Playa las Alberquillas – in een geïsoleerde baai buiten Nerja

Een paar jaar geleden reden we over de N-340 kustweg van Nerja naar Almuñecar. En ontdekten we Playa las Alberquillas. Een strand dat je alleen te voet of via de zee kunt bereiken.

Toen waren onze kinderen te moe om naar het afgelegen strand toe te wandelen. Maar nu zijn we wel allemaal goed uitgerust. Dus we parkeren naast de weg. En beginnen de afdaling...

Playa las Alberquillas in een geïsoleerde baai buiten Nerja (Zuid Spanje)

Parkeren langs de weg

Vanaf Frigiliana nemen we weer de N-340 richting Almuñecar. De kustweg in Andalusië tussen Malaga en Motril.

We weten nu dat we na het kustplaatsje Maro moeten uitkijken naar uitkijkpunten/parkeerplaatsen aan de rechterkant. Om hier de auto te parkeren en vervolgens te voet af te dalen naar een van de baaien.

De eerste parkeerplaats die we tegenkomen, is die bij Playa las Alberquillas. Hier parkeren we de auto.

Een kronkelend grindpad naar Playa las Alberquillas

We pakken onze handdoeken en strandspulletjes. En nemen het kronkelende grindpad, dat voert naar het Alberquillas strand.

Ik had verwacht dat het pad smaller en moeilijker begaanbaar was. Maar het is een vrij breed pad. Dat überhaupt niet te stijl voor onze meiden van 8 en 10 jaar is.

Grindpad dat voor naar het Alberquillas strand bij Nerja (Zuid Spanje)

Steenstrand in geïsoleerde baai

Op het bord bij de weg stond, dat er nogal grof zand op het Alberquillas strand ligt. Ik noem het liever een steenstrand.

Erg comfortabel lopen of liggen is het niet op de steentjes. En schelpen hoeven we niet te zoeken op Playa las Alberquillas.

Maar wat is de baai prachtig! In westelijke richting zien we nog net Nerja liggen. Zou het Burriana strand ook van hier uit te zien zijn...?

We genieten in volle teugen van het prachtige uitzicht en de rust om ons heen. En maken een wandeling naar de partij rotsen aan het ene einde van de baai.

Prachtig uitzicht van Playa las Alberquillas bij Nerja (Zuid Spanje)

Als de kinderen uit zijn gespeeld aan de waterkant (als wij er begin mei zijn, is het helaas te koud om echt te zwemmen), beginnen we onze klim terug naar de auto. Onderweg stilstaand bij de kleurrijke planten in de berm.

We hebben genoten van het Alberquillas strand en komen zeker weer terug. Alleen dan met strandschoenen en strandstoelen;).

Algemene informatie over Playa las Alberquillas

Playa Las Alberquillas ligt aan een geïsoleerde baai in de provincie Malaga (Zuid Spanje).

De baai is 400 meter lang en 20 meter breed. En is alleen te voet of via het water bereikbaar.

Komend over de N-340 vanuit de kustplaats Nerja, is het de eerste baai na het plaatsje Maro.

Uitzicht vanaf Playa las Alberquillas op uitkijktoren Maro en kustplaats Nerja (Malaga, Andalusië)

Het Alberquillas strand maakt deel uit van het natuurgebied “Los acantilados de Maro-Cerro Gordo” (=de kliffen van Maro-Cerro Gordo) in Andalusië.

Het is een kuststrook met kliffen en baaien. Die begint bij de uitkijktoren van Maro en 12 km verder oostelijk eindigt bij uitzichtpunt Cerro Gordo.

De betoverende ruwe kuststrook hoort bij de bergen van de Sierra de Almijara. Tegenwoordig wordt ze van het natuurgebied gescheiden door de kustweg N-340 en de beetje hogerop liggende snelweg A-7.

Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo worden overigens ook gesierd door vijf oude uitkijktorens. Die vroeger dienden om de kust te bewaken.

Hou je van wandelen? Volg dan het stukje van de GR-92 dat door Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo gaat. De GR-92 is een wandelroute langs de gehele Spaanse Mediterrane kust. Van Tarifa tot Gerona.

Andere stranden in baaien tussen Nerja en Almuñecar

Andere geïsoleerde stranden in inhammen tussen Nerja en Motril zijn van west naar oost:

Al deze stranden zijn te bereiken via de kustweg N-340, tussen Nerja (provincie Málaga) en Motril (provincie Granada).

Ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. Nog meer tips van insiders op Spanje voor Jou!

  Dec 04, 19 05:29 AM

  Lees nu nog meer insider-tips op Spanje voor Jou! Van Spanje experts die al jarenlang in Spanje wonen. Of gespecialiseerd zijn in bv kinder- of fietsvakanties.

  Lees meer

 2. Casa Sarandy: een ontspannen vakantie bij Vlamingen in Málaga's bergen

  Nov 29, 19 08:06 AM

  Verblijf in de gastenkamer of het vakantiehuis van Casa Sarandy in de bergen van Málaga; en geniet van een zorgeloze ontspan- of actieve vakantie in Andalusië!

  Lees meer

 3. Een vakantie in Castillië La Mancha – het land van Don Quijote

  Nov 29, 19 03:35 AM

  Informatie en tips voor een vakantie in Castillië La Mancha in Midden Spanje: bezienswaardigheden, sfeervolle accommodaties, rondreizen, stedentrips en meer.

  Lees meer