Vakantiehuizen op Finca Las Abubillas in Extremadura – een oase van rust   

Comfortabele vakantiehuizen tussen de steeneiken. Waarin je omgeven wordt door ruimte en rust. Dat zijn voor mij de vakantiehuizen van Finca las Abubillas in biosfeerreservaat Monfragüe in Extremadura, in het binnenland van Spanje.

Een paradijs voor wandelaars, vogelaars en fotografen. Maar ook een ideale uitvalsbasis voor cultuurliefhebbers die steden als Trujillo, Cáceres of Mérida willen leren kennen.

De rurale vakantiehuizen van Finca las Abubillas in Extremadura - midden tussen de steeneiken

Hier lees je wat ik bijzonder vind aan deze rurale vakantiehuizen in Midden Spanje!

Comfortabele vakantiehuizen

De vijf rurale vakantiehuizen op Finca las Abubillas in Extremadura zijn comfortabele vrijstaande bungalows met veel privacy. Die liggen in een voor Spanje zo typerend landschap van boomweiden met kurk- en steeneiken (dehesa).

Vakantiebungalow met privé terras in biosfeerreservaat Monfragüe
grote bedden in de comfortabele rustieke vakantiehuizen van Finca las Abubillas

De rustieke 2-persoons en 4-persoons bungalows zijn van alle gemakken voorzien. Zo slaap je er in grote bedden, staat er een gezellige houtkachel in de kamer, is de keuken o.a. uitgerust met vaatwasser en wasmachine en is er airconditioning en Wi-Fi. 

Verder heeft iedere bungalow een privé terras. En vanaf 2018 kunnen gasten van Finca las Abubillas in de zomermaanden genieten van een gemeenschappelijk buitenzwembad. 

Ook hoef je geen linnengoed mee op vakantie naar Spanje te nemen. En als je wilt, zorgen Elly en Gertjan voor een heerlijk ontbijt.

Midden in biosfeerreservaat Monfragüe

De vakantiehuizen van Finca las Abubillas liggen 500 meter buiten het dorpje Jaraicejo, in biosfeerreservaat Monfragüe (Reserva de la Biosfera de Monfragüe). Vanuit de rurale vakantiehuizen in Extremadura rijd je binnen 20 minuten naar Nationaal park Monfragüe (Parque Nacional de Monfragüe). Een natuurgebied dat naar mijn mening een absolute must is voor ieders vakantie in Extremadura. En dan vooral voor natuur-liefhebbers, vogelaars en (natuur-)fotografen.

De Tajo rivier (=Taag rivier), die stroomt door natuurgebied Monfragüe in Extremadura - foto: Gertjan de Zoete
Een typisch plaatje in Extremadura: Iberische varkens onder een steeneik - Foto: Gertjan de Zoete

Want het uitgestrekte natuurgebied in Midden Spanje is een van Europa 's belangrijkste roofvogelgebieden. Het herbergt de belangrijkste concentratie van de Spaanse keizerarend en de monniksgier. En is het broedgebied van vale gieren.

Wandelen vanuit Finca Las Abubillas

Ik zei het al: je kunt heerlijk wandelen in de omgeving van de vakantiehuizen van Finca las Abubillas. In het nationaal park Monfragüe, maar ook in het eromheen gelegen biosfeerreservaat.

Speciaal voor hun gasten hebben Gertjan en Elly talrijke wandelroutes vanuit de finca uitgestippeld. Die te vinden zijn in de informatiemap in de bungalows. In deze map vind je ook de wandelroutes door het nationaal park zelf. Geweldig!

Cabanas del Castillo in Extremadura - foto: Gertjan de Zoete
Wandelen met Gertjan en Elly van Finca las Abubillas in Midden Spanje

En wat ik nog mooier vind: Van september t/m maart organiseren Elly en Gertjan voor hun gasten speciale wandelweken. Waarin ze vier dag-wandelingen met hun gasten maken. Je betaalt natuurlijk voor je verblijf. Maar het wandelarrangement is helemaal gratis! Een perfecte manier om Monfragüe onder begeleiding te verkennen.

Fotograferen in Monfragüe

En hier houdt de geweldige service van Gertjan en Elly niet bij op. De gastvrije Nederlanders hebben ook contact met lokale natuurfotografen, die erkende schuilhutten hebben om vogels en wild in en rond Monfragüe te kunnen fotograferen.

Ooievaars in Extremadura - Foto: Gertjan de Zoete
Hop in Extremadura - foto: Gertjan de Zoete

Als je verblijft in een vakantiehuis op Finca las Abubillas en je wilt natuurfoto’s in Extremadura maken, dan helpen Gertjan en Elly je graag bij het huren van een schuilhut. Regel dit meteen bij het boeken van je vakantiehuis, want schuilhutten dienen ruim van tevoren gereserveerd te worden.

Extremadura vakantie vanuit Finca las Abubillas

Ik beveel de vakantiehuizen op Finca las Abubillas van harte aan voor een vakantie in Extremadura. Niet alleen voor natuurliefhebbers, maar ook voor cultuurliefhebbers.

Want Vanuit je vakantiehuis van Finca las Abubillas kun je niet alleen het bijzondere natuurgebied van Monfragüe verkennen. Je kunt er ook cultuur proeven.

De rurale vakantiehuizen in Midden Spanje liggen slechts een paar kilometer van de snelweg (A5 Madrid-Lissabon). En op maximaal een uur rijden van Extremadura’s interessante steden TrujilloCáceresMérida en Plasencia.

Op maximaal een half uur rijden van Plasencia liggen verder het idyllische dorpje El Torno en het verlaten dorp Granadilla, met het mooie kasteel van Granadilla

En op 80 minuten rijden van de rurale vakantiehuizen in Midden Spanje ligt het Werelderfgoed klooster van Guadalupe.

De gezichten achter Finca Las Abubillas

De vakantiehuizen op Finca las Abubillas worden gerund door fotograaf Gertjan de Zoete en zijn vrouw Elly Schipper. Die in 2008 naar deze ongerepte regio in het binnenland van Spanje verhuizen. Nadat ze vanaf 1995 een of meer keer per jaar op vakantie in Extremadura zijn geweest.

Midden in biosfeerreservaat Monfragüe vinden zij in de dehesa een ruim terrein. In deze oase van rust bouwen ze te midden van eeuwenoude steeneiken vijf vrijstaande luxe vakantiebungalows. Waar zij gasten vanaf 2012 van harte welkom heten.

Het grootste deel van het jaar wonen Elly en Gertjan in een van de bungalows. Tenzij alle vakantiehuizen verhuurd zijn. Dan verblijven ze zolang in een huurhuis in Jaraicejo (op 500 meter afstand).

Offerte aanvragen?

Wil je meer weten over de vakantiehuizen op Finca las Abubillas in Extremadura? Of wil je een van de bungalows boeken voor een vakantie in Midden Spanje? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan nemen Elly en Gertjan zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Keer terug vanaf Vakantiehuizen Finca las Abubillas naar Vakantie Extremadura
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Chocolatería San Ginés - de bekendste chocolatería van Madrid

  Dec 11, 18 07:00 AM

  Informatie over Chocolatería San Ginés, de bekendste chocolatería van Madrid. Een bijzondere én lekkere bezienswaardigheid in Madrid...

  Lees meer

 2. Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena

  Dec 11, 18 05:11 AM

  Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena voor stierengevechten

  Lees meer

 3. Het waaiermuseum van Madrid

  Dec 10, 18 03:34 PM

  Een bijzondere bezienswaardigheid voor een vakantie Madrid: een klein waaiermuseum, met waaiers van over de hele wereld. Lees waar je dit bijzondere museum in Spanje kunt vinden. En hoe de waaiers zij…

  Lees meer