menorca (Balearen)

  Jul 14, 21 07:37 AM

  Een kindervakantie Menorca staat voor baaien met witte zandstranden en ondiep hemelsblauw water, uitkijktoren en forten, hotels met waterparken en meer...

  Lees meer

 2. All-inclusive hotels op Ibiza (Balearen) om bij weg te dromen

  Jul 02, 21 03:55 AM

  Zoek je een all-inclusive hotel op Ibiza (Balearen) dat je alleen hoeft te verlaten om de prachtige omgeving te verkennen? Dit zijn mijn favorieten!

  Lees meer

 3. Verwen jezelf in een luxe hotel op Ibiza (Balearen)

  Jul 01, 21 11:08 AM

  Zoek je een luxe hotel op Ibiza (Balearen)? Lees welke hotels ik kan aanbevelen in het binnenland, aan de kust en in de hoofdstad van dit Spaanse eiland.

  Lees meer