Vakantiehuizen op Finca Las Abubillas in Extremadura – oase van rust   

Comfortabele vakantiehuizen tussen de steeneiken. Waarin je omgeven wordt door ruimte en rust. Dat zijn voor mij de vakantiehuizen van Finca las Abubillas in biosfeerreservaat Monfragüe in Extremadura, in het binnenland van Spanje.

Een paradijs voor wandelaars, vogelaars en fotografen. Maar ook een ideale uitvalsbasis voor cultuurliefhebbers die steden als Trujillo, Cáceres of Mérida willen leren kennen.

De rurale vakantiehuizen van Finca las Abubillas in Extremadura - midden tussen de steeneiken

Hier lees je wat ik bijzonder vind aan deze rurale vakantiehuizen in Midden Spanje!

Vakantiehuizen met Nederlandse eigenaren

De landelijke vakantiehuizen op Finca las Abubillas worden gerund door de Nederlandse fotograaf en vogelaar Gertjan en zijn vrouw Elly.

Na jarenlang in Extremadura op vakantie te zijn geweest, besluiten de Nederlanders in 2008 naar deze ongerepte regio in het binnenland van Spanje te verhuizen. En op de dehesa (=landschap van grasweiden met eeuwenoude kurk- en steeneiken) in biosfeerreservaat Monfragüe een aantal vakantiebungalows te bouwen.

Vanaf 2012 heten zij er natuurliefhebbers, rustzoekers en vogelaars van harte welkom. Meestal wonen Elly en Gertjan in een van de bungalows. Zodat ze altijd in de buurt zijn voor hun gasten. Maar als alle vakantiehuizen verhuurd zijn, huren ze een huis in het ernaast gelegen dorpje (op 500 meter afstand).

Comfortabele vakantiehuizen

Te midden van eeuwenoude steeneiken hebben Gertjan en Elly vijf rustieke doch comfortabele vakantiehuizen laten bouwen. In een traditionele lokale stijl: vier 2-persoons bungalows en een 4-persoons bungalow. 

Vakantiebungalow met privé terras in biosfeerreservaat Monfragüe
grote bedden in de comfortabele rustieke vakantiehuizen van Finca las Abubillas
Schapen op landgoed Finca las Abubillas in Monfragüe

Alle vakantiehuizen hebben een eigen terras, bieden veel privacy en zijn van alle gemakken voorzien. Zo slaap je er in grote bedden, staat er een gezellige houtkachel in de kamer, is de keuken uitgerust met vaatwasser en wasmachine en is er airconditioning en Wi-Fi. 

En sinds 2018 kunnen gasten van Finca las Abubillas in de zomermaanden ook genieten van een gemeenschappelijk buitenzwembad

Een leuk detail vind ik bovendien dat Gertjan en Elly kippen hebben, die los rond lopen over het landgoed. En die genoeg eieren voor alle gasten leggen. En regelmatig lopen er schapen rond (afgezonderd van de bungalows). Zo idyllisch!

Schuilhutten op Finca las Abubillas

Wat ik ook fantastisch vind aan Finca las Abubillas, zijn de schuilhutten die Gertjan en Elly op hun landgoed hebben gebouwd. Verstopt tussen de steeneiken vind je er drie hutten. Van waaruit je in alle rust en stilte vogels kunt bekijken en fotograferen. Prachtig!

Schuilhut voor vogelaars en fotografen op Finca las Abubillas
Een hop (=abubilla), de vogel waar Finca las Abubillas in Extremadura zijn naam aan te danken heeft - foto: Gertjan de Zoete

Daarnaast hebben de gastvrije Nederlanders contact met lokale natuurfotografen, die erkende schuilhutten hebben om vogels en wild in en rond Monfragüe te kunnen fotograferen.

Als je verblijft in een vakantiehuis op Finca las Abubillas en je wilt natuurfoto’s in Extremadura maken, dan helpen Gertjan en Elly je graag bij het huren van een schuilhut. Regel dit bij het boeken van je vakantiehuis. Want schuilhutten dienen ruim van tevoren gereserveerd te worden.

In biosfeerreservaat Monfragüe

De vijf landelijke vakantiehuizen met Nederlandse eigenaren in Midden Spanje bevinden zich net buiten het dorpje Jaraicejo, in biosfeerreservaat Monfragüe. Op 20 minuten rijden van nationaal park Monfragüe.

Een natuurpark dat naar mijn mening een absolute must is voor ieders vakantie in Extremadura. En zeker voor vogelaars. Want het uitgestrekte natuurgebied in Midden Spanje is een van Europa's belangrijkste roofvogelgebieden

De Tajo rivier (=Taag rivier), die stroomt door natuurgebied Monfragüe in Extremadura - foto: Gertjan de Zoete
Een typisch plaatje in Extremadura: Iberische varkens onder een steeneik - Foto: Gertjan de Zoete

 Er zijn verschillende wandelroutes door het nationaal park.

Wandelen vanuit Finca Las Abubillas

Maar ook in de directe omgeving van deze Nederlandse vakantiehuizen in Extremadura kun je heerlijk wandelen. Over de dehesa of langs een rivier.

Speciaal voor hun gasten hebben Gertjan en Elly vanuit de finca talrijke wandelroutes uitgestippeld. Je vindt de routes in de informatiemap die in de bungalow ligt.

Cabanas del Castillo in Extremadura - foto: Gertjan de Zoete
Wandelen met Gertjan en Elly van Finca las Abubillas in Midden Spanje

Bovendien organiseren de Nederlanders van september t/m maart speciale wandelweken. Waarin ze hun gasten vier dagen mee op avontuur nemen. Je betaalt dan natuurlijk voor je verblijf. Maar het wandelarrangement is voor de rest gratis.

Een fantastische manier om Monfragüe met Nederlandse gids te verkennen! Die ieder vogeltje in de omgeving kent. En je gegarandeerd tips voor goede natuurfoto’s weet te geven.

Cultuurvakantie Extremadura

Vanuit Finca las Abubillas kun je ook prima cultuur in Midden Spanje proeven. Want de karakteristieke vakantiehuizen in Monfragüe liggen slechts een paar kilometer van de snelweg (A5 Madrid-Lissabon).

Extremadura’s interessante steden Trujillo, Cáceres, Mérida en Plasencia liggen op maximaal een uur rijden van deze landelijke vakantiehuizen in Midden Spanje.

Op maximaal een half uur rijden van Plasencia liggen verder het idyllische dorpje El Torno en het verlaten dorp Granadilla, met het mooie kasteel van Granadilla.

En op 80 minuten rijden Finca las Abubillas ligt het Werelderfgoed klooster van Guadalupe.

Conclusie

Ik vind de karakteristieke vakantiehuizen op Finca las Abubillas in Extremadura een paradijsje voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Van waaruit je heerlijk kunt wandelen, vogels kijken of fotograferen. En steden als Trujillo en Cáceres verkennen. 

De rustieke doch comfortabele vakantiehuizen zijn prachtig gelegen tussen eeuwenoude steeneiken. Met veel privacy. En van alle gemakken voorzien. 

Bovendien hebben deze landelijke vakantiehuizen in Midden Spanje Nederlandse eigenaren, die altijd voor hun gasten klaar staan. Een absolute aanrader voor een vakantie in Extremadura!

Offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze comfortabele landelijke vakantiehuizen in Extremadura? Of wil je een van de bungalows boeken voor een vakantie in Midden Spanje? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan nemen Elly en Gertjan van Finca las Abubillas zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Hotel los Castaños – een charmehotel in de buurt van Ronda (Andalusië)

  Aug 16, 19 11:29 AM

  Zoek je voor een ontspan-/actieve vakantie in Andalusië een klein landelijk hotel? Lees dan meer over Hotel los Castaños bij Ronda, in de bergen van Málaga.

  Lees meer

 2. Synagoge van Úbeda

  Aug 15, 19 11:09 AM

  Op vakantie naar UNESCO stad Úbeda in de provincie Jaén in noordoost Andalusië? Bezoek dan de Joodse synagoge! Lees op Spanje voor Jou info over de ontdekking, functie en openingstijden van de synagog…

  Lees meer

 3. Úbeda, Baeza en Jaén - dé Renaissance steden van Andalusië

  Aug 13, 19 07:18 AM

  Maak een rondreis langs Úbeda, Baeza en Jaén in Zuid Spanje! Op Spanje voor Jou vind je info en tips voor een bezoek aan dé Renaissance steden van Andalusië.

  Lees meer