Finca las Abubillas: luxe vakantiehuizen in natuurpark Monfragüe

Comfortabele vakantiehuizen tussen de steeneiken. Waarin je omgeven wordt door ruimte en rust. Dat zijn voor mij de vakantiehuizen van Finca las Abubillas in biosfeerreservaat Monfragüe in Extremadura, in het binnenland van Spanje.

Een paradijs voor wandelaars, vogelaars en fotografen. Maar ook een ideale uitvalsbasis voor cultuurliefhebbers die steden als Trujillo, Cáceres of Mérida willen leren kennen.

De rurale vakantiehuizen van Finca las Abubillas in Extremadura - midden tussen de steeneiken

Hier lees je wat ik bijzonder vind aan deze landelijke vakantiehuizen in Midden Spanje!

Vakantiehuizen met Nederlandse eigenaren

De landelijke vakantiehuizen op Finca las Abubillas worden gerund door de Nederlandse fotograaf en vogelaar Gertjan en zijn vrouw Elly.

Na jarenlang in Extremadura op vakantie te zijn geweest, besluiten de Nederlanders in 2008 naar deze ongerepte regio in het binnenland van Spanje te verhuizen. En op de dehesa (=landschap van grasweiden met eeuwenoude kurk- en steeneiken) in biosfeerreservaat Monfragüe een aantal vakantiebungalows te bouwen.

Vanaf 2012 heten zij iedereen van harte welkom. Meestal wonen Elly en Gertjan in een van de bungalows. Zodat ze altijd in de buurt zijn voor hun gasten. Maar als alle vakantiehuizen verhuurd zijn, huren ze een huis in het ernaast gelegen dorpje (op 500 meter afstand).

Luxe vakantiehuizen

Te midden van eeuwenoude steeneiken hebben Gertjan en Elly vijf rustieke doch comfortabele vakantiehuizen laten bouwen. In een traditionele lokale stijl: vier 2-persoons bungalows en een 4-persoons bungalow.

Vakantiebungalow met privé terras in biosfeerreservaat Monfragüe
grote bedden in de comfortabele rustieke vakantiehuizen van Finca las Abubillas
Schapen op landgoed Finca las Abubillas in Monfragüe

Alle vakantiehuizen hebben een eigen terras, bieden veel privacy en zijn van alle gemakken voorzien. Zo slaap je er in grote bedden, staat er een gezellige houtkachel in de kamer, is de keuken uitgerust met vaatwasser en wasmachine en is er airconditioning en Wi-Fi. 

En sinds 2018 kunnen gasten van Finca las Abubillas in de zomermaanden ook genieten van een gemeenschappelijk buitenzwembad

Een leuk detail vind ik bovendien dat Gertjan en Elly kippen hebben, die los rond lopen over het landgoed. En die genoeg eieren voor alle gasten leggen. En regelmatig lopen er schapen rond (afgezonderd van de bungalows). Zo idyllisch!

Vogels spotten op het eigen landgoed

Schuilhut voor vogelaars en fotografen op Finca las Abubillas

Wat ik ook fantastisch vind aan Finca las Abubillas, zijn de schuilhutten die Gertjan en Elly op hun landgoed hebben gebouwd. Verstopt tussen de steeneiken vind je er drie hutten. Van waaruit je in alle rust en stilte vogels kunt bekijken en fotograferen. Prachtig!

Daarnaast hebben de gastvrije Nederlanders contact met lokale natuurfotografen, die erkende schuilhutten hebben om vogels en wild in en rond Monfragüe te kunnen fotograferen

Een hop (=abubilla), de vogel waar Finca las Abubillas in Extremadura zijn naam aan te danken heeft - foto: Gertjan de Zoete
Foto van een bijen-eter in actie, genomen vanuit schuilhut op Finca las Abubillas - Foto: Gertjan de Zoete
Een genetkat in Extremadura (Midden Spanje) - Foto: Gertjan de Zoete

Als je verblijft in een vakantiehuis van Finca las Abubillas en je wilt natuurfoto’s in Extremadura maken, dan helpen Gertjan en Elly je graag bij het huren van een schuilhut.

Regel dit bij het boeken van je vakantiehuis. Want schuilhutten dienen ruim van tevoren gereserveerd te worden.

TIP! Vanaf 2019 kunnen Gertjan en Elly ook een schuilhut regelen van waaruit je de genetkat kunt zien en fotograferen!

TIP! Je kunt er ook in de winter heel mooi vogels kijken! Jaarlijks overwinteren er bijvoorbeeld rond de 130.000 kraanvogels in Extremadura. Bovendien beginnen vanaf midden/eind januari gieren te broeden. En kun je weer ooievaars en zwaluwen zien. 

In biosfeerreservaat Monfragüe

De vijf landelijke vakantiehuizen met Nederlandse eigenaren in Midden Spanje bevinden zich net buiten het dorpje Jaraicejo, in biosfeerreservaat Monfragüe. Op 20 minuten rijden van nationaal park Monfragüe.

Een natuurpark dat naar mijn mening een absolute must is voor ieders vakantie in Extremadura. En zeker voor vogelaars. Want het uitgestrekte natuurgebied in Midden Spanje is een van Europa's belangrijkste roofvogelgebieden

De Tajo rivier (=Taag rivier), die stroomt door natuurgebied Monfragüe in Extremadura - foto: Gertjan de Zoete
Een typisch plaatje in Extremadura: Iberische varkens onder een steeneik - Foto: Gertjan de Zoete

 Er zijn verschillende wandelroutes door het nationaal park.

Wandelvakantie Extremadura

Maar je kunt ook heerlijk wandelen in de directe omgeving van deze  vakantiehuizen in Extremadura met Nederlandse eigenaren. Over de dehesa of langs een rivier. En natuurlijk ook in Nationaal Park Monfragüe.

En je kunt er het hele jaar door wandelen. Zeker ook in de lente en de herfst. Én in de winter. Want ook in de winter schijnt de zon bijna altijd. En kunnen de temperaturen overdag oplopen tot boven de 15°C. Perfect om te wandelen dus.

Cabanas del Castillo in Extremadura - foto: Gertjan de Zoete
Wandelen met Gertjan en Elly van Finca las Abubillas in Midden Spanje

Speciaal voor hun gasten hebben Gertjan en Elly talrijke wandelroutes uitgestippeld. Een aantal starten direct vanuit je vakantiehuis. Anderen een paar kilometer verder. Bijvoorbeeld in het natuurpark.

Je vindt de routes in de informatiemap die in de bungalow ligt.

Zou je willen fietsen in de omgeving van nationaal park Monfragüe, dan kunnen Gertjan en Elly ook mountainbikes voor je regelen. Die bij je vakantiehuis afgeleverd en opgehaald worden.

Cultuurvakantie Extremadura

Vanuit Finca las Abubillas kun je ook prima cultuur in Midden Spanje proeven. Want de karakteristieke vakantiehuizen in Monfragüe liggen slechts een paar kilometer van de snelweg (A5 Madrid-Lissabon).

Extremadura’s interessante steden Trujillo, Cáceres, Mérida en Plasencia liggen op maximaal een uur rijden van deze landelijke vakantiehuizen in Midden Spanje.

Op maximaal een half uur rijden van Plasencia liggen verder het idyllische dorpje El Torno en het verlaten dorp Granadilla, met het mooie kasteel van Granadilla.

En op 80 minuten rijden Finca las Abubillas ligt het Werelderfgoed klooster van Guadalupe.

Speciale winteraanbieding

De vakantiehuizen van Finca las Abubillas zijn prima geschikt voor de koudere dagen. Ze zijn niet alleen goed geïsoleerd en voorzien van verwarming. Maar hebben ook allemaal een gezellige houtkachel

Bovendien geldt er voor deze comfortabele vakantiehuizen in Extremadura in de wintermaanden een speciale winteraanbieding.

Normaal kost een vakantiehuis per week €805. Maar van 15 november t/m 15 maart betaal je voor 2 weken €895 (de tweede week dus voor €90).

Conclusie

Ik vind de karakteristieke vakantiehuizen op Finca las Abubillas in Extremadura een paradijsje voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Van waaruit je heerlijk kunt wandelen, fietsenvogels kijken of fotograferen. En steden als Trujillo en Cáceres verkennen. 

De comfortabele vakantiehuizen zijn prachtig gelegen tussen eeuwenoude steeneiken. Met veel privacy. En van alle gemakken voorzien. 

Bovendien hebben deze landelijke vakantiehuizen in Midden Spanje Nederlandse eigenaren, die altijd voor hun gasten klaar staan. Een absolute aanrader voor een vakantie in Extremadura!

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze landelijke vakantiehuizen? Of over een wandelvakantie of vogelkijkvakantie in Extremadura?

Of wil je een van de bungalows boeken voor een vakantie in Midden Spanje? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan nemen Elly en Gertjan van Finca las Abubillas zo snel mogelijk contact met je op.

LET OP! Wil je een specifieke vogel of dier vanuit een schuilhut in Extremadura zien, geef dit dan aan bij 'extra vragen/opmerkingen'.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Op avontuur in de Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

  Nov 15, 19 07:51 AM

  Locura de Vida organiseert prachtige sportieve activiteiten in de Spaanse Pyreneeën: canyoning, grotverkenning en meer… voor volwassenen én voor gezinnen.

  Lees meer

 2. Finca las Abubillas: luxe vakantiehuizen in natuurpark Monfragüe

  Nov 15, 19 06:16 AM

  Geniet van de luxe vakantiehuizen van Finca las Abubillas in het prachtige natuurpark Monfragüe in Extremadura! Een parel voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

  Lees meer

 3. Slapen in een luxe boomhut in Galicië (Noord Spanje)

  Nov 12, 19 06:42 AM

  Op Spanje voor Jouw lees je waar in Galicië (Noord Spanje) je bijzonder kunt overnachten in een luxe boomhut.

  Lees meer